19 Ağustos 2014, Salı 15:47:21

ETIHAD UÇAĞI PAS GEÇMEK ZORUNDA KALDI

Etihad Havayolları'nın Abu Dabi-İstanbul seferini yapan uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada piste yeterince yaklaşamayınca pas geçmek zorunda kaldı.
  • Yeterince yaklaşamamak?
  • Flap arızası yüzünden pas gecmek zorunda kaldı ve daha sonrasında uzun olan pisti istedi hepsi bu

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Etihad Havayolları'nın EY97 sefer sayılı Abu Dabi-İstanbul uçuşunu yapan A6-AFB kuyruk tescilli Airbus 330 tipi yolcu uçağının Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında sorun yaşandı. Uçuşunu tamamlamak üzere 05-23 numaralı Ataköy-Florya yönündeki pistin Florya tarafından inişe geçen uçağın pilotu, 2 bin 600 metre uzunluğundaki piste yeterince yaklaşamayınca pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Marmara Denizi üzerinde tur atan uçağın kaptan pilotu bu sefer 3 bin metre uzunluğundaki 17-35 numaralı Sefaköy-Florya istikametindeki piste iniş için izin istedi. Pistin Florya istikametinden inişe geçen uçak sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'nın pistine indi. Uçağının iniş yapmak istediği 17-35 numaralı Sefaköy-Florya pistinin kalkışlar için kullanılması nedeniyle bu acil iniş gerçekleşene kadar pistten yapılacak olan tüm kalkışlar durduruldu.

ETIHAD UÇAĞI PAS GEÇMEK ZORUNDA KALDI

Yorumlar

Fo ~ 10 yıl önce
Yeterince yaklaşamamak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Flap arızası yüzünden pas gecmek zorunda kaldı ve daha sonrasında uzun olan pisti istedi hepsi bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sagol! ~ 10 yıl önce
aciklama icin cunku haberde birseylerin eksik oldugu acikti.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000