21 Ekim 2010, Perşembe 12:05:17

PİLOTLAR PAS GEÇMEK İSTEDİ ANCAK...

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin de yaşamını yitirdiği uçak kazasının ön raporu açıklandı. Raporda, suikast iddialarını çürütecek bulgular ortaya çıktı.
  • 60 gun icinde Polonya tarafi yorumunu yapar. Bundan sonra rapor da yayinlanacak. Bugun her hangi bir acaklama yapmak yalniz mumkun degil yasaktir. DK
  • o kazanın ilk görüntüleri verilmeye başlandığında alçalma istikametindeki ağaçların tepelerinin kırık olduğu ve iniş takımlarının bir ağacın tepesinde kalmış olduğu görünüyordu.uçak erken alçalmış allah ölenlere rahmet eylasin diyecek söz yok.

10 Nisan’da yaşanan uçak kazasının ön raporu açıklandı. Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin de içinde bulunduğu Tupolev 154 tipi uçağın Rusya’nın Smolensk kasabasındaki havaalanına yaklaşma sırasında yaşadığı kazanın ilk bulguları, suikast iddialarını da çürüttü.

Uçağın bütün uçuş sistemleri çalışır vaziyette yaklaşmasını sürdürdüğü ancak alçalma sırasında uçağın ağaçlara çarptığı anlaşıldı.

Uçağın son ana kadar motorlarının ve Terrain Awareness Warning System (TAWS), Global Navigation Satellite System (GNSS) ve Flight Management System (FMS, UNS-1D) gibi sistemlerinin çalışır halde olduğu tespit edildi.

Havaalanının yaklaşma sistemlerinde de sorun olmadığının en önemli ıspatının 90 dakika önce YAK 40 tipi uçağın başarılı bir şekilde inişini yapması olarak gösterildi.

Raporda, uçağın 30 dakika rötarla Varşova’dan kalktığı ve Smolensk Havaalanı’na yaklaşma sırasında pilotların kule ile İngilizce değil Rusça konuştukları bildirildi.

60 gün sonra kesin raporu açıklanacak kazanın ön raporunda şu bilgilere yer verildi:

Uçak sorunsuz şekilde Smolensk Havaalanı’na yaklaşmayı sürdürdü. Ancak beklenin seviyeden alçak kalan uçağın TAWS (TERRAIN AWARENESS WARNING SYSTEM) sistemi yere çarpmaya 18 saniye kala PULL UP! PULL UP! Uyarısı verdi. Ancak pilotlar çarpmadan 5 saniye önce otomatik pilottan çıkıp pisti pas geçmek isteseler de bunu başaramladılar.

Uçağın sol kanadı önce bir ağaca çarptı, piste ulaşamadan uçak 100 G güçle yere çakıldı. Kaza bölgesine 13 dakika sonra yardım ekipleri ulaştı.

10 Nisan’da Polonya Devlet Başkanı Leh Kaçinski’nin de içinde bulunduğu uçak Rusya’da düşmüş, kazada 96 kişi yaşamını yitirmişti. O kazadan sonra ortaya ciddi suikast iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak, kaza önparonda iddiaları doğrulayacak bulgulara rastlanmadı. Şimde kamuoyu merakla kazanın kesin raporunun açıklanmasını bekliyor.

PİLOTLAR PAS GEÇMEK İSTEDİ ANCAK...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
60 gun icinde Polonya tarafi yorumunu yapar. Bundan sonra rapor da yayinlanacak. Bugun her hangi bir acaklama yapmak yalniz mumkun degil yasaktir. DK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o kazanın ilk görüntüleri verilmeye başlandığında alçalma istikametindeki ağaçların tepelerinin kırık olduğu ve iniş takımlarının bir ağacın tepesinde kalmış olduğu görünüyordu.uçak erken alçalmış allah ölenlere rahmet eylasin diyecek söz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000