18 Mayıs 2011, Çarşamba 17:42:50

PİLOTLAR UCUZ KURTULDU!

Brezilya hakim, Amazon ormanlarının üzerinde yaşanan kazaya karışan iki Amerikalı pilota kamu hizmeti cezası verdi...
  • Transponder ı kapatmayı bir pilot nasıl düşünür. Rus Ruleti gibi bir şey!
  • Söndürülen onca yaşamın hiç bir karşılığı olamaz. Gökyüzü ortaktır; oradayken diğer ortakların haklarına saygı göstermemek seçeneği yoktur. Atilla.
  • http://www.ntsb.gov/Aviation/Brazil-CENIPA/Midair_Collision_Final_Report_1907_English_version.pdf Videodaki uçak kazaya karışan uçak değil ilgili raporda uçağın resimleri mevcut.

Toplamda 154 kişinin ölümüne neden olan Gol Havayolları'na ait Boeing 737-800 ile Legacy model özel jetin çarpışmasındaki rolleri nedeniyle pilotlar Joseph Lepore ve Jan Paul Paladino'yu dört yıl ve dört aya mahkum etti. Ancak ceza daha sonra, pilotların yaşadıkları Amerika Birleşik Devletlerinde kamu hizmetine dönüştürüldü.

Brezilya'lı yetkililer pilotları çarpışmadan kısa bir süre önce özel jetin 'transponder' olarak bilinen,  diğer uçaklara ve yerdeki kontrolörlere uçağın yerini gösteren vericiyi kapatmak ve ancak kazadan sonra tekrar açmakla suçladı. Pilotlar Amerika'da verdikleri ve Brezilya'lı yetkililerin telekonferans ile dinledikleri ifadede bu suçlamayı reddetmişti. Hakim 86 sayfalık bir karar metninde pilotların bir saati aşkın bir süre cihazın çalıştığını teyit etmediklerini ve bunun havacılıkta bir 'ebediyet' olduğunu belirtti.

Legacy model özel jetin pilotları zor da olsa uçaklarını Cachimbo Askeri Havalimanı'na indirmiş ve burada uçaktaki herkes gözaltına alınmıştı. Uçak uzun bir süre atıl durduktan sonra tamir edilerek Amerika'nın Cleveland eyaletine götürülmüştü. 

 

PİLOTLAR UCUZ KURTULDU!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Transponder ı kapatmayı bir pilot nasıl düşünür. Rus Ruleti gibi bir şey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Söndürülen onca yaşamın hiç bir karşılığı olamaz. Gökyüzü ortaktır; oradayken diğer ortakların haklarına saygı göstermemek seçeneği yoktur. Atilla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.ntsb.gov/Aviation/Brazil-CENIPA/Midair_Collision_Final_Report_1907_English_version.pdf Videodaki uçak kazaya karışan uçak değil ilgili raporda uçağın resimleri mevcut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000