16 Ekim 2009, Cuma 16:38:44

Pilotların sınıf isyanı

Air India, yeni seyahat politikası gereği çalışanlarına business sınıfta uçmayı yasakladı, şirketin pilotları karara tepki gösterdi.
  • Üç yıl middle eastte bir flag carrierde görev yaptım.Göreve yer varsa bizclass deadhead uçarsın.Parasını ödeyen arap geldimi paşa paşa sana ekonomomide gösterilen yere geçersin.Yok öyle first class falan herkese.Kimsede isyan etmez bu duruma.Parayı veren düdüğü çalar.Önce müşteri.Bu her yerde geçerlidir.Lionell.
  • Bugüne kadar nası yolcuyuk yaptılarsa bundan sonrada öyle devam etsinler. Değişiklik için neden ne diye? sormak istiyorum.
  • Arkadaşım herhalde uçuculukla ilgisi olmayan birisin sen..! Dünyadaki tüm global şirketler Göreve giden-dönen Kaptanlarını bırak Business class'ı First Class'da uçurmaktadırlar.Kaptanlar keyf için ve tatil içün oralarda uçmuyor bir sonraki görev uçuşu için uçuyorlar.Sizin gibi 200-300 yolcuyu emniyetle uçurmak için Business ve First class'da şirket yetkilileri IATA VE ICAO gibi uluslararası otoritelerin kuralları nedeniyle uçuyorlar.Bilmeden yorum yazmayın lütfen...
  • siz bindiğinizde, türkiye de bussiness uçan bir şirketin kaptanına gidip "hocam siz de bizimle ekonomide neden uçmuyorsunuz, klasınız mı sarsılır, kraliyet imajınızdan kurtulup bizlere karışsanız ya" diye bir sorsanız?? .alacağınız cevabı buradan okumak isteriz, tabi yazabilirseniz.önce kendinize bakacaksınız,sonra elin havayoluna laf edeceksiniz.dışardan gazel okuması kolay.buralardan yorum yazması kolay.benimle birlikte 10 saat,daracık yerde, kımıldamadan, uyuyamadan,ikide bir servisin yapıldığı,yolcunun tuvalete kalktığı v.s. bir yolculuktan birkaç saat sonra aynı yolu tekrar dönecek bir pilotun vay haline.biraz kendinizi insanların yerine koyun bakalım.air india pilotları business da 2 saatlik yola gitmiyorlar.long range ucuyorlar.
  • klaslarımı sarsılır.....kralıyet ailesi imajından kurtulup halkın arasına arada bır katılsınlar ..değilmi?

Hintli havayolu şirketi Air India’nın çalışanlarıyla ilgili aldığı bir karar yönetim ile pilotlar arasında gerginliğe neden oldu.

Küresel ekonomik kriz önlemleri kapsamında Air India pilotlarının business sınıfında uçmasını yasaklayan şirket, pilotlardan tepki gördü.

Uçuşa gidecekleri yere ekonomi sınıfında seyahat etmek istemediklerini ifade eden pilotlar, ekonomi sınıfında saatlerce süren uçuşların kendilerinde yorgunluğa yol açtığını, bunun da uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü öne sürdüler.

Pilotlar adına konuşan bir sözcü, “Ekonomi sınıfında seyahat pilotta yorgunluğa sebep olur. Havayolu daha fazla dinlenme saati verirse bu durum business class uçuştan daha maliyetli olur. Eğer ekstra dinlenme sağlamazsa da uçuş güvenliği tehlikeye girer” diye konuştu.

Air India yetkilileri ise, kararı tüm olasılıkları göz önünde bulundurarak aldıklarını ifade ederek pilotların tepkisine rağmen geri adım atmaları gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdiler.

Pilotların sınıf isyanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Üç yıl middle eastte bir flag carrierde görev yaptım.Göreve yer varsa bizclass deadhead uçarsın.Parasını ödeyen arap geldimi paşa paşa sana ekonomomide gösterilen yere geçersin.Yok öyle first class falan herkese.Kimsede isyan etmez bu duruma.Parayı veren düdüğü çalar.Önce müşteri.Bu her yerde geçerlidir.Lionell.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugüne kadar nası yolcuyuk yaptılarsa bundan sonrada öyle devam etsinler. Değişiklik için neden ne diye? sormak istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım herhalde uçuculukla ilgisi olmayan birisin sen..! Dünyadaki tüm global şirketler Göreve giden-dönen Kaptanlarını bırak Business class'ı First Class'da uçurmaktadırlar.Kaptanlar keyf için ve tatil içün oralarda uçmuyor bir sonraki görev uçuşu için uçuyorlar.Sizin gibi 200-300 yolcuyu emniyetle uçurmak için Business ve First class'da şirket yetkilileri IATA VE ICAO gibi uluslararası otoritelerin kuralları nedeniyle uçuyorlar.Bilmeden yorum yazmayın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz bindiğinizde, türkiye de bussiness uçan bir şirketin kaptanına gidip "hocam siz de bizimle ekonomide neden uçmuyorsunuz, klasınız mı sarsılır, kraliyet imajınızdan kurtulup bizlere karışsanız ya" diye bir sorsanız?? .alacağınız cevabı buradan okumak isteriz, tabi yazabilirseniz.önce kendinize bakacaksınız,sonra elin havayoluna laf edeceksiniz.dışardan gazel okuması kolay.buralardan yorum yazması kolay.benimle birlikte 10 saat,daracık yerde, kımıldamadan, uyuyamadan,ikide bir servisin yapıldığı,yolcunun tuvalete kalktığı v.s. bir yolculuktan birkaç saat sonra aynı yolu tekrar dönecek bir pilotun vay haline.biraz kendinizi insanların yerine koyun bakalım.air india pilotları business da 2 saatlik yola gitmiyorlar.long range ucuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
klaslarımı sarsılır.....kralıyet ailesi imajından kurtulup halkın arasına arada bır katılsınlar ..değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000