27 Nisan 2011, Çarşamba 08:01:09

PİLOT UÇUŞ BOYUNCA UYUMUŞ

22 Mayıs 2010 yılında Dubai’den Hindistan’a gelirken Mangalore Havalimanı’nda pistten çıkarak düşen Air India Express’e ait Boeing 737 tipi uçağın kara kutularının çözümü tamamlandı.
  • Abi pistten çıkarak düşmek nedir ya :) ? Nereye düşmüş, çukura mı?
  • Hic sasirmadim bizim pilotlarin cogu yastigini battaniyesini alir uyur. Kaptan uyur F.O bekler, sonra degisirler. Gelde uyuma de onlara bakalim. Hersey oyle asagidan gorundugu gibi degil yani..
  • inişe gelene kadar uykusunu almış dinlenmiş. demek ki pilotaj değil. başka bir problem olmalı. kolay yoldan kaza incelemesi bu. pilot inişte hala uyumadığına göre...
  • Otomatik pilot sağolsun. --Volvo--
  • Uyuyan pilot ucagı piste kadar nasıl getirmiş buda çok ilginç...
Kokpitteki ses kayıtlarında (Cockpit Voice Recordings) uçağın Sırp kaptan pilotunun uyuduğu, horlama seslerinden anlaşıldı. Kaptan pilotun uçuş boyunca tam 1 saat 40 dakika boyunca uyuduğu ortaya çıktı.

Air India Express’e it 737 tipi uçak, Karnataka Eyaleti’ndeki Mangalore Havaalanı’nda pistten çıkarak ormanlık alana düşmüş, alev topuna dönen uçaktaki tümü Hindistan vatandaşı 159 kişi ölmüş, 7 kişi mucize eseri sağ kalmıştı.

Mangalore Havaalanı’nın bir tepenin üzerinde bulunduğunu söyleyen bazı uzmanlar Air India’nın yabancı ülkelerden kiraladığı pilotların, uçuş pistini yeteri kadar tanımadığını öne sürmüştü. Ancak düşen uçağın pilotunun daha önce Mangalore Havalimanı’na 16 kez iniş yaptığı ortaya çıkmıştı
PİLOT UÇUŞ BOYUNCA UYUMUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Abi pistten çıkarak düşmek nedir ya :) ? Nereye düşmüş, çukura mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hic sasirmadim bizim pilotlarin cogu yastigini battaniyesini alir uyur. Kaptan uyur F.O bekler, sonra degisirler. Gelde uyuma de onlara bakalim. Hersey oyle asagidan gorundugu gibi degil yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inişe gelene kadar uykusunu almış dinlenmiş. demek ki pilotaj değil. başka bir problem olmalı. kolay yoldan kaza incelemesi bu. pilot inişte hala uyumadığına göre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Otomatik pilot sağolsun. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uyuyan pilot ucagı piste kadar nasıl getirmiş buda çok ilginç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000