14 Ağustos 2013, Çarşamba 12:48:17

PİLOTLARIN YERİ TESPİT EDİLDİ!

Türk istihbaratının yaptığı dinlemeler sayesinde gözaltına alınan Muhammed Salih sorgusunda Türk pilotları kaçıranların isimlerini ve kaldıkları yerin bilgilerini verdi...
  • Bir an once son bulsun bu is libnana israilin yaptiklari az bile
  • Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi kökene dayanırsa dayansın terörle mücadelede en önemli unsur caydırıcılıktır. Sıkıyorsa EL-AL pilotlarını kaçırsınlar bakalım ne oluyor ? Düşünebiliyor musunuz 2 askeri kaçırıldı diye İsrail Lübnan'ı başlarına yıkıyor, tık yok ama tehdit etmeye güçlerinin yettiği ülke Türkiye.
  • İnşallah en yakın zamanda sağ sağlim ailelerine kavuşurlar. Bunun için hergün dua ediyorum.
  • Operasyonla kesinlikle cozulecek bir is degil bu,Lubnan guvenlik guclerinin hakimiyet kuramadigi bolgeye operasyon duzenlersen iki abimizin de cani tehlikeye girer..cozum siyasi kozlarda yatiyor ama o da yakin vadede olacak bisey degil :( bence...
  • yerlerinin tespit edildiği bilgisinin basında yer alması ne derece doğru? yer değiştirirler?
  • Gonderin bordolari alip gelsinler bu kadar iste
  • "Beyrut sokaklarında gördükleri her Türk’ü kaçırma tehditlerini yineleyerek..." Bu nasıl bir şeydir ya?

Lübnan’da Türk pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar’ın kaçırılmasının hemen ardından Beyrut’a giden Türk istihbarat timi, kaçırılma anında bölgedeki telefon görüşmelerini takip ederek, Suriye’de kaçırılan Lübnanlı Cemil Salih’in eşinin kardeşi Muhammed Ali Salih’e ulaşmış, Lübnan polisi de onu gözaltına almıştı. As Safir gazetesi Salih’in sorgusunda kaçıranların isimlerini ve kaldıkları yerin bilgisini verdiğini yazdı.

‘2 ay plan yaptılar’

Gazetenin haberine göre Salih, Türk pilotların kaçırılması planının 2 hafta önce değil 2 ay öncesine dayandığını söyledi ve şunları anlattı: “Türk uçağının kalkış ve işin bilgilerini ve Türk pilotların kullandıkları güzergahı tespit ettiler. Pilotları Lübnanlı hacılarla değiş tokuş yapmak için kaçırdılar. Ama ben de akrabalarım da kaçırma olayına karışmadık.”

Hizbullah’ın kontrolünde

Türk istihbaratı, Salih’in Türk pilotu kaçıranlarla yaptığı 3 görüşmeyi tespit etmiş, Ad Diyar gazetesi, Lübnanlı aşiret üyesinin bu konuşmalarda kaçırılma olayını organize ettiğini yazmıştı. Gazetevatan'da yer alan habere göre; Güvenlik birimleri de incelemeler sonucunda Türk pilotların, Lübnan’ın güneyindeki Bekaa Vadisi’nde tutulduğunu doğruladı. Vadinin yarısı, Hizbullah’ın kontrolünde ve Lübnan güvenlik birimlerinin burada bir otoritesi olmadığı için operasyon ihtimalinin bulunmadığı belirtiliyor.

Salih engelli serbest bırakın

Hacıların akrabaları, Salih’in Türk pilotların kaçırılmasında hiç bir bağlantısı bulunmadığını, Salih’e sadece kaçırılma olayından sonra tebrik telefonu geldiğini öne sürerek salıverilmesini istedi. Hacı yakınları, fiziksel engelli olan Salih’in tutuklanmasının kabul edilemeyeceğini, Beyrut sokaklarında gördükleri her Türk’ü kaçırma tehditlerini yineleyerek dün Lübnan İstihbarat Teşkilatı önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Sanık mı tanık mı?

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türk kurumlarını hedef alınmaması çağrısında bulunarak, Salih’in salıverilebileceğini belirterek hacı yakınlarını sakinleştirdi. Şerbil, gözaltında olan Salih’in “sanık” değil “tanık” olduğunu belirterek, yakın bir zamanda serbest bırakılacağını açıkladı. Türk yetkililer ise Salih’in kaçırılma olayında direkt parmağı olduğunu, bu yüzden serbest kalmasının başka kaçırma girişimlerini cesaretlendirebileceği gerekçesiyle buna karşı çıkıyor.

PİLOTLARIN YERİ TESPİT EDİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bir an once son bulsun bu is libnana israilin yaptiklari az bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Abi sen ne ayaksın?
Caydırıcılık ~ 11 yıl önce
Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi kökene dayanırsa dayansın terörle mücadelede en önemli unsur caydırıcılıktır. Sıkıyorsa EL-AL pilotlarını kaçırsınlar bakalım ne oluyor ? Düşünebiliyor musunuz 2 askeri kaçırıldı diye İsrail Lübnan'ı başlarına yıkıyor, tık yok ama tehdit etmeye güçlerinin yettiği ülke Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katiliyorum. ~ 11 yıl önce
peruda iki ingiliz vatandasi 11 kilo uyusturucu kacirirken yakalandi. iki gundur ingiliz elcisi ile irlanda elcisi hapishaneye gidip geliyor. 3-5 aya cikartirlar. adam suclu vatandasi icin dunyayi ayaga kaldirdi. bizim aslan gibi iki pilotumuz kacirilmis hala bir sonuc yok... gazetelerde bile mansette dustu haber maalesef. allah yardimcilari olsun
Ka ~ 11 yıl önce
İnşallah en yakın zamanda sağ sağlim ailelerine kavuşurlar. Bunun için hergün dua ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 11 yıl önce
Operasyonla kesinlikle cozulecek bir is degil bu,Lubnan guvenlik guclerinin hakimiyet kuramadigi bolgeye operasyon duzenlersen iki abimizin de cani tehlikeye girer..cozum siyasi kozlarda yatiyor ama o da yakin vadede olacak bisey degil :( bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
yerlerinin tespit edildiği bilgisinin basında yer alması ne derece doğru? yer değiştirirler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bordo ~ 11 yıl önce
Gonderin bordolari alip gelsinler bu kadar iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur ~ 11 yıl önce
askerlerinin başına çuval geçirildiğinde nota verilmesini müzik notası mı veriyorsun diye yorumlayan bir düşünce, bu sözlerinizi de manavdan elma mı alıyorsun diye yorumlar.
rumuz ~ 11 yıl önce
he he öyle .... sen counter strike den online bağlan iki dakikada yap operasyonu al gel klavye erkeği
palet ~ 11 yıl önce
"Beyrut sokaklarında gördükleri her Türk’ü kaçırma tehditlerini yineleyerek..." Bu nasıl bir şeydir ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000