22 Ekim 2010, Cuma 09:42:40

PİLOTLARDAN 10 UYARI

Rahat ve başarılı bir uçuşta yolcu olmak için bu tüyolara göz atmanızda yarar var!
  • Hatalı Çevrim yazan arkadaşa, hiç 887 km yukarıdan uçmadıysan bir kez uçmayı dene, eminim güzel oluyordur. Kasten yazılmış olsa editör tarafından yorumun kesilip yeni ileti update edilirdi. Pilotlardan Rica yaza arkadaşa, uçaktan ayrılan son kişi olma şansını yaratırsan kendinde bu şansa erişebilirsin.
  • olabildiğince uçağa biniyorum uçak hobim var desem olur herbinişimde pilotla fototraf çektirmek ve iyi inişti demek veya bir iki soru sormak istemişimdir ama kesin konuşmaazlar diye hosteslere sormuyorum bile acaba mümkünmüdür pilotla konuşmak bilen varmı ?
  • Yazınızın 5. tiyosunda 39000 ft 11bin 887 km olarak verilmiş ama 11 bin 887 m yada 11.887km olmalı :) hiç 887km yukarda uçamadım henüz :)
  • Harika Yazılar :) Özellikle 7 ve 8 inci madde :D

ABD'li pilotlar, yolcular için rahat kendileri açısındansa başarılı bir uçuşun tüyolarını verdi. İşte tecrübeli pilotların kendi ağzından itiraf niteliğinde 10 tüyo:

1- Pilot ve yazar Patrick Smith: Oturulacak en düzgün yer genellikle kanadın üstü veya civarıdır. Arka koltuklarda oturanlar sarsıntıları en fazla hisseder. Uçak tahterevalli gibidir. Ortada oturuyorsanız, çok fazla hareket etmezsiniz.

2- Los Angeles'lı pilot Jerry Johnson: Eğer uçarken geriliyorsanız, gündüz erken saatlerde uçun. Yerin daha geç ısınması havanın bozulmasına neden olur, bu yüzden öğleden sonraları fırtınaya yakalanmanız daha muhtemeldir.

3- Teksas merkezli yerel bir havayolu şirketinde çalışan bir pilot: Uçaklardaki hava akımı önden arkaya doğrudur. Bu yüzden içerideki en temiz havayı solumak istiyor veya sıcaktan şikayet ediyorsanız, mümkün mertebe en öne oturun. Uçakların genellikle arka tarafları en sıcak bölümleridir.

4- Patrick Smith: Kabindeki hava insanların düşündüğü kadar pis değildir. İçerideki havanın bir bölümü sürekli sirküle edilir. Bu, ortamdaki nemin azalmasına yardımcı olur. Aslında uçaklardaki hava, hastanelerde kullanılan HEPA filtreleri sayesinde, birçok kamu binasında teneffüs ettiğiniz havadan da daha temizdir.

5- 1984 yılından beri US Airways havayolu şirketinde çalışan kaptan pilot Jack Stephan: Bazı havacılık kuralları bize de anlamsız geliyor. Mesela 39 bin feet (11 bin 887 km) yükseklikte saatte 400 mil (644 km) hızla giderken ve uçak her an türbülansa girebilecekken uçuş görevlileri istedikleri gibi etrafta dolanıp sıcak kahve ve Chateaubriand ikram edebiliyorlar. Ama pistte saatte 5-10 mil (8-16 km) hızla giderken, NASCAR yarışında gibi koltuklarına bağlı halde oturmak zorunda kalıyorlar.

6- ABD'li bir havayolu şirketinde çalışan pilot Joe D'Eon: Pistleri gerçekten kısa olan bazı havaalanlarında, ne kadar iyi pilot olursanız olun düzgün bir iniş yapamazsınız: John Wayne Havaalanı, Wyoming'deki Jackson Hole, Chicago Midway ve Reagan National.

7- Joe D’Eon: Çoğu zaman uçağı nasıl indirdiğiniz ne kadar iyi bir pilot olduğunuzun göstergesidir. Bu yüzden uçaktan inerken, bir pilota güzel bir şey söylemek istiyorsanız, "İyi inişti" deyin. Bu hoşumuza gider.

8- Kuzey Carolina'lı bir pilot: İşte flaş bir haber. Kokpitte oturup Amerikan futbolu maçlarını dinlemiyoruz. Bazen kuledekilerden mola odasına gidip skora bakmalarını istiyoruz. Ama pazar öğleden sonraları Pittsburgh'a uçarken, yolcular en az 10 defa uçuş görevlilerini yanımıza gönderip Steelers maçının skorunu soruyorlar.

9- Patrick Smith: Uçakta diz üstü bilgisayarlarınızı kullanmanıza izin vermiyoruz çünkü 'elektronik müdahaleden' korkuyoruz. Bu dizinizde bir roketle oturmak gibidir. Sizi bilmem ama ben saatte 200 mil hızla giden bir MacBook tarafından kafamdan vurulmak istemem.

10- Güney Carolina'lı bir pilot: Bizim için en kötü iki havaalanı, Washington D.C.'de Reagan National Havaalanı ve California'daki John Wayne Havaalanı. Bu havaalanlarının üzerinden uçarken göstergelerden çok içgüdülerinizi dinlersiniz. Özellikle John Wayne bayağı kötüdür. Çünkü John Wayne Havaalanı yakınında oturan zenginler uçak gürültüsünden pek hoşlanmazlar. Tam da uçağın havalanma anından hemen sonra bir balistik füze süratine çıkmanız gerektiği bir noktadan geçerken sessiz olmanızı beklerler.

(Hürriyet)

PİLOTLARDAN 10 UYARI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hatalı Çevrim yazan arkadaşa, hiç 887 km yukarıdan uçmadıysan bir kez uçmayı dene, eminim güzel oluyordur. Kasten yazılmış olsa editör tarafından yorumun kesilip yeni ileti update edilirdi. Pilotlardan Rica yaza arkadaşa, uçaktan ayrılan son kişi olma şansını yaratırsan kendinde bu şansa erişebilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olabildiğince uçağa biniyorum uçak hobim var desem olur herbinişimde pilotla fototraf çektirmek ve iyi inişti demek veya bir iki soru sormak istemişimdir ama kesin konuşmaazlar diye hosteslere sormuyorum bile acaba mümkünmüdür pilotla konuşmak bilen varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazınızın 5. tiyosunda 39000 ft 11bin 887 km olarak verilmiş ama 11 bin 887 m yada 11.887km olmalı :) hiç 887km yukarda uçamadım henüz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Harika Yazılar :) Özellikle 7 ve 8 inci madde :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000