06 Mart 2012, Salı 09:20:14

PİLOTLARIN KADER SINAVI NE ZAMAN?

Pilotların heyecanla beklediği İngilizce dil yeterliliği sınavlarının tarihi belli oldu. İşte pilotların kader sınavının tarihi...
  • sizde bahane çok...kaçın danimarkalılar geliyorr :))
  • sizde bahane çok...kaçın danimarkalılar geliyorr :))
  • Sınav yapsınlar ok .sınava ilk girenlerdenim tam 8 defa bağlantı koptu soru geldi soruya cevap verdik kaydetmedi ardından soru gelmeden cevabını istedi itiraz ettik kime itiraz ediyorsun neyi şikayet ediyorsun bekledik 7 ay gecti sınav sonucları yok hala ,ellerine yüzlerine bulaştırdılar rezil ettiler
  • yorumlar çok komik ve okumak eğlenceli.koca adamlarsınız.havacılık dili ingilizce.herkes bilmek zorunda.sınav sonuçlarını öğrenip napcaksınız.otorite bilsin yeter.sınavı kazanınca para mı veriyolar :))) pilotların işi zor :)))
  • pilotluğu ne kadar gözünüzde büyütüp kutsallaştırdınız. Vahiy indi sanki. Yakında pilotaj okulları sürücü kursu gibi olacak. Adamlar cerrah açık kalp ameliyatı,beyin ameliyatı yapıyor. Yüz nakli yapıyor ilk kez, bu kadar artistlik yapmıyor.Başak büyüdükçe boynunu yere eğermiş beyler.Yabancı dil bilmeden uçan var mı doluuuu.
  • çok komiksin..gidin ing çalışın yoksa danimarkalı abileriniz yine öpecek sizi :)) :))
  • ...onlara 2013'ten sonra sınav sunulacak. Asil bomba o zaman patlayacak. Namaza duaya devam.
  • J A PPESEN? Biraz daha nokta ve virgül lütfen. Bu imlan ile rezil ettin butun tayyareci camiamızı.
  • bu sinav eylul ayinda yapilmaya basladi. subat da ve simdi de martda yapiliyor ama gelin gorun ki vasifsiz SHGM 7 ay gecmesine ragmen hala sinavlari okuyamadi. birbucuk milyon ogrencinin oss sonuclari 2,5-3 ay sonra belli oluyor. ve bir vasifsiz SHGM nin isguzarligi da, 2008 martdan sonra lisans alanlar niye cezalandiriliyor? kimler niye korunuyor? kim neye gore belirledi 5 mart 2008 i.
  • Madem o kadar mühim o halde neden sadece 2008 sonrası olanları bağlıyor? Standartlarsa söz konusu olan totalde uygulanmalı. Eğer gerçekten ingilizce yeterliliği için kriter ise...
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 26-30 Mart 2012 tarihlerinde İngilizce dil yeterliliği sınavlarının yapılacağını açıkladı. Sınava, 5 Mart 2008 tarihinden sonra alan ve dil yeterliliği olmayan pilotlar girecek.
 
İşte SHGM’den yapılan sınav açıklaması:
 
“Gerekli planlamanın yapılabilmesi için havacılık işletmelerinden, ilk pilotluk lisansını 05 Mart 2008 tarihinden sonra aldığı için dil yeterliliği olmayan pilotların listeleri alınmıştır. İşletmelerin pilot sayıları dikkate alınarak yapılan tahsis sonucunda şirketlere kontenjanları bildirilmiştir.
 
Uçuş İşletme Başkanlıklarınca ve kontenjan sayısı kadar belirlenecek pilotlar tarafından doldurulan başvuru formlarının en geç 12 Mart 2012 tarihinde Genel Müdürlüğümüze ulaştırmanız gerekmektedir. Yapılacak değerlendirme sonucunda oluşturulacak sınav randevuları http://www.shgm.gov.tr/ adresinde yayınlanacaktır. Başvuru formları uçuş işletme başkanlıklarından temin edilmesi gerekmektedir.
 
Söz konusu sınavlar Genel Müdürlüğümüz hizmet binası 4ncü katında yapılacaktır. Sınava girecek her bir aday, kendisine tahsis edilecek 1 saatlik zaman diliminde sınava girecektir. Kullanılacak olan dil yeterliliği sınavının bir örneği www.lplus.de/HP/demo1 adresinde yayınlanmış bulunmaktadır.
 
SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı gereğince, adayların dil yeterliliği sınavına ilk girişlerinde bir eğitim tamamlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak sınavda başarısız olunması halinde, yeniden sınava girebilmek için SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı'nın 11nci maddesi gereğince bekleme süresi ve onaylı bir kurs programını tamamlama zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, aktif olarak uçuş yapan pilotların, sınava ilk girişlerine hazırlanarak başvurmaları büyük önem arz etmektedir.”
PİLOTLARIN KADER SINAVI NE ZAMAN?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 12 yıl önce
sizde bahane çok...kaçın danimarkalılar geliyorr :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sizde bahane çok...kaçın danimarkalılar geliyorr :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sınav yapsınlar ok .sınava ilk girenlerdenim tam 8 defa bağlantı koptu soru geldi soruya cevap verdik kaydetmedi ardından soru gelmeden cevabını istedi itiraz ettik kime itiraz ediyorsun neyi şikayet ediyorsun bekledik 7 ay gecti sınav sonucları yok hala ,ellerine yüzlerine bulaştırdılar rezil ettiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumlar çok komik ve okumak eğlenceli.koca adamlarsınız.havacılık dili ingilizce.herkes bilmek zorunda.sınav sonuçlarını öğrenip napcaksınız.otorite bilsin yeter.sınavı kazanınca para mı veriyolar :))) pilotların işi zor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pilotluğu ne kadar gözünüzde büyütüp kutsallaştırdınız. Vahiy indi sanki. Yakında pilotaj okulları sürücü kursu gibi olacak. Adamlar cerrah açık kalp ameliyatı,beyin ameliyatı yapıyor. Yüz nakli yapıyor ilk kez, bu kadar artistlik yapmıyor.Başak büyüdükçe boynunu yere eğermiş beyler.Yabancı dil bilmeden uçan var mı doluuuu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok komiksin..gidin ing çalışın yoksa danimarkalı abileriniz yine öpecek sizi :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...onlara 2013'ten sonra sınav sunulacak. Asil bomba o zaman patlayacak. Namaza duaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
J A PPESEN? Biraz daha nokta ve virgül lütfen. Bu imlan ile rezil ettin butun tayyareci camiamızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu sinav eylul ayinda yapilmaya basladi. subat da ve simdi de martda yapiliyor ama gelin gorun ki vasifsiz SHGM 7 ay gecmesine ragmen hala sinavlari okuyamadi. birbucuk milyon ogrencinin oss sonuclari 2,5-3 ay sonra belli oluyor. ve bir vasifsiz SHGM nin isguzarligi da, 2008 martdan sonra lisans alanlar niye cezalandiriliyor? kimler niye korunuyor? kim neye gore belirledi 5 mart 2008 i.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Madem o kadar mühim o halde neden sadece 2008 sonrası olanları bağlıyor? Standartlarsa söz konusu olan totalde uygulanmalı. Eğer gerçekten ingilizce yeterliliği için kriter ise...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000