01 Kasım 2008, Cumartesi 07:49:30

Pilotların mezuniyet sevinci

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 Harbe Hazırlık Eğitimlerini tamamlayan 23 pilot diplomasını aldı.
  • tiplere bak yaaaaaa
  • kel alaka, okuma o zaman arkadaşım.senin burada yazman kel alaka
  • Kel alaka, yorumlu arkadaşım. Koordinatlarını verirmisin ? lütfen.
  • bravo diyorum size airporthaber....
  • Bilmem kaç asker mezun olmuş bize ne!..
  • zoru başarmak harikaaa hepsine hayırlı olsun diliyorum.guru kaynaklarımız...

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen 2006-A Harbe Hazırlık Geçiş Eğitimi'ni tamamlayan pilotların mezuniyet törenine, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu, askeri personel ve mezun olan pilotların aileleri katıldı. Törende konuşan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu, pilotların F-5 Harbe Hazırlık Eğitimlerini başarıyla tamamladığını belirterek,

"3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 7 ay gibi kısa bir sürede yoğun tempoda aldıkları eğitimle subaylarımız kıtalarına yeni bir savaşçı olarak katılacaklardır. Havacılar vatanın 24 saat esasına göre en süratli hareket kabiliyetine sahip, cesur ve gözü pek bekçileridir. Havacılığa gönülden bağlı arkadaşlarımız Türk milletinin en yetenekli gençleri arasından seçilerek bugünlere gelmişlerdir" dedi.

1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı da, "Havacılığın öncülük ettiği ileri teknoloji, uluslararası mücadelenin yoğun olarak yaşanmasına neden olmuş ve elde edilen baş döndürücü gelişmeler hava kuvvetlerinde harekatın sonucunu belirleyici olmuştur. Türk Hava Kuvvetleri'nin vurucu gücünün elastikiyetinin ve reaksiyon yeteneğinin yüksek bir yapıya kavuşturulması gayretlerine kararlılıkla devam edilmektedir. Hava gücünü oluşturan ana unsurlar arasında iyi yetişmiş insan gücünün önemi gittikçe artmaktadır. Hava ve uzay gücümüzün temel taşlarını oluşturan personelimizin zeki, ahlaklı, yüksek motivasyona ve dünyadaki tüm hava kuvvetleri arasında en yüksek eğitime sahip havacılar olmasını hedefleyen bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu yaklaşım sonucu uçuş eğitimi başta olmak üzere tüm eğitim sistemlerimize gereken önem ve öncelik verilmekte olup, eğitimi tüm meslek yaşamımıza yayan sürekli eğitim modeli uygulanmaktadır. Hava Kuvvetlerimizi geleceğe taşıyacak genç pilotlar olarak, Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kanatlı savaşçıları, onun aydınlık yolunun sönmeyen meşalesi ve hava kuvvetlerimizin parlak yıldızları olacaklardır" şeklinde konuştu.

Yaş kütüğüne devre birincisi Hava Pilot Teğmen İlker Hazinedar'ın uçak maketi çakmasının ardından, devrelerinin adına konuşmayı Hava Pilot Teğmen Uğur Erdemir yaptı. Eğitimlerini tamamlayan pilotlara diplomalarını 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu verdi.


pilot

Pilotların mezuniyet sevinci

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
tiplere bak yaaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rf4 ~ 15 yıl önce
kel alaka, okuma o zaman arkadaşım.senin burada yazman kel alaka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tail commender ~ 15 yıl önce
Kel alaka, yorumlu arkadaşım. Koordinatlarını verirmisin ? lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil havaci ~ 15 yıl önce
bravo diyorum size airporthaber....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bilmem kaç asker mezun olmuş bize ne!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyes ~ 15 yıl önce
zoru başarmak harikaaa hepsine hayırlı olsun diliyorum.guru kaynaklarımız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000