05 Kasım 2011, Cumartesi 14:20:50

"PİLOTLARA MUTLAKA ALKOL VE UYUŞTURUCU TESTİ YAPILMALI"

Havacılık Tıbbı Derneği, ABD’de uçuş kazalarında ölen 3 bin 235 pilotun analiz sonuçlarında 115 pilotun uyuşturucu kullandığının saptandığını bildirdi...
  • sen önce bir ayıl istersen arkadaşım:)
  • ne pilotçuklar var resmen alkolik...neler var neler havada kaybolanlar,pisti bulamayanlar,uçağı kıranlar daha neler neler yaz yaz bitmez....bu tiplerle ülkede daha çookkkk uçak kazaları olur çookkk
  • O derneğin bir ağırlığı varsa ki sanmıyorum önce tamamen kendi konusu olan uçuş programları ve kronik yorgunluk hakkında birşeyler yapsın görelim sonra merak etmesin hep beraber pilot düşmanlığı yapar onları kafese tıkar tef çalıp oynatırız.Her gündemden düştükçe alkol kunusunu ısıtıp süren bu dernek herhalde kendini 19uncu yüzyılda sanıyor, lütfen günümüze gelin bu günün koşullarına uygun bir konu bulup pilot düşmanlığı yapın inandırıcı olsun.
  • kabin gorevlılerıde kontrol edılmelı ıclerınde ıcmeyen yok gıbı
  • Uyuşturcu olmaz da bizim yurdumuzda alkol alımı fzla kendimizi kandırmayalım. adam gibi herkes kontrol edilsin. Adam uçuşa alkollü gelmiyor olabilir ama alkolik..Uçuş bittimi zom..
  • Yolculara da yapılsın...uçuşta alkollü içki verilmesin...zaten kurallarla çelişiyor...alkollü uyuşturucu almış etkisinde olan yolcu uçuşa alınmaz diye biliyorum... Medya da aynı kontrole tabi tutulsun ..alkollüyken haber/köşe yazısı ...vs yazamasın..
  • bu nedenle bir kaza olsun o zaman noktayı nereye koyarlar anlarsın!
  • pilotta inandır makine değil psikolojik tedavi görebilir gayet doğal ruh hastası muamelesi yapmayın ucusa engel ağır ilaçlar kullanmadığı sürece ucabilir ltfff
  • nokta konmuş.
  • Bizse Sky ve Sun Ex bu testi yapıyor diye biliyorum.
Uçuş ekiplerinin alkol ve uyuşturucu kullanmasının havada büyük risk oluşturduğuna dikkat çeken dernek, Türkiye’deki havayollarının bazı pilot tetkiklerinde alkol yada uyuşturucuya rastlanıldığını kaydetti.

Havacılık Tıbbı Derneği, uçuş ve yer ekiplerine randomize alkol ve uyuşturucu testinin mutlaka yapılmasını, ölümlü kazalar sonrası da uçuş ekipleri kan ve doku örneklerinin mutlaka toksikolojik analize alınmasını önerdi. Sivil kuruluş yönetimi, “İnsan olan her yerde bu tür yanlışlıklar yapan kişiler çıkabileceği gerçeğinden hareket, en azından caydırıcı amaçla uçuş öncesi-uçuş bitimi periyotları ve kaza sonrasında böyle testler yapılması şarttır.” tavsiyesinde bulundu.

KABİN AMİRİ, ALKOLLÜ PİLOTU FARK ETTİ
 
Kayıtlar ABD’de 1995-2004 yılları arasında yaşanmış çeşitli uçuş kazalarında ölen 3 bin 200 pilotun otopsi sonuçlarında; 74 pilotun Marihuana, 24 pilotun Kokain, 17 pilotun da Amfetamin’e rastlandığını gösterdi. Türkiye’de de bir havayolu şirketi pilotunun Ege Üniversitesi Tıp Fak Hastanesi psikiyatri kliniğinde tedavi gördüğü klinik yöneticisi tarafından açıklanmıştı. Yine alkol bağımlısı olduğu için bir pilot çalıştığı havayolu şirketinden kovulmuştu. Üç yıl önce Ankara-Tahran seferini yapan uçağının kaptan pilotunun da alkollü olduğu kabin amiri tarafından fark edilerek rapor edilmiş, sonra da işten çıkartılmıştı.
 
ABD’de ise Şikago seferi öncesinde polis tarafından alkol testine alınan pilotun, alkol limitini 3 kat aştığı belirlenmiş, ardından 10 ay hapisle cezalandırılmıştı.

(Mynet)
"PİLOTLARA MUTLAKA ALKOL VE UYUŞTURUCU TESTİ YAPILMALI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
sen önce bir ayıl istersen arkadaşım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne pilotçuklar var resmen alkolik...neler var neler havada kaybolanlar,pisti bulamayanlar,uçağı kıranlar daha neler neler yaz yaz bitmez....bu tiplerle ülkede daha çookkkk uçak kazaları olur çookkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O derneğin bir ağırlığı varsa ki sanmıyorum önce tamamen kendi konusu olan uçuş programları ve kronik yorgunluk hakkında birşeyler yapsın görelim sonra merak etmesin hep beraber pilot düşmanlığı yapar onları kafese tıkar tef çalıp oynatırız.Her gündemden düştükçe alkol kunusunu ısıtıp süren bu dernek herhalde kendini 19uncu yüzyılda sanıyor, lütfen günümüze gelin bu günün koşullarına uygun bir konu bulup pilot düşmanlığı yapın inandırıcı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kabin gorevlılerıde kontrol edılmelı ıclerınde ıcmeyen yok gıbı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uyuşturcu olmaz da bizim yurdumuzda alkol alımı fzla kendimizi kandırmayalım. adam gibi herkes kontrol edilsin. Adam uçuşa alkollü gelmiyor olabilir ama alkolik..Uçuş bittimi zom..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yolculara da yapılsın...uçuşta alkollü içki verilmesin...zaten kurallarla çelişiyor...alkollü uyuşturucu almış etkisinde olan yolcu uçuşa alınmaz diye biliyorum... Medya da aynı kontrole tabi tutulsun ..alkollüyken haber/köşe yazısı ...vs yazamasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu nedenle bir kaza olsun o zaman noktayı nereye koyarlar anlarsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
pilotta inandır makine değil psikolojik tedavi görebilir gayet doğal ruh hastası muamelesi yapmayın ucusa engel ağır ilaçlar kullanmadığı sürece ucabilir ltfff

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nokta konmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizse Sky ve Sun Ex bu testi yapıyor diye biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000