18 Şubat 2014, Salı 14:08:05

PİLOT İSTİFALARINA REST ÇEKTİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan istifa eden pilotlarla ilgili açıklama yaptı.
  • Bunun için bakana söyleyin zamanında tek kurşun atmadan Yunan Genelkurmay başkanını istifa ettiren ve Kardak'a çıkan Ali Türkşen komutasında SAT timi nasıl tutuklanıp Silivri'de esir alındığı zaman Yunan Basını zafer çığlığı atıyor ise bu askeri pilotların Hava Kuvvetleri'nden istifaları ile de gene aynı basın zafer çığlıkları atıyor.
  • ASKER PİLOT: öncelikle şunu gördüm ki sorduğum sorunun cevabı verilemiyor. Ben cevap vereyim, bizim sivile geçişimiz sizleri etkilediğinden dolayı çaresizlikten hakaret seviyesinde haksız yorum yapıyorsunuz. Gelelim diğer konulara: TK'da sivile ayrı askere aynı muamele yapılmıyor. DLR herkese yapılıyor. SUNEX MOLLY'yi herkese yapıyor, ingilizce notları yine herkese geçerli. PGS'de kısmen katılabilirim ama orada da şu var: bizlerin tecrübelerinden dolayı uçuşlarımız kredilendirildiğinden dolayı erken kaptan olabiliyoruz ve şirketin işine geliyor. Hava kuvvetleri helikopter pilotlarını sivillerle aynı şartlarda alması da bunu destekliyor sanırım ve siz bunu bilmiyorsunuz sanırım. Atlas bile uzun zamandır asker almazken, kaptan yapacak f/o bulamadığı için geçen sene mecburen tekrar asker aldı. Ayrıca sizleri küçümsemek için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın, tecrübemizin olması ve seçicilerin aynı camiadan olması elbette tercih sebebi. Siz olsanız tanıdığınız, bildiğiniz tecrübeli kişiyi tercih etmez misiniz? İstifa olayına zaten yine saldırgan bir şekilde cevap vermişsiniz. Vatan, millet, sakarya muhabbeti yapabilme hakkımız olacak kadar bu vatana hizmet ettik sanırım. İstifa etmiş olmamız daha önce yaptıklarımızı alıp götürmez. İkinci pilot muamelesi derken ne kastediyorsunuz anlamadım doğrusu. Uçuştaki muameleden bahsediyorsanız merak etmeyin kaynağı ne olursa olsun f/o lara benzer muamele yapılıyor. Yaşımız ve tecrübelerimiz göz önüne alındığında kaldırması zor muameleler de oluyor merak etmeyin. Ama bu da ztn işe girdikten sonraki durum. Kaptan çocukları durumuna katılırım ama sivil kaynaklı kaptan çocukları da pilot olup babaları vasıtasıyla işe girmiyorlar mı? Sadece asker kaptan çocuklarına mı torpil yapıyorlar da bunu tüm asker pilotları karalamak için kullanıyorsunuz. Bilemiyorum cevap oldu mu???
  • Bir hava kuvvetleri pilotu olarak bölgede uçarken kobraların izli mermilerini gördüğümde hep dua ederdim, Allah güç kuvvet versin diye. Size hakkınızı verecek maaşı ben bilemiyorum doğrusu.
  • Cevap bekleyen asker pilot arkadasim: Pek çoğunuz örümcek ağı gibi airline'lara çöreklenmiş durumda mı? EVET Asker kökenlilere hertürlü kıyağı çekerken sivilden gelenlerden olduk olmadık molly, DLR gibi garip yeterlilikler,TOEFL, TOEIC gibi yabancı dil puanları talep ediyomusnz? EVET Hatta çoğu şirket sizden bir kuruş para da talep etmeden type eğitminizi verip sizi sağ koltuğa oturttururken sivillerden olmadık binlerde euro talep ediyomusnz? EVET Hemen hepiniz sivilden gelenlere ikinci sınıf pilot muamelesi yaparken ironik şekilde kendi bebelerinizi pilot yapıyormusunz? EVET İlk fırsatta askerlikten istifa edip havayoluna geçiyor ama her daim vatan millet sakatya muhabbeti çeviriyomusunz? EVET İşte isyan bunlara,kurduğunuz adil olmayan düzene, eyyamcı yaklaşımınıza,çeteleşerek sağladığınız avantalara.. Üstelik sadece kendiniz için de değil, bebeleriniz için de sağladığınız kıyaklara.. İsyan bunlara.. Şimdi aranızdan bir delikanlı çıkar mı dürüstlükle bunlara cevap verebilecek?
  • ASKER PİLOT Soruyor ve cevap bekliyorum... Devlet bir mecburi hizmet belirlemiş. Sonra da"sana verdiğim eğitimin karşılığı şu kadar sene, bitirdikten sonra gidebilirsin" demiş mi? Demiş. Buna uyarak istifa edenler neden bazı kimseler tarafından karalanıyor? Vergilerle eğitim görülüyor tamam da, mecburi hizmet 25 yıl olsaydı bu sefer de bunu doldurup gidenlere aynı ithamlarda bulunulacaktı. Bu işin dibi yok yani. Sözde Hakkını helal etmeyenler, vatan haini diyenler, somut olarak neye dayanarak bunları diyebiliyorlar? Bir insana ulu orta, mesnetsizce hakaret etme hakkını nereden buluyorlar? Söyleyebilirler mi acaba çok merak ediyorum???
  • Hep hava kuvvetlerinden ve pilotlarından bahsedimiş... yazık öncelikle uçan herkese sivil-asker emniyetli uçuşlar dilerim. Ancak Kara havacılar da var bu ülkede ve sessiz sedasız bölgede isabet alarak uçuşlarını yapıyorlar. 20 milyon dolarlık hava araçlarıyla ve komik maaşlarla, üzerine de bazıları tarafından pilot olarak kabul edilmeden hayatlarına devam ediyorlar. Son söz eğer kanuni hakkınız verilirse herkesin doğal hakkıdır ayrılmak. Yeterki sonrasında ve hep düşük egolu olarak kaynağına bakmadan her pilotu (karacı, sg, dzkk, hvkk yada sivil kaynaklı olsun) aynı gözle görebilmekte....
  • E hadi ben babamin parasiyla pilot oldum, oteki hepimizin babasinin parasiyla pilot oldu, oyle birakip kacmak varmi?
  • Ilkokul yillarinda bir arkadasim vardi. Ayni mahallede cocuklugumuz gecti.5 e kadar beraber okuduk. Bu arkadas normal bir isci cocugu. Ama matematikte tam bir deha. Ortaouklu yine beraber okuduk.Yine matematik te bomba gibi. Kuleliyi derece ile kazandi. Oradan HHO. Bileginin hakki ile torpil morpil hikaye f-4 cü oldu. Oradan Tanker .Oradanda THY. Ya diyorum. Sende ne kafa varmis. Yarisinin bana verseydin ne olurdu derim. 4+4 lük bir insandir. Buradan ,Alninin teri ile pilot olmus,bu arkadasim gibi herkesi kutluyorum. Bu milletin parasida helal size. Taseronlara bakmayin siz...
  • Dilekçeyi verdiği tarih önemli değil mi? Sen istediğin zaman yasayi imzala....
  • Baba parası ile pilot olup, sonra da burada klavye kabadayılığı yapan Arkadaşlar; Biraz insaf edin. İttire kaktıra dandirik bir üniversite okuyup, babanızın parasıyla pilot oluyorsunuz. Utanmadan yıllarca dağ bayır demeden bu vatana hizmet edip, yasal zorunluluklarını tamamladıktan sonra istifa eden arkadaşlara laf ediyorsunuz. Sonra da paralı askerlik yapıp, adam diye ortalıkta dolaşıyorsunuz. Ben size ne diyeyim. Hata bu kadar sağduyu yoksunu adamları o kokpite oturtanlarda.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan istifa eden pilotlarla ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz, istifaların hemen yürürlüğe girmeyeceğini, yeni yasa kapsamında 1.5 yıllık mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra istifaların geçerli olacağını söyledi. Yılmaz, pilotların istifası ile hava kuvvetlerinin etkilenmeyeceğini belirtirken de, “Hava kuvvetlerimiz tarihinde olmadığı kadar güçlüdür” dedi.

Türkiye gazetesinin haberine göre; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş pilotlarının istifalarına ilişkin, “İstifalar ancak 1.5 yıllık mecburi hizmet süresini doldurduktan sonra geçerli olacak” dedi.

74 pilot istifa etti ama...

Yılmaz, TBMM'de bazı gazetecilerle sohbetinde Hava Kuvvetleri'nden istifa eden pilotlarla ilgili soruları cevapladı.

İSTİFALAR ŞUBAT SONUNA KADAR BEKLETİLECEK

Yılmaz, şöyle konuştu:

“Öyle pilotların uçup gittiği filan söz konusu değil. İstifa dilekçeleri kural gereği Şubat sonuna kadar bekletilecek. Mecburi hizmetle ilgili yasa da o tarihe kadar onaylanırsa, istifaları hemen yürürlüğe girmez. Bu yasaya göre, 1.5 yıllık mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra istifaları geçerli olacak. Hava Kuvvetleri'nde yeterince pilot var. Tarihinde olmadığı kadar güçlüdür Hava Kuvvetlerimiz. Cuma günü de Awacs erken uyarı uçağını teslim alıyoruz. Bu, Hava Kuvvetleri'mizin gücüne güç katacak.”

GİDENİ TUTMAYIZ

Bakan Yılmaz, istifaların kabul edilmemesi gibi bir durumun olup olmayacağı sorusuna da, “Hayır. Gideni tutma gibi bir şeyimiz yok” cevabını verdi. “Pilotları tutmak için herhangi bir teşvik edici düzenleme olabilir mi?” şeklindeki soru üzerine ise Yılmaz, “Hizmetin gereği neyse o yapılır” diye konuştu.

PİLOT İSTİFALARINA REST ÇEKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Güçlüdür??? ~ 10 yıl önce
Bunun için bakana söyleyin zamanında tek kurşun atmadan Yunan Genelkurmay başkanını istifa ettiren ve Kardak'a çıkan Ali Türkşen komutasında SAT timi nasıl tutuklanıp Silivri'de esir alındığı zaman Yunan Basını zafer çığlığı atıyor ise bu askeri pilotların Hava Kuvvetleri'nden istifaları ile de gene aynı basın zafer çığlıkları atıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ASKER PİLOT: öncelikle şunu gördüm ki sorduğum sorunun cevabı verilemiyor. Ben cevap vereyim, bizim sivile geçişimiz sizleri etkilediğinden dolayı çaresizlikten hakaret seviyesinde haksız yorum yapıyorsunuz. Gelelim diğer konulara: TK'da sivile ayrı askere aynı muamele yapılmıyor. DLR herkese yapılıyor. SUNEX MOLLY'yi herkese yapıyor, ingilizce notları yine herkese geçerli. PGS'de kısmen katılabilirim ama orada da şu var: bizlerin tecrübelerinden dolayı uçuşlarımız kredilendirildiğinden dolayı erken kaptan olabiliyoruz ve şirketin işine geliyor. Hava kuvvetleri helikopter pilotlarını sivillerle aynı şartlarda alması da bunu destekliyor sanırım ve siz bunu bilmiyorsunuz sanırım. Atlas bile uzun zamandır asker almazken, kaptan yapacak f/o bulamadığı için geçen sene mecburen tekrar asker aldı. Ayrıca sizleri küçümsemek için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın, tecrübemizin olması ve seçicilerin aynı camiadan olması elbette tercih sebebi. Siz olsanız tanıdığınız, bildiğiniz tecrübeli kişiyi tercih etmez misiniz? İstifa olayına zaten yine saldırgan bir şekilde cevap vermişsiniz. Vatan, millet, sakarya muhabbeti yapabilme hakkımız olacak kadar bu vatana hizmet ettik sanırım. İstifa etmiş olmamız daha önce yaptıklarımızı alıp götürmez. İkinci pilot muamelesi derken ne kastediyorsunuz anlamadım doğrusu. Uçuştaki muameleden bahsediyorsanız merak etmeyin kaynağı ne olursa olsun f/o lara benzer muamele yapılıyor. Yaşımız ve tecrübelerimiz göz önüne alındığında kaldırması zor muameleler de oluyor merak etmeyin. Ama bu da ztn işe girdikten sonraki durum. Kaptan çocukları durumuna katılırım ama sivil kaynaklı kaptan çocukları da pilot olup babaları vasıtasıyla işe girmiyorlar mı? Sadece asker kaptan çocuklarına mı torpil yapıyorlar da bunu tüm asker pilotları karalamak için kullanıyorsunuz. Bilemiyorum cevap oldu mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Pilot ~ 10 yıl önce
Haklısınız, diyecek birşey yok. Şu asker-sivil konusu bitse de rahatlasak artık. Eminim, kokpitler daha huzurlu olur. Herkes işini yapsın.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir hava kuvvetleri pilotu olarak bölgede uçarken kobraların izli mermilerini gördüğümde hep dua ederdim, Allah güç kuvvet versin diye. Size hakkınızı verecek maaşı ben bilemiyorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Cevap bekleyen asker pilot arkadasim: Pek çoğunuz örümcek ağı gibi airline'lara çöreklenmiş durumda mı? EVET Asker kökenlilere hertürlü kıyağı çekerken sivilden gelenlerden olduk olmadık molly, DLR gibi garip yeterlilikler,TOEFL, TOEIC gibi yabancı dil puanları talep ediyomusnz? EVET Hatta çoğu şirket sizden bir kuruş para da talep etmeden type eğitminizi verip sizi sağ koltuğa oturttururken sivillerden olmadık binlerde euro talep ediyomusnz? EVET Hemen hepiniz sivilden gelenlere ikinci sınıf pilot muamelesi yaparken ironik şekilde kendi bebelerinizi pilot yapıyormusunz? EVET İlk fırsatta askerlikten istifa edip havayoluna geçiyor ama her daim vatan millet sakatya muhabbeti çeviriyomusunz? EVET İşte isyan bunlara,kurduğunuz adil olmayan düzene, eyyamcı yaklaşımınıza,çeteleşerek sağladığınız avantalara.. Üstelik sadece kendiniz için de değil, bebeleriniz için de sağladığınız kıyaklara.. İsyan bunlara.. Şimdi aranızdan bir delikanlı çıkar mı dürüstlükle bunlara cevap verebilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
brv ~ 10 yıl önce
helal olsun çok güzel yazmışsınız..ama bu yazılanlarada kılıf hemen hazırlar bu arkadaşlar merak etmeyin...böyle kıvırma işlerinde üzerlerine yoktur
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ASKER PİLOT Soruyor ve cevap bekliyorum... Devlet bir mecburi hizmet belirlemiş. Sonra da"sana verdiğim eğitimin karşılığı şu kadar sene, bitirdikten sonra gidebilirsin" demiş mi? Demiş. Buna uyarak istifa edenler neden bazı kimseler tarafından karalanıyor? Vergilerle eğitim görülüyor tamam da, mecburi hizmet 25 yıl olsaydı bu sefer de bunu doldurup gidenlere aynı ithamlarda bulunulacaktı. Bu işin dibi yok yani. Sözde Hakkını helal etmeyenler, vatan haini diyenler, somut olarak neye dayanarak bunları diyebiliyorlar? Bir insana ulu orta, mesnetsizce hakaret etme hakkını nereden buluyorlar? Söyleyebilirler mi acaba çok merak ediyorum???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hep hava kuvvetlerinden ve pilotlarından bahsedimiş... yazık öncelikle uçan herkese sivil-asker emniyetli uçuşlar dilerim. Ancak Kara havacılar da var bu ülkede ve sessiz sedasız bölgede isabet alarak uçuşlarını yapıyorlar. 20 milyon dolarlık hava araçlarıyla ve komik maaşlarla, üzerine de bazıları tarafından pilot olarak kabul edilmeden hayatlarına devam ediyorlar. Son söz eğer kanuni hakkınız verilirse herkesin doğal hakkıdır ayrılmak. Yeterki sonrasında ve hep düşük egolu olarak kaynağına bakmadan her pilotu (karacı, sg, dzkk, hvkk yada sivil kaynaklı olsun) aynı gözle görebilmekte....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insaf diyene ~ 10 yıl önce
E hadi ben babamin parasiyla pilot oldum, oteki hepimizin babasinin parasiyla pilot oldu, oyle birakip kacmak varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot. ~ 10 yıl önce
Ilkokul yillarinda bir arkadasim vardi. Ayni mahallede cocuklugumuz gecti.5 e kadar beraber okuduk. Bu arkadas normal bir isci cocugu. Ama matematikte tam bir deha. Ortaouklu yine beraber okuduk.Yine matematik te bomba gibi. Kuleliyi derece ile kazandi. Oradan HHO. Bileginin hakki ile torpil morpil hikaye f-4 cü oldu. Oradan Tanker .Oradanda THY. Ya diyorum. Sende ne kafa varmis. Yarisinin bana verseydin ne olurdu derim. 4+4 lük bir insandir. Buradan ,Alninin teri ile pilot olmus,bu arkadasim gibi herkesi kutluyorum. Bu milletin parasida helal size. Taseronlara bakmayin siz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dilekçeyi verdiği tarih önemli değil mi? Sen istediğin zaman yasayi imzala....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 10 yıl önce
Baba parası ile pilot olup, sonra da burada klavye kabadayılığı yapan Arkadaşlar; Biraz insaf edin. İttire kaktıra dandirik bir üniversite okuyup, babanızın parasıyla pilot oluyorsunuz. Utanmadan yıllarca dağ bayır demeden bu vatana hizmet edip, yasal zorunluluklarını tamamladıktan sonra istifa eden arkadaşlara laf ediyorsunuz. Sonra da paralı askerlik yapıp, adam diye ortalıkta dolaşıyorsunuz. Ben size ne diyeyim. Hata bu kadar sağduyu yoksunu adamları o kokpite oturtanlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insafa ~ 10 yıl önce
kardeşim sen ve senin gibiler kimin parasıyla pilot yapıldınız? ayıptır yahu bir tuturmışunuz baba parası.evini ,dükkanını satan veya kredi kullanan zehir gibi gençler var sadece benim bildiğim onlarca utanın biraz bu vatanın gençlerini sadece asker değil diye neredeyse vatan hani ilan edeceksiniz ayıptır be ..
Sayın İnsafa.. ~ 10 yıl önce
'Baba parası' derken,Cpt. çocuklarını mı,yoksa maddi durumu iyi olan kişilerin çocuklarını mı,kredi çekip binbir zorlukla uçuş eğitimi almış kişileri mi kastediyorsunuz?'ittire Kaktıra dandirik bir üniversite' okumak soyleminiz ne demek??S.H.G.M'lüğünün talimatı,prosedürü ortadadır ve açıktır.'Vatana Hizmet' kimsenin tekelinde değildir,(bu görevden kaçmak için herşeyi yapanları ayrı tutarım),Ben şahsen Komando olarak ifa ettim.'Sivilden Pilot olmaz mantığını savunup,oğlunu,kızını,komşusunu pilot yapanları da biliyoruz...Ailesine,evladına daha iyi şartlar sunmak için Sivil sektöre geçenlere kimse bir tek laf edemez...Ama Lütfen,sizde,yanınza gelen 'Türk' kardeşlerinize sahip çıkın,küçük görmeyin,onları eğitin,onlardan birşeyler öğrenin.Hayat nerede olursa olsun bir 'öğrenme' süreci değil midir?? Saygılar.
İnsaf a cvp ~ 10 yıl önce
o dediklerin baba parasıyla dandik üniversiteleri bitirip baba torpiliyle işe giren kaptan bebeleri cnm :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000