14 Kasım 2010, Pazar 08:36:01

PİLOTLARDAN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ

Hobilerini spora dönüştüren pilot ve uçak mühendislerinin kurduğu `Turkuaz Bisiklet` grubu, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
  • Sizi kutluyor ve alkışlıyorum
  • Sanırım Beechcraft'ın King Air uçaklarından biri.
  • Yılmaz seni tebrik ediyor ve alkışlıyorum.Helal olsun...
  • yılmaz abi helal olsun sana, ornek bir davranıs
  • resımdekı ucak tipi nedir acaba ?
  • grubun ismine bakar mısınız??? Başka isim bulsalarmış keşke kaptanlarımız. İşitme engelliler neyse de görme engelliler Turkuazın rötar yaptığını sürekli geciktiğini duyacaktır mutlaka :)))
  • GERÇEKTEN SOSYAL ALANDA ALKIŞLANACAK BİR DAVRANIŞ.TÜM KALBİMLE DESTEKLİYOR,DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM.TEBRİKLER.
  • doğru yanlış yazmışım ..düzeltme için teşekkürler
  • Umarsız deyince sanırım umursamaz denmek istenmiş ancak umarsız demek çaresiz demektir.
  • Tebrik ederim. Sosyal hayatın içinde umarsız bir çok insan varken alkışlanacak bir davranış
Hayatlarının çoğu gökyüzünde geçen pilotlar, uçuşlarının olmadığı günlerde görme ve işitme engellilerle birlikte tandem (çiftli) bisiklete biniyor. Pilotların kaptanlığında bisiklet kullanan görme engelliler ise hem kendilerini güvende hissediyor hem de hayal ettikleri bir sporu gerçekleştiriyor.
 
Turkuaz Bisiklet Grubu`nun fikir babası 6 yıldır Türk Hava Yolları`nda kaptan pilotluk yapan Yılmaz Özgentürk. Tenis meraklısı olan ve korta gidip gelirken bisiklet kullanan Özgentürk, 1,5 yıl önce kendi gibi bisiklete meraklı Behçet Uğur Gülen ve Hüseyin Demirtaş ile grup kurmaya karar vermiş. İşitme engelli gençlere tenis antrenörlüğü yapan Özgentürk, birkaç ay önce Görme Özürlüler Derneği(GÖZDER) Başkanı Bülent Kelleci ile tanışmış. Görme engellilerle bisiklet çalışmalarına başlama hikâyesini Özgentürk, `Bülent Bey Cenevre`de katıldığı bir programda bisiklete bindiğini anlattı. Bu bize bir fikir verdi. Bisikletle görme engellileri mutlu edebileceğimizi düşündük. Hemen 13 adet tandem bisiklet siparişi verdik. 2 ay önce de çalışmalara başladık.` sözleriyle anlatıyor.
 
Bisiklete binmek istiyorum, müsaitsen gelir misin?
 
Görme engelliler bisiklete binmek istediklerinde grup üyelerini telefonla arıyor. Müsait olan üye Ataköy`deki parkura geliyor ve görme engelli kişiyle bisiklete biniyor. Uçuşu olmadığı günler vaktinin çoğunu GÖZDER`de geçirdiğini anlatan Özgentürk, özürlü insanlara yardım etmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiriyor. Bisiklet binmenin görme özürlüler için uçak kullanmak kadar zor olduğunu anlatan kaptan pilot, `Bisiklete binerken mutluluktan havaya uçuyorlar.` diyor. THY`de uçak mühendisi olarak çalışan Behçet Uğur Gülen de `Görme engelli arkadaşlarımızın bir an olsun yüzünü güldürmek bize mutluluk veriyor.` ifadelerini kullanıyor. Hüseyin Demirtaş`ın en büyük isteği ise grubun büyümesi ve uluslararası yarışma ve organizasyonlara katılmaları.
 
Bisiklete binen görme engellilerden biri 43 yaşındaki Ahmet Ergin. 1991 yılında görme yetisini kaybeden Ergin, 20 yıldır tüm hayatını evde geçirmiş. Ergin`in hayatı 1 yıl önce GÖZDER`le tanışınca değişmiş. Bisiklete binerken hiç zorlanmadığını söyleyen Ergin komik bir de anısını anlatıyor: `Bisiklete ilk bindiğimde önde pilot arkadaş oturuyordu. `Tedirgin misin?` diye sordu. Ben de `Hayır, değilim çünkü kaptanım bir pilot.` dedim.` 30 yaşındaki görme engelli Levent Açan, tandem bisikletlerle tanışıklığının uzun yıllara dayandığını söylüyor. Arkadaşlarının yardımıyla birçok kez çiftli bisiklete binen Açan, `Arkadaşlarla uygun saati denk getirmek her zaman mümkün olmuyordu. Bu proje sayesinde istediğim zaman bisiklete binebiliyorum. Benim için hem spor hem de keyif verici bir aktivite oldu.` diye konuşuyor. (Zaman)
PİLOTLARDAN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sizi kutluyor ve alkışlıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanırım Beechcraft'ın King Air uçaklarından biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yılmaz seni tebrik ediyor ve alkışlıyorum.Helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yılmaz abi helal olsun sana, ornek bir davranıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
resımdekı ucak tipi nedir acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
grubun ismine bakar mısınız??? Başka isim bulsalarmış keşke kaptanlarımız. İşitme engelliler neyse de görme engelliler Turkuazın rötar yaptığını sürekli geciktiğini duyacaktır mutlaka :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GERÇEKTEN SOSYAL ALANDA ALKIŞLANACAK BİR DAVRANIŞ.TÜM KALBİMLE DESTEKLİYOR,DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM.TEBRİKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
doğru yanlış yazmışım ..düzeltme için teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarsız deyince sanırım umursamaz denmek istenmiş ancak umarsız demek çaresiz demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrik ederim. Sosyal hayatın içinde umarsız bir çok insan varken alkışlanacak bir davranış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000