28 Eylül 2013, Cumartesi 08:25:13

PİLOTLARDAN 'UYKU' İTİRAFI!

Kaptan pilotlar, uyandıkları zaman yardımcı pilotun uyuduğunu fark ettiklerini söyledi...
  • Bu gördüğünüz olay, Türkiye'deki bütün havayolu şirketlerinde oluyor maalesef. Çoğu pilotlar tam FIR'a gelirken uyanıyor. Genelde biri uyur diğeri telsizlere bakar ama sessiz frekanslar bu durumu çok tetikliyor. Neyse, anlıyacağınız öyle '' Ahhhh! Pilotlar uyuyormuş'' falan gibi bir durum ve tepki yaratmasın. Bu zaten hep vardı ve bu Ekip Planlama ile her zaman olucaktır. Duty Time sınıra kadar kullanılıyor, ama yapıcak birşey yok! Yakında kokpitede kamera koyucaklar burayada yazıyorum. KURTULUŞ KAPTAN.
  • yav kardeşim biride cıkıp demiyorki şirketin bize uyumamız için verdiği saatlerde biz bazen sabahlara kadar rakı balık yapıyoruz. aa cok ayıp olurmu öyle şeyler!!
  • Rezalet.......canimiz kimlere emanet. Dr.ugur isikdag
  • Cockpitte kendim gordum sirket adi ve kaptan ismi vermeyim ALAHIN ADINA YEMIN EDERIMKI GORDUM.
  • Öğrenci pilot çömez kardeşim bu konuyla senin bahsettiğinin ne alakası var??
  • Tarkim uçamıyoruz paramız yandı uçak yok öğrenci çok sivil havacılıkta kalıbına uydurmuş olan bize oluyor Bizdede itiraf tarkim yaktın bizi
  • Bizde de bir anket yapsınlar, asıl sonuçları o zaman görün.
  • Ciddi batılı şirketler kendi usullerini koyarak emniyetlerini sağlıyor. Ya biz? Talimat müsaade ediyor diye 5 gun ust uste gece uçurabilirsin pilotu. Gunduz 1 kac saat uyku ile pilotlar gece sabaha kadar uçarlar. işletme mudur lerinin umurunda değildir genelde. Talimata uygundur. Patronlara da yaranacakları için kısıtlayıcı tedbirleri düşünmezler. Uzun senelerdir ucan bir kpt olarak söylüyorum. Uykusuz ve kotu hava sartlarında cok emniyetsiz uçuşlar yaptım. Ekip planlamalar kendi haline bırakılmış. İdareciler ilgisiz. Böyle gelmiş böyle gitmemeli. SHGM denetlemelerinde pilotların sadece limit içi uçtukları değil nasıl ve hangi şartlarda uçtuğu, gerçek dinlenme saatlerinin ne olabileceği de denetlenmeli
  • Uyumak gayet normal. Ama sunu arastirin. Kac ucusta uyunuyor. Bunun sebebi nedir. Herkes yorgun ucuyor. Ekiplerin yuzune bir bakin hepsi kokpit olsun kabin olsun dayak yemisler sanki yuzler düsmüs gozler sismis bunun bir aciklamasi olmali sanirim.yoneticiler parayi imkanlari duSunup bunlari gozardi ediyor. UYARİYORUM TEHLİKE KAPİMİZDAAA
  • birdefasında ist medine uçusunda kokpite girdim bir kaptanımız bc ta uyuyordu diyerini ben kokpite girip uyandırmıştım çok yorgunum demişti

British Airline Pilots Association (BALPA) pilot derneğinin 500 yolcu uçağı pilotunun katılımıyla düzenlediği ankette, uçuş yetkililerini şoke eden bir tablo ortaya çıktı. Pilotların yüzde 56’sı, kokpitte uyuyakaldıklarını kabul ederken, her 3 pilottan biri uyandıkları zaman yardımcı pilotlarını uyurken bulduklarını belirtti.

İngiltere’de pilotların kokpitte uyuduklarına dair tartışmalar, bir süre önce bir yolcu uçağında her iki pilotunda uyuduğu ve uçağın uzun süre otomatik pilotta uçtuğuna dair bilginin ortaya çıkmasıyla başladı.

BALPA’nın düzenlediği anket, gelecek hafta Pazartesi günü Avrupa Parlamentosu tarafından yapılacak ve Britanya’daki uçuş düzenmelerini değiştirebilecek oylamanın öncesinde yapıldı.

Reuters’ın haberine göre, yapılması düşünülen değişiklikler kapsamında, pilotlar iki hafta için 95 saat yerine 110 saat uçmak zorunda kalabilir. Dahası, Britanya’da 10 saat olan gece uçuşları da 11 saate çıkabilir.

Durumun endişe verici olduğunu belirten BALPA Genel Sekreteri Jim McAuslan, “AB’nin getirmek istediği ve bilimsel olmayan yeni kurallar, yorgunluğu artırarak kazalara neden olabilir” dedi.

Avrupa Birliği (AB) genelinde kabul edilmesi söz konusu olan yeni kurallar geçerse, pilotlar günün herhangi bir saatinde uçuşa çağrılabilir.

ComRes şirketi tarafından yapılan ankete göre, pilotların yüzde 84’ü son 6 ay içersinde yorgunluk kaynaklı olarak performanslarının düştüğünü ve bu durumun uçuş güvenliğini tehdit eden en büyük faktör olduğunu belirtti.

Avrupa Havayolları Derneği ise, Pazartesi günü oylamaya sunulacak kuralların kabul edilmesi halinde 31 AB üyesinde geçerli olmasını istiyor.

PİLOTLARDAN 'UYKU' İTİRAFI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Çok NORMAL! ~ 11 yıl önce
Bu gördüğünüz olay, Türkiye'deki bütün havayolu şirketlerinde oluyor maalesef. Çoğu pilotlar tam FIR'a gelirken uyanıyor. Genelde biri uyur diğeri telsizlere bakar ama sessiz frekanslar bu durumu çok tetikliyor. Neyse, anlıyacağınız öyle '' Ahhhh! Pilotlar uyuyormuş'' falan gibi bir durum ve tepki yaratmasın. Bu zaten hep vardı ve bu Ekip Planlama ile her zaman olucaktır. Duty Time sınıra kadar kullanılıyor, ama yapıcak birşey yok! Yakında kokpitede kamera koyucaklar burayada yazıyorum. KURTULUŞ KAPTAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdalafista ~ 11 yıl önce
yav kardeşim biride cıkıp demiyorki şirketin bize uyumamız için verdiği saatlerde biz bazen sabahlara kadar rakı balık yapıyoruz. aa cok ayıp olurmu öyle şeyler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pe ~ 11 yıl önce
rakı balık da yapamayacaksak neden uçuyoruz
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Rezalet.......canimiz kimlere emanet. Dr.ugur isikdag

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot no flying ~ 11 yıl önce
Cockpitte kendim gordum sirket adi ve kaptan ismi vermeyim ALAHIN ADINA YEMIN EDERIMKI GORDUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot öğrenci ~ 11 yıl önce
Öğrenci pilot çömez kardeşim bu konuyla senin bahsettiğinin ne alakası var??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot öğrenci i ~ 11 yıl önce
Tarkim uçamıyoruz paramız yandı uçak yok öğrenci çok sivil havacılıkta kalıbına uydurmuş olan bize oluyor Bizdede itiraf tarkim yaktın bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anket... ~ 11 yıl önce
Bizde de bir anket yapsınlar, asıl sonuçları o zaman görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt.comment ~ 11 yıl önce
Ciddi batılı şirketler kendi usullerini koyarak emniyetlerini sağlıyor. Ya biz? Talimat müsaade ediyor diye 5 gun ust uste gece uçurabilirsin pilotu. Gunduz 1 kac saat uyku ile pilotlar gece sabaha kadar uçarlar. işletme mudur lerinin umurunda değildir genelde. Talimata uygundur. Patronlara da yaranacakları için kısıtlayıcı tedbirleri düşünmezler. Uzun senelerdir ucan bir kpt olarak söylüyorum. Uykusuz ve kotu hava sartlarında cok emniyetsiz uçuşlar yaptım. Ekip planlamalar kendi haline bırakılmış. İdareciler ilgisiz. Böyle gelmiş böyle gitmemeli. SHGM denetlemelerinde pilotların sadece limit içi uçtukları değil nasıl ve hangi şartlarda uçtuğu, gerçek dinlenme saatlerinin ne olabileceği de denetlenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Uyumak gayet normal. Ama sunu arastirin. Kac ucusta uyunuyor. Bunun sebebi nedir. Herkes yorgun ucuyor. Ekiplerin yuzune bir bakin hepsi kokpit olsun kabin olsun dayak yemisler sanki yuzler düsmüs gozler sismis bunun bir aciklamasi olmali sanirim.yoneticiler parayi imkanlari duSunup bunlari gozardi ediyor. UYARİYORUM TEHLİKE KAPİMİZDAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabinnn ~ 11 yıl önce
birdefasında ist medine uçusunda kokpite girdim bir kaptanımız bc ta uyuyordu diyerini ben kokpite girip uyandırmıştım çok yorgunum demişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000