11 Kasım 2011, Cuma 14:01:22

PİLOTLARA HAPİS CEZASI RUSYA'YI AYAĞA KALDIRDI

Biri Rus biri Estonyalı iki pilotun nakliye uçaklarını izinsiz Duşanbe'ye indirmeleri ve uçaklardan birinde kaçak olduğu iddia edilen ek uçak motoru çıkması üzerine, tutuklanan pilotlara 8.5 yıl hapis cezası verildi...
  • siz bu duruşmada savci oldunuz galiba.bu kadar nefret nerden geliyor?
  • valla az bile yazdım bu pilotçuklar hakında...onlar zaten kendi kendilerini yok ediyorlar bana sıra gelmez zu ha ha ha ha
  • birinci duşanbeye değil kurgan-tubeye inmişler.ikinci afganistandan izinsiz kalktılar yane kaçtılar uçakları kaçırdılar.üç h.yolu rus değil b.a.e de kayitlı.sahibi ünli hint uckağtçi.yakıtları yeterliydi sadece uçuşlarını devem edebilmek için bir yere inmeleri gerekiyordu izinsiz sınır ihlali yaptılar ve izinsiz iniş yaptılar.rusların yaptığı hayvanlık gariban işçileri geri göndermek.bir konu yakaladılar medvedev seçimden once puan toplama peşinde.dünyanın her yerinde izinsiz sınırı geçmek ve izinsiz iniş yapmak suçtur.ha birde bugun yeni bilgi bir uçağı daha kabil h.limanında rehin kabile 2.5 milyon dolar borç takmışlar.
  • VİKO.. hayırdır pilotlar canını çok yaktı galiba ne bu nefret böyle ?
  • Atıp tutmak kolay değil mi ? Ya gerçekten yakıt problemi yaşamışlar ise ? O zaman aynı yorumu yapabilecekmisin ahkam kesici zihniyet ..
  • çok iyi olmuş pilotsa pilot hiç kimsenin diğer bir kimseden ayrıcalığı yok...az bile vermişler bu pilot efendilere...belki akılları başlarına gelir
Önceki gün görülen mahkemede pilotların 8,5 yıl hapse mahkum edilmesi Moskova'nın sert tepkisine neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev aynı sertlikte karşılık verebilecekleri uyarısı yaparken, Moskova makamları Rusya'da çalışan 200'den fazla Tacik göçmenin sınır dışı edilebileceği tehdidinde bulundu. Rus basınına yansıyan iddialara göre ise Duşanbe, Rusya hapishanelerinde yatan bine yakın Tacik uyuşturucu baronlarını kurtarmak için pilotları tutukladı. 
 
Rus pilot Vladimir Sadovniçi ve Estonyalı meslektaşı Aleksey Rudenko'ya önceki gün Tacikistan'da görülen mahkemede sınır ihlali ve kaçakçılık suçlarından 8,5 yıl hapis cezası verildi. Moskova mahkumiyet kararını orantısız ve siyasi olarak değerlendirdi. Kararın hızlı bir şekilde gözden geçirilmesini isteyen Rusya Dışişleri Bakanlığı, aksi durumda karşılık verilebileceği tehdidinde bulundu.
 
Rusya'nın Duşanbe Konsolosu Vladimir Vaniyev, Büyükelçi Yuri Popov'un Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamli Rahmon'la ikili görüşme gerçekleştirdiğini, sabah erken saatlerde de Moskova'ya hareket ettiğini açıkladı. 
 
Tacikistan'ın pilotların mahkumiyet kararını açıklamasının ardından, Rusya göçmen bürosundan Konstantin Romodanovski kaçak oldukları tespit edilen 100 Tacik işçinin sınır dışı edileceğini söyledi. Romodanovski belgelerinde sorun olan ek 134 Tacikistan vatandaşının daha sınır dışı edilmesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığını kaydetti. 
 
Sadovniçi ve Rudenko'nun kullandığı uçakların Afganistan'a insani yardım taşıdığı, 12 Mart'ta Kabil dönüşü Tacikistan'a inmek isteyince sorun yaşandığı ifade edildi. Tacik hava kontrol kulesinin izin vermemesine rağmen iniş yapan pilotlar Mart ayında tutuklanmıştı. Pilotlar yakıtları bittiği için inmek zorunda olduklarını savunuyor. 
 
Tacikistan iki adet Antonov-72 model kargo uçağa da el koydu. Rus basınında yer alan iddialara göre ise, Rusya hapishanelerinde tutuklu bulunan bine yakın Tacik uyuşturucu baronun salıverilmesi için Duşanbe şantaj yapıyor. (Son Dakika)
PİLOTLARA HAPİS CEZASI RUSYA'YI AYAĞA KALDIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
siz bu duruşmada savci oldunuz galiba.bu kadar nefret nerden geliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
valla az bile yazdım bu pilotçuklar hakında...onlar zaten kendi kendilerini yok ediyorlar bana sıra gelmez zu ha ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birinci duşanbeye değil kurgan-tubeye inmişler.ikinci afganistandan izinsiz kalktılar yane kaçtılar uçakları kaçırdılar.üç h.yolu rus değil b.a.e de kayitlı.sahibi ünli hint uckağtçi.yakıtları yeterliydi sadece uçuşlarını devem edebilmek için bir yere inmeleri gerekiyordu izinsiz sınır ihlali yaptılar ve izinsiz iniş yaptılar.rusların yaptığı hayvanlık gariban işçileri geri göndermek.bir konu yakaladılar medvedev seçimden once puan toplama peşinde.dünyanın her yerinde izinsiz sınırı geçmek ve izinsiz iniş yapmak suçtur.ha birde bugun yeni bilgi bir uçağı daha kabil h.limanında rehin kabile 2.5 milyon dolar borç takmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
VİKO.. hayırdır pilotlar canını çok yaktı galiba ne bu nefret böyle ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atıp tutmak kolay değil mi ? Ya gerçekten yakıt problemi yaşamışlar ise ? O zaman aynı yorumu yapabilecekmisin ahkam kesici zihniyet ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok iyi olmuş pilotsa pilot hiç kimsenin diğer bir kimseden ayrıcalığı yok...az bile vermişler bu pilot efendilere...belki akılları başlarına gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000