19 Ocak 2012, Perşembe 10:04:40

PİLOTLARIN ZOR ANLARI

Almanya'nın Dusseldorf Havaalanı'na inen uçaklar ters rüzgar anında ne gibi zorluklar yaşıyor? İşte kısa sürede binlerce kişinin izlediği o video...
  • densizin teki çıkmış iyi pilot sarsmadan indirir demiş.patinajdan falan bahsetmiş...madem araba konusuna girdin, sen toprak çukurlu yolda arabanla 200km/h yap ve sarsma tarihe geçersin elini öper herkes, tabi böyle bir kabiliyetin varsa.sanırım sen de flight sim pilotlarındansın, oturduğun yerden kola sandwich yerken diğer taraftan da müzik dinlerken uçurması kolay, gel birde gerçeğini sadece gör.
  • Böyle yan rüzgarda, dik pike ile dalıp 100ft kala burnu çekip yumuşakça oturmak lazım. Bazıları benim dediğimi uygulamış zaten. Başarılar.
  • ya arkadasım cahıl cahıl konusmayın allah askına yok patınaj cektırmelermıs yok efendım egıtımmıs ya bısey bılıyorsanız konusun yada bos yere laf kalabalıgı yapmayın...
  • vaybe çok iyi inmişim :)
  • "Yan yan gelme" gibi, veya "canımızı kimlere emanet ediyoruz" gibi buraları gaza getirmek için yazılmış yorumlardan şikayet eden arkadaşlar: Şikayet ettiğiniz kişiler sizlerin bu tepkilerinden beslenip bir dahaki sefere daha da abartarak yazıyor. Bunların "fake" yorumlar olduğunu anlamıyorsanız, editör ne yapsın güzel kardeşim .. Bir de THY dostları/düşmanları ile asker/sivilciler ve bunlara kızanlar var ki.. Haydi Allah akıllar versin. Başka diyecek bir şey yok.
  • para bastırıp lisans alınıyor diye yazan arkadaşım.. Sen para versen de bu zihniyetle ne o sınavları verebilirsin ne de uçuş kontrollerinden geçebilirsin... Sen sevdiklerini o uçaklara bindirmeye devam et ya da git başka ülkenin havayolu şirketlerini kullan. Sanki cross wind durumlarında uçakları indirmek çok basit de gelip buradan laf ediyorsun. Boşuna dememişler ağzı olan konuşuyor diye.... Tüm pilotlara helal olsun, dünyanın en zor mesleklerini hakkıyla yerine getiriyorlar... Kaptanlarıma saygılar-sevgiler
  • 3 Senedir Atatürk Havalimanında çalışmaktayım. çoğu kaptanımızıda iyi tanırım. normalde fiziki şartları nedeniyle pegasusu çok sevmem ama görünen o ki en başarılı inişi gerçekleştirmiş. THY de gayet başarılı. diğer kaptanlarıda bu zor şartlardaki başarılı inişlerinden dolayı kutlarım. havacılık zor sizlerin işi daha zor.
  • thy pilotlarının burdan kutluyorum.....piyasanın en ıyı pilotlarıdır...guvenerek bınebılırsınız...ama diğerlerı allaha emanet..
  • Biri hariç bütün inişler olması gerektiği gibi. Sadece bir pilot yan rüzgar yaklaşmasında crab geliş ve tek dikme inişini karışık kullanmış. O da son temas halinde tek dikmeye yanal güç yüklenmesine sebep olmuş. imza çok bilen.
  • yan yan gelmeler, piste teker koyduktan sonra yalpalamalar aynı acemi sürücünün araca patinaj çektirmesi gibi. iyi iniş dediğin sarsmaz tüy gibi olur bunlar eğitimdeki pilot adayları sanırsam. tabi parayı bastırıp lisans alınırsa böyle olur, biz de sevdiklerimizi bindirelim o uçaklara
Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'na iniş yapan uçaklar ters rüzgar anlarında yaşadıkları zor anları bir spotter işte böyle görüntüledi.

Pegasus Havayolları'nın ve Türk Hava Yolları'nın Boeing 737-800 uçaklarının da zor inişlerinin bulunduğu video, paylaşım sitesi Youtube'da 14 günde 1,450,000 kişi tarafından izlendi.

İŞTE KISA ZAMANDA İZLENME REKORU KIRAN O VİDEO

PİLOTLARIN ZOR ANLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 12 yıl önce
densizin teki çıkmış iyi pilot sarsmadan indirir demiş.patinajdan falan bahsetmiş...madem araba konusuna girdin, sen toprak çukurlu yolda arabanla 200km/h yap ve sarsma tarihe geçersin elini öper herkes, tabi böyle bir kabiliyetin varsa.sanırım sen de flight sim pilotlarındansın, oturduğun yerden kola sandwich yerken diğer taraftan da müzik dinlerken uçurması kolay, gel birde gerçeğini sadece gör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Böyle yan rüzgarda, dik pike ile dalıp 100ft kala burnu çekip yumuşakça oturmak lazım. Bazıları benim dediğimi uygulamış zaten. Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya arkadasım cahıl cahıl konusmayın allah askına yok patınaj cektırmelermıs yok efendım egıtımmıs ya bısey bılıyorsanız konusun yada bos yere laf kalabalıgı yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
vaybe çok iyi inmişim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Yan yan gelme" gibi, veya "canımızı kimlere emanet ediyoruz" gibi buraları gaza getirmek için yazılmış yorumlardan şikayet eden arkadaşlar: Şikayet ettiğiniz kişiler sizlerin bu tepkilerinden beslenip bir dahaki sefere daha da abartarak yazıyor. Bunların "fake" yorumlar olduğunu anlamıyorsanız, editör ne yapsın güzel kardeşim .. Bir de THY dostları/düşmanları ile asker/sivilciler ve bunlara kızanlar var ki.. Haydi Allah akıllar versin. Başka diyecek bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
para bastırıp lisans alınıyor diye yazan arkadaşım.. Sen para versen de bu zihniyetle ne o sınavları verebilirsin ne de uçuş kontrollerinden geçebilirsin... Sen sevdiklerini o uçaklara bindirmeye devam et ya da git başka ülkenin havayolu şirketlerini kullan. Sanki cross wind durumlarında uçakları indirmek çok basit de gelip buradan laf ediyorsun. Boşuna dememişler ağzı olan konuşuyor diye.... Tüm pilotlara helal olsun, dünyanın en zor mesleklerini hakkıyla yerine getiriyorlar... Kaptanlarıma saygılar-sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3 Senedir Atatürk Havalimanında çalışmaktayım. çoğu kaptanımızıda iyi tanırım. normalde fiziki şartları nedeniyle pegasusu çok sevmem ama görünen o ki en başarılı inişi gerçekleştirmiş. THY de gayet başarılı. diğer kaptanlarıda bu zor şartlardaki başarılı inişlerinden dolayı kutlarım. havacılık zor sizlerin işi daha zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy pilotlarının burdan kutluyorum.....piyasanın en ıyı pilotlarıdır...guvenerek bınebılırsınız...ama diğerlerı allaha emanet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biri hariç bütün inişler olması gerektiği gibi. Sadece bir pilot yan rüzgar yaklaşmasında crab geliş ve tek dikme inişini karışık kullanmış. O da son temas halinde tek dikmeye yanal güç yüklenmesine sebep olmuş. imza çok bilen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yan yan gelmeler, piste teker koyduktan sonra yalpalamalar aynı acemi sürücünün araca patinaj çektirmesi gibi. iyi iniş dediğin sarsmaz tüy gibi olur bunlar eğitimdeki pilot adayları sanırsam. tabi parayı bastırıp lisans alınırsa böyle olur, biz de sevdiklerimizi bindirelim o uçaklara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000