11 Aralık 2009, Cuma 11:01:58

Pilotlar, Uğur Cebeci'den korkuyor mu?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, pilotların Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci'den çekindiğini ima eden bir yazı kaleme almış... Ve Uğur Cebeci'nin havacılıktan sorumlu fahri başkan olduğunu iddia etmiş. İşte Hakan'ın o çok eleştirilecek yazısı...
  • İnşallah Sn Cebesi bu yazıları okuyordur ve biraz olsun halkın ne düşündüğünü hatta havacılık camiasının kendisi için ne düşündüğünü görüp artık bu işi bilenlere bırakır. Bırakırsa apronda bir deve keseriz değil mi arkadaşlar ?
  • ekmegı ıle oynadıgı amırlerın sayısını. Nedenını.
  • "sayin" cebeci f-35'in lovyesini ne guzel kavramis oyle... Tebrik ederim, sayin cebeci, bilginize hayranim (!)
  • gazete okuyucusu degilim .tv de seyretmiyorum .normal olarak internet takibi yapıyorum ama sınırlı sayıda. üzüntüm degerli bir işadamı olarak tanıdğım kahvesini içtigim AYDIN DOGAN ve yönetimdeki kızı VUSLAT hanım bu çag dışı yazarlara niye ücter öder hayret ederim cebecı uzun yıllar cok terbiyesizlik yaptı ukalalık deve boyu havacılıkta hele THY genel müdürü gibi ahkam kesmeısı havacııları cök üzüyor fikir ve göz körü olarak devam eden CEBECI ye kapatma cezası vermek gerekir Hürriyet artık bir ceki düzen zamanının geldiğini görmelidir. basta tüm kadroya kapatma cezası verilmlidir ama basta UGUR CEBECİ sıkı bır alan cezası gerekir Hele THY ucarken bir tuvalette kapatıp pilotların hesap sorması gerekir CEBEÇİ de mefta
  • BİZ PİLOTLAR ADAM GİBİ ADAMLARI SEVERİZ,HERŞEYİ BİLMİŞ GİBİ GÖRÜNEN,BİLMEDİĞİ KONULARDADA YORUM YAPAN,UKELA OLAN TİPLERİ SEVMEYİZ SADECE.KORKMAK İSE BU HABERİ YAZANA YAKIŞIR.ZAVALLI HİÇ BİRŞEY BİLMİYORMUŞ BİR GAZETECİ OLARAK.HAVACILIK İLE HABERCİLİK YAPMAK BAŞKA BU KONULARLA İLGİLİ YORUM YAPMAK BAŞKA.BİR PİLOT ANCAK RESİMDEKİ GİBİ YERDE DURAN BİR UÇAĞIN LÖVYESİNİ TUTMUŞ BİR İNSANIN NESİNDEN KORKAR YAA.VARMI BÖYLE SAÇMA HABER.ARKADAŞIMADA KATILIYORUM.BU KONULARIDA EŞİNDEN ÖĞRENME YA DA EŞİNİN YORUMLARINI YAZIYA YA DA EKRANA TAŞIYAN BİRİSİ.HERKES İŞİNİ YAPMALI.BİZ EGEDE YAPTIĞIMIZ İT DALAŞLARINDA KİMSELERDEN KORKMADIK DA BU İNSANDAN MI KORKACAĞIZ.ALIN BENDEN DE HA HA HA HA..KOMİK OLMAYIN LÜTFEN.DAHA CİDDİ HABERLER OLSUN..
  • ALLAH AŞKINA NEDEN KORKACAGIM CIKARIRSINIZ TV PROGRAMINA BİLGİSİNİ ÖLCERİZ.
  • ugur cebecının esının hostes oldugunu ve herseyı esınden ogrendıgını duydum.dogrumu? ayrıca su da bır gercek bu adam aslında bırsey bılmıyor.bılmeyenler bılgısını bırsey sanıyor.
  • HAYRET YAA.NASIL BİRİYMİŞ BU ADAM Kİ KENDİSİNİ DE TANIRIM VE DE BERABER UÇMUŞ BİRİSİYİM.HİÇ DE ÖYLE BİRŞEY HİSSETMEDİM.AHMET BEY BU SİZİN HÜSNÜ KURUNTUNUZ OLMASIN SAKIN.BU BAHSETTİĞİNİZ ADAM HAVACILIĞIN UÇAKLARLA,ŞİRKETLERLE İLGİLİ BÖLÜMÜNÜ BİLİYOR AMA HAVACILIĞIN PİLOTAJ BÖLÜMÜNÜ BİLMİYOR.KENDİSİNİNDE EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BU KONULARDA DA YORUM YAPMASI.AMA YAPTIĞI YORUMLARIN ÇOĞU KULAKTAN DUYMA ŞEYLER YA DA PALAVRA ŞEYLER.O YÜZDEN UÇUŞTAN ANLAMAYAN BİRİSİNDEN PİLOTLAR NEDEN KORKACAK.ONU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.BU KONU ÇOK SAÇMA BİRŞEY.AHMET BEY PİLOT BİRİSİYLE KONUŞSA BURADA BAHSETTİĞİ ŞEYLERİN ÇOK DAHA ÖTESİNDE BİLGİLERE SAHİP OLABİLİR.BUNDAN BÖYLE AIRPORT HABERDE BÖYLE KOMİK HABERLERE YER VERMESE İYİ OLUR YA DA SİZ VERİN DE BİZ DE GÜLELİM.HA HA
  • Sevgili Havacığına ilgili duyan okuyucular, biz pilotlar kendi işimizle uğraşmaktan CEBECİ gibi havacılığa ilgi duyup çırpınan insanlara sadece destek olmak isteriz. Fakat zaman zaman kendini astronot gibi görmeye çalıştıklarında gülüp geçeriz. Havacılıktaki güncel olayları ve kokpite oturup birkaç kare hava atma fotoları ile BABA olmak, bizim gibi geri kalmış arabest toplumlarda olur. Parayla satın alınmış bilgilerle ancak gazetecilik olur. Uçuşları sadece yolcu koltuğunda veya yerde pilot koltuğunda poz vermekle olur. Medyada haber yazanlar tabiki kabin ekibine stress yaratır. Yolcu koltuğunda pilotu eleştirme ancak yapılan anons ile olur, onu benim oğlumda yapar, tek eksiği şimdilik medyada bir köşesi yok.
  • ahmet hakan ne kadar cahil adammışsın yaa 10 yaşındaki cocukların bildihi şeylere şaşırıp kalmışsın..araştırmacı gazateci git biraz araştırma yap.kitap oku..beynin çalışır belki.

Pilotlar, Uğur Cebeci'den korkuyor mu?

Doğan Hızlan Türkiye’nin kültür cumhurbaşkanı ise...

Uğur Cebeci de havacılıktan sorumlu fahri başkandır.

Havacılığa dair bilmediği bir şey yok ve havacılık dünyasında yer alıp da kendisini tanımayan da yok...

Hazırladığı “Kokpit” sayfasının neden hastası olduğumu kendisiyle yaptığım bir uçak seyahatinin ardından anladım.

Şöyle ki:

50 dakikalık yolculuk esnasında dikkatimi bir an olsun dağıtmadan bütün enteresan noktaları anlattı...

Mesela “Neden kalkışta ya da inişte uçaktaki lambalar söndürülüyor?” sorusuna, “İniş ve kalkışlar risklidir, çıkışı bulmak için gözlerin karanlığa alışması gerekir” dedi. İnişte ve kalkışta koltuk arkalarının düz olmasının nedeni ise, yatık koltukların çıkışı engellemesinin önüne geçmekmiş...

Uğur Cebeci, son derece teknik konuları öyle benzetmelerle anlatıyordu ki, dikkat kesilmemek imkansızdı.

Kısa bir uçak yolculuğu sırasında “son model uçakların özellikleri”ni öğrendim... “Bazı önemli uçak kazalarının nedenleri”ni anladım.

Velhasıl...

Uğur Cebeci ile uçmak acayip keyifliydi...

Fakat tek bir sorun var:

Uçakta Uğur Cebeci’nin olduğunu öğrenen pilotlar, denetime tabi tutulmanın stresini yaşıyorlarmış... Pilotların “Uğur Cebeci stresi”, insanı bir parça geriyor tabii...

Ahmet HAKAN
HÜRRİYET

Pilotlar, Uğur Cebeci'den korkuyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

Misafir ~ 14 yıl önce
İnşallah Sn Cebesi bu yazıları okuyordur ve biraz olsun halkın ne düşündüğünü hatta havacılık camiasının kendisi için ne düşündüğünü görüp artık bu işi bilenlere bırakır. Bırakırsa apronda bir deve keseriz değil mi arkadaşlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ekmegı ıle oynadıgı amırlerın sayısını. Nedenını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"sayin" cebeci f-35'in lovyesini ne guzel kavramis oyle... Tebrik ederim, sayin cebeci, bilginize hayranim (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gazete okuyucusu degilim .tv de seyretmiyorum .normal olarak internet takibi yapıyorum ama sınırlı sayıda. üzüntüm degerli bir işadamı olarak tanıdğım kahvesini içtigim AYDIN DOGAN ve yönetimdeki kızı VUSLAT hanım bu çag dışı yazarlara niye ücter öder hayret ederim cebecı uzun yıllar cok terbiyesizlik yaptı ukalalık deve boyu havacılıkta hele THY genel müdürü gibi ahkam kesmeısı havacııları cök üzüyor fikir ve göz körü olarak devam eden CEBECI ye kapatma cezası vermek gerekir Hürriyet artık bir ceki düzen zamanının geldiğini görmelidir. basta tüm kadroya kapatma cezası verilmlidir ama basta UGUR CEBECİ sıkı bır alan cezası gerekir Hele THY ucarken bir tuvalette kapatıp pilotların hesap sorması gerekir CEBEÇİ de mefta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİZ PİLOTLAR ADAM GİBİ ADAMLARI SEVERİZ,HERŞEYİ BİLMİŞ GİBİ GÖRÜNEN,BİLMEDİĞİ KONULARDADA YORUM YAPAN,UKELA OLAN TİPLERİ SEVMEYİZ SADECE.KORKMAK İSE BU HABERİ YAZANA YAKIŞIR.ZAVALLI HİÇ BİRŞEY BİLMİYORMUŞ BİR GAZETECİ OLARAK.HAVACILIK İLE HABERCİLİK YAPMAK BAŞKA BU KONULARLA İLGİLİ YORUM YAPMAK BAŞKA.BİR PİLOT ANCAK RESİMDEKİ GİBİ YERDE DURAN BİR UÇAĞIN LÖVYESİNİ TUTMUŞ BİR İNSANIN NESİNDEN KORKAR YAA.VARMI BÖYLE SAÇMA HABER.ARKADAŞIMADA KATILIYORUM.BU KONULARIDA EŞİNDEN ÖĞRENME YA DA EŞİNİN YORUMLARINI YAZIYA YA DA EKRANA TAŞIYAN BİRİSİ.HERKES İŞİNİ YAPMALI.BİZ EGEDE YAPTIĞIMIZ İT DALAŞLARINDA KİMSELERDEN KORKMADIK DA BU İNSANDAN MI KORKACAĞIZ.ALIN BENDEN DE HA HA HA HA..KOMİK OLMAYIN LÜTFEN.DAHA CİDDİ HABERLER OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALLAH AŞKINA NEDEN KORKACAGIM CIKARIRSINIZ TV PROGRAMINA BİLGİSİNİ ÖLCERİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ugur cebecının esının hostes oldugunu ve herseyı esınden ogrendıgını duydum.dogrumu? ayrıca su da bır gercek bu adam aslında bırsey bılmıyor.bılmeyenler bılgısını bırsey sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAYRET YAA.NASIL BİRİYMİŞ BU ADAM Kİ KENDİSİNİ DE TANIRIM VE DE BERABER UÇMUŞ BİRİSİYİM.HİÇ DE ÖYLE BİRŞEY HİSSETMEDİM.AHMET BEY BU SİZİN HÜSNÜ KURUNTUNUZ OLMASIN SAKIN.BU BAHSETTİĞİNİZ ADAM HAVACILIĞIN UÇAKLARLA,ŞİRKETLERLE İLGİLİ BÖLÜMÜNÜ BİLİYOR AMA HAVACILIĞIN PİLOTAJ BÖLÜMÜNÜ BİLMİYOR.KENDİSİNİNDE EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BU KONULARDA DA YORUM YAPMASI.AMA YAPTIĞI YORUMLARIN ÇOĞU KULAKTAN DUYMA ŞEYLER YA DA PALAVRA ŞEYLER.O YÜZDEN UÇUŞTAN ANLAMAYAN BİRİSİNDEN PİLOTLAR NEDEN KORKACAK.ONU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.BU KONU ÇOK SAÇMA BİRŞEY.AHMET BEY PİLOT BİRİSİYLE KONUŞSA BURADA BAHSETTİĞİ ŞEYLERİN ÇOK DAHA ÖTESİNDE BİLGİLERE SAHİP OLABİLİR.BUNDAN BÖYLE AIRPORT HABERDE BÖYLE KOMİK HABERLERE YER VERMESE İYİ OLUR YA DA SİZ VERİN DE BİZ DE GÜLELİM.HA HA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili Havacığına ilgili duyan okuyucular, biz pilotlar kendi işimizle uğraşmaktan CEBECİ gibi havacılığa ilgi duyup çırpınan insanlara sadece destek olmak isteriz. Fakat zaman zaman kendini astronot gibi görmeye çalıştıklarında gülüp geçeriz. Havacılıktaki güncel olayları ve kokpite oturup birkaç kare hava atma fotoları ile BABA olmak, bizim gibi geri kalmış arabest toplumlarda olur. Parayla satın alınmış bilgilerle ancak gazetecilik olur. Uçuşları sadece yolcu koltuğunda veya yerde pilot koltuğunda poz vermekle olur. Medyada haber yazanlar tabiki kabin ekibine stress yaratır. Yolcu koltuğunda pilotu eleştirme ancak yapılan anons ile olur, onu benim oğlumda yapar, tek eksiği şimdilik medyada bir köşesi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahmet hakan ne kadar cahil adammışsın yaa 10 yaşındaki cocukların bildihi şeylere şaşırıp kalmışsın..araştırmacı gazateci git biraz araştırma yap.kitap oku..beynin çalışır belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000