14 Ekim 2015, Çarşamba 15:11:59

Pilotlar sefer sırasında kokpitte neler yapıyor?

Swiss International Air Lines'ın Zürih-Genova uçuşu 360 derece görüntü alan kamera ile kaydedildi.
  • Zurich - Geneva hattinda A320 calistigini ilk kez goruyorum. Onlarca defa bu hatta yolculuk yaptim, Etihad'in islettigi Darwin Airlines sirketinin Saab 2000 ucaklari calisir bu hatta. Bilen bilir simdi kasmaya gerek yok.
  • Video harika ama daha gecen gunlerde kokpitten cekim yapan kaptanin arkasindan attiginiz laflar bu pilotlar icin gecerli degil mi? Bunlar da mi ucusu ve yolculari tehlikeye atiyor yoksa(!?) Yayinlamazsiniz buyuk ihtimalle ama zihniyetiniz belli oluyor. Hergun sayginliginiz azaliyor...
  • Uçuş Genova'ya değil Geneva'ya yapılmış. Cenevre'ye yani.
  • sefer genova değil geneve yani cenevre.haliyle italya değil isviçre.cenova (genova) pisti denize dolgudur
  • Farklı açıları gören bir kaç kamera sensörünün kaydettiği görüntülerin daha sonra yazılımla birleştirilmesi ile çekiliyormuş.
  • Daha iki gün önce bir pegasustan bir kaptan havadan sunexpress uçağının fotoğrafını çekti diye yerden yere vuruyordunuz, şimdi bu videoyu büyük bir keyifle yayınlıyorsunuz. Sizi anlamak mümkün değil Airporthaber yetkilileri!!!!
  • A-320 ile çeksen ne olur, çekmesen ne olur. Küçücük uçak. Ben de C-172 ile çekeyim de görün. Geniş gövde olmayan uçağa uçak denemez!
  • 360 derece ekran yapmalari lazim duz ekranda zevkli olmuyor bunu izlemek yada curvede daha guzel olur
  • pilot mu casus mu belli değiller dimi
  • görüntü yok

İsviçreli havayolu şirketi Swiss International Air Lines'ın Zürih-Genova seferinde, havacılık meraklılarını heyecanlandıran bir uygulama yapıldı.

Swiss'in, geçtiğimiz günlerde İsviçre'nin Zürih kentinden İtalya'nın Genova kentine yapılan seferi, son dönemin popüler video çekimi olan 360 derecelik videolarla kayıt altına alındı.

A320 tipi uçakla gerçekleştiren Zürih-Genova seferinin kokpitten çekilen 360 derecelik görüntüleri, dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'da paylaşıldı.

İşte Zürih-Genova seferinde kokpitte yaşanılanlar;


*Not: Videonun sol üst köşesindeki buton ile kamera açısını değiştirebilirsiniz.

Pilotlar sefer sırasında kokpitte neler yapıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Soru isareti ~ 9 yıl önce
Zurich - Geneva hattinda A320 calistigini ilk kez goruyorum. Onlarca defa bu hatta yolculuk yaptim, Etihad'in islettigi Darwin Airlines sirketinin Saab 2000 ucaklari calisir bu hatta. Bilen bilir simdi kasmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 9 yıl önce
Video harika ama daha gecen gunlerde kokpitten cekim yapan kaptanin arkasindan attiginiz laflar bu pilotlar icin gecerli degil mi? Bunlar da mi ucusu ve yolculari tehlikeye atiyor yoksa(!?) Yayinlamazsiniz buyuk ihtimalle ama zihniyetiniz belli oluyor. Hergun sayginliginiz azaliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geneva ~ 9 yıl önce
Uçuş Genova'ya değil Geneva'ya yapılmış. Cenevre'ye yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haber yanlış ~ 9 yıl önce
sefer genova değil geneve yani cenevre.haliyle italya değil isviçre.cenova (genova) pisti denize dolgudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yöntem ~ 9 yıl önce
Farklı açıları gören bir kaç kamera sensörünün kaydettiği görüntülerin daha sonra yazılımla birleştirilmesi ile çekiliyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enteresan ~ 9 yıl önce
Daha iki gün önce bir pegasustan bir kaptan havadan sunexpress uçağının fotoğrafını çekti diye yerden yere vuruyordunuz, şimdi bu videoyu büyük bir keyifle yayınlıyorsunuz. Sizi anlamak mümkün değil Airporthaber yetkilileri!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bom ~ 9 yıl önce
Harika ve yerinde bir yerinde yorum.
Bravo ~ 9 yıl önce
Harika tespit
Farklı şeyler ~ 9 yıl önce
Sunexpresteki olayı fazla abartılmış bulmakla beraber bu haberdeki olayın o haberle bir çelişen bir yönü yok. Burada sabit bir yere monte edilen bir kamera ile uzaktan yapılan bir çekim var. Pilotlarla alakası bile yok.
Airporthabere ~ 9 yıl önce
Kalkışta ve inişte kamera çalışıyor. Arkadaki adam kimdir belli değil, kimlik kartı üzerinde yok. Ama videoda yabancı kaptanlar olduğu için sıkıntı yok keyifle izleyiniz haberi yapılmış. Türk kaptanlar aynısını çekip koysalar başta airporthaber olmak üzere yerden yere vurulurdu. Yabancı hayranlığı airporthaber editörlerine de bulaşmış.
Selim ~ 9 yıl önce
A-320 ile çeksen ne olur, çekmesen ne olur. Küçücük uçak. Ben de C-172 ile çekeyim de görün. Geniş gövde olmayan uçağa uçak denemez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jumbo ~ 9 yıl önce
B747 olsa daha güzel olur,
captain ~ 9 yıl önce
360 derece ekran yapmalari lazim duz ekranda zevkli olmuyor bunu izlemek yada curvede daha guzel olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahaber ~ 9 yıl önce
pilot mu casus mu belli değiller dimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
görüntü yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000