30 Mart 2017, Perşembe 15:37:53

Pilotlar Pilvak’ta sınav olabilecek

Pilotlar Vakfı (PİLVAK), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden pilotların dil yeterliliği sınavını yapma yetkisi aldı.
  • Ugur ATALAY beyin büyük emek ve gayretleri hayata gecen bu projeyi destekliyoruz.Ülkemiz havaciligi icin bir asamadir.Ayrica diger tüm emegi gecenleri tebrik ederim.Hayirli olsun. Şükrü YEŞİLER/INTER PILOT ACADEMY
  • Sinav sistemi hakkinda bilgi verilmemis,bilgisi olan var mi? Bilgisayar ortaminda mi gerceklesiyor,yoksa karsilikli diyalog seklindemi?
  • Artık İstanbul ve en azından birkaç büyük şehre de SHGM atpl sınav merkezi açsın. Gerçekten Ankaraya her seferinde git gel ve üstüne sınav stresi biz öğrencilere büyük ızdırap oluyor.
  • Uğur hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Kaliteli düşünen bir arkadaş.
  • Canım talpa yine gol yedin ayhan kpt oto parkta kayboldun bırakta bilenler yönetsin talpayı
  • Başarılı bir yönetimin başarısı olarak katkı dan dolayı teşekkürler. Tüm ekibe başarılar. İnşallah devam edersiniz.
  • Ben Bu sınav yüzünden 3 ay uçamadım...Şimdi çok güzel bir gelişme ...BU ekip çok güzel çalışıyor. Başarılarının devamını dileriz.. BELPINAR kaptan elinize sağlık, Pilotlar için iyi bir adım olmuş..
  • Camiamız için çok iyi oldu.Çalışmalarından dolayı ekibe teşekkür ederim.
  • Pilvakta giden kimse geçemiyor bitane irlandalı anlaşmışlar zamanında ne lehçesi anlaşıyor nede kendisiyle başka ingilizmi yok para tuzağı .pilvaga soruşturulmali...
  • Ingilizce konusan Turk aksani: van tu tri for faif siks sevin eyt nin tin. Diger aksanlar: one two three four five six seven eight nine ten.

Pilotlar Vakfı (PİLVAK) 18 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe giren Dil Yeterliliği Talimatı'na göre zorunlu hale gelen dil yeterlilik sınavlarını yapma hakkı kazandı. SHGM tarafından 28 Mart tarihinde yetkilendirilen Pilvak, yarın sınav merkezinin açılışını yapacak.

Pilotlar Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından SHT-1L-HS Dil Yeterliliği Hizmet Sağlayıcısı Yetkilendirme Talimatı kapsamında, PİLVAK (Pilotlar vakfı)  Pilotlarımızın Dil Yeterliliği Sınavlarını gerçekleştirmek üzere 28.03.2017 tarihi itibariyle yetkilendirilmiştir. Sınava girmek isteyen Pilotlarımız www.pilvaktrainingcenter.com adresi üzerinden kayıt formunu doldurarak başvurularını yapabilirler” denildi.

İngilizce dil yeterliliği, pilotlar ile hava trafik kontrolörleri arasında kullanılan ortak dilin(freyzyoloji) kullanımının yanı sıra, doğru ve net bir şekilde iletişimi sağlayabilme, haberleşme stratejilerini kullanabilme, yanlış anlamaları fark ederek çözümleme ve mesajların doğru iletilmesi gibi kriterler gözetilerek belirlenecek.

İngilizce Dil yeterliliği konusunda; telaffuz, gramer, kelime bilgisi, akıcılık, anlama, interaksiyon konu başlıklarının her birinde ICAO dil yeterliliği cetveline göre ölçüm yapılacak. Bu altı konu başlığından alınan en düşük not nihai dil seviyesi notu olacak ve seviye 4'ün altında dil yeterliği kabul edilmeyecek.

Seviye 4 dil yeterliliği 3 yıl, Seviye 5 dil yeterliliği 6 yıl, Seviye 6 dil yeterliliği süresiz olarak geçerli olacak. ICAO üyesi başka bir ülkenin sivil havacılık otoritesinden aldıkları lisansı Türk lisansına çevirecek pilotlar da, bu talimat kapsamında İngilizce dil yeterliliği sınavına girecek.

Pilotlar Pilvak’ta sınav olabilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

TEBRİK EDERİM ~ 7 yıl önce
Ugur ATALAY beyin büyük emek ve gayretleri hayata gecen bu projeyi destekliyoruz.Ülkemiz havaciligi icin bir asamadir.Ayrica diger tüm emegi gecenleri tebrik ederim.Hayirli olsun. Şükrü YEŞİLER/INTER PILOT ACADEMY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinav sistemi hakkinda bilgi ~ 7 yıl önce
Sinav sistemi hakkinda bilgi verilmemis,bilgisi olan var mi? Bilgisayar ortaminda mi gerceklesiyor,yoksa karsilikli diyalog seklindemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UA ~ 7 yıl önce
Karşılıklı konuşma şeklinde geçiyor. Öncesinde pilotlarla öndeğerlendirme yapılıyor. Eğer aday geçebilecek durumdaysa direkt sınava giriyor. Eğer geçemeyecek durumdaysa, adayla min. 2 saatten başlayarak 10 saate kadar Level'a yönelik çalışma yapılıyor.
Atpl student ~ 7 yıl önce
Artık İstanbul ve en azından birkaç büyük şehre de SHGM atpl sınav merkezi açsın. Gerçekten Ankaraya her seferinde git gel ve üstüne sınav stresi biz öğrencilere büyük ızdırap oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı Olsun ~ 7 yıl önce
Uğur hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Kaliteli düşünen bir arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 7 yıl önce
Canım talpa yine gol yedin ayhan kpt oto parkta kayboldun bırakta bilenler yönetsin talpayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılı yönetim ~ 7 yıl önce
Başarılı bir yönetimin başarısı olarak katkı dan dolayı teşekkürler. Tüm ekibe başarılar. İnşallah devam edersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENGLISH ~ 7 yıl önce
Ben Bu sınav yüzünden 3 ay uçamadım...Şimdi çok güzel bir gelişme ...BU ekip çok güzel çalışıyor. Başarılarının devamını dileriz.. BELPINAR kaptan elinize sağlık, Pilotlar için iyi bir adım olmuş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay halimize ~ 7 yıl önce
Desene torpilim o kadar kuvvetli level 4 bile alamıyorum ama uçuyorum. Vay halimize
Komik ~ 7 yıl önce
İngilizce bilmeden uctugunuzu soyluyorsunuz yani tesekkurler boyle acik sozlu oldugunuz icin
Bilgi ~ 7 yıl önce
Hayir sınav icin oturumda yer olmadığından ve 3 ayda bir sınav açıldığından hak kaybı yaşamış kaptan. Once bilgi sonra fikir!
Pilot ~ 7 yıl önce
Camiamız için çok iyi oldu.Çalışmalarından dolayı ekibe teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm tuzagi ~ 7 yıl önce
Pilvakta giden kimse geçemiyor bitane irlandalı anlaşmışlar zamanında ne lehçesi anlaşıyor nede kendisiyle başka ingilizmi yok para tuzağı .pilvaga soruşturulmali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UA ~ 7 yıl önce
İrlandalı mı? Sınavı Uğur kaptan yapıyor. Kendisi hem Türk hem de Pilot. Ayrıca sınav resmi olarak henüz yeni başladı. Girip de kalan gibi bir durum yok. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Diillllllll ~ 7 yıl önce
Ingilizce konusan Turk aksani: van tu tri for faif siks sevin eyt nin tin. Diger aksanlar: one two three four five six seven eight nine ten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000