02 Şubat 2013, Cumartesi 12:14:12

PİLOTLAR TEK TEK İSTİFA EDİYOR!

Komutanların tutuklanması ve ekonomik nedenlerle genç pilotlar askeriyeden ayrılma kararı aldı. 10 yıllık hizmet süresini dolduranlardan 80'i istifa ediyor.
  • Şirketlere yabancı F/O alımı tam gaz devam ediyor, bu ne iştir anlamadım gitti?
  • Yazılan yazılarda 10 yıl muabbeti var. Doğrusu 10+3 dür. 1,5 milyon maliyetten bahsederken sadece atpl almak için uçulmuyorr. Tam olarak harbe hazır bir jet pilotu olmak için harcanan paradır. Askeri uçuş okulu sivil uçuş okullarıyla aynı, hatta daha iyi eğitim veren bir kurum olmasına rağmen denkliği kabul edilmemiştir. F-16'da uçan bir pilot sivil pilota göre tabii ki daha tecrübelidir. Çift motor uçak kullanmanın farkını da revizyon 4 göre 20 sorti uçarak kapatmaktadır. Bu arada şu ana kadar uçuş okulundan mezun olan pilotlar çift motorlu uçaklarda yaklaşık 80 saat kadar uçmalarına rağmen shgm kabul etmemektedir. Tecrübe konusunda asker pilotlar sivil pilotların aldığı temel havacılık kurallarını bilip, T.C. Hava sahasında bu kurallara göre uçarlar. Aksi takdirde uçamazlar zaten. Shgm uçuş saatini konusunda sadece 300 saati denkliğe kabul eder. Tecrübe konusunda şirketlerin kararı farklı olabilir, bu da şirketlerin edindiği tecrübenin sonucudur.
  • THY'nin artık asker kökenli pilot almayacağız diye açıklaması buna sebep olmuş olabilir. Bu durum hayata geçmeden önce asker pilotlar bir an önce THY'ye geçmeye çalışıyor olabilir... mi?
  • pilotaj konusunda sivillerin, askerlerin seviyesine gelmesi biraz zaman alır...
  • Askeri doktorlara pilotlardan fazla maas verirsen boyle olur
  • Hava kuvvetleri ve deniz kuvvetleri egitilmis personel kaybederek zayifliyor. Askerlikte onemli olan silahin ustunlugu degildir, o silahi ne kadar iyi ve verimli kullandigindir. Ver bakalim bu hizli jetleri ve kocaman gemileri tecrubesiz pilotlara ve beceriksiz kaptanlara, sonu ne olacak.
  • Uçuş okullarının kalitesi artırılmalı, her önüne gelenin pilot olması engellenmelidir...
  • Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler : Ortamda tecrübeli veya ehil insanlar bulunmadığında, tecrübesiz veya toy insanlara hak ettiğinin üstünde önem gösterilir" anlamında bir söz. Yabancılardan da bir alıntı : Körler diyarında şaşılar kral olurmuş.
  • Hayatın düzeni budur arkadaş, sivil-asker fark etmez, iyi olan kazanır...
  • Ne zaman adam oluruz birbirimizi yemeyi bıraktığımız zaman yabancı pilotlar gülüyorlardır şu halimize baltadır saptır tutturmuş gidiyorsunuz,biri diyor yok biz en iyiyiz siz baltaya sap olamazsınız diğeri isyanlarda ne yapıyorsunuz siz yahu neyi paylaşamıyorsunuz kardeşim birlik olmak çokmu zor anladığım kadarı ile burda askerler sivil kaynaklıları baskı altına almışlar alırlar pastayı paylaşmak istemiyorlar güçleri garibim sivillere yetiyor yabancılara yetiyormu hayır maçanız yiyorsa yabancılarada aynını yapsanıza amacınız nedir kardeşim

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 400 civarında muvazzaf ve emekli komutanın değişik davalar nedeniyle tutuklanması ve ekonomik nedenler, zorunlu görev süresini dolduranların ayrılmalarına da sebep oluyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nde görevli pilotlar, F5 haberde yer alan göre; daha yüksek aylıkla özel havayolu şirketlerine geçmek için başvururken, büyük bir kan kaybını da beraberinde getiriyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 10 yıllık zorunlu çalışma süresini dolduran pilotlardan 80'inin ayrılmak için ilgili makamlara başvurduğu bildirildi.,

Komutanlar ise pilotları kararlarından vazgeçirmek için iknaya çalışıyor.

Başvurular 28 Şubat'a kadar devam edecek. Bu sürede sayının daha da artması bekleniyor.

PİLOTLAR TEK TEK İSTİFA EDİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

İlginç ~ 11 yıl önce
Şirketlere yabancı F/O alımı tam gaz devam ediyor, bu ne iştir anlamadım gitti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker pilot ~ 11 yıl önce
Yazılan yazılarda 10 yıl muabbeti var. Doğrusu 10+3 dür. 1,5 milyon maliyetten bahsederken sadece atpl almak için uçulmuyorr. Tam olarak harbe hazır bir jet pilotu olmak için harcanan paradır. Askeri uçuş okulu sivil uçuş okullarıyla aynı, hatta daha iyi eğitim veren bir kurum olmasına rağmen denkliği kabul edilmemiştir. F-16'da uçan bir pilot sivil pilota göre tabii ki daha tecrübelidir. Çift motor uçak kullanmanın farkını da revizyon 4 göre 20 sorti uçarak kapatmaktadır. Bu arada şu ana kadar uçuş okulundan mezun olan pilotlar çift motorlu uçaklarda yaklaşık 80 saat kadar uçmalarına rağmen shgm kabul etmemektedir. Tecrübe konusunda asker pilotlar sivil pilotların aldığı temel havacılık kurallarını bilip, T.C. Hava sahasında bu kurallara göre uçarlar. Aksi takdirde uçamazlar zaten. Shgm uçuş saatini konusunda sadece 300 saati denkliğe kabul eder. Tecrübe konusunda şirketlerin kararı farklı olabilir, bu da şirketlerin edindiği tecrübenin sonucudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son fırsat ~ 11 yıl önce
THY'nin artık asker kökenli pilot almayacağız diye açıklaması buna sebep olmuş olabilir. Bu durum hayata geçmeden önce asker pilotlar bir an önce THY'ye geçmeye çalışıyor olabilir... mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ttt ~ 11 yıl önce
pilotaj konusunda sivillerin, askerlerin seviyesine gelmesi biraz zaman alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asii ~ 11 yıl önce
Askeri doktorlara pilotlardan fazla maas verirsen boyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ciddi durum ~ 11 yıl önce
Hava kuvvetleri ve deniz kuvvetleri egitilmis personel kaybederek zayifliyor. Askerlikte onemli olan silahin ustunlugu degildir, o silahi ne kadar iyi ve verimli kullandigindir. Ver bakalim bu hizli jetleri ve kocaman gemileri tecrubesiz pilotlara ve beceriksiz kaptanlara, sonu ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş okulları ~ 11 yıl önce
Uçuş okullarının kalitesi artırılmalı, her önüne gelenin pilot olması engellenmelidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atasözü ~ 11 yıl önce
Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler : Ortamda tecrübeli veya ehil insanlar bulunmadığında, tecrübesiz veya toy insanlara hak ettiğinin üstünde önem gösterilir" anlamında bir söz. Yabancılardan da bir alıntı : Körler diyarında şaşılar kral olurmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayatın Düzeni ~ 11 yıl önce
Hayatın düzeni budur arkadaş, sivil-asker fark etmez, iyi olan kazanır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Tamam iyi olan kazansında e yabancılarla set çektiler resmen bu ayırımculığın daniskası değilmi bugün bir svil atlasa başvuru yapamayor,freebirde yapamıyor iyi olanı ayrıd etmeye bile yanaşmıyorki askersen gel sivilsen git diyor kardeşim kısacası iyi olanda kötü olan gibi kazanamıyor işte niye anlamıyorsunuz kardeşim F16 da uçmuş 800 saaat ben iyiyim neye göre iyisin ya sen neye göre asker abilerne göre iyisin uçtuğun saat ise tek motor 800 saaat diye kayda geçiyor hayatınızın düzeni size yabancıları getirin onları uçurunmu diyor abidin
bir dost ~ 11 yıl önce
:)'e. bu yazıyla seni hiç bir yere almazlar, ben olsam almam.
:) ~ 11 yıl önce
Ne zaman adam oluruz birbirimizi yemeyi bıraktığımız zaman yabancı pilotlar gülüyorlardır şu halimize baltadır saptır tutturmuş gidiyorsunuz,biri diyor yok biz en iyiyiz siz baltaya sap olamazsınız diğeri isyanlarda ne yapıyorsunuz siz yahu neyi paylaşamıyorsunuz kardeşim birlik olmak çokmu zor anladığım kadarı ile burda askerler sivil kaynaklıları baskı altına almışlar alırlar pastayı paylaşmak istemiyorlar güçleri garibim sivillere yetiyor yabancılara yetiyormu hayır maçanız yiyorsa yabancılarada aynını yapsanıza amacınız nedir kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000