02 Haziran 2015, Salı 14:19:55

Pilotaj Eğitiminde Skandal

Hindistan’da bir pilotun, pilot eğitimlerine yönelik iddiaları ülkede olay oldu. Anupam Verma adlı pilot, 360 saatlik eğitim yerine bazı pilotların 35 dakikalık eğitimle yetki aldığını öne sürdü.
  • Misafir nickli arkadaş, ah bi de türkçe yazabilsen. Canım bi de uçağı sevecen falan bi şeyler saçmalamış, o saçma türkçesiyle. Hiç gazete, kitap okumadığın nasıl da belli allahın almancısı seni. Tc pilotlar varmış, yok yeaaa!
  • TC derken nekadarda imalı söylemişsin. Pilotluk şöyle böyle olur diye yazmışsında yazmışsın. Pilotluk vicdanla olur. Dürüst bir vicdanla ben bu koltugu hak ediyormuyum diye sorarak olur. Fo sundan ögretmenine kadar. Ögretmen pilotluk özellikle vebal işi, parası için değil 'öğreteceklerim var' diyen adamın işi. TC yerine 'biz' desen daha iyi olur bu arada..
  • Eksiksiz egtitmi bitirenler YERDE sahtelerde GOKLERDE ???? Corendon havayollarinda'da Ucus lisansi olmayan Kaptan vardi galiba??? Peki is basvurusu kriterlerinde niye lisans ve tecrube istiolar anlasilir gibi degil.Arap sacina dondu bir zamanlar en saygin mesleklerden biri olan pilotluk.Gerci bu tip olaylarin hangi ulkelerde oldugu belli zaten.ALLAH ATI VERIR MEYDANI VERMEZ,MEYDANI VERIR ATI VERMEZ.
  • Hadi oradan, 35 dakikalık eğitimle yetki almışlarmış. Taşıdığı insanları saymasa on milyonlarca dolarlık uçağını sayar yine bindirmezler. Bizim eğitim kurumları ciddiye almaz inşallah.
  • YAHU HERŞEYEDE İNANIYORSUNUZ.YOLSUZLUK HERYERDE OLUYOR.MUTLAKA EKSİK UÇUŞLAR OLMUŞTUR, AMA ADAM BOŞSA NASIL UÇSUN Kİ.MESLEĞİ AŞAĞILAMA TAKTİĞİ BU.
  • Ben sahsen kac tane TC Pilot'lari taniyorum, su anda Airline'da ucuyorlar.. Cogu belki 50 saatlik ucusla TC CPL/IR Lisanslarini aldilar ve Frozen ATPL'leri var.. malesef ucmayi bilmiyorlar ama tabii Airline ucuyorlar BOEING ve AIRBUS.. Nasil olsa dumeye basiyoruz agbi, ucmaya gerek yok diyorlar.. Hersey zaten esbere, ATPL sinavlari esbere, Ingilizce Sinavi Esbere, Ucak Tip egtimi esbere, ve simdi kendilerini Pilot saniyorlar.. Pilot'luk boyle olmaz arkadaslar.. Pilot'luk, ucagi anlamak, sevmek, ona asik olmak, bunu ucmasini ve kulanmasin bilmek, gerek her durumda sorunlarini cozmek, ve sag salim ucagi en ekonomik sekilde ucurmak ve tum hali ile saglikli durumda yolculari A'dan B'ye ucurmak.. Malesef, uzulerek soyluyorum cok 50 saatlik Pilot'larimiz var T.C'de :(((((
  • Airbusa fazla bile :))))
  • Magalesef ülkemizde de olduğu gibi rüşvet,adam kayırma,yolsuzluk ve usulsüzlük her yerde.Hintlilerden bir farkımız yok.Bknz Thy pilot alımları.Bu arada boeingle airbusı karşılaştıranlar uzaydan mı geldiniz?Airbus ve boeing şirketleri pilot yetiştiriyorda biz mi bilmiyoruz.Pilot olurken hepimiz aynı eğitimden geçeriz...
  • Bu irk avustralya dada cok meshur, her turlu uc kagit mevcut bunlarda.
  • Bizim havayolu sirketleride yabanci pilotlara bayiloyo

Hindistan’da bir pilotun, pilot eğitimlerine yönelik iddiaları ülkede olay oldu. Anupam Verma adlı pilot, 360 saatlik eğitim yerine bazı pilotların 35 dakikalık eğitimle yetki aldığını öne sürdü.

livemint.com adlı sitenin haberine göre, Hintli Anupam Verma adlı pilot, 360 saatlik uçuş sonucu verilen sertifikayı F/O koltuğunda 35 dakika oturarak aldığını itiraf etti. Verma, kendisi gibi birçok pilotun da sahte belgeyle pilotluk yaptığını öne sürdü.  Eğitim aldıktan sonra yolculu uçuşlara başlamadan usulsüzlüğü itira eden Verma, “ Bu belgeyle uçuşa başlasaydım acil durumda ne yapabilirdim onu bile bilmiyorum" diyerek tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi.

Verma’nın bu itirafları sonrası eğitim veren bütün kuruluşmarın sertifikalarının yenilenmesi için çalışma başlatıldı.
Verma’nın iddialarına bir destek de eski bir hava kuvvetleri pilotundan geldi. Adının verilmesini istemeyen pilot, 20 saatlik uçuşa sahip olan pilotların 150 saat uçmuş olarak gösterildiğini kaydetti.

Aynı pilot iddialarını şöyle sürdürdü: “ Havayollarının bu pilotları tespit etmesi uzun sürmüyor. Bu pilotların tecrübesiz olduğu anlaşılması kısa sürüyor ancak  şirketler pilotları işten de çıkaramıyorlar. Pilotların tecrübelerini arttırmak içinde hemen eğitime sokuyorlar."

İtirafçı pilot Anupam Verma, uçuş eğitimini 2014 yılında ölümlü kaza sonucu lisansı elinden alınan Yash airde almıştı.

Çeviri: Yiğit Ö. Çiftçi

Pilotaj Eğitiminde Skandal

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Misafir nickli arkadaş, ah bi de türkçe yazabilsen. Canım bi de uçağı sevecen falan bi şeyler saçmalamış, o saçma türkçesiyle. Hiç gazete, kitap okumadığın nasıl da belli allahın almancısı seni. Tc pilotlar varmış, yok yeaaa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tc ~ 9 yıl önce
TC derken nekadarda imalı söylemişsin. Pilotluk şöyle böyle olur diye yazmışsında yazmışsın. Pilotluk vicdanla olur. Dürüst bir vicdanla ben bu koltugu hak ediyormuyum diye sorarak olur. Fo sundan ögretmenine kadar. Ögretmen pilotluk özellikle vebal işi, parası için değil 'öğreteceklerim var' diyen adamın işi. TC yerine 'biz' desen daha iyi olur bu arada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Issiz Pilot ~ 9 yıl önce
Eksiksiz egtitmi bitirenler YERDE sahtelerde GOKLERDE ???? Corendon havayollarinda'da Ucus lisansi olmayan Kaptan vardi galiba??? Peki is basvurusu kriterlerinde niye lisans ve tecrube istiolar anlasilir gibi degil.Arap sacina dondu bir zamanlar en saygin mesleklerden biri olan pilotluk.Gerci bu tip olaylarin hangi ulkelerde oldugu belli zaten.ALLAH ATI VERIR MEYDANI VERMEZ,MEYDANI VERIR ATI VERMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
Hadi oradan, 35 dakikalık eğitimle yetki almışlarmış. Taşıdığı insanları saymasa on milyonlarca dolarlık uçağını sayar yine bindirmezler. Bizim eğitim kurumları ciddiye almaz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
YAHU HERŞEYEDE İNANIYORSUNUZ.YOLSUZLUK HERYERDE OLUYOR.MUTLAKA EKSİK UÇUŞLAR OLMUŞTUR, AMA ADAM BOŞSA NASIL UÇSUN Kİ.MESLEĞİ AŞAĞILAMA TAKTİĞİ BU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Ben sahsen kac tane TC Pilot'lari taniyorum, su anda Airline'da ucuyorlar.. Cogu belki 50 saatlik ucusla TC CPL/IR Lisanslarini aldilar ve Frozen ATPL'leri var.. malesef ucmayi bilmiyorlar ama tabii Airline ucuyorlar BOEING ve AIRBUS.. Nasil olsa dumeye basiyoruz agbi, ucmaya gerek yok diyorlar.. Hersey zaten esbere, ATPL sinavlari esbere, Ingilizce Sinavi Esbere, Ucak Tip egtimi esbere, ve simdi kendilerini Pilot saniyorlar.. Pilot'luk boyle olmaz arkadaslar.. Pilot'luk, ucagi anlamak, sevmek, ona asik olmak, bunu ucmasini ve kulanmasin bilmek, gerek her durumda sorunlarini cozmek, ve sag salim ucagi en ekonomik sekilde ucurmak ve tum hali ile saglikli durumda yolculari A'dan B'ye ucurmak.. Malesef, uzulerek soyluyorum cok 50 saatlik Pilot'larimiz var T.C'de :(((((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma yaww ~ 9 yıl önce
tamam tamam sensin en iyi sensin...
Tabi tabi ~ 9 yıl önce
Yav he he...
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Airbusa fazla bile :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Magalesef ülkemizde de olduğu gibi rüşvet,adam kayırma,yolsuzluk ve usulsüzlük her yerde.Hintlilerden bir farkımız yok.Bknz Thy pilot alımları.Bu arada boeingle airbusı karşılaştıranlar uzaydan mı geldiniz?Airbus ve boeing şirketleri pilot yetiştiriyorda biz mi bilmiyoruz.Pilot olurken hepimiz aynı eğitimden geçeriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu irk avustralya dada cok meshur, her turlu uc kagit mevcut bunlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QF ~ 9 yıl önce
Bu olaya katilmiyorum.. yanlisiniz var..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim havayolu sirketleride yabanci pilotlara bayiloyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000