02 Aralık 2017, Cumartesi 12:35:05

Pilotlar zammı aldı kriz çözüldü

American Airlines'ın bilgisayar sisteminden kaynaklanan problem nedeniyle 15000 seferde yetersiz mürettebat bulunduğu ortaya çıktı. Havayolu şirketi sorunu çözmek için pilotlara yüzde 150 zam yaptı
  • soz konusu maas zammi ile alakali bilginin kaynagini ogrenebilirmiyiz? ben herhangi baska bir yerde boyle bir bilgi bulamadim. tek bulabildigim 2015 yilinda 10 yillik yeni sozlesme uzerine verilen %7-8 arasindaki zamdir. "Pilots will receive raises of 7 to 8.7 percent depending on their seniority and what type of aircraft they fly. Flight attendants will receive pay raises of 4.2 to 6.5 percent depending on seniority. The raises could go into effect as early as May." Turkce editorun yaninda bir de Ingilizce beilen editor lazim. Gazetecilik haberi dogrulugunu da arastirmayi gerektirir diye dusunuyorum. BKZ: http://www.latimes.com/business/la-fi-american-airlines-raises-20170427-story.html
  • First Money We Happy
  • thk gökçen kapının önüne koydu bazı pilotları. geri kalan kağıttan kaplan pardon kedicikler miyav bile demeden %30 ücret indirimine imzayı şak diye çakıverdiler.
  • Kıskanç adam hasetsin haset.Sende pilot olsaydın,seni tutan mı oldu.Nesin bilmiyorum ama.Belli ki başkalarının gelirlerinde gözü olan ,fitneci,fesat birisin.
  • hepsi aç gözlü fırsat kollayacı bunların...kapının önüne bırak bak nasıl kediye dönüşüyorlar çakma gaplanlar
  • Thy de pilotlara zam yapılmazsa yabancı pilotlar kaçar Ailemiz yurt dışında
  • Darısı PGS başına
  • Patronlar sorun nasıl çözülüyor öğrensinler; diyeceğim ama, bizimkiler AA şirketine bizi nasıl tıkıladıklarını öğretirler diye korkuyorum. Sene olmuş 2018, Euro olmuş 4,77, USD olmuş 3,96 hala yanağımızdan öpmediler. Ben de gidiyorum, Don Kişot olmaktan sıkıldım.
  • Overtime parasini zam olarak cevirmek buyuk basari
  • AA'da pilot maaşları nekadar, rakamları bilen varsa paylaşabilirsiniz, teşekkürler.

American Airlines tarafından aralık ayında gerçekleştirilecek yaklaşık 15 bin seferin, yetersiz mürettebat nedeniyle yapılamama riski taşıdığı açıklandı.

Pilotlar sendikası yetkilisi tarafından açıklanan bilgiye göre sorun, bir sistem hatası nedeniyle Aralık ayında fazla sayıda personele izin yazılmasından kaynaklanıyor.

APA sendikası temsilcisi Dennis Tajer durumdan etkilenecek uçuşların özellikle noel ve yılbaşı dönemine denk gelen 17 Aralık ve 31 Aralık tarihleri arasında yoğunlaştığını belirtti. American Airlines sözcüsü Matt Miller ise sıkıntı yaşanabilecek potansiyel sefer sayısına dahil bir yorumda bulunmasa da problemin zamanında çözülmesi ve hizmette kesintisi olmaması için çalışıldığını belirtti.

American Airlines yetkilileri sorunun bilgisayar sisteminden kaynaklandığını ve planlanan kimi seferlerde gerektiğinden fazla kabin görevlisinin göründüğünü ve sistemin bu nedenle bazı pilotların gelecek ay atandığı seferlerden düşüldüğünü ancak aslında böyle bir durumun olmadığı belirtildi.

Pilotlarla irtibata geçen American Airlines yetkilileri pilotların saatlik ücretlerine yüzde 150 zam yaparak aralık ayında yaşanacak sorunu çözme yoluna gitti.

Bloomberg'e göre Günde 6700 uçuş yapan ve dünyanın en yoğun taşıyıcısı olan American Airlines'ın özellikle Dallas Forth gibi ülkenin en büyük bağlantı noktası başta olmak üzere Boston, Miami, New York ve Philadelphia havayollarındaki seferlerinden bazılarında kaptan pilot veya yardımcı pilotun, hatta ikisinin birden dahi görülmediği belirtiliyor.

Yetkililer ise ayarlamaların yapıldığını ve bundan böyle seferlerin beklendiği gibi gerçekleşeceğini umuyor. 

Pilotlar zammı aldı kriz çözüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

bilginin kaynagi ~ 6 yıl önce
soz konusu maas zammi ile alakali bilginin kaynagini ogrenebilirmiyiz? ben herhangi baska bir yerde boyle bir bilgi bulamadim. tek bulabildigim 2015 yilinda 10 yillik yeni sozlesme uzerine verilen %7-8 arasindaki zamdir. "Pilots will receive raises of 7 to 8.7 percent depending on their seniority and what type of aircraft they fly. Flight attendants will receive pay raises of 4.2 to 6.5 percent depending on seniority. The raises could go into effect as early as May." Turkce editorun yaninda bir de Ingilizce beilen editor lazim. Gazetecilik haberi dogrulugunu da arastirmayi gerektirir diye dusunuyorum. BKZ: http://www.latimes.com/business/la-fi-american-airlines-raises-20170427-story.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeah (: ~ 6 yıl önce
First Money We Happy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cingöz ~ 6 yıl önce
thk gökçen kapının önüne koydu bazı pilotları. geri kalan kağıttan kaplan pardon kedicikler miyav bile demeden %30 ücret indirimine imzayı şak diye çakıverdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allright ~ 6 yıl önce
Kıskanç adam hasetsin haset.Sende pilot olsaydın,seni tutan mı oldu.Nesin bilmiyorum ama.Belli ki başkalarının gelirlerinde gözü olan ,fitneci,fesat birisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztdm ~ 6 yıl önce
hepsi aç gözlü fırsat kollayacı bunların...kapının önüne bırak bak nasıl kediye dönüşüyorlar çakma gaplanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ztdm ~ 6 yıl önce
Dünya genelinde pilot ihtiyacı ve maaşlarıyla ilgili bilginiz varmı
Yabancı pilot ~ 6 yıl önce
Thy de pilotlara zam yapılmazsa yabancı pilotlar kaçar Ailemiz yurt dışında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmla ~ 6 yıl önce
Şurda yazan Türk kaptanların çoğundan iyi Türkçe yazmışsınız.
Pgs ~ 6 yıl önce
Darısı PGS başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanlar ~ 6 yıl önce
Patronlar sorun nasıl çözülüyor öğrensinler; diyeceğim ama, bizimkiler AA şirketine bizi nasıl tıkıladıklarını öğretirler diye korkuyorum. Sene olmuş 2018, Euro olmuş 4,77, USD olmuş 3,96 hala yanağımızdan öpmediler. Ben de gidiyorum, Don Kişot olmaktan sıkıldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam degildir o ~ 6 yıl önce
Overtime parasini zam olarak cevirmek buyuk basari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 6 yıl önce
AA'da pilot maaşları nekadar, rakamları bilen varsa paylaşabilirsiniz, teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 6 yıl önce
10 yıllık geniş gövde kaptanı ayda 38.000 dolar alır, harcırah ve per diem(time away from base) hariç. TAFB base’i terk eder etmez başlar saatlik olarak dönene kadar yazar) . Emekli olunca 3 ila 5 milyon dolar (401k emeklilik programı ) sayesinde) , veya ölene kadar son emekli olduğu tarihteki maaşının %80’nini almaya devam eder. Delta , UPS, FEDEX gibi şirketler de benzer şartları sağlamaktadır. Yeni giren bir f/o ise ayda 10.000$civarı çıplak maaş ile başlar. TAFB, harcırah hariç. Bütün bu ücretler ayda minimum 80 saat üzerine planlanır. Bir UPS kamyon şoförü ise ayda en az 7000-8000 dolar civarı maaş alır.
X ~ 6 yıl önce
Hakikaten Amerikan Airlines'te pilot maaşları nekadar bilen varmı, ciddi bilmediğim için soruyorum.
Trader Joe's ~ 6 yıl önce
Yeni baslayan bir F/O maasi yaklasik aylik 100 saatlik ucusla 8500 dolar,kaptan maasi ise en dusuk 15,000 dolar.Ucak tipine gore degisiyor.Bunlar Embraer ucak tipi maaslari.B777 kaptan maasi en dusuk 30.000 dolar.Fakat abd'de her sene basi kazandiginin paranin vergisini oduyorsun.
Vergi ~ 6 yıl önce
30bin $ maasi olan adam,senebasinda 2cocugu olsa bile enaz %30 vergi verir!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000