14 Aralık 2018, Cuma 14:20:00

Pilotlar yeşil pasaport istiyor

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin (TALPA) 25 Aralık’ta yapılacak Genel Kurulu’nda yönetime aday olarak çıkan ve kırmızı liste ile yarışacak olan "Pilotun Sesi Grubu" pilotların mesleki sorunlarını ve seçilirlerse gerçekleştirmeye çalışacakları projeleri basınla paylaştı.
  • E pilota özel pasaport varda pilotun çaresiz kaldığı durumda onu kurtaran kahramanlara neden özel pasaport yok zaten o kadar çok para alıyorlar pasaportlarıda özel olmayıversin yazık bu ülkede onlardan daha önemli ve tehlikeli bir işi icra ettikleri halde onlar kadar para almayan insanlar var
  • Bir başkan adayının pasaporttan başka diyeceği bir şey yoksa oy atarken iki kere düşünmek lazım.Bu mu dur yani,hayret edilecek bir açıklama
  • SU TALPA'YA NEDEN DOGRU DURUST BIR INSAN BASKAN OLMAK ISTEMEZ DE, HEP KENDINE BILE HAYRI OLMAYAN TIPLER ADAY OLUR BILINMEZ. AL KARTALI VUR SIMDIKINE EDER SIFIRA SIFIR.
  • atpl den sonra 15 yıl demek daha egitim alınmayacak yaşa geldin demek aşağı yukarı.
  • O değil de, emniyette suç mahali araştırma dalgıç polisi arkadsşım var yılda 1 kere dalıyoruz diyo adamın yıpranma payı var maruz kaldığı basınç bizimkinin binde biri , radyasyon yemiyo yılları 1,5 ile çarpılıyo 50 yaşında emekli olucakmış bizim bu iş ne olucak acil el atılması gerek . Aylık planda yazan kozmik radyasyona hava radarı ve kokpitteki cihazlarınki dahil değil tüm gece uçuşlarında ve VFR yokken 8-10 saat radar açık nerde bu devlet nerde bu insanlar
  • Kartal kaptan yanındaki gözlüklü Bülent Boralı mı? Bu arkadaş TALPA yönetiminden atılmamış mıydı?
  • Kartal bırak bu işleri.Bay BB ile gideceğin yer hüsrandır.
  • Adamlar samimi olsa KOKPIT KABIN TEKNISYEN dahil ederlerdi, ama bu ego manyakları zaten artık sağdaki f/o ya eşine dostuna devresinin ogluna kumandayı devredip businesstan hangi tatlı kaldı diye sordugu icin bu tarz dusunceler cok normal. Daha ingilizceyi bile dogru duzgun konusamıyorlar kalkıp bi de avrupaya dogu blokuna zamparalıga gidicek kalp krizine aman dikkat derim. Ukrayna kesmiyor gibi artık sizi.
  • Aklıma Cem Uzan'ın vaatleri geldi...
  • Sonra diyorlar ki neden hava sen e destek olmadın. Ben bir kabin memuru olarak bireysel bir talepte bulundum ve bu talebimin içine kaptanları da koydum. Çünkü biz herkeso onlar sadece kendilerini düşünürler.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin (TALPA) 25 Aralık’ta yapılacak Genel Kurulu’nda yönetime aday olarak çıkan ve kırmızı liste ile yarışacak olan "Pilotun Sesi Grubu" pilotların mesleki sorunlarını ve seçilirlerse gerçekleştirmeye çalışacakları projeleri basınla paylaştı. Pilotun Sesi Grubu’nun TALPA Başkan Adayı Kaptan Pilot Kartal Mersinoğulları, pilotlar için yeşil pasaportun gerekliliğine değinerek, "Yeşil pasaportun hem devlete hem şirketlere hem de çalışanlara bir kolaylık olduğunu düşünüyoruz. Havayolu pilot lisansı (ATPL lisansının) alınışından itibaren 15 yıl fiili olarak uçuş hizmeti yapan bir arkadaşımızın hem şirkete hem devlete bir getirisi olmuştur. Bu süreçten sonra da arkadaşlarımıza Yeşil Pasaport verilerek bir kolaylık olmasını düşünüyoruz" dedi.

Pilotun Sesi Grubu’nun TALPA Başkan Adayı Kaptan Pilot Kartal Mersinoğulları gelişen teknoloji ve endüstri ile beraber sivil havacılığımızın hızlı bir şekilde büyüdüğünü, bunun da beraberinde birçok sorunu getirdiğini söyledi. Tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Havalimanı’nın havacılık sektörünün büyümesine ekstra bir ivme kazandıracağını belirten Mersinoğulları, “Hızlı büyüyen bir sektördeyiz. Aldığımız bilgilere göre önümüzdeki 20 yıl içerisinde 750 bin pilota ihtiyaç olacak. Milli şirketimiz Türk Hava Yolları'nın 2019 yılında en az bin pilota ihtiyacı var. Bununla beraber yeni havalimanımızla birlikte sektör hızlı bir şekilde büyümektedir. Pilotların bu büyüyen sektörde seslerini duyurmaya ihtiyacı var. Pilotlar olarak temsiliyet sıkıntılarımız gitgide artmaktadır. Bizim, pilotların bir kanunumuz yok. Çalışma Bakanlığı'nda Hava iş kolu ile ilgili bir bölümümüz de yok. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bizim uçuş limitlerimizi düzenleyen bir kurumdur. Peki bizim çalışma koşullarımızla ilgili düzenleme nasıl olacak? Milli havayolu şirketimizin TİS'ten kaynaklanan belli hakları var ancak diğer özel havayolu şirketlerindeki arkadaşlarımızın sıkıntıları ne olacak? Biz bu sıkıntılara çözüm üretmek istiyoruz ve gerekli yerlere de bu çözümleri ulaştırmayı hedefliyoruz. Pilotların sorunları artık yasal bir zemine dayandırılması gerekiyor. Bizim için en önemli konuların başında İş Kanunu’nun hazırlanması, Pilotlar Odası'nın olması ve pilotların Yeşil Pasaport sahibi olabilmesidir. Bu projelerimizle ilgili hazırlıklarımız var” dedi.

Yeşil pasaport projesi

Pilotun Sesi Grubu olarak en önemli projelerinden ‘Yeşil Pasaport Projesi‘ ile ilgili bilgi veren Mersinoğulları, “Herhangi bir pasaporta sahip pilot arkadaşım eğitim için bir yere gittiğinde vize alması gerekiyor. Bunun hem şirkete maliyeti hem de bu pasaportu alabilmek için geçen süredeki iş kaybı sektörde önemli bir sorun. Bizim yaptığım iş yurt dışı bağlantılıdır. Yeşil pasaportun hem devlete hem şirketlere hem de çalışanlara bir kolaylık olduğunu düşünüyoruz. Havayolu pilot lisansı (ATPL lisansının) alınışından itibaren 15 yıl fiili olarak uçuş hizmeti yapan bir arkadaşımızın hem şirkete hem devlete bir getirisi olmuştur. Bu süreçten sonra da arkadaşlarımıza Yeşil Pasaport verilerek bir kolaylık olmasını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı ile Türkiye olarak dünyada sivil havacılık alanında iddialı bir konuma geleceğimizi ifade eden Kartal Mersinoğulları, “Türk Hava Yolları'nda ortalama 4 bin 500 pilot bulunmaktadır. Türk sivil havacılığında 7- 8 bin pilot var. Dünyada iddialı olacağımız bir havalimanı açtık. İleride daha da fazla pilota ihtiyaç olacak. Var olan sıkıntıların çözümü için 'Pilotun Sesi' olarak ortaya çıkmamızın sebebi bu sorunların çözülmesidir. TALPA üyelerine mesajımız şudur: Her derneğe ‘Türkiye’ adı verilmez. Derneğimize sahip çıkalım, kıymetini bilelim, kurumlar üstü olduğunu bilelim” dedi.

25 Aralık tarihinde yapılacak Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) 11. Olağan Genel Kurulu’nda kırmızı liste ile Pilotun Sesi Grubu, mavi liste ile mevcut TALPA Başkanı Mehmet Ayhan Günal ve Hüseyin Murat Ersoy’un beyaz listesi yarışacak. 

Pilotlar yeşil pasaport istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (124)

Arff ~ 5 yıl önce
E pilota özel pasaport varda pilotun çaresiz kaldığı durumda onu kurtaran kahramanlara neden özel pasaport yok zaten o kadar çok para alıyorlar pasaportlarıda özel olmayıversin yazık bu ülkede onlardan daha önemli ve tehlikeli bir işi icra ettikleri halde onlar kadar para almayan insanlar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil yeşil ~ 5 yıl önce
Bir başkan adayının pasaporttan başka diyeceği bir şey yoksa oy atarken iki kere düşünmek lazım.Bu mu dur yani,hayret edilecek bir açıklama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KADERSIZ ~ 5 yıl önce
SU TALPA'YA NEDEN DOGRU DURUST BIR INSAN BASKAN OLMAK ISTEMEZ DE, HEP KENDINE BILE HAYRI OLMAYAN TIPLER ADAY OLUR BILINMEZ. AL KARTALI VUR SIMDIKINE EDER SIFIRA SIFIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atpl den sonra ~ 5 yıl önce
atpl den sonra 15 yıl demek daha egitim alınmayacak yaşa geldin demek aşağı yukarı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıpranma ~ 5 yıl önce
O değil de, emniyette suç mahali araştırma dalgıç polisi arkadsşım var yılda 1 kere dalıyoruz diyo adamın yıpranma payı var maruz kaldığı basınç bizimkinin binde biri , radyasyon yemiyo yılları 1,5 ile çarpılıyo 50 yaşında emekli olucakmış bizim bu iş ne olucak acil el atılması gerek . Aylık planda yazan kozmik radyasyona hava radarı ve kokpitteki cihazlarınki dahil değil tüm gece uçuşlarında ve VFR yokken 8-10 saat radar açık nerde bu devlet nerde bu insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boskonusma ~ 5 yıl önce
İşini bilerek geldin koçum aglama zırlama burda deve yukuyle para alıp hava atmayı bılıyorsunuz. Dalgıc olmak kolay mı? onda oto pilot yok vurgun yer her dalisinda ihtimal dahili. sen isini 2 gerektiginde 3 kisi yapıyorsun
100SÜZ ~ 5 yıl önce
Kartal kaptan yanındaki gözlüklü Bülent Boralı mı? Bu arkadaş TALPA yönetiminden atılmamış mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 5 yıl önce
Kartal bırak bu işleri.Bay BB ile gideceğin yer hüsrandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PurserSerkan ~ 5 yıl önce
Adamlar samimi olsa KOKPIT KABIN TEKNISYEN dahil ederlerdi, ama bu ego manyakları zaten artık sağdaki f/o ya eşine dostuna devresinin ogluna kumandayı devredip businesstan hangi tatlı kaldı diye sordugu icin bu tarz dusunceler cok normal. Daha ingilizceyi bile dogru duzgun konusamıyorlar kalkıp bi de avrupaya dogu blokuna zamparalıga gidicek kalp krizine aman dikkat derim. Ukrayna kesmiyor gibi artık sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 5 yıl önce
Doğru söylüyorsun business tan değilde sizinde ne kaldı diye sormadı lazım.Sizn yağmalamanıza bitmeden kaptan kim oluyor.Hem pet şişelerde doldurun şarapları akıllı olanlar votka rakı anladın sen onu hani su gibi sonra uzun yattılarda götürürsünüz.Bu kaptanlar çok kötü tam iyi yanağımız tıka basa doluyken çağırırlar uçakta kamera mı var ben anlamadım nereden görürler? En iyisi orta galide götürmece. İnsanda biraz utanma olur ya
TruthHurts ~ 5 yıl önce
Purser bence haklı bos konusmayın, 40k paran olup bc tatlısını soruyosan goz koyuyosan durum vahim.
~ 5 yıl önce
Aç keneler sizi ...
Fo ~ 5 yıl önce
Aklıma Cem Uzan'ın vaatleri geldi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha once 3 ~ 5 yıl önce
Sonra diyorlar ki neden hava sen e destek olmadın. Ben bir kabin memuru olarak bireysel bir talepte bulundum ve bu talebimin içine kaptanları da koydum. Çünkü biz herkeso onlar sadece kendilerini düşünürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000