18 Aralık 2008, Perşembe 12:25:34

PİLOT, YOLCULARI ŞOKA UĞRATTI!

Yolcu uçağında pilot öyle bir anons yaptı ki yolcular şaşkına döndü...
  • Gercekten en mantiklisiniz yapmis yolcularin sinirlemeside bir o kadar haksiz ya kaza olup olenler olsaydi yine sinirlenmiyeceklermiydi pilota niye indi diye pilotu tebrik etmek lazim
  • Vallahi ben acik konusayim, kaptan falan degilim. 18'ine yeni girmis, kaptan olmaya calisan bir gencim. Itham edebilirsiniz belki kesin konusmalarimdan oturu. Lakin arastirma, insana herseyi kazandirabiliyor. Milletimiz bu arastirma duygusunu daha ileri boyuta tasidikca, death grind'in dedigi asamaya elbette geliriz. :)
  • gevezeye katılıyorum, çok bilgilendirici bir haber haline geldi birdenbire.. Ayrıca Türk kaptanlarının avrupalılardan daha avrupalı olduğu gün bugündür yarın ise avrupalıların daha türk olmaya çalışacakları bir hayal olmaktan çıkacak,
  • uzun zamandir airporthaber yorumlarinda bukadar yuksek kalitede seviyeye ulasildigini gormemistim.yorumda bulunan tum arkadaslara icten tesekkur ederim.diger okuyucularinda lutfen yorumlarinda saygi uslubunu dusurmemelerini rica ederim saygilar.
  • Türk kaptanları artık kurallara harfiyen uyuyor. Limitleri zorlama yok. Dikkat edin kazalar azalıyor. Türk pilotları artık avrupadan avrupalı. DOĞRUSU BU.
  • Son zamanlarda paris meteroloji tahminleri çok fazla hatalı, yani bizim Van meydanı bile ondan 100 kat daha iyi yapıyor. Bize de geçen hafta görüş 10 kilometre olur diye bilgi verdiler. İniş saatinde görüş maximum 400 metre idi. PARIS HAVA TAHMINLERINDE SINIFTA KALMAYA DEVAM EDIYOR.Buraya uçan tüm pilot arkadaşların dikkatine.
  • Bir detayi atlamisim, yeni Ops Man. larda gecen birsey bu, VARIS MEYDANI ICIN TAF-METAR alinamadigi durumlarda yazilacak alternatifler icin bir kuraldi bahsettigim. Bir kisi gitmeden once oradaki hava durumunu bilmiyorlarmiydi demis ya; oyle birsey olmus olsa bile, boyle bir planlama yapiliyor demek istedim.
  • arkadaşlar kaptan yeterli deneyimi başka uçak ta var ama o uçakta onaylı değil.kaptan o meydana inebilirdi muhtemelen de becerirdi fakat sivil havacılık inemezsin sertifikan onaylanmadıgi icin diyor inmis olsaydı sivil havacilik kaptanın pilotluk sertifikasını elinden alırdı
  • ukala gence cevap bahsettiğiniz kural o şekilde değil, cat III cat II gittiğiniz meydanda ne olduğu önemli değil, önemli olan alternatif olarak planladığınız meydanda ne olduğdur. yani kayseriye gidiyorsunuz(kayseri cat I a sahip) yedek ankara aldınız(ankara catII ya sahip ) ankaranın hava durumu en az cat I ( cat II nun bir üstü) şartlarının sağlamalı.
  • sevgili ukala çocuk verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim fakat tabiki benim niyetim kimseyi karalamak değil sadece kendime göre anlayamadığım bir konuyu öğrenmeye çalışıyorum.. pilotu inmekten vazgeçiren şey herne olursa olsun inişten vazgeçirdiğine göre ve de sizin tabirinize göre yenilenmemiş bir belge dahi olsa pilotu o inişten vazgeçirdiğine göre bir eksiklik değilmidir, bu şekilde ne uçmuş.. pilot tabiki uçağı kullanmayı biliyodur ben onu söylemek istememiştim.. değerli cevabınız için teşekkür ederim saygılarımla..

"Sayın yolcular pilotunuz konuşuyor. Özür dilerim ama ben bu uçağı buraya indirebilecek yeterliliğe sahip değilim o yüzden geri dönüyoruz"

Flybe Havayolları’nın 30 yıllık pilotu, Bombardier Q400 yolcu uçağıyla yaptığı ilk uçuşta Paris de Gaulle havalimanında yoğun sis olması nedeniyle geri dönmeyi tercih etti. Uçak firması ve havacılık otoriteleri pilotun doğru kararı aldığını belirtirken yolcular ise çok kızgın...

İngiltere ile Fransa arasında sefer yapan adı açıklanmayan pilotun, çok yakın bir zamanda Q300 uçaklardan Q400'e terfi ettiği, ancak Q400 ile düşük görüş açısında inme programını tamamlamadığı belirtildi. Pilotun yardımcısının yeterli eğitimi ve tecrübesi bulunuyordu ancak havacılık kurallarına göre iniş yapılabilmesi için her iki pilotun da iniş konusunda yeterli donanıma sahip olması gerektiğinden pilot geri dönüp İngiltere'ye iniş yapmayı tercih etti. Flybe yetkilileri bu hareketinden dolayı pilotun arkasında olduklarını belirtirken Sivil Havacılık Otoritesi de pilotun doğru karar verdiğini açıkladı. Yolcular ise "ya İngiltere'ye döndüğümüzde alanın sisli olduğunu görse o zaman ne yapacaktık?" diye sordu.

PİLOT, YOLCULARI ŞOKA UĞRATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Melih Galip ATILGAN ~ 15 yıl önce
Gercekten en mantiklisiniz yapmis yolcularin sinirlemeside bir o kadar haksiz ya kaza olup olenler olsaydi yine sinirlenmiyeceklermiydi pilota niye indi diye pilotu tebrik etmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukala Cocuk ~ 15 yıl önce
Vallahi ben acik konusayim, kaptan falan degilim. 18'ine yeni girmis, kaptan olmaya calisan bir gencim. Itham edebilirsiniz belki kesin konusmalarimdan oturu. Lakin arastirma, insana herseyi kazandirabiliyor. Milletimiz bu arastirma duygusunu daha ileri boyuta tasidikca, death grind'in dedigi asamaya elbette geliriz. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
death grind ~ 15 yıl önce
gevezeye katılıyorum, çok bilgilendirici bir haber haline geldi birdenbire.. Ayrıca Türk kaptanlarının avrupalılardan daha avrupalı olduğu gün bugündür yarın ise avrupalıların daha türk olmaya çalışacakları bir hayal olmaktan çıkacak,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geveze ~ 15 yıl önce
uzun zamandir airporthaber yorumlarinda bukadar yuksek kalitede seviyeye ulasildigini gormemistim.yorumda bulunan tum arkadaslara icten tesekkur ederim.diger okuyucularinda lutfen yorumlarinda saygi uslubunu dusurmemelerini rica ederim saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBS ~ 15 yıl önce
Türk kaptanları artık kurallara harfiyen uyuyor. Limitleri zorlama yok. Dikkat edin kazalar azalıyor. Türk pilotları artık avrupadan avrupalı. DOĞRUSU BU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tre ~ 15 yıl önce
Son zamanlarda paris meteroloji tahminleri çok fazla hatalı, yani bizim Van meydanı bile ondan 100 kat daha iyi yapıyor. Bize de geçen hafta görüş 10 kilometre olur diye bilgi verdiler. İniş saatinde görüş maximum 400 metre idi. PARIS HAVA TAHMINLERINDE SINIFTA KALMAYA DEVAM EDIYOR.Buraya uçan tüm pilot arkadaşların dikkatine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukala Cocuk ~ 15 yıl önce
Bir detayi atlamisim, yeni Ops Man. larda gecen birsey bu, VARIS MEYDANI ICIN TAF-METAR alinamadigi durumlarda yazilacak alternatifler icin bir kuraldi bahsettigim. Bir kisi gitmeden once oradaki hava durumunu bilmiyorlarmiydi demis ya; oyle birsey olmus olsa bile, boyle bir planlama yapiliyor demek istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kural ~ 15 yıl önce
arkadaşlar kaptan yeterli deneyimi başka uçak ta var ama o uçakta onaylı değil.kaptan o meydana inebilirdi muhtemelen de becerirdi fakat sivil havacılık inemezsin sertifikan onaylanmadıgi icin diyor inmis olsaydı sivil havacilik kaptanın pilotluk sertifikasını elinden alırdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dispatch ~ 15 yıl önce
ukala gence cevap bahsettiğiniz kural o şekilde değil, cat III cat II gittiğiniz meydanda ne olduğu önemli değil, önemli olan alternatif olarak planladığınız meydanda ne olduğdur. yani kayseriye gidiyorsunuz(kayseri cat I a sahip) yedek ankara aldınız(ankara catII ya sahip ) ankaranın hava durumu en az cat I ( cat II nun bir üstü) şartlarının sağlamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMR ~ 15 yıl önce
sevgili ukala çocuk verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim fakat tabiki benim niyetim kimseyi karalamak değil sadece kendime göre anlayamadığım bir konuyu öğrenmeye çalışıyorum.. pilotu inmekten vazgeçiren şey herne olursa olsun inişten vazgeçirdiğine göre ve de sizin tabirinize göre yenilenmemiş bir belge dahi olsa pilotu o inişten vazgeçirdiğine göre bir eksiklik değilmidir, bu şekilde ne uçmuş.. pilot tabiki uçağı kullanmayı biliyodur ben onu söylemek istememiştim.. değerli cevabınız için teşekkür ederim saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000