24 Nisan 2017, Pazartesi 14:33:58

Pilot anlaşması için son aşamaya gelindi

Acil pilot ihtiyacının karşılanması için havayolu şirketleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) görüşmelerinde önemli aşama geride kaldı.
  • Bu geri döneceklerin üç gün sonra aaa bunlar betöcü ketöcü mergenekoncu diye bir kumpasla içeri tıkılmama garantileri varmı? bu devirde asker olmak elinde pimi çekilmiş patlamaya hazır el bmbasıyla dolaşmaya benziyor. gönüllü kimse dönmez dönende ya işsizdir ya çalıştığı yerden maaş alamıyordur yada 3-5 yıl çalışıp albay emeklisi olayım diye gider. kimse martaval okumasın. isteyen buyursun gitsin,vatan millet diyen çook eskilerde maden o kadar vatanseverler lütfedip bedava gitsin hatta
  • Amerika bu reserve sistemi 50 senedir uygulamakta Delta hava yollarinda A320 driver Ayrica Ayda belle Saat F16 reserve pilot olarak National Guard da F16 pilotu
  • güven ortamı olmadığı sürece kimsenin dönmek için gönüllü olacağını sanmıyorum. Gönüllü olanlar da muhtemelen daha büyük mevkiler için yaranmaya çalışıyordur. Hem Nasıl güveneceksin ki? Zamanında "kardeşim! insan arkadaşını ispiyonlar mı?" diye uyardığımızda (vatan hainliği, yüz kızartıcı suçlar vs'den bahsetmiyorum) rapor edilen bile bunu normal karşılıyordu. Çok değil, bundan bikaç sene önce. o zaman "bugün arkadaşını satan yarın öbür gün vatanını, milletini satar" dediğimizde herkes abarttığımızı düşünüyordu. Sebepsiz yere elenen onlarca insana şahit oldu bu gözler. O yüzden asıl temizliğin Çiğli'den başlaması gerekiyor ya, neyse... Şimdi gel de ayrılmış pilotların "dünü, bugünü, geleceğiyle" mütemadiyen insanların birbirinin kuyusununu kazdığı bu camiaya dönmek için istekli olmasını bekle...
  • Zamanında spitfire'ı test eden kadayıf kaptan mıho geri dönecek mi?
  • Yazık günah. Önce değerli şerefli pilotların atılması için kazılan kuyulara müdahale etme. Şimdi de düşürdüğün kişilere sarıl. Bence ayağının altını öpseler yine gitmemek lazım ama mecbur tutulacak duyduğum kadarıyla. İnsanlar hayat kuruyor. Çoçuğu eşi bir yerlere gidiyor. Sen bir gecede ihtiyaç var diye kanunla geri çağırıyorsun. Savaş yok şuan. Kimse vatan millet demesin. Bildiğim kadarıyla bu insanlardan sağlık hatta disiplin gerekçe gösterilip ayrılmaya zorlanan olmuş. Ne oldu bu insanlara iyileştiler mi? Disiplin sorunlarını sivilde mi aştılar!?Zorla da olsa alacaklar galiba. Giden abi ve büyüklerime şimdiden saygı sevgi emniyetli uçuşlar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.
  • Antalyada eski F35 pilotu baha vardi herseyi cok bilen. Kesin gitsin bence.
  • Sayın TSK yetkililieri; ortada suan o kadar işsiz pilot varken havayolları ile anlaşmak ne demek ? imkan verildiği taktirde işsiz pilotlardan kaç kişinin geleceği hesaba neden katılmiyor acaba? yaş sınırı 32 koymuşsunuz birde!!! alsanıza mezun olan hazır issiz pilotları madem öyle? çocuklar hem saat yapsın hem vatana hizmet etsin yeni mezunlariniz gelene kadar sözlesme ile uçurun...Saygılar..
  • meğer Hava Kuvvetlerinin neredeyse 3/2'si Fetoymuş !! Neymiş bu lanet böyle !!!
  • Hava kuvvetlerini seviyoruz, 3-5 çapulcu fetöcünün yüzünden Hv.K.lerimiz ne hale geldi, bunlar memleketin altını oyarken bizleri birşekilde (balyoz, ergenekon) sağlık ve başka sebeplerle sistemin dışına ittiler, kritik yerlere geldiler, sinsi bir şekilde ilerlediler, hükümetten destek aldılar, korundular ve sonuç ortada, umarım eski güzel ve güçlü günlerine ulaşır Hava kuvvetlerimiz.
  • Baho napio F35 e gidiyormu?

Acil pilot ihtiyacının karşılanması için havayolu şirketleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) görüşmelerinde önemli aşama geride kaldı. TSK’nın ihtiyacı karşılanırken havayollarını da pilot sıkıntısına sokmadan  bu sürecin atlatılması planlanıyor. Bu konuda kanuni düzenlemenin tamamlanmasının ardından düğmeye basılacak.

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında özelikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda çok sayıda pilot FETÖ bağlantısı nedeniyle atılmıştı. Pilot sayısının limite gelmesinin ardından TSK geri dönmek isteyen pilotlar için kapıyı açmıştı. Ancak ihtiyacın daha yüksek olması, tecrübeli pilot sayısının artırılması için farklı bir uygulama üzerinde çalışmalar tamamlandı.

Ortak çözüm

Konuyla ilgili olarak havayolları ile birlikte çalışan TSK, iki tarafı da sıkıntıya sokmadan yapılacak ortak çözümler konusunda ciddi yol aldı.  Plana göre yaşı daha genç, sağlık kriterlerini tutan asker kökenli pilotlar Hava Kuvvetleri’ne dönecek. Belirli bir süre görev yapacak ve pilot yetiştirilmesine katkıda bulunacak.

Programın ikinci aşamasını, ABD’de uzun yıllardır uygulanan ‘yedeklik’ sistemi oluşturuyor. Mecburi hizmetini tamamlayıp havayollarına geçen askeri pilotlar, belirli bir yıl boyunca askeri görevlerini yerine getirecek. Örneğin bir F-16 pilotu mecburi hizmetinin ardından havayollarında uçarken yılın belirli bir döneminde Hava Kuvvetleri’ne dönecek. Minimum harbe hazırlık düzeyinde F-16 uçuşlarını yapacak. Daha sonra sivile dönecek. Geçişler sırasında tamamlayıcı eğitim alacak.

Askeri uzmanlar bir F-16 pilotunun yetişmesinin yıllar aldığı ve milyon dolarlara mal olduğuna dikkat çekerek “Benzer sistem ABD’de uygulanıyor. Savaş durumunda bu pilotlar göreve çağrılıyor. Böylelikle yetişmiş personel sorunu yaşanmıyor” dediler. (CNN Türk)

Pilot anlaşması için son aşamaya gelindi

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

martı ~ 7 yıl önce
Bu geri döneceklerin üç gün sonra aaa bunlar betöcü ketöcü mergenekoncu diye bir kumpasla içeri tıkılmama garantileri varmı? bu devirde asker olmak elinde pimi çekilmiş patlamaya hazır el bmbasıyla dolaşmaya benziyor. gönüllü kimse dönmez dönende ya işsizdir ya çalıştığı yerden maaş alamıyordur yada 3-5 yıl çalışıp albay emeklisi olayım diye gider. kimse martaval okumasın. isteyen buyursun gitsin,vatan millet diyen çook eskilerde maden o kadar vatanseverler lütfedip bedava gitsin hatta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunaydin THK ~ 7 yıl önce
Amerika bu reserve sistemi 50 senedir uygulamakta Delta hava yollarinda A320 driver Ayrica Ayda belle Saat F16 reserve pilot olarak National Guard da F16 pilotu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
güven ortamı olmadığı sürece kimsenin dönmek için gönüllü olacağını sanmıyorum. Gönüllü olanlar da muhtemelen daha büyük mevkiler için yaranmaya çalışıyordur. Hem Nasıl güveneceksin ki? Zamanında "kardeşim! insan arkadaşını ispiyonlar mı?" diye uyardığımızda (vatan hainliği, yüz kızartıcı suçlar vs'den bahsetmiyorum) rapor edilen bile bunu normal karşılıyordu. Çok değil, bundan bikaç sene önce. o zaman "bugün arkadaşını satan yarın öbür gün vatanını, milletini satar" dediğimizde herkes abarttığımızı düşünüyordu. Sebepsiz yere elenen onlarca insana şahit oldu bu gözler. O yüzden asıl temizliğin Çiğli'den başlaması gerekiyor ya, neyse... Şimdi gel de ayrılmış pilotların "dünü, bugünü, geleceğiyle" mütemadiyen insanların birbirinin kuyusununu kazdığı bu camiaya dönmek için istekli olmasını bekle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MIHO ~ 7 yıl önce
Zamanında spitfire'ı test eden kadayıf kaptan mıho geri dönecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddenmi? ~ 7 yıl önce
Ellerinden öperim ben öyle efsanenin sen ne diyorsun... :)
Sivil F/O ~ 7 yıl önce
Yazık günah. Önce değerli şerefli pilotların atılması için kazılan kuyulara müdahale etme. Şimdi de düşürdüğün kişilere sarıl. Bence ayağının altını öpseler yine gitmemek lazım ama mecbur tutulacak duyduğum kadarıyla. İnsanlar hayat kuruyor. Çoçuğu eşi bir yerlere gidiyor. Sen bir gecede ihtiyaç var diye kanunla geri çağırıyorsun. Savaş yok şuan. Kimse vatan millet demesin. Bildiğim kadarıyla bu insanlardan sağlık hatta disiplin gerekçe gösterilip ayrılmaya zorlanan olmuş. Ne oldu bu insanlara iyileştiler mi? Disiplin sorunlarını sivilde mi aştılar!?Zorla da olsa alacaklar galiba. Giden abi ve büyüklerime şimdiden saygı sevgi emniyetli uçuşlar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şerefli ~ 7 yıl önce
şeref sadece lafla olmuyor çok sayın f/o. Şerefi olanlar dün yalanlara iftiralara direnmeye bugünlerde de geri dönmeye çalıştı çalışıyor. Seninki nasıl onun da sen söyle. Sanki herşeyi biliyorsun da konuşuyorsun. Bu ülke ne badireler atlatmış sadece pilotlara yapılmış bir olay yok. Ama ihtiyaç varsa parayı da kariyeri de bırakırız. sana kalmadı. sen kendi işine bak.
Baska bir sivil fo ~ 7 yıl önce
Cok haklisiniz. Giden veya zorunda olan asker abilerimize allah kolaylik versin.
asker F/O ~ 7 yıl önce
agzina saglik. keske herkes senin gibi dusunebilse
Ayt ~ 7 yıl önce
Antalyada eski F35 pilotu baha vardi herseyi cok bilen. Kesin gitsin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim misim yok ~ 7 yıl önce
Sayın TSK yetkililieri; ortada suan o kadar işsiz pilot varken havayolları ile anlaşmak ne demek ? imkan verildiği taktirde işsiz pilotlardan kaç kişinin geleceği hesaba neden katılmiyor acaba? yaş sınırı 32 koymuşsunuz birde!!! alsanıza mezun olan hazır issiz pilotları madem öyle? çocuklar hem saat yapsın hem vatana hizmet etsin yeni mezunlariniz gelene kadar sözlesme ile uçurun...Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 7 yıl önce
arkadas.... sen jet ucaginda ucmayi ekran basinda joysticki saga sola yatirmak zannediyosun galiba
isim ~ 7 yıl önce
arkadas ben sadece jetler için konuşmadım diğer uçakları da göz önünde bulundurarak söyledim..
isim yazana ~ 7 yıl önce
peki dostum yeni harp okuluna alınacak kişilerde gözler 0 olacak hiçbir rahatsızlık olmayacak gibi katı kurallar ver iken 40-50 yaş gurubunda ne göz 0 numaradır nede vucud kusursuzdur. Sıfırdan akademiye alınacak kişilerin kıstaslarını biraz yumuşatın da 50 yaşındaki yakın gözlüğü olmadan electronicleri göremeyen kişide joystick i sağa sola ezbere yatırmasın.
kamyoncu ~ 7 yıl önce
meğer Hava Kuvvetlerinin neredeyse 3/2'si Fetoymuş !! Neymiş bu lanet böyle !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kandırılma ~ 7 yıl önce
Hava kuvvetlerini seviyoruz, 3-5 çapulcu fetöcünün yüzünden Hv.K.lerimiz ne hale geldi, bunlar memleketin altını oyarken bizleri birşekilde (balyoz, ergenekon) sağlık ve başka sebeplerle sistemin dışına ittiler, kritik yerlere geldiler, sinsi bir şekilde ilerlediler, hükümetten destek aldılar, korundular ve sonuç ortada, umarım eski güzel ve güçlü günlerine ulaşır Hava kuvvetlerimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
3-5 derken???? Hava kuvveti mı kaldı ??? Alayı fetocu imiş ... yazıklar olsun........
Tuş ~ 7 yıl önce
Yani herifler sizi tuş etti. Yazıklar olsun be! Mahalle maçı yapıp kaybeden bebeler gibi ağlamak neyin nesi?
Tuş'a cevap ~ 7 yıl önce
Onlar bizi hile hurda ile olmadık çamur atarken siz onları alkışlıyordunuz.
Xsx ~ 7 yıl önce
Baho napio F35 e gidiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000