25 Eylül 2017, Pazartesi 09:34:21

Pilotlar o tehlikeden böyle korunacak

Uçuş güvenliği dünyanın en kritik konularının başında geliyor
  • ısırttırırım

Uçuş güvenliği dünyanın en kritik konularının başında geliyor. Olası bir sorunda yüzlerce insanın hayatı tehlikede olacağından, şirketler bu konuda teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanıyorlar. Şimdi de BAE Systems adını taşıyan bir şirket, tehlikeli lazer ışınlarını engelleyebilen, pilotları ve uçuş ekibini bu tip saldırılardan koruyacak bir sistem geliştirdi.

Sivil Havacılık Otoritesi'nin 2015 yılında açıkladığı rakamlar uçuş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Raporda, belirtilen tarihte İngiltere uçaklarına 1400'den fazla lazer saldırısı olduğu belirtiliyor. Saldırıların çoğu kalkış ve iniş sırasında, bir kısmı ise polis helikopterlerinin gezintileri sırasında gerçekleşiyor. Üstelik bu saldırıların gerçekleştirildiği lazerler, internet ortamında oldukça ucuz fiyatlara satılıyor.

Yapılan saldırılar pilotları ve diğer uçuş ekibini rahatsız edebilir ve kısa süreli körlüğe sebep olabilir. Çok nadir görülse de kalıcı göz hasarlarına neden olduğu da biliniyor. İşte bunu önlemek için harekete geçen BAE Systems, geliştirdiği sistemle uçakları tehlikeli lazer ışınlarından korumayı hedefliyor.

Geliştirilen sistemle ilgili açıklamalarda bulunan BAE Systems'dan Dr. Leslie Laycock, "Lazerler belirli dalga boylarında çalışıyor. Yöntemimizin lazer dalga boylarının geniş bir yelpazesine karşı etkili olduğunu bir dizi başarılı laboratuvar denemesi kanıtladı. Yüzde 70'i aşan bir görünür ışık iletimi elde edebildik. Bu durum, endüstriyel gözlüklere gerek kalmadan koruma sağlandığı anlamına geliyor. Pilotların konsolu ve çevrelerini daha etkili bir şekilde görmelerini sağlayan sistem, aynı anda tehlikeli lazer ışınlarını da engelliyor" dedi. (tamindir)

Pilotlar o tehlikeden böyle korunacak

Yorumlar

ıstırırm ~ 7 yıl önce
ısırttırırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000