27 Kasım 2010, Cumartesi 11:02:55

PİLOT: "PİSTİ ÖPMEK İSTEYEN VAR MI?"

İngiltere'nin Newcastle kentindeki havaalanında bir yolcu uçağı pistten çıktı. Olay sonrası pilotun anonsu ise oldukça şaşırtıcıydı.
  • daha öncede bir çok defa protokol yapmışlarda ama hepsi lafta kalmıştı...çok yerinde bir karar uygulanırsa mükemmel olur..tabiki malulen ayrılma içinde geliştirilecek teknikleri dikkatle kontrol etmeleri lazım...sivil havacılık sivilleşiyor sanırım
  • asker pilotları bu yazıyla bile aldı bir telaş....biz onlarında nasıl uçuş saati doldurdugunu iyi biliriz... eee ne demişler bu dünya etme bulma dünyası...sıra onlarada geldi zu ha ha ha
  • 2008'IN OCAK AYINDAN BERI SHGM ILE GENEL KURMAY ARASINDA YAPILAN GORUSME VE BUNA GECTIGIMIZ GUNLERDE HKK'NIN DA ONAY VERMESI ILE 2012 YILINDAN ITIBAREN HKK JET FILOLARINDAN MALULEN EMEKLI PERSONEL DISINDA PILOT VEREMEYECEK. DAHASI BAZI KOSULLARA BAGLI OLARAK SIVIL HAVACILIK KURULUSLARI ASKER PILOT UCURAMAYACAKLAR. ESNEKLIKLER VAR AMA YINEDE BU SEKILDE BIRCOK ASKER IS BULMAKTA ZORLANACAGA BENZIYOR. KARAR RESMI GAZETEDE YAYINLANDIGINDA AYRINTILARI OKURSUNUZ.
  • Siviller gelsin askerler gitsin demiyorum.Herkes 14 sinava girsin ve level 4 un altindakiler ucamasin diyorum.Laf meclisten disari.O zaman elenenler elensin.Tabiki sanli Hava Kuvvetlerimizin teorik , ingilizce vs egitimine diyecek laf yok.Ancak bilinki , altina jeti alip havada dans ettigin ortamla burasi bir degil.Sana gercek dunyaya hosgeldin diyorum.Ben top oynarken sen dans ediyordun.Simdi ben dans edecem , sende torunlarinla top oynarsin !
  • Biride şu sivil uçuş okullarına giren kaç kişi eleniyor,başarı yüzdeleri kaç,seçim usullerini falan anlatsın şurada.Sakın çardakta gazinoda çay muhabbeti ile saat dolduruluyor olmasın.Ayrıca İngilizceyide birtek sivil okullar öğretiyor zaten.Askeri pilotlar hiç akademik derste görmüyor hep bomba atıp hava muharebesi yapıyor.Herkeste jette uçuyor büyük uçak nedir bilen yok.3-5 derse giriyorlar çünkü kapasiteleri o kadar.Uçtuklar uçaklarda ayrı bir hava kütlesinin içinde uçuyor vs.vs. Ne yazmışsın arkadaş ya andersenden masallar......
  • hic 3 5 sinavi zor veren asker pilot gormedim.bizlerinde 14 sinava girmesini gerektigini dusunen sevgili arkadasim sen kisa pantolununla top oynarken bir goktuzunde dans ediyorduk.Sence aramizda bir fark olmamali mi :)
  • inşallah dediginiz gibi olurda şu 3-5 dersi zor veren asker kökenliler boyunun ölçüsünü alırlar...çünkü çok hak yiyorlar...üzerine birde ingilizce sına olsun bakalım hangisi geçebilecek...rabbime çok şükür bu günleride görecegiz yakındır..hamdolsun..işsiz f/0
  • 2011 yilindan itibaren asker kokenli pilotlarda 14 SHGM sinavinin 14 unu gecmek zorunda olacaklar.Yok oyle artik 3-5 ders gecip rahata ermek.Simdi gorelim sizi askerler , bide SHGM , line pilotlaru dahil tum pilotlara ingilizce sinav yapsa ve ICAO LEVEL 4 un altini ucurmasa ne guzel olacak.O zaman anlariz kim kaliteli kim kalitesiz.Ucagi indirmekle pilot olunur mu olunmaz mi.Yabanci pilotlara karsi ciksamda en azindan bizim Turk Askerlerden daha siviller.Nede olsa Sivil Havacilik Sivil Tasimacilik degil mi ??
  • 7. sayfadaki "işsiz f/o'ya cevap gönderene" yazısı konuyu güzel açıklamış. Fikrine sağlık kaptanım. Gözünüzü açın. 3 maymunu oynamanın kimseye bir yararı yok.
  • bence güzel bir espri olmuş, ben de o uçağın pilotu olmuş olsaydım, o durumda benzer bir espri yapardım

Thomson Airways’e ait Boeing 737-800 tipi uçak, İspanya’nın Lanzarote Havaalanı’ndan Newcastle’a gitmek üzere havalandı. 189 yolcunun bulunduğu uçak Newcastle Havaalanı’na teker koydu. Ancak pist sonunda duramayan uçak, beton zemini terk ederek karla kaplı zemine çıktı.

Korkuya neden olan olay sonrası pilotun anonsu ise oldukça dikkat çekiciydi. Yolcuları sakin olması yönünde uyaran pilot, ‘ Pisti öpmek isteyen var mı?’ anonsuyla şaşkınlığa neden oldu.

Yolcular, kazadan sonra otobüslerle terminale alındı. Pist, üç saat süreyle hava trafiğine kapatıldı.



PİLOT: "PİSTİ ÖPMEK İSTEYEN VAR MI?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Misafir ~ 13 yıl önce
daha öncede bir çok defa protokol yapmışlarda ama hepsi lafta kalmıştı...çok yerinde bir karar uygulanırsa mükemmel olur..tabiki malulen ayrılma içinde geliştirilecek teknikleri dikkatle kontrol etmeleri lazım...sivil havacılık sivilleşiyor sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
asker pilotları bu yazıyla bile aldı bir telaş....biz onlarında nasıl uçuş saati doldurdugunu iyi biliriz... eee ne demişler bu dünya etme bulma dünyası...sıra onlarada geldi zu ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2008'IN OCAK AYINDAN BERI SHGM ILE GENEL KURMAY ARASINDA YAPILAN GORUSME VE BUNA GECTIGIMIZ GUNLERDE HKK'NIN DA ONAY VERMESI ILE 2012 YILINDAN ITIBAREN HKK JET FILOLARINDAN MALULEN EMEKLI PERSONEL DISINDA PILOT VEREMEYECEK. DAHASI BAZI KOSULLARA BAGLI OLARAK SIVIL HAVACILIK KURULUSLARI ASKER PILOT UCURAMAYACAKLAR. ESNEKLIKLER VAR AMA YINEDE BU SEKILDE BIRCOK ASKER IS BULMAKTA ZORLANACAGA BENZIYOR. KARAR RESMI GAZETEDE YAYINLANDIGINDA AYRINTILARI OKURSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siviller gelsin askerler gitsin demiyorum.Herkes 14 sinava girsin ve level 4 un altindakiler ucamasin diyorum.Laf meclisten disari.O zaman elenenler elensin.Tabiki sanli Hava Kuvvetlerimizin teorik , ingilizce vs egitimine diyecek laf yok.Ancak bilinki , altina jeti alip havada dans ettigin ortamla burasi bir degil.Sana gercek dunyaya hosgeldin diyorum.Ben top oynarken sen dans ediyordun.Simdi ben dans edecem , sende torunlarinla top oynarsin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biride şu sivil uçuş okullarına giren kaç kişi eleniyor,başarı yüzdeleri kaç,seçim usullerini falan anlatsın şurada.Sakın çardakta gazinoda çay muhabbeti ile saat dolduruluyor olmasın.Ayrıca İngilizceyide birtek sivil okullar öğretiyor zaten.Askeri pilotlar hiç akademik derste görmüyor hep bomba atıp hava muharebesi yapıyor.Herkeste jette uçuyor büyük uçak nedir bilen yok.3-5 derse giriyorlar çünkü kapasiteleri o kadar.Uçtuklar uçaklarda ayrı bir hava kütlesinin içinde uçuyor vs.vs. Ne yazmışsın arkadaş ya andersenden masallar......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hic 3 5 sinavi zor veren asker pilot gormedim.bizlerinde 14 sinava girmesini gerektigini dusunen sevgili arkadasim sen kisa pantolununla top oynarken bir goktuzunde dans ediyorduk.Sence aramizda bir fark olmamali mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inşallah dediginiz gibi olurda şu 3-5 dersi zor veren asker kökenliler boyunun ölçüsünü alırlar...çünkü çok hak yiyorlar...üzerine birde ingilizce sına olsun bakalım hangisi geçebilecek...rabbime çok şükür bu günleride görecegiz yakındır..hamdolsun..işsiz f/0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2011 yilindan itibaren asker kokenli pilotlarda 14 SHGM sinavinin 14 unu gecmek zorunda olacaklar.Yok oyle artik 3-5 ders gecip rahata ermek.Simdi gorelim sizi askerler , bide SHGM , line pilotlaru dahil tum pilotlara ingilizce sinav yapsa ve ICAO LEVEL 4 un altini ucurmasa ne guzel olacak.O zaman anlariz kim kaliteli kim kalitesiz.Ucagi indirmekle pilot olunur mu olunmaz mi.Yabanci pilotlara karsi ciksamda en azindan bizim Turk Askerlerden daha siviller.Nede olsa Sivil Havacilik Sivil Tasimacilik degil mi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
7. sayfadaki "işsiz f/o'ya cevap gönderene" yazısı konuyu güzel açıklamış. Fikrine sağlık kaptanım. Gözünüzü açın. 3 maymunu oynamanın kimseye bir yararı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence güzel bir espri olmuş, ben de o uçağın pilotu olmuş olsaydım, o durumda benzer bir espri yapardım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000