20 Mart 2012, Salı 19:18:48

"PİLOT KURSUNU KAPATMAK HATAYDI"

Güney Afrika Havayollaarı (SAA) "pilot egitim kurslarını kapatmanın yanlışlığını" kabul etti. Beeld Gazetesi'nin haberine göre, SAA Konseyi Başkanı Cheryl Carolus, giderleri azaltmak için 4 önce alınan kursları kapatma kararının "çılgınca bir yanlışlık" olduğunu itiraf etti.
  • Merak aden varsa mail asdresin yazsın, işsiz olan tüm arkadaşları bir listesini yaptık bile.. hemen gönderebilirim.. şu 654 ATPL frpzen işsiziz.. Çoğu resen yeşil kart aldı.
  • Arkadaşa tüm kalbimle katılıyorum. Su an Türkiye'de 600 e yakın yabancı F/O uçmakta Level 4 lisansına işli olan ve olmayan ATPL Frozen sahibi 300-350 civarı pilot işsiz iş aramaktadır. Arzu edip gerçekleri öğrenmek isteyenler ve eğer bunu haber konusu yapmak istiyorlarsa Airport Haber yöneticileri bu bilgileri resmi bilgi edinme birimlerinden temin edebilirler. Ancak tabiki bu gerçeklerin kimi işine gelip gelmeyeceği konusu tartışılır. Takdir yüce Türkiye vatandaşlarınındır.
  • nasıl gani gani işsiz varya sivil havacılık yüksekokulları yöneticileri okuldan mezun olan ögrencinin %90 %95 iş bulma imkanı var diyor bu nasıl iş
  • Keşke bizde de hemen kapatmasalardı.Uzunca bir müddet toparlanmaları için şans verselerdi.
  • Turkiye de gani gani issiz pilot var kabul ederlerse biz gidelim.
  • abi değil afrika, afganistana gönderin beni okurum...
  • Pilot Kursu nedir ya..Ehliyet Kursu gibi.. SAA Flight Academy yada Uçuş Okulu yazılmalı..
  • Afrikalı kardeşlerimize yardımcı olmak bizim asli görevimiz. Afganistan gibi Afrikalılar içinde canımız feda:)
Cheryl Carolus, SAA'nın başka alanlarda tasarrufa gidebileceğini, ama şirket için hayati olan pilot eğitimini gelecek yıl tekrar başlatacaklarını bildirdi. Carolus ayrıca, "Uçuk miktarlarda bonuslar ödenirken tasarruf için çalışanların çay içmesine izin verilmedi." sözleriyle, SAA'daki yolsuzluklara işaret etti.

SAA'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Khaya Ngqula ve dört üst düzey yetkilinin "yolsuzluk ve bütçeyi aşan harcamalar suçlarından" yargılanmalarına devam ediliyor. SAA, 2009'da firmadan ayrılan Ngqula hakkında "fonların yanlış yönetimi" suçlamasıyla dava açmıştı.

Güney Afrika Havayolları dünkü açıklamasında, önümüzdeki akademik yılda 150-250 kişi kapasiteli pilot kursunu tekrar başlatacağını ilan etti. Devlet şirketi SAA, 3 yıl süren pilot eğitim akademisi için ortak aradığını duyurdu.
"PİLOT KURSUNU KAPATMAK HATAYDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Merak aden varsa mail asdresin yazsın, işsiz olan tüm arkadaşları bir listesini yaptık bile.. hemen gönderebilirim.. şu 654 ATPL frpzen işsiziz.. Çoğu resen yeşil kart aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşa tüm kalbimle katılıyorum. Su an Türkiye'de 600 e yakın yabancı F/O uçmakta Level 4 lisansına işli olan ve olmayan ATPL Frozen sahibi 300-350 civarı pilot işsiz iş aramaktadır. Arzu edip gerçekleri öğrenmek isteyenler ve eğer bunu haber konusu yapmak istiyorlarsa Airport Haber yöneticileri bu bilgileri resmi bilgi edinme birimlerinden temin edebilirler. Ancak tabiki bu gerçeklerin kimi işine gelip gelmeyeceği konusu tartışılır. Takdir yüce Türkiye vatandaşlarınındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nasıl gani gani işsiz varya sivil havacılık yüksekokulları yöneticileri okuldan mezun olan ögrencinin %90 %95 iş bulma imkanı var diyor bu nasıl iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Keşke bizde de hemen kapatmasalardı.Uzunca bir müddet toparlanmaları için şans verselerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turkiye de gani gani issiz pilot var kabul ederlerse biz gidelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
abi değil afrika, afganistana gönderin beni okurum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilot Kursu nedir ya..Ehliyet Kursu gibi.. SAA Flight Academy yada Uçuş Okulu yazılmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Afrikalı kardeşlerimize yardımcı olmak bizim asli görevimiz. Afganistan gibi Afrikalılar içinde canımız feda:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000