05 Nisan 2017, Çarşamba 11:02:39

Pilotaj öğrencileri isyan etti

Girne Amerikan Üniversitesi’nde pilotaj eğitimi alan çok sayıda pilot adayı, paralarını yatırmalarına rağmen eğitimlerine devam edemediklerini iddia ederek okul hakkında Ulaştırma Bakanlığı’na şikayette bulundu.
  • Merhaba bilgi almak istiyorum sizden iletişime gecebilir misinz
  • Anadolu üniversitesi pilotaj yazmayı düşünüyorum . Assagidaki yorumları okudum bı kötü oldum . Pilotaj hakkında bilgisi olan aydinlatabilirmi
  • Ercan havalimanında yer hizmetleri yapan memurlar ve eski KTHY personeli GAÜ de ders veriyormuş. Doğru mu ? Doğruysa hakikaten felaket demektir.
  • KIBRIS GİRNE DEN TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM SAKIN GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNE OKUMAK İÇİN GELMEYİN OKUL TAMAMEN SOYGUN ÜZERİNE KURULMUŞTUR.BEN GELDİM BİLMEDEN GELDİM HATA ETTİM SİZ DÜŞMEYİN . SINAVA GİREN ÖĞRENCİYİ ZORLA SINAVDA BIRAKIYORLAR SIRF PARA KAZANMAK İÇİN .DAHA NELER NELER.........
  • Okul yönetimi bu olayın takipçisi olmalıdır.Gerken düzenlemeler hızla yapılmalıdır , yapılmadığı taktirde ağır yaptırımlar altında kalacaklar örneklerini hepimiz daha önceleri gördük, Bahsi geçen üniversite havacılık alanında atılımlar yapıyor fakat adımlarını doğru atmak zorundadır kurum ticarethane gözüyle yönetilmemeli !!!!
  • Özel bir havayolu şirketinin kaptanı olarak naçizane gençlere tavsiyem şu, zamanınızın çöpe atılmasına asla göz yummayın. Öğrencilerin paraları alınıp, 1 yıl öncesinden tamamlanmış PPL teorinin uçuşu yapılamamışsa o okulun başındakiler oturup düşünmeli. Kapatmak çözüm değil, gerekli kurumların bir el atması lazım bu işe. 1 yılda akılda hiçbir şey kalmaz, nasıl yollayacaksınız o çocukları uçuşa? Yazıktır günahtır, okulunu savunan genç, sen her şeyi kabullenmişsin, çok ağlarsın 5. 6. Senende. Kimsenin umrunda olmazsın. Yer derslerinize giren hocalarınızdan birisine teyit ettirdim haberde yalan yokmuş, çocuklar 1 yıldır PPL uçuşunu yapamamış. Ülkece zaten zor zamandan geçiyor havacılığımız. Dürüst olalım.
  • Siz baştan hata yapmışsınız. ticari Pilot olacaksanız buraya girmeniz hata açık öğretimden 4 yıllık üniversite diploması alarak hatta almadan uçuş okuluna gitseniz orayı bitirmeniz daha uygun olurdu. anadolu üniversitesinin var bir tek, diğerleri hep uçuş okullarıyla anlaşmalı ... Atpl i ne zaman alırsınız bilemem.
  • Haber de yorumların büyük bir kısmı taraflı gibi geldi.
  • Bir üni bitirip o paraları AYJET'e verir çiçek gibi çıkardınız be gülüm, demiyorum GAÜ kötü ama belirli bir Tecrübesi yok, ilk dönemler için bence bu sıkıntılar normal ama daha güçlü ve deneyimli insanların işi ele alması lazım.
  • Buraya hiç bir bilgisi olamadan yorum yazan boş insanlar biz bu işin içindeyiz ve ne oldugunu biliyoruz evet bazı sıkıntılarımız oldugu dogru ama cözülmeyecek birşey yok.Magazin dergisi gibi yorum yazıyosunuz kapatılsın havacılıgın ismini karalıyosunuz gibi sözler zaten ancak sizin gibi cahil insanlardan cıkabilir.Param cok istedigim yerde harcarım bana akıl vermeye çalışan hadsiz seni hangi uçuş okulu üniversite diploması veriyor.Birilerinin yardımı olmadan bir yere gelememiş koyun sürüsü yorum yapmadan önce herkes kendini teraziye koyacak sonra yorum yazacak ben burdayım yorumları okumaya devam edicem ve gercekten gaü de bir ögrenciyim bilgi almak isterseniz sorularınızı cevaplamaya hazır olarak bekliyorum

Girne Amerikan Üniversitesi’nde pilotaj eğitimi alan çok sayıda pilot adayı, paralarını yatırmalarına rağmen eğitimlerine devam edemediklerini iddia ederek okul hakkında Ulaştırma Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Yaklaşık iki yıl önce pilotaj eğitimi vermek üzere bölüm açan Girne Amerikan Üniversitesi, teori eğitimlerini verdiği iki dönem öğrencilerine uçuş eğitimi veremediği için çok sayıda öğrenci mağdur oldu.

Bu yıl üçüncü dönem eğitimine başlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nde öğrenim gören ilk iki dönemde toplam 11 öğrencinin eğitimleri yarım kaldı. İlk dönem öğrencileri özel bir uçuş okulu ile işbirliği yapılarak uçuş eğitimlerinin ilk bölümünü tamamlayarak PPL lisanslarını aldılar ve ticari havayolu pilotluğu için gerekli olan ATPL lisansı için teori eğitimine başladılar. İkinci dönem ise geçen yıl Nisan ayında PPL eğitimlerini tamamlamalarına rağmen ATPL teori eğitimlerine dahi başlatılmadı.

Uçuş eğitim organizasyonu yetkisi olmadığı için kendi bünyesinde uçaklarla eğitim veremeyen üniversite, çeşitli okullarla öğrencilerin uçuşlarını yaptırmak için görüşmesine rağmen bir sonuç alınamadı. Üçüncü dönem öğrencilerin de halen PPL eğitimine devam ettikleri kaydedilirken öğrencilerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. Uzun süredir okuldan olumlu bir girişim bekleyen öğrenciler, beklentileri gerçekleşmeyince YÖK’e ve Ulaştırma Bakanlığı’na da şikayette bulundu.

Öğrenciler, “ Çok sayıda öğrenci yüzbinlerce euro eğitim parası ödedi. Ama paramızın karşılığını alamadık. Kandırılıyoruz” diyerek okul yönetimine isyanlarını dile getirdi.

Pilotaj öğrencileri isyan etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Hbb ~ 5 yıl önce
Merhaba bilgi almak istiyorum sizden iletişime gecebilir misinz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan ~ 7 yıl önce
Anadolu üniversitesi pilotaj yazmayı düşünüyorum . Assagidaki yorumları okudum bı kötü oldum . Pilotaj hakkında bilgisi olan aydinlatabilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocalar ~ 7 yıl önce
Ercan havalimanında yer hizmetleri yapan memurlar ve eski KTHY personeli GAÜ de ders veriyormuş. Doğru mu ? Doğruysa hakikaten felaket demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GAÜ LÜ ÖĞRENCİ ~ 7 yıl önce
KIBRIS GİRNE DEN TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM SAKIN GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNE OKUMAK İÇİN GELMEYİN OKUL TAMAMEN SOYGUN ÜZERİNE KURULMUŞTUR.BEN GELDİM BİLMEDEN GELDİM HATA ETTİM SİZ DÜŞMEYİN . SINAVA GİREN ÖĞRENCİYİ ZORLA SINAVDA BIRAKIYORLAR SIRF PARA KAZANMAK İÇİN .DAHA NELER NELER.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy f/o ~ 7 yıl önce
Okul yönetimi bu olayın takipçisi olmalıdır.Gerken düzenlemeler hızla yapılmalıdır , yapılmadığı taktirde ağır yaptırımlar altında kalacaklar örneklerini hepimiz daha önceleri gördük, Bahsi geçen üniversite havacılık alanında atılımlar yapıyor fakat adımlarını doğru atmak zorundadır kurum ticarethane gözüyle yönetilmemeli !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gençlere Öneri ~ 7 yıl önce
Özel bir havayolu şirketinin kaptanı olarak naçizane gençlere tavsiyem şu, zamanınızın çöpe atılmasına asla göz yummayın. Öğrencilerin paraları alınıp, 1 yıl öncesinden tamamlanmış PPL teorinin uçuşu yapılamamışsa o okulun başındakiler oturup düşünmeli. Kapatmak çözüm değil, gerekli kurumların bir el atması lazım bu işe. 1 yılda akılda hiçbir şey kalmaz, nasıl yollayacaksınız o çocukları uçuşa? Yazıktır günahtır, okulunu savunan genç, sen her şeyi kabullenmişsin, çok ağlarsın 5. 6. Senende. Kimsenin umrunda olmazsın. Yer derslerinize giren hocalarınızdan birisine teyit ettirdim haberde yalan yokmuş, çocuklar 1 yıldır PPL uçuşunu yapamamış. Ülkece zaten zor zamandan geçiyor havacılığımız. Dürüst olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökkuşağı ~ 7 yıl önce
Siz baştan hata yapmışsınız. ticari Pilot olacaksanız buraya girmeniz hata açık öğretimden 4 yıllık üniversite diploması alarak hatta almadan uçuş okuluna gitseniz orayı bitirmeniz daha uygun olurdu. anadolu üniversitesinin var bir tek, diğerleri hep uçuş okullarıyla anlaşmalı ... Atpl i ne zaman alırsınız bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky Walker ~ 7 yıl önce
Haber de yorumların büyük bir kısmı taraflı gibi geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yallaaa ~ 7 yıl önce
Bir üni bitirip o paraları AYJET'e verir çiçek gibi çıkardınız be gülüm, demiyorum GAÜ kötü ama belirli bir Tecrübesi yok, ilk dönemler için bence bu sıkıntılar normal ama daha güçlü ve deneyimli insanların işi ele alması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GAÜ pilotaj ögrencisi ~ 7 yıl önce
Buraya hiç bir bilgisi olamadan yorum yazan boş insanlar biz bu işin içindeyiz ve ne oldugunu biliyoruz evet bazı sıkıntılarımız oldugu dogru ama cözülmeyecek birşey yok.Magazin dergisi gibi yorum yazıyosunuz kapatılsın havacılıgın ismini karalıyosunuz gibi sözler zaten ancak sizin gibi cahil insanlardan cıkabilir.Param cok istedigim yerde harcarım bana akıl vermeye çalışan hadsiz seni hangi uçuş okulu üniversite diploması veriyor.Birilerinin yardımı olmadan bir yere gelememiş koyun sürüsü yorum yapmadan önce herkes kendini teraziye koyacak sonra yorum yazacak ben burdayım yorumları okumaya devam edicem ve gercekten gaü de bir ögrenciyim bilgi almak isterseniz sorularınızı cevaplamaya hazır olarak bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenciye ~ 7 yıl önce
Filonuzdki uçak sayısını, öğretmen-öğrenci sayınızı, aktif havaalanınızı ve bakımları kimin yaptığını yazar mısın kardeşim? Burada haksız yere bir uçuş okuluna saldırılmasın, gerçekler konuşulsun herkes bilsin.
tavsiye ~ 7 yıl önce
"hangi uçuş okulu üniversite diploması veriyor?" cümlesiyle zaten baştan kaybetmişsiniz hayırlı olsun. Orası bir uçuş okulu değil bir üniversite. siz de lisanslarınızı alıp mezun olduğunuz güne kadar bir üniversite öğrencisisiniz. AFA-ERAH-AYJET-TOPAIR vb.. bunlar uçuş okullarıdır. Özyeğin Üni., Samsun 19Mayıs Üni. bu üniversiteler ise kendi uçuş eğitimi veren ve ya dışarıdan bir uçuş okulu ile anlaşıp eğitim veren üniversitelerdir. Keşke YGS'den sonra Türkiye'de sivil havacılığı biraz araştırıp bölüm tercihi yapsaydınız. Bir şekilde 3-5 senede orada eğitiminiz biter. Ancak bu kafayla işsiz pilotlar kervanına katılırsınız. Kolay gelsin...
Pilotaj ögrencisi ~ 7 yıl önce
2 adet da-20 1 adet cessna 172 uçuşlarımız corlu havaalanından yapılıyor 3 FI ve şuanda uçuş bekleyen 11 ögrenciyiz yer dersleri devam eden 10 ögrenci daha var yaza kadar onlar da uçuşa hazır olacaklar.Yeni kurulmuş bir bölüm acemilikler tabi ki olacak.Araştırmadan bu işe girmeyin diyen sizler üniversite de bir bölüm okuduktan sonra bu işe girmek demek bana hayatımdam 2 sene kaybettirir 4 yıl lisans egitimi bir yılda hazırlık daha sonra uçuş okulu yapmak benim için cok mantıksız burda hazırlıgı direk atlayıp 4 yılda bitirme durumum varken ayrıca hangi uçuş okulu 2 yıldan erken egitimin bitebiliyor türkiye şartlarında hava koşulları notamlar darbeler herşey engel uçuş elverişliligi için.Uzaktan konuşmak herkese kolay bol agızdan yorumu herkes yapar senin işsiz pilotlar kervanı dedigin yere hiç girmek istemiyorum orası cok ayrı birşey her meslegin işsizi var ya dayısı yoktur yada nasibi pilotlukta degil deyip kapatıyorum o konuyu.Çünki başka birşey söylersek onlarında verdigi emege haksızlık etmiş oluruz
GAÜ ögrencisine ~ 7 yıl önce
işsizler kervanına hoş geldin...sen hayal kurmaya devam et :)) :)) :))
Aday ~ 3 yıl önce
Hocam durumun nedir umarım bu yorumu görürsün

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000