23 Ekim 2009, Cuma 12:03:57

PİLOTLAR İNECEĞİ MEYDANI KAÇIRDI!

Northwest Airlines'e ait uçağın pilotları, birbirleriyle tartışmaya dalınca 240 kilometre fazla uçtuktan sonra Minneapolis St.Paul Uluslararası Havalimanı'nı kaçırdıklarını anladı.
  • http://www.flightglobal.com/blogs/unusual-attitude/2009/10/united-airlines-boeing-777-tur.html
  • arkadaşlar sanırım gece gidiyodular kavşağı görmediler muhaaaa..)))
  • Benim hala aklım almadı kardes
  • bunlar onlardan aha ha ha ih ih ih ki ki ki
  • sanki E 5 te cıkısı kacırmıs gibi bu derece olayı basite indirgemenize söz bulamıyorum .............................
  • Bu iki A320 aynı seriden mi acaba? Arka arkaya iki NORDO? Tesadüf mü, yoksa Communication Sistemlerinde bir şey mi var?
  • Saçmalamayın, sizlere bir airline da işlerin nasıl olduğundan bahsedeyim. Uçuş planı diye birşey vardır. Bu planda uçuş rotası, yakıt bilgileri vs bilgiler vardır, pilotlar bu uçuş planını cockpit e girdiklerinde ilk iş olarak FMC denilen (Flight management computer) diye adlandırılan bilgisayara aynı bilgisayar klavyesi gibi olan CDU denilen alet ile yazarlar ve bu uçuş rotası ND denilen (Navigasyon Display) ekranda elektronik bir harita olarak belirir. otopilot da bu rotayı GPS gibi sistemler kullanarak takip eder, yani öyle inilecek meydan kaçırılıp uçuşa serseri mayın gibi devam etmek mümkün değildir,
  • İki ayrı kıtada iki benzer olay. 18 Ekim'de TAP-504 de 147 yolcusuyla aynı olayı yaşadı. FL360 da Paris'in Belçika tarafında radio contact'ı kayboldu ve bütün Hollanda'yı bu şekilde geçerek Hollanda/Almanya sınırında iki Alman savaş uçağı eskontunda Kuzey Denizi üzerinde radio contact'ı tekrar sağladılar. 25 dakika ve de 250nm temassız uçtular! NorthWest'in başına da gelen bu. Bir farkla niçin savaş uçakları havalanmadı, bu süre içinde? 17:56 da NORDO, 19:58 de fly over KMSP ve 20:14 de re-establish radio com. ve savaş uçakları bu 80 dakika içinde ortalıkta yok! Amerika'da bitmiş.
  • ABD gibi bir yerde uçak 240 km rotadan çıkacak ve kimse bir şey demeyecek. Buna inanmak zor.
  • ewet yaa.çok ilginç gerçekten.. hadi pilotlar uyudu.. hava trafik üniteleri de mi uyudu..? uçağı nasıl farketmezler?

Northwest Airlines'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı 147 yolcusuyla San Diego’dan havalanıp Minneapolis'e gitmesi gerekirken, pilotlar, 'havacılık politikaları' üzerine ateşli bir tartışmaya girdi. Binlerce metre yükseklikte tartışan pilotlar, uçağın inmesi gereken Minneapolis St.Paul Uluslararası Havalimanı'nı kaçırdıklarını kilometrelerce sonra farkedebildi.

Minneapolis’i 240 kilometre geçen Northwest Airlines pilotları, daha sonra havaalanıyla bağlantı kurup uçağı yeniden yönlendirerek herhangi olumsuzluğa yol açmadan iniş yaptı.

Amerikan Ulusal Ulaşım Güvenliği Dairesi (The Transportation Security Administration - TSA), pilotlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Öte yandan bazı kaynaklar olayın gelişimi hakkında daha çarpıcı iddialar ortaya atarak, pilotların tartışma yüzünden değil uyuya kaldıkları için meydanı kaçırdıklarını öne sürdü.

Dairenin Sözcüsü Keith Holloway, pilotların uyuya kaldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

PİLOTLAR İNECEĞİ MEYDANI KAÇIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.flightglobal.com/blogs/unusual-attitude/2009/10/united-airlines-boeing-777-tur.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar sanırım gece gidiyodular kavşağı görmediler muhaaaa..)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim hala aklım almadı kardes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunlar onlardan aha ha ha ih ih ih ki ki ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanki E 5 te cıkısı kacırmıs gibi bu derece olayı basite indirgemenize söz bulamıyorum .............................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu iki A320 aynı seriden mi acaba? Arka arkaya iki NORDO? Tesadüf mü, yoksa Communication Sistemlerinde bir şey mi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Saçmalamayın, sizlere bir airline da işlerin nasıl olduğundan bahsedeyim. Uçuş planı diye birşey vardır. Bu planda uçuş rotası, yakıt bilgileri vs bilgiler vardır, pilotlar bu uçuş planını cockpit e girdiklerinde ilk iş olarak FMC denilen (Flight management computer) diye adlandırılan bilgisayara aynı bilgisayar klavyesi gibi olan CDU denilen alet ile yazarlar ve bu uçuş rotası ND denilen (Navigasyon Display) ekranda elektronik bir harita olarak belirir. otopilot da bu rotayı GPS gibi sistemler kullanarak takip eder, yani öyle inilecek meydan kaçırılıp uçuşa serseri mayın gibi devam etmek mümkün değildir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İki ayrı kıtada iki benzer olay. 18 Ekim'de TAP-504 de 147 yolcusuyla aynı olayı yaşadı. FL360 da Paris'in Belçika tarafında radio contact'ı kayboldu ve bütün Hollanda'yı bu şekilde geçerek Hollanda/Almanya sınırında iki Alman savaş uçağı eskontunda Kuzey Denizi üzerinde radio contact'ı tekrar sağladılar. 25 dakika ve de 250nm temassız uçtular! NorthWest'in başına da gelen bu. Bir farkla niçin savaş uçakları havalanmadı, bu süre içinde? 17:56 da NORDO, 19:58 de fly over KMSP ve 20:14 de re-establish radio com. ve savaş uçakları bu 80 dakika içinde ortalıkta yok! Amerika'da bitmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABD gibi bir yerde uçak 240 km rotadan çıkacak ve kimse bir şey demeyecek. Buna inanmak zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ewet yaa.çok ilginç gerçekten.. hadi pilotlar uyudu.. hava trafik üniteleri de mi uyudu..? uçağı nasıl farketmezler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000