17 Mart 2009, Salı 11:17:57

PİLOT KALBİ...

Bruksel Havayolları’nın Eskişehir-Brüksel seferi sonunda iki pilotun yardımseverliği fotoğraf karesine işte böyle yansıdı.
  • peki o zaman madem yayınlamıyorsunuz. biraz daha kibar konuşayım. Evet kaptanlar, uçaklarda söz sahibidir kardeşim, yani siz ne derseniz o oluyor. Peki olaydan biraz çıkalım, başka bi şey soracağım size. Bir kaptan ben sadece bayan ekip ile uçmak istiyorum deyip steward'ları uçağa almama yetkisine sahip mi? Yani Ekibi'de mi kaptan belirliyor? Konu başka yere geldi ama lütfen cevaplayın. Bende kabindeyim. Ama size verilen yetkiler olmamasına rağmen bazen kendinizi çok aşıyorsunuz.!!!
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • arkadaşlar son noktayı koyuyorum.. kuralmış kaideymiş tamam ama uçakta her olayda kural uygulanmak zorunda değildir, kaptan kararı diye bişey wardır, o anda neyin nasıl uygulanacağına bizler karar veririz.. o kadarrr.
  • kurallar sadece havacılıkta deil,herzaman heryerde vardır.Tabii ki kurallar göz ardı edilemez.Pilotlar akıllı insanlardır.Adam demek ki kapıdan çıkıp kokpiti terkettiğine gore guvenli gormuş.Bu işin ehbabı adam.Sen o zaman yolda yururken, bır bayan veya baska bırısı dustugunde kaldırma,yardım etme,burası ıstanbul burada kımseye yardım etmıyeceksın de burada kural bu de.OKay?
  • bizimkiler nazik olmayı bile beceremezken buyrun.....
  • steril kokpit:kokpit güvenliği için, kokpit kapısı son yolcu uçaktan ayrılıncaya kadar kapalı ve kilitli olacaktır.kaynak:jar-ops,rev 2005 yılı.
  • bu eskisehir bruksel hattinda cok yolcu var galiba birkac havayolu sirketi ucmaya basladi.
  • açıkçası kaptanların yaptığı tabiki de insani ve duygusal bir hareket..fakat bilindiği gibi cockpit boş bırakılamaz -ki hele durum daha da vahim- de-boarding yapılıyor burada. güvenlik açısından yakışıksız buldum. yer hizmetleri denilen birşey var..o da gelmediyse kabin ekibi var olası acil bir durum için - ki kabin ekibi de stationlarını olası bir evacuation nedeni ile terkedemez...- başlı başına işgüzarlık olmuş..tirübünlere oynama olmuş,kusura bakmayın ama durum bence budur. saygılar.
  • Bir daha yorum gönderiyorum. Kabin görevlisi olarak, bir yaşlı yolcuya aşağıya inmek için yardım ettim diye gerek bu ülkede gerek ise başka ülkede hiçbir kabin amiri veya kaptan laf söyleyemez. Söyletmemde. Çünkü böyle bir kural yok. İşimiz zaten insanlar ile arkadaşlar. Bütün kabin ekibi olarak inmiyoruz ya aşağıya. Buyrun istediğiniz kadar deneyin. Yerde park halinde duran ve motorları kapalı bir uçağı kaçırmak sizce kimin ne işine yarayabilir? Hem havada kaçırmadığı uçağı yerde niye kaçırsın.
  • Bir pilot insani bir hareket yapmış, bizimkiler de bunun için kavgaya tutuşmuş. Allah akıl vermiş ama fikir na-mevcut.....

Pilotlar sadece uçakları uçuran duygusu olmayan robotlar mıdır? Uçağın kapısında yolcuları içeri alırken ayakta karşılayan, inerken de yine gülerek uğurlayan pilotların duyguları yok mudur?

İşte size bir örnek…

Eskişehir-Bruksel seferinin sonu…İki yaşlı kadın uçaktan inmeye çalışıyor. Ancak yılların verdiği yorgunluk, yaşlı kadınların uçaktan inmelerini güçleştiriyor. Yer hizmetleri ya da kabin görevlilerinin yardımını beklemeden Brüksel Havayolları’nın iki pilotu hemen yardıma koşuyor. Kollarına girdikleri yaşlı kadınları yağmur altında uçağın merdivenlerinden indiriyor.

İşte bu anlamlı fotoğraf karesi de bir okuyucumuzun objektifine böyle yansıyor…

 Pilot

PİLOT KALBİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
peki o zaman madem yayınlamıyorsunuz. biraz daha kibar konuşayım. Evet kaptanlar, uçaklarda söz sahibidir kardeşim, yani siz ne derseniz o oluyor. Peki olaydan biraz çıkalım, başka bi şey soracağım size. Bir kaptan ben sadece bayan ekip ile uçmak istiyorum deyip steward'ları uçağa almama yetkisine sahip mi? Yani Ekibi'de mi kaptan belirliyor? Konu başka yere geldi ama lütfen cevaplayın. Bende kabindeyim. Ama size verilen yetkiler olmamasına rağmen bazen kendinizi çok aşıyorsunuz.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar son noktayı koyuyorum.. kuralmış kaideymiş tamam ama uçakta her olayda kural uygulanmak zorunda değildir, kaptan kararı diye bişey wardır, o anda neyin nasıl uygulanacağına bizler karar veririz.. o kadarrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kurallar sadece havacılıkta deil,herzaman heryerde vardır.Tabii ki kurallar göz ardı edilemez.Pilotlar akıllı insanlardır.Adam demek ki kapıdan çıkıp kokpiti terkettiğine gore guvenli gormuş.Bu işin ehbabı adam.Sen o zaman yolda yururken, bır bayan veya baska bırısı dustugunde kaldırma,yardım etme,burası ıstanbul burada kımseye yardım etmıyeceksın de burada kural bu de.OKay?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizimkiler nazik olmayı bile beceremezken buyrun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
steril kokpit:kokpit güvenliği için, kokpit kapısı son yolcu uçaktan ayrılıncaya kadar kapalı ve kilitli olacaktır.kaynak:jar-ops,rev 2005 yılı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu eskisehir bruksel hattinda cok yolcu var galiba birkac havayolu sirketi ucmaya basladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
açıkçası kaptanların yaptığı tabiki de insani ve duygusal bir hareket..fakat bilindiği gibi cockpit boş bırakılamaz -ki hele durum daha da vahim- de-boarding yapılıyor burada. güvenlik açısından yakışıksız buldum. yer hizmetleri denilen birşey var..o da gelmediyse kabin ekibi var olası acil bir durum için - ki kabin ekibi de stationlarını olası bir evacuation nedeni ile terkedemez...- başlı başına işgüzarlık olmuş..tirübünlere oynama olmuş,kusura bakmayın ama durum bence budur. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir daha yorum gönderiyorum. Kabin görevlisi olarak, bir yaşlı yolcuya aşağıya inmek için yardım ettim diye gerek bu ülkede gerek ise başka ülkede hiçbir kabin amiri veya kaptan laf söyleyemez. Söyletmemde. Çünkü böyle bir kural yok. İşimiz zaten insanlar ile arkadaşlar. Bütün kabin ekibi olarak inmiyoruz ya aşağıya. Buyrun istediğiniz kadar deneyin. Yerde park halinde duran ve motorları kapalı bir uçağı kaçırmak sizce kimin ne işine yarayabilir? Hem havada kaçırmadığı uçağı yerde niye kaçırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir pilot insani bir hareket yapmış, bizimkiler de bunun için kavgaya tutuşmuş. Allah akıl vermiş ama fikir na-mevcut.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000