09 Ocak 2017, Pazartesi 09:11:27

Pilotlardan rekor başvuru

Son 3 yılda pilot rezervinin yarısını kaybeden Türk Hava Kuvvetleri kan tazeliyor.
  • Arkadaşlar bu hassas konuda lütfen yorum yapmayın. Neyin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden susta adam sansınlar diyorum.
  • Basarilarinizin devamini diliyorum ,Rabim turk milletini bu uzerimizde dolasan karabuluttan kurtarsin . Amin. Ic ve dis kafirleri yok etsin . Sanli ordumuz Pilotlarimiz dunya lideri olsunlar, uzaylar sizin olsun .
  • Arkadaşlar; eğer ülkenin düştüğü veya düşürüldüğü bu buhranın tam ortasında, her şeyi bir kenara bırakıp, ben göreve hazırım diyerek gelen pilotlar var ise alınlarından öpülmeli. gerçek birer kahramanlıktır yaptıkları. Bunun yanında başka bazı insanlar şahsi kararları neticesinde dönmeyi düşünmeyebilirler. Bunu da gayet normal karşılarım. Fakat daha düne kadar, 3 bin TL maaş alan insanların, şehrin ortasında hainler ile kanının son damlasına kadar çatışıp, şehit olduğu örnekler var iken, ben dönerim ama bana şu kadar para, şu kadar uçuş diyen arkadaşların, uyumadan tekrar bir vicdan muhasebesi yapmalarını önemle rica ederim. Ülkenin bu aciz durumundan kendilerine çıkar sağlamaya çalışarak, bana kaptan maaşımı verirseniz gelirim diyen zaatlar var ise, bence şuan nerede iseler oradaki kokpit koltuklarını doldurmalarında büyük fayda vardır. geri dönmelerine gerek te yoktur, dönseler bu vatanna faydalarıda.
  • Hükümet demiyor mu "daha tam temizleyemedik. Ohal uzatılmalı" diye? Nasıl dönelim arkadaşım? Öyle bilmem ne meydanına alçalmada yüksek kalıp pas geçmeye benzemez. Emirle gidersin, bombayı atarsın terörist diye, gelir inersin. Bi bakmışsın sana emir vereni bir saat önce tutuklamışlar fetöcü diye. Çocuk oyuncağı değil yani. Güvenemiyoruz anlayın artık. Sen tip müdürüne güvenemiyorken kendini haklı görüyorsun. ben yanımdaki kankamı tanıyamamışım yıllarca. nasıl güveneyim adamın birine. İnan bana o kadar basit değil. Senin "dönsünler kağıttan kaplanlar" dediğin insanların en genci 40 yaşında. Çoluk çocuk sahibi. Zaten hava kuvvetlerinde çekmiş çekeceğini. Yeter çektiğim demiş. Borcunu ödemiş çıkmış. Uğraşmayın artık bu insanlarla. ÖNEMLE belirtiyorum. Kokpitte artistlik yapan, "beni istiyorlar geri" falan diye hava yapan vardır. Onlar zaten hava kuvvetlerinde de hiç bir halta yaramıyordu. Biz onları ciddiye almıyorduk. Siz de almayın. Benim derdim sadece bu olayı çok basite indirgeyenlere "yapmayın etmeyin, bu kadar harcamayın geçen yıllarımızı, emeğimizi" demek
  • Yazık be şu ülkeye, şuraya yazılan yazılara bak..diğer tarafta sabah akşam para hesabı yapan vahşi gururlu kartallar. En azından susunda adam sansınlar..
  • Yazık be şu ülkeye, şuraya yazılan yazılara bak..diğer tarafta sabah akşam para hesabı yapan vahşi gururlu kartallar. En azından susunda adam sansınlar..
  • Teferruat olan arkadaşa bir bilgilendirme yapmak istiyorum Lütfen yazıyı düzgün okuyun. Kimsenin dışarıdan döndüğü falan yok zaten bu bahsedilen halihazırda hava kuvvetlerinde olup pilot olmayanlar (daha önceden elenmiş olan farklı branşlardakiler) başvurdular dışarıdan kimsenin başvurduğu yok zaten. dışarıdan başvuranlarda daha önce Burada Murat beyin yazdığı gibi yüzbaşı rütbesinden ayrılmış neredeyse albay rütbesini alıp 2 sene burada takılacak kıyak emekli olup yine kesesini dolduracak.:)) yani inşallah aydınlanmışsınızdır.
  • Hani şu kadar yüksek maaşı bırakıp kimse askerliğe geri dönmezdi...Çok bilmiş ukala takımı çıkın da bir fikir irad edin,aydınlanalım...
  • Demekki zaninda operasyon yapildi suralar bombandi f16 lar surayi dumduz ettiler dediklerinde serefsizler dagi tasi bombalamis.yeni kan lazim fetöcü plot lar bir an once temizlenmeli
  • Havayollarindaki pilotlar tsk ya donerse,Hem hvkk ihtiyaci gorulsun hemde benim gibi yuzlerce issiz tecrubesiz pilota is imkani olur....

Son 3 yılda pilot rezervinin yarısını kaybeden Türk Hava Kuvvetleri kan tazeliyor. Geçtiğimiz dönemde FETÖ kumpaslarının mağduru olmuş 1040 pilot adayına yapılan çağrı sonrası rekor başvuru geldi. Çağrıya olumlu yanıt veren 976 pilot adayından 831’i ilk testleri başarıyla geçti.

15 Temmuz darbe girişimiyle ağır darbelerden birini alan Türk Hava Kuvvetleri, en hızlı şekilde yaralarını sardığı gibi üstlendiği terörle mücadele ve sınır ötesi operasyon görevlerini başarıyla sürdürebilmek için yeni projeleri hayata geçiriyor. İdeal savaş pilotu oranını yakalayabilmek için FETÖ’nün kumpaslarına kurban gitmiş pilotlar ve özel sektördeki jet pilotları vatan-görev bilinciyle geri dönüyorlar. Hükümet, bu hafta çıkması beklenen kararname ile hizmet alımı yoluyla özel sektörden 40 savaş pilotunu daha transfer edecek. İşte detaylar:

YÜZDE 40’I GİTTİ: 2013’te Türk Hava Kuvvetleri’ndeki savaş pilotlarının zorunlu hizmet süresinin 18 yıldan 10 yıla düşürülmesiyle 286 pilot ayrılıp özel sektöre geçti. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte, darbe soruşturması kapsamında 500’ün üzerinde pilot daha atıldı. İdeali yakalamaya çalışan THK’da pilotların yüzde 40’ı darbe girişiminden sonra gitti. Hava Kuvvetleri 1600 olan pilot rezervinin yarısını kaybetti. Toplam 800 pilot ayrıldı veya atıldı. 1 koltuğa 1.5 olması gereken ideal pilot sayısından uzaklaşıldı, bir koltuğa 0.8 ortalamaya düşüldü.

GERİ DÖNDÜLER: Son 10 yılda FETÖ kumpasıyla, kriterleri taşımadıkları gerekçesiyle veya ‘uçuşa elverişsiz” raporu verilerek elenen ve uçuş eğitimlerine alınmayan 1040 pilot adayına çağrı yapıldı. Bu çağrıya 976 pilot adayı başvurdu. 831 kişi sağlık, yeterlilik testlerini ve G kuvveti testini geçti. Bunların, 300’lü gruplar halinde eğitimlerine başladı. 15 Temmuz’dan sonra özel havayolu şirketlerinde çalışan, THK’dan ayrılmış 20 pilot geri döndü, savaş uçağı uçurmaya hazır hale getirildi. 20’si de bu hafta eğitimlere başlıyor.

YENİ KHK ÇIKIYOR: Bu hafta çıkması beklenen KHK ile hizmet satın alımı yoluyla 40 pilotun daha dönüşü sağlanacak. Özel havayolu firmaları ile görüşmeler yapıldı. Pilotlara, “Gel, 4 yıllık sözleşme yapalım. THK’da uçucu olarak, eğitmen olarak görev yap” denildi. 4 yıllık sözleşme sonunda pilot isterse TSK’da sürekli kalabilecek ya da özel havayolu firmasına geri dönebilecek. Özel sektörde aldıkları ücretlerde bir kayıp yaşamayacaklar. Sivilde geçirdikleri süre de terfilerinden sayılacak ve rütbelerini de geri alacaklar. Bu pilotlar, ihtiyaç olduğunda muharip görev alacaklar. Aynı zamanda, kararnamesi daha önce çıkarılan rezerv pilot kapsamında da değerlendirilecekler; gerekirse rezerv pilotların eğitiminde eğitmen olarak kullanılacaklar. Rezerv pilot uygulaması yönetmeliği çalışmaları da bitmek üzere. Bu konuda Seferberlik Kanunu’nda da hüküm bulunuyor. Rezerv pilot uygulamasında, iki yılda bir, 5 gün Hava Kuvvetleri’ne gelip eğitim alacak olan pilotlar, sonra sivildeki görevlerine geri dönecekler. İhtiyaç duyulması halinde göreve çağrılacaklar.

Hava Kuvvetleri, dış kaynaktan pilot subay, muvazzaf subay ve astsubay temini konusunda da çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda 400 subay, 1900 astsubay alımı planlanıyor.

GÖREVLER ARTTI

15 Temmuz öncesine göre Türk Hava Kuvvetleri’nin terörle mücadele operasyonları yüzde 30, Suriye’de koalisyonla müşterek veya milli operasyonlardaki görev uçuşları yüzde 40 oranında arttı. ABD’den sonra bölgede en fazla operasyon uçuşunu Türk Hava Kuvvetleri yapıyor. Operasyon bölgelerinde pilot sıkıntısı yaşanmıyor. 24 saat devriye uçuşu ve LANTIRN filolarında 1 koltuğa 2 pilot ortalaması korunuyor. Türk Hava Kuvvetleri 2018’de NATO standardı olan 1 koltuğa 1.5 oranına, 2022’de ise 1 koltuğa 2 pilota ulaşmayı hedefliyor.

‘Savaşan Kartallar’, 5 alanda kendilerine verilen görevleri yerine getiriyor:

1- Terörle mücadele operasyonları eksiksiz ve aralıksız sürüyor.

2- Suriye’de çokuluslu koalisyon kapsamında ve milli yeteneklerle operasyonel uçuşlar yapılıyor.

3- NATO misyonu kapsamında sınır güvenliğini sağlamak üzere 5 noktada gece-gündüz, 24 saat esasına dayalı hudut güvenliği uçuşları aksatılmadan yapılıyor.

4- Çiğli’deki eğitim tesisinin, pilot üretim kapasitesi 2 katına çıkarıldı.

5- Türk Hava Kuvvetleri’nin yetenek, imkân ve kabiliyetlerini, caydırıcı gücünü koruma ve itibarını iade etme konusunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. (Habertürk)

Pilotlardan rekor başvuru

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

F/O ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar bu hassas konuda lütfen yorum yapmayın. Neyin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden susta adam sansınlar diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 7 yıl önce
Basarilarinizin devamini diliyorum ,Rabim turk milletini bu uzerimizde dolasan karabuluttan kurtarsin . Amin. Ic ve dis kafirleri yok etsin . Sanli ordumuz Pilotlarimiz dunya lideri olsunlar, uzaylar sizin olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
giga ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar; eğer ülkenin düştüğü veya düşürüldüğü bu buhranın tam ortasında, her şeyi bir kenara bırakıp, ben göreve hazırım diyerek gelen pilotlar var ise alınlarından öpülmeli. gerçek birer kahramanlıktır yaptıkları. Bunun yanında başka bazı insanlar şahsi kararları neticesinde dönmeyi düşünmeyebilirler. Bunu da gayet normal karşılarım. Fakat daha düne kadar, 3 bin TL maaş alan insanların, şehrin ortasında hainler ile kanının son damlasına kadar çatışıp, şehit olduğu örnekler var iken, ben dönerim ama bana şu kadar para, şu kadar uçuş diyen arkadaşların, uyumadan tekrar bir vicdan muhasebesi yapmalarını önemle rica ederim. Ülkenin bu aciz durumundan kendilerine çıkar sağlamaya çalışarak, bana kaptan maaşımı verirseniz gelirim diyen zaatlar var ise, bence şuan nerede iseler oradaki kokpit koltuklarını doldurmalarında büyük fayda vardır. geri dönmelerine gerek te yoktur, dönseler bu vatanna faydalarıda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlısu ~ 7 yıl önce
inşallah maşallah
EskiAsker ~ 7 yıl önce
Hükümet demiyor mu "daha tam temizleyemedik. Ohal uzatılmalı" diye? Nasıl dönelim arkadaşım? Öyle bilmem ne meydanına alçalmada yüksek kalıp pas geçmeye benzemez. Emirle gidersin, bombayı atarsın terörist diye, gelir inersin. Bi bakmışsın sana emir vereni bir saat önce tutuklamışlar fetöcü diye. Çocuk oyuncağı değil yani. Güvenemiyoruz anlayın artık. Sen tip müdürüne güvenemiyorken kendini haklı görüyorsun. ben yanımdaki kankamı tanıyamamışım yıllarca. nasıl güveneyim adamın birine. İnan bana o kadar basit değil. Senin "dönsünler kağıttan kaplanlar" dediğin insanların en genci 40 yaşında. Çoluk çocuk sahibi. Zaten hava kuvvetlerinde çekmiş çekeceğini. Yeter çektiğim demiş. Borcunu ödemiş çıkmış. Uğraşmayın artık bu insanlarla. ÖNEMLE belirtiyorum. Kokpitte artistlik yapan, "beni istiyorlar geri" falan diye hava yapan vardır. Onlar zaten hava kuvvetlerinde de hiç bir halta yaramıyordu. Biz onları ciddiye almıyorduk. Siz de almayın. Benim derdim sadece bu olayı çok basite indirgeyenlere "yapmayın etmeyin, bu kadar harcamayın geçen yıllarımızı, emeğimizi" demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
çok haklısınız, çoook... biz pilot adayıyken bile o hainlerin ne olduğunu biliyorken bunlara tepeden tırnağa amirlik yapan insanların bunları bilmemesi bana çok komik, hatta imkansız geliyor. çünkü o FETÖcülerin yaşamasına izin veren bazı generaller halen göreve devam ediyor. kimse kusura bakmasın ama hava kuvvetlerindeki (15 temmuz sonrası terfi ettirilenler için birşey söyleyemiyorum) general kadrosunun tamamı lağv edilmediği sürece bu kuvvette güven ortamı oluşmaz!
F/O ~ 7 yıl önce
Yazık be şu ülkeye, şuraya yazılan yazılara bak..diğer tarafta sabah akşam para hesabı yapan vahşi gururlu kartallar. En azından susunda adam sansınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 7 yıl önce
Adını şuraya bi yazda kartallarla bi tanis
Yaşlı adam ~ 7 yıl önce
Eline, diline, beline sahip olacaksın. F/O dediğin adam, önce dinlemeli, öğrenmeli, tecrübelenmeli; adam yerine konulmak için değil, adam olduğu için konuşmalı. Cehaletten, aşırı gururdan, aşırı öz güvenden kaçınmalı; kendisinin de söylediği gibi "sus da adam sansınlar". Yorumun ile, "yemek yediğin kaba pisliyorsun" haberin yok.
F/O ~ 7 yıl önce
Yazık be şu ülkeye, şuraya yazılan yazılara bak..diğer tarafta sabah akşam para hesabı yapan vahşi gururlu kartallar. En azından susunda adam sansınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 7 yıl önce
Teferruat olan arkadaşa bir bilgilendirme yapmak istiyorum Lütfen yazıyı düzgün okuyun. Kimsenin dışarıdan döndüğü falan yok zaten bu bahsedilen halihazırda hava kuvvetlerinde olup pilot olmayanlar (daha önceden elenmiş olan farklı branşlardakiler) başvurdular dışarıdan kimsenin başvurduğu yok zaten. dışarıdan başvuranlarda daha önce Burada Murat beyin yazdığı gibi yüzbaşı rütbesinden ayrılmış neredeyse albay rütbesini alıp 2 sene burada takılacak kıyak emekli olup yine kesesini dolduracak.:)) yani inşallah aydınlanmışsınızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Phantom Phorever ~ 7 yıl önce
Yahu ben zaten Albay rütbesi ile emekli oldum. Başvurumuzu baştan yaptık. Aslında başvuru yapmamıza bile gerek yoktu. Yasal olarak 63 yaşına kadar çağrılsak geri dönmek zorundayız. Kimsenin istiyor musun, istemiyor musun diye sormasına gerek yok. Askerliğini subay olarak yapmanıza da gerek yok, er olarak yaptıysanız da durum aynı. Murat bey ile ağız ağıza vermiş neyin klavye silahşörlüğünü yapıyorsunuz ki siz; başkalarının niyet ve maksatlarını okuyabiliyorsunuz. Askerlik yaptınız mı? Yasal zorunlulukları biliyor musunuz. Bizi uçuramasalar bile, pilotların diğer hizmetlerinde kullanıp, buradaki pilotları uçurabilirler. Sizin sivil kafanızla yazayım; CRM. Kurumsal bazda. Dağılın.
Teferruat ~ 7 yıl önce
Hani şu kadar yüksek maaşı bırakıp kimse askerliğe geri dönmezdi...Çok bilmiş ukala takımı çıkın da bir fikir irad edin,aydınlanalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 7 yıl önce
Yeni maaslardan haberin yok galiba. Boşuna dön müyorlar hem yüksek maas hep de sivilde görmedikleri itibar ve ego tatminine konuşuyorlar.
Ne yazık ki... ~ 7 yıl önce
Dönenlerin %90 ı havayollarından degil haberin olsun.. Boşta olanlar vb...
ne dönmesi yaaa ~ 7 yıl önce
kimsenin döndüğü yok bu bahsedilen zaten şu anda sınıf subayı olarak görev yapanlara tekrar pilot olma hakkı verildi fakat bunların yetişmesi minimum 3 yıl alır dönen sadece 20 pilot bi de dönerse 40 kişi daha dönecekmiş
Waybe ~ 7 yıl önce
Demekki zaninda operasyon yapildi suralar bombandi f16 lar surayi dumduz ettiler dediklerinde serefsizler dagi tasi bombalamis.yeni kan lazim fetöcü plot lar bir an once temizlenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot issiz ~ 7 yıl önce
Havayollarindaki pilotlar tsk ya donerse,Hem hvkk ihtiyaci gorulsun hemde benim gibi yuzlerce issiz tecrubesiz pilota is imkani olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 7 yıl önce
Koyun can derdinde, kasap et derdinde... Gemi batıyor, fare peynir derdinde.. derler. İşsiz Pilot, sen bu kafayla daha çok işsiz kalırsın. Benden söylemesi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000