08 Şubat 2011, Salı 11:08:56

PİLOT EĞİTİMİ VE UÇUŞ OKULLARI

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, Türkiye'deki pilot eğitimi ve uçuş okullarını köşesine taşıdı. Peki, Erdağ
  • Hay ağzına sağlık. Nede güzel ifade etmişsin. Otellerde kalıpta taraf tutananlara, selam olsun. Emekli Ramiz aga.
  • "Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok. " Anlayan anladı.
  • yahu arkadaşlar hep diyorsunuzki " türkiyede işsiz pilot çok" yahu azıcık kafanızı çalıştırın. siz sanıyormusunuzki yabancı pilotlara onay veren kuruluş SHGM.. hatırlatalım. SHGM uçuş kalitesi ve güvenliği ve sistemin yürütülmesinden sorumludur. burada yabancı pilotlara çalışma iznini veren çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ÇSGB kurumunu sıkıştırın. bakın bakalım izin çıkıyormu o zaman. yabancı pilot da çalışabiliyormu. Tabi havayolu şirketlerimiz Yediriyor yöneticilere... ( gerek bedava bilet yada ücretsiz çok pahalı tatil )
  • askeriyeden egitim alıp da sivile yuksek ucret icin gecmek bence etige aykiri herseyden önce vefa derim bu ulkenin ordusu seni egitmis sana kol kanat germis sen onların herseyinden yararlanmis en özverili en iyi egitimi gormussun sonra sırtını donmussun e sen gidersen o giderse orduda kim kalacak kim koruyacak bu vatani size binbir umitle emek veren ustleriniz kendilerinin yerine gecmeniz icin sizi yetistiren bu ulkenin gercek savunucularını hayal kırıklıgına ugratmak hic mi umrunuzda degil... yazik... bu vatana ve millete saygisizliktir baska hicbisey degildir... saygılarımla...
  • Yabancı dolsun, kazık fiyatlara rağmen Türkler iş bulamasın, işe niyetlenenlerde ürksün ki ileride düşük maaş yada iyi yetişmiş gençler nedeniyle işsiz kalma riskim doğmasın zihniyetindekileri hayretle gördüm ve inşallah başkaları için diledikleri başına gelir diyerekten onlara da kocaman bir yazıklar olsun kampanyası başlatsakmı acaba diye düşünelim derim.
  • Senin bırak pilot olmayı sektörden olduğundan bile kuşkum var ya neyse. Sen Type parası verdinmi cebindende millete akıl veriyorsun? yada alınteri ile kazandığın para ile mi aldın uçuş eğitimini ? İşe girebilecekmiydin acab 1000 sayısını bulmuş yabancı olsaydı senin zamanında, yada acaba şu küçümsediğin çocukların geçtiği 14 sınavı acaba sen geçebilecekmiydin, inan çok fazla ihtimal vermiyorum sana bu kafa ile sadece allah akıl fikir versin, eğer gerçekten uçuyorsanda nerede uçtuğunu yazda sana denk gelma riskine girmemek için o şirketle yolculuk etmeyeyim artık...
  • 1. Sadece TSK dan iyi pilot olunmaz. TSK kökenli nice ilgisiz pilotlar vardır. 2. Bir sekilde pilot olmuş biri ile uçarsanız kökenine göre tecrubelerinizi aktarmaz mısınız? 3. Sivil uçuş okullarının pilotaj egitiminin yetersizliği varsa öncelikle SHGM nün sorumluluğudur. 4. Sivil kaynaklı uçuş okulu mezunlarından da yüzlerce iyi bilgili ve becerili pilotlar mevcuttur.
  • Geçen gün haberdede çıktı thy doğu ülkelerden pilot alıcakmış ilk önce kendi ülkesine baksın bu kadar işsiz pilotu görmezden gelemez + yabancı pilotta çalıştıramaz adı üstünde TÜRK hava yolları .
  • Herkes bu ülkenin evladı değil mi?İster ana baba parası ile,ister banka kredisi alarak,ister askeri pilot,karacı,havacı,denizci,jandarma,polis...ne farkeder ki?Kıskanmayın,destek olun birbirinize...Bakın yabancılara...nasıl da kapitülasyonları geri getiriyorlar...Sözleşmelerinde 1000 Euro ev kirası alıyorlar...LÜTFEN...Sevelim birbirimizi...
  • askerlerle siviller birbirini yesin, koltuklari yabancilar kapsin. Ey Turk insani !!! Uyuma!!!!

Özel sektörün de sivil hava taşımacılığı faaliyetinde bulunabilmesine olanak sağlayan ve 1983 yılında çıkarılan 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu  ve 2003 yılında  iç hatların serbestleştirilmesi Türk sivil havacılık tarihi bakımından bir dönüm noktasıdır.

Ülkemizde hava taşımacılığı sektörü geçtiğimiz 25 yılda, özellikle de 2003 yılından başlayarak iç hatlardaki serbestleşme, dünyada yaşanan küreselleşmenin etkisi ve dünya sivil havacılık sektörünün gelişmesine paralel olarak dünya standartlarının çok üzerinde  bir büyüme kaydetmiştir.

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

PİLOT EĞİTİMİ VE UÇUŞ OKULLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hay ağzına sağlık. Nede güzel ifade etmişsin. Otellerde kalıpta taraf tutananlara, selam olsun. Emekli Ramiz aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok. " Anlayan anladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu arkadaşlar hep diyorsunuzki " türkiyede işsiz pilot çok" yahu azıcık kafanızı çalıştırın. siz sanıyormusunuzki yabancı pilotlara onay veren kuruluş SHGM.. hatırlatalım. SHGM uçuş kalitesi ve güvenliği ve sistemin yürütülmesinden sorumludur. burada yabancı pilotlara çalışma iznini veren çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ÇSGB kurumunu sıkıştırın. bakın bakalım izin çıkıyormu o zaman. yabancı pilot da çalışabiliyormu. Tabi havayolu şirketlerimiz Yediriyor yöneticilere... ( gerek bedava bilet yada ücretsiz çok pahalı tatil )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
askeriyeden egitim alıp da sivile yuksek ucret icin gecmek bence etige aykiri herseyden önce vefa derim bu ulkenin ordusu seni egitmis sana kol kanat germis sen onların herseyinden yararlanmis en özverili en iyi egitimi gormussun sonra sırtını donmussun e sen gidersen o giderse orduda kim kalacak kim koruyacak bu vatani size binbir umitle emek veren ustleriniz kendilerinin yerine gecmeniz icin sizi yetistiren bu ulkenin gercek savunucularını hayal kırıklıgına ugratmak hic mi umrunuzda degil... yazik... bu vatana ve millete saygisizliktir baska hicbisey degildir... saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı dolsun, kazık fiyatlara rağmen Türkler iş bulamasın, işe niyetlenenlerde ürksün ki ileride düşük maaş yada iyi yetişmiş gençler nedeniyle işsiz kalma riskim doğmasın zihniyetindekileri hayretle gördüm ve inşallah başkaları için diledikleri başına gelir diyerekten onlara da kocaman bir yazıklar olsun kampanyası başlatsakmı acaba diye düşünelim derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin bırak pilot olmayı sektörden olduğundan bile kuşkum var ya neyse. Sen Type parası verdinmi cebindende millete akıl veriyorsun? yada alınteri ile kazandığın para ile mi aldın uçuş eğitimini ? İşe girebilecekmiydin acab 1000 sayısını bulmuş yabancı olsaydı senin zamanında, yada acaba şu küçümsediğin çocukların geçtiği 14 sınavı acaba sen geçebilecekmiydin, inan çok fazla ihtimal vermiyorum sana bu kafa ile sadece allah akıl fikir versin, eğer gerçekten uçuyorsanda nerede uçtuğunu yazda sana denk gelma riskine girmemek için o şirketle yolculuk etmeyeyim artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Sadece TSK dan iyi pilot olunmaz. TSK kökenli nice ilgisiz pilotlar vardır. 2. Bir sekilde pilot olmuş biri ile uçarsanız kökenine göre tecrubelerinizi aktarmaz mısınız? 3. Sivil uçuş okullarının pilotaj egitiminin yetersizliği varsa öncelikle SHGM nün sorumluluğudur. 4. Sivil kaynaklı uçuş okulu mezunlarından da yüzlerce iyi bilgili ve becerili pilotlar mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçen gün haberdede çıktı thy doğu ülkelerden pilot alıcakmış ilk önce kendi ülkesine baksın bu kadar işsiz pilotu görmezden gelemez + yabancı pilotta çalıştıramaz adı üstünde TÜRK hava yolları .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes bu ülkenin evladı değil mi?İster ana baba parası ile,ister banka kredisi alarak,ister askeri pilot,karacı,havacı,denizci,jandarma,polis...ne farkeder ki?Kıskanmayın,destek olun birbirinize...Bakın yabancılara...nasıl da kapitülasyonları geri getiriyorlar...Sözleşmelerinde 1000 Euro ev kirası alıyorlar...LÜTFEN...Sevelim birbirimizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
askerlerle siviller birbirini yesin, koltuklari yabancilar kapsin. Ey Turk insani !!! Uyuma!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000