09 Şubat 2017, Perşembe 16:31:22

Pilotlara iyi haber; O karar mahkemeden döndü

Güney Kore'de mahkeme, Asiana Havayolları'nın pilotlarının sakal bırakmasını yasaklayan genelgesinin yasal olmadığına hükmetti.
  • Haber basligini gorunce, nihayet yabanci pilotlarin isine son verilmis, THY de fetocu operasyonu baslamis.
  • Havacılık cahilleri. Bu sakal muhabbetinin arka planından haberiniz yok bari okuyun öğrenin. Yorumlarda bir arkadaşımız yazmış emergency descend durumunda kokpit ekibinin takmış olduğu oksijen maskeleri sakalsız yüzde sızdırmazlık sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Sakal tipine göre maske mi tasarlayacaklar. Adam 2 gün sonra Nasreddin hoca sakalıyla işe gelince nasıl çözeceksiniz?
  • tuzu kuru. Bütün kuşları halletmişler sıra leyleğe gelmiş.
  • Bu sakal muhabbeti bana tuvalet fircasini hatirlatti !!!
  • Şu kıl da keramet arayanlar kokpitte de varmış demek ki. Kılda keramet olsa k... ta çıkmazdı lafı da kar etmiyor demekki?
  • Sakal olsa ne olacak olmasa ne olacak.yabanci havayolunda bir Türk pilot sakallı uçuyor mu? Evet var.Ama söz konusu Türkiye ise malesef hendek atlamak zor her açıdan.Birakin sakalı tüyü uğraşmayalım birbirimizle
  • Allah sizden razı olsun airporthaber. Gerçekten sektörel sıkıntılarımıza ışık tutuyorsunuz. Şimdi sakal bırakıyorum. Biri birsey derse hemen emsal gösteriyorum. Artık korkmadan gür sakallarimla ucusa gidebileceğim. Tekrar teşekkür ederim. Sizin site gibi bir site görmedim. Devamlı giriyorum Size.
  • Bizde kurallar sadece Türk F/O lar için yapılır unutmayın:) F/O ların yapamadıgı ama kaptanların yaptıgı şey nedir? Sakal hahaha:)
  • Aç airbus sistemleri gir oxy limitler orada "Note" var.: " The above times are based on the use of a sealed mask, but may be shorter if the flight crewmember has a beard." Sakallı kokpit ekibinin oksijen maskesi verimliliğini düşürdüğünü yazmış. Ama maşallah herkeste bir sakal furyasıdır gidiyor, sanki ihtiyaç duymayacağının garantisi varmış gibi.. Astronotlarım benim.. Karizma yapıcam diye yanındakinin nefesini tüketme hakkını kendinde buluyorsan buna da millet eyvallah diyorsa biz de anca buraya yorum bırakabiliriz buradan öteye de ilerlemez havacılık. İyi uçuşlar kıl yumakları!.
  • Bizi çok ilgilendiren bir haber gibi başlık atılması ne gereksiz

Güney Kore'de mahkeme, Asiana Havayolları'nın pilotlarının sakal bırakmasını yasaklayan genelgesinin yasal olmadığına hükmetti.

Yonhap ajansının haberine göre, Asiana Havayolları, sakal bıraktığı gerekçesiyle bir ay uçuş yapmasına izin verilmeyen pilot için yerel bir işçi komisyonu tarafından talep edilen tazminata ilişkin kararı mahkemeye götürdü.

Seul Yüksek Mahkemesi, havayollarının işçi komisyonunun kararına karşı açtığı davayı reddetti.

Mahkemeden yapılan açıklamada pilotların sakal bırakmasını yasaklamanın anayasayı ihlal etmek anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Adı açıklanmayan pilot, bir daha sakal bırakmayacağına söz verdikten sonra 2014'de görevine geri dönmüş, 2015'te de konuyu işçi komisyonuna taşımıştı. Pilot, yabancı pilotların sakal bırakmasına izin verildiğini, yerel pilotlara aynı iznin verilmemesinin adil olmadığını ileri sürmüştü.

Havayolları yetkilileri, yabancı pilotlara diğer ülkelerin kültürlerine ve geleneklerine saygı göstermek için sakal bırakma izni verildiğini savunmuştu.

Davayı gören Seul İdari Mahkemesi, 2016'da uçuş operatörlerinin çalışanlarının dış görüşüne müdahale edebileceğine hükmederek Asiana Havayolları lehine karar vermişti. Dava daha sonra Yüksek Mahkemeye taşınmıştı.

Pilotlara iyi haber; O karar mahkemeden döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

TC ~ 7 yıl önce
Haber basligini gorunce, nihayet yabanci pilotlarin isine son verilmis, THY de fetocu operasyonu baslamis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oksijen ~ 7 yıl önce
Havacılık cahilleri. Bu sakal muhabbetinin arka planından haberiniz yok bari okuyun öğrenin. Yorumlarda bir arkadaşımız yazmış emergency descend durumunda kokpit ekibinin takmış olduğu oksijen maskeleri sakalsız yüzde sızdırmazlık sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Sakal tipine göre maske mi tasarlayacaklar. Adam 2 gün sonra Nasreddin hoca sakalıyla işe gelince nasıl çözeceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamların ~ 7 yıl önce
tuzu kuru. Bütün kuşları halletmişler sıra leyleğe gelmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAHO AIR ~ 7 yıl önce
Bu sakal muhabbeti bana tuvalet fircasini hatirlatti !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keramet ~ 7 yıl önce
Şu kıl da keramet arayanlar kokpitte de varmış demek ki. Kılda keramet olsa k... ta çıkmazdı lafı da kar etmiyor demekki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakalli ~ 7 yıl önce
Sakal olsa ne olacak olmasa ne olacak.yabanci havayolunda bir Türk pilot sakallı uçuyor mu? Evet var.Ama söz konusu Türkiye ise malesef hendek atlamak zor her açıdan.Birakin sakalı tüyü uğraşmayalım birbirimizle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OH bee ~ 7 yıl önce
Allah sizden razı olsun airporthaber. Gerçekten sektörel sıkıntılarımıza ışık tutuyorsunuz. Şimdi sakal bırakıyorum. Biri birsey derse hemen emsal gösteriyorum. Artık korkmadan gür sakallarimla ucusa gidebileceğim. Tekrar teşekkür ederim. Sizin site gibi bir site görmedim. Devamlı giriyorum Size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Let me show you:) ~ 7 yıl önce
Bizde kurallar sadece Türk F/O lar için yapılır unutmayın:) F/O ların yapamadıgı ama kaptanların yaptıgı şey nedir? Sakal hahaha:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oxy Mask ~ 7 yıl önce
Aç airbus sistemleri gir oxy limitler orada "Note" var.: " The above times are based on the use of a sealed mask, but may be shorter if the flight crewmember has a beard." Sakallı kokpit ekibinin oksijen maskesi verimliliğini düşürdüğünü yazmış. Ama maşallah herkeste bir sakal furyasıdır gidiyor, sanki ihtiyaç duymayacağının garantisi varmış gibi.. Astronotlarım benim.. Karizma yapıcam diye yanındakinin nefesini tüketme hakkını kendinde buluyorsan buna da millet eyvallah diyorsa biz de anca buraya yorum bırakabiliriz buradan öteye de ilerlemez havacılık. İyi uçuşlar kıl yumakları!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonzi ~ 7 yıl önce
çok değişik bi bakış açışı, koreli astronotlara ve koreli asker kökenli olmayanlara duyrulur
Sakallilari takabilecegi maske zor mu imkansiz mi ? ~ 7 yıl önce
Temel hak ve hurriyetler ozgurlukleri garanti altina almis olsa urunler ihtiyaclara gore sekillenirdi ama degil mi tuysuz bamya
B737 cpt ~ 7 yıl önce
Bıyıklılar için de bir limit var mı:))
737 Cpt ~ 7 yıl önce
Valla biz de öyle bir limit yok. Yani bırak böyle bir limiti,konuşulduğunu bile duymadık. Airbus neye göre yazmış bunu belirsiz. "Sakalın varsa çabuk hipoksi olursun".. Peh.. Siz bırakmayın o zaman. Ayrıca ticari havacılığın başladığı günden beri,sakalı olduğu için uçağı emniyetsiz duruma sokan veya basınçlandırma kaybında kazaya yol açan bir pilot duymadık. Sen duyduysan haber ver.
kurallar ~ 7 yıl önce
bıyığa göre değişir hocam
viktor ~ 7 yıl önce
o kadar iyiyseler bu kadar uçak ta boş yatıyorsa şu işe alım butonlarını inceden yeşillendirsinler seviniriz
Airborne ~ 7 yıl önce
Bizi çok ilgilendiren bir haber gibi başlık atılması ne gereksiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000