17 Haziran 2014, Salı 09:27:56

PİLOTLARIN İFADELERİ ALINDI

Başbakan Erdoğan'ın evinin yakınında bulunan Aksa Cami'ne çarpan F-4 pilotları, 10 yıl sonra şüpheli sıfatıyla verdikleri ifadede, olayın kaza olduğu ve kasıt bulunmadığını belirttiler
  • Hakim kalkmış binvalis çiftliğini sormuş. Ona neymiş ki. O önüne döküleni yesin önce. Hakim de cemaatin adamı olmalı.
  • Bu olay bariz bir şekilde kazadır ve bu kazada sorumlu olan kişi lider olarak uçandır. Camiye çarpan uçak, liderin yakın kolunda durmaya çalışıyordu o sırada. Yani önüne çok bakamaz o esnada. Liderin numarasını emniyetli bölgeden geçirmesi gerekiyordu. O uçağa ve pilotlara bir şeyin olmaması da Allah'ın bir lütfudur. Bu soruşturma 10 sene önceki olaydan bile mağdur edebiyatı yapma çabasıdır. Yıllarca darbe mağduru diye gezenler, acaba anayasa mahkemesinin bu günkü kararına ne diyecekler...
  • Ulkede bu kadar cami ne diye var zaten o da bir ilginc. Adam gibi dinini yasayan yok, ama cuma zamani gelince herkes orada.sonra gene cikinca , rusvet, dolandiricilik, zimmet, yalan, dolan...cami yapicana okullari gelistir. kafalari doldur...o zaman cepler daha az dusunulur. cakma muslumanlar...
  • Bu olay ne zaman oldu? Tören uçuşu provalari esnasında değil mi? Bu uçuşlar Nerede yapılıyor? Türkiye'nin başkenti 4 milyon nüfuslu Ankara'nın tam ortasında değil mi? 100-150 metre (300-500 feet) irtifadan uçmaz isen bu uçuşlar olur mu? Tabii ki hayır... minaresi bol olan bir ülkede çarpma istenmez ama her nedense olmuş. Olmamasi için tören alanına yüksek hızda gelen pilotların başka yönden gelme seçenekleri var mı? Yok. Bu planlama onlara ait değil! O zaman biz burada nesnel yorum yapmak yerine neden olayın oluş nedenlerini başka noktalarda arıyoruz? Örneğin bu kazadan bir ders çıkarmak gerekmez mi? Mesela tören uçuşlarında uçaklar ve helikopterleri geçirmeyelim. Hem ülke tasarruf eder hem de bu tür istenmeyen, hatta daha büyük kazaların önüne geçilmiş olur. TÖREN UCUSLARINA HAYIR.
  • KAZA OLDUĞU KESİNDE SORUN ŞU; O İRTİFADA NE İŞİNİZ VAR HADİ TÖREN AMAÇLI ALÇAK İRTİFA O HALDE MİNARE VE YÜKSEK GERİLİM HATTI GİBİ UNSURLARA DİKKAT ETMEDEN VE ÖNÜNE BAKADAN MI GİDİLİR ?? CİDDİ PROBLEM !!
  • Pilotların o irtifada ne işi varmış diyen zeka özürlüler milli bayramlarda alçaktan uçan uçaklarımızı gördüklerinde ağzı açık ayran budalası gibi uçaklara bakanlardır. Bu uçuşlarda provasız olmaz. Bizdende bi halt olmaz bu milletle...
  • OLAYIN KAZA OLDUĞU BELLİ ÇÜNKÜ BİR JETİ MİNAREYE SÜRTÜP GEÇECEM DEMEK İNTİHARDIR, ANCAK KAFALARDA Kİ SORU İŞARETİ ŞU: JETİN O İRTİFADA NE İŞİ VAR ?? HADİ DİYELİM TÖREN AMAÇLI ALÇAK İRTİFA VAR ÖNÜNÜZE BAKMIYOR MUSUNUZ BİR CAMİ YADA YÜKSEK GERİLİM HATTI OLAN YERLERDE ALÇAK İRTİFA OLUR MU ? !!!!
  • hayatında 450 knot gözleri görmemiş,450 knot ile giden bir alete dahi binememiş kapasitesiz insanlar iş başında! sen 450 knot ile giden bir aleti uçurdun mu? hele ki f-4 dediğimiz bilekle uçurulan bir uçak ise öyle f-16 gibi 6 bilgisayarın kontrol parçalarına verilen komutları uygulayan bir alet değil! ve o alçak irtifada sen c152 bile uçuramayacak kapasitede bir insansın kalkmışsın burada kaza değil falan fistan diye boş ağzını boş fikrini boş beynini burada gösteriyorsun!
  • Şimdi sen bir jet pilotu olsan ve sana şu minareye uçağını sürteceksin deseler , yaparmısın.Ben yapmazdım yap diyene sen yap yiyorsa derdim.Açık oldumu acaba.
  • Bizim pilotlar en iyisi tabi! Hem minareye çarpar hem düşmezler! Minareyi(e) ça(rp)lan kılıfına uydurur!

Başbakan Erdoğan'ın evinin yakınında bulunan Aksa Cami'ne çarpan F-4 pilotları, 10 yıl sonra şüpheli sıfatıyla verdikleri ifadede, olayın kaza olduğu ve kasıt bulunmadığını belirttiler.

27 Ekim 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Subayevlerindeki evinin yakınında bulunan Aksa Camine çarpan F-4 savaş uçaklarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada o jetlerin pilotları ilk kez dinlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda yürütülen soruşturma kapsamında Savcı Serdar Coşkun, dönemin Eskişehir 1.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kürşat Atılgan, minareye çarpan uçağın pilotları  Erkin Uyar ve Ayşegül Aysan’ı ‘şüpheli’ olarak dinledi.

Kürşat Atılgan 15 Mayıs’ta verdiği 2 sayfalık ifadesinde olayın tamamen bir kaza olduğunu, kasıt bulunmadığını söyledi.

Atılgan, uçuşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provaları için uçuş yapıldığını belirtirken, savcıya 12 dakika 34 saniyelik uçağın içerisinden pilotların konuşmalarının da yer aldığı görüntüyü de teslim etti.

Atılgan’a Binvalis çiftliğinin fotoğraflarının çekilmesi olayı da soruldu. Atılgan söz konusu olayla ilgili “Söz konusu olayla ilgili emir Hava Kuvvet Komutanı'ndan geldi. Benim neden fotoğraf alındığına dair bir bilgim yok” dedi. Öte yandan, Aksa Cami'ne çarpan F-4 ile ilgili daha önce basına açıklamalar yaptığını da hatırlattı.

Uçağı kullanan pilotlar Ayşegül Aysan ve Erkin Uyar da, olayda kasıt olmadığını tekrar ederken; uçuş güzergâhı, koordinesine ve fit yüksekliğine uygun hareket ettiklerini ancak rüzgar şiddetine göre bazen bu yüksekliklerde 1 ila 1,5 metre bir sapma olabileceğini ifade ettiler.

Planlı bir durum olmadığını anlattılar. Savcı Coşkun’un pilotların ifadesini tamamlanmasının ardından olayı araştırması için bilirkişi görevlendireceği öğrenildi.

Aksa camine çarpan jetlerle ilgili soruşturma, eski Ankara TMK.10.Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından açılmış, TMK’nın kaldırılmasının ardından savcı Bilgili Sahtecilik bürosunda görevlendirilince dosya yeni kurulan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosundan Serdar Coşkun’a verilmişti. (T24)

PİLOTLARIN İFADELERİ ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hakim kalkmış binvalis çiftliğini sormuş. Ona neymiş ki. O önüne döküleni yesin önce. Hakim de cemaatin adamı olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu olay bariz bir şekilde kazadır ve bu kazada sorumlu olan kişi lider olarak uçandır. Camiye çarpan uçak, liderin yakın kolunda durmaya çalışıyordu o sırada. Yani önüne çok bakamaz o esnada. Liderin numarasını emniyetli bölgeden geçirmesi gerekiyordu. O uçağa ve pilotlara bir şeyin olmaması da Allah'ın bir lütfudur. Bu soruşturma 10 sene önceki olaydan bile mağdur edebiyatı yapma çabasıdır. Yıllarca darbe mağduru diye gezenler, acaba anayasa mahkemesinin bu günkü kararına ne diyecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
minare - cami ~ 10 yıl önce
Ulkede bu kadar cami ne diye var zaten o da bir ilginc. Adam gibi dinini yasayan yok, ama cuma zamani gelince herkes orada.sonra gene cikinca , rusvet, dolandiricilik, zimmet, yalan, dolan...cami yapicana okullari gelistir. kafalari doldur...o zaman cepler daha az dusunulur. cakma muslumanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu olay ne zaman oldu? Tören uçuşu provalari esnasında değil mi? Bu uçuşlar Nerede yapılıyor? Türkiye'nin başkenti 4 milyon nüfuslu Ankara'nın tam ortasında değil mi? 100-150 metre (300-500 feet) irtifadan uçmaz isen bu uçuşlar olur mu? Tabii ki hayır... minaresi bol olan bir ülkede çarpma istenmez ama her nedense olmuş. Olmamasi için tören alanına yüksek hızda gelen pilotların başka yönden gelme seçenekleri var mı? Yok. Bu planlama onlara ait değil! O zaman biz burada nesnel yorum yapmak yerine neden olayın oluş nedenlerini başka noktalarda arıyoruz? Örneğin bu kazadan bir ders çıkarmak gerekmez mi? Mesela tören uçuşlarında uçaklar ve helikopterleri geçirmeyelim. Hem ülke tasarruf eder hem de bu tür istenmeyen, hatta daha büyük kazaların önüne geçilmiş olur. TÖREN UCUSLARINA HAYIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞAFAK EGEMEN ~ 10 yıl önce
KAZA OLDUĞU KESİNDE SORUN ŞU; O İRTİFADA NE İŞİNİZ VAR HADİ TÖREN AMAÇLI ALÇAK İRTİFA O HALDE MİNARE VE YÜKSEK GERİLİM HATTI GİBİ UNSURLARA DİKKAT ETMEDEN VE ÖNÜNE BAKADAN MI GİDİLİR ?? CİDDİ PROBLEM !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilotların o irtifada ne işi varmış diyen zeka özürlüler milli bayramlarda alçaktan uçan uçaklarımızı gördüklerinde ağzı açık ayran budalası gibi uçaklara bakanlardır. Bu uçuşlarda provasız olmaz. Bizdende bi halt olmaz bu milletle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞAFAK EGEMEN ~ 10 yıl önce
OLAYIN KAZA OLDUĞU BELLİ ÇÜNKÜ BİR JETİ MİNAREYE SÜRTÜP GEÇECEM DEMEK İNTİHARDIR, ANCAK KAFALARDA Kİ SORU İŞARETİ ŞU: JETİN O İRTİFADA NE İŞİ VAR ?? HADİ DİYELİM TÖREN AMAÇLI ALÇAK İRTİFA VAR ÖNÜNÜZE BAKMIYOR MUSUNUZ BİR CAMİ YADA YÜKSEK GERİLİM HATTI OLAN YERLERDE ALÇAK İRTİFA OLUR MU ? !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrencipilot ~ 10 yıl önce
hayatında 450 knot gözleri görmemiş,450 knot ile giden bir alete dahi binememiş kapasitesiz insanlar iş başında! sen 450 knot ile giden bir aleti uçurdun mu? hele ki f-4 dediğimiz bilekle uçurulan bir uçak ise öyle f-16 gibi 6 bilgisayarın kontrol parçalarına verilen komutları uygulayan bir alet değil! ve o alçak irtifada sen c152 bile uçuramayacak kapasitede bir insansın kalkmışsın burada kaza değil falan fistan diye boş ağzını boş fikrini boş beynini burada gösteriyorsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şimdi sen bir jet pilotu olsan ve sana şu minareye uçağını sürteceksin deseler , yaparmısın.Ben yapmazdım yap diyene sen yap yiyorsa derdim.Açık oldumu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bizim pilotlar en iyisi tabi! Hem minareye çarpar hem düşmezler! Minareyi(e) ça(rp)lan kılıfına uydurur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000