06 Ağustos 2011, Cumartesi 16:15:53

PİLOTLAR NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!

Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyindeki hava trafik kontrolörlerinin aralarında iletişim olmaması, dünyanın en popüler turist destinasyonu olan Akdeniz’deki hava trafiğini tehdit ediyor...
  • 126.7'ye bilgi ver ve çıkış noktanda Nicosia'ya kalispera de, yoluna devam et. Konu politik. Uçuş güvenliğini etkileyen bir mevzu değil.
  • Tabiiki KTHY problem yaşamaz.Problem Overflight'ta Ercan ve Nicosia FIR geçişlerinde ..KTHY Nicosia FIR'a girmiyor ERCAN FIR içinde Ercan meydanına iniş kalkış yapıyordu.
  • Eğer Biz kıbrıslı türkler ve Anavatan Belli bir çizgide durabilseydi,Nasıl KKTC ayrı bir devlettir sonsuza kadar yaşayacak nağraları her törende atılıyorsa,KKTC nin de ayrı bir FIR'ı olduğu aynı şekilde savunulması gerekirdi.Eğer siz ağırlığınızı koymuyorsanız,Dış işleri ve Ulaştırma bakanlığınız bu konuda bir politika izlemiyorsa bu tip rencide edici haberlere her zaman maruz kalırız.Şu an ki pozisyonda Ercan Acc nin tek görevi güneyden gelen trafiklerin tanımlanması ve Türkiye FIR'ına tanımlı gitmesi görevidir.Böylece Türkiyedeki kontrolor arkadaslarımız daha kolay çalışabiliyor.Ercan Acc nin hiç bir uygulama ve yaptırım hakkı olmadığı biliniyor zaten.Ama bir milli politika izlenip adanın kuzey tarafı nasıl KKTC ise,Kuzey Fır ı bizimdi
  • AIP'ye uyarsanız hiçbir sorun olmuyor. Ercan Kontrol'daki arkadaşlarımız görevlerinin bilincindeler, kuş uçurtmuyorlar. Kendilerine sağlanan imkanları en iyi şekilde kullanıyorlar, milletimizin menfaatlerini de en iyi şekilde koruyorlar. Bu vesile ile, diğer kontrolör arkadaşlarımız gibi, milletin bu soyak evlatlarına teşekkür ediyorum. Bu kadar airmiss her yerde oluyor.
  • LEFKOŞA...
  • jeppesen da. dogu akdeniz hava sahsi ilei lgili bıolumde. uygulanmasi gerekli olan usuller bellidir..ve uygulanmalidir. onun içinde ercan da vardir..
  • Vallahi boş bir haber gibi duruyor, bir kullanıcımız ne kadar da güzel özetlemiş; bunca zaman KTHY düşmemişte şimdimi sorun olmuş? Hürriyet kafasına göre bir dolu şey yazıyor zaten, birde sizleri eklemeyelim buna.
  • Ufak bisey belirtmek isterim. Kibris'in baskenti Lefkose degil Lefkosa.
  • Ne Gecitkalede ne de Ercanda böyle bir Problem yok geçmiştede yaşanmadı Rumlara taviz vermek için yeni icatlar çıkartmayın Kalkan uçak seyir irtifasına ulaşmadan Ankara Fır hattına giriyor zaten sen Türkiyenin hava sahasını kafasına göre kullanan rum uçaklarını denetleyemiyorsun ama Rumlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki her hareketi bir şekilde denetliyorlar
  • hakli degil jepesen AIP degil ve uyarlarsa hakli degiller. Iste hep boyle elimizden haklarimiz alinmistir,alistira alistira.Yurutulen islemler sosyal,ekonomik ve kurumlarca yapilmakta. Bizde onlarin adaletine guvenerek yola cikiyoruz. Neymis UN, neymis UNHR veya gostermelik uluslar arasi mahkemeleri. Neden hic kendilerinden birisini orada yargilamiyorlar? Hikaye hepside ondan.
Associated Press’in ele geçirdiği ve uluslararası havacılık yetkilileri tarafından hazırlanan gizli raporlarda, Kıbrıs Rum Kesimi ve KKTC trafik kontrolörlerinin pilotlara zaman zaman aynı anda çelişkili direktifler verdiği, bunun da “yüksek bir kaza riski”ne yol açtığı belirtildi.
 
Ajansın haberinde Türkiye ve Mısır’ın hava sahaları arasına sıkışıp kalan Kıbrıs hava sahasında yakın zamanda dört büyük kazanın eşiğinden dönüldüğü ifade edildi.
 
Kıbrıs Rum Yönetimi Sivil Havacılık Bakanlığı’ndan bir yetkili, AP’ye yaptığı açıklamada, bu olaylardan birinin Ekim 2008’de gerçekleştiğini ve bir Airbus 330 ile bir kargo uçağının neredeyse havada çarpışmak üzereyken kazanın son anda atlatıldığın söyledi.
 
Elde edilen gizli belgelerden birinde ise Haziran-Ekim 2006 döneminde gerçekleşen diğer üç olayda hava araçlarının birbirlerine çok yakın geçtiği ve çarpışma önlem sistemlerinin bile devreye girdiği belirtildi.
 
Haberde uluslararası havacılık yetkililerinin sadece Güney Kıbrıs’ta bulunan Lefkoşe Hava Kontrol Merkezi’ni tanıdığı ancak Kıbrıslı Türk hafa trafik kontrolörlerinin de yetkileri dışında pilotlarla kontak kurduğu ve bu durumun adadaki çetrefilli siyasi durumu bilmeyen bazı pilotlar için kafa karıştırıcı olduğu hatırlatıldı.
 
Bir felaketi önlemek için iki taraftaki hava trafik kontrolörlerinin birbirlerinin konuşmalarını dinlemeleri gerektiği ifade edilen haberde görüşlerine yer veriler KKTC Dışileri Bakanlğı Genel Direktörü Ayda Soylu, “Evet uçuş güvenliğini tehdit eden bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Ancak her şey kontrol altında ve hiç kimse olayı bir kazaya yol açacak düzeye getirmiyor” dedi.
Hürriyet
PİLOTLAR NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
126.7'ye bilgi ver ve çıkış noktanda Nicosia'ya kalispera de, yoluna devam et. Konu politik. Uçuş güvenliğini etkileyen bir mevzu değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabiiki KTHY problem yaşamaz.Problem Overflight'ta Ercan ve Nicosia FIR geçişlerinde ..KTHY Nicosia FIR'a girmiyor ERCAN FIR içinde Ercan meydanına iniş kalkış yapıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer Biz kıbrıslı türkler ve Anavatan Belli bir çizgide durabilseydi,Nasıl KKTC ayrı bir devlettir sonsuza kadar yaşayacak nağraları her törende atılıyorsa,KKTC nin de ayrı bir FIR'ı olduğu aynı şekilde savunulması gerekirdi.Eğer siz ağırlığınızı koymuyorsanız,Dış işleri ve Ulaştırma bakanlığınız bu konuda bir politika izlemiyorsa bu tip rencide edici haberlere her zaman maruz kalırız.Şu an ki pozisyonda Ercan Acc nin tek görevi güneyden gelen trafiklerin tanımlanması ve Türkiye FIR'ına tanımlı gitmesi görevidir.Böylece Türkiyedeki kontrolor arkadaslarımız daha kolay çalışabiliyor.Ercan Acc nin hiç bir uygulama ve yaptırım hakkı olmadığı biliniyor zaten.Ama bir milli politika izlenip adanın kuzey tarafı nasıl KKTC ise,Kuzey Fır ı bizimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AIP'ye uyarsanız hiçbir sorun olmuyor. Ercan Kontrol'daki arkadaşlarımız görevlerinin bilincindeler, kuş uçurtmuyorlar. Kendilerine sağlanan imkanları en iyi şekilde kullanıyorlar, milletimizin menfaatlerini de en iyi şekilde koruyorlar. Bu vesile ile, diğer kontrolör arkadaşlarımız gibi, milletin bu soyak evlatlarına teşekkür ediyorum. Bu kadar airmiss her yerde oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LEFKOŞA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
jeppesen da. dogu akdeniz hava sahsi ilei lgili bıolumde. uygulanmasi gerekli olan usuller bellidir..ve uygulanmalidir. onun içinde ercan da vardir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vallahi boş bir haber gibi duruyor, bir kullanıcımız ne kadar da güzel özetlemiş; bunca zaman KTHY düşmemişte şimdimi sorun olmuş? Hürriyet kafasına göre bir dolu şey yazıyor zaten, birde sizleri eklemeyelim buna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ufak bisey belirtmek isterim. Kibris'in baskenti Lefkose degil Lefkosa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne Gecitkalede ne de Ercanda böyle bir Problem yok geçmiştede yaşanmadı Rumlara taviz vermek için yeni icatlar çıkartmayın Kalkan uçak seyir irtifasına ulaşmadan Ankara Fır hattına giriyor zaten sen Türkiyenin hava sahasını kafasına göre kullanan rum uçaklarını denetleyemiyorsun ama Rumlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki her hareketi bir şekilde denetliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hakli degil jepesen AIP degil ve uyarlarsa hakli degiller. Iste hep boyle elimizden haklarimiz alinmistir,alistira alistira.Yurutulen islemler sosyal,ekonomik ve kurumlarca yapilmakta. Bizde onlarin adaletine guvenerek yola cikiyoruz. Neymis UN, neymis UNHR veya gostermelik uluslar arasi mahkemeleri. Neden hic kendilerinden birisini orada yargilamiyorlar? Hikaye hepside ondan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000