20 Temmuz 2012, Cuma 11:27:09

PİLOT ADAYLARININ DİKKATİNE...

Geçtiğimiz yıl açtığı ‘Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı’ ile havacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Özyeğin Üniversitesi, dün düzenlediği lansmanla ‘Pilot Eğitimi Lisans Programı’ açtığını duyurdu.
  • MERHABALAR. BU UÇUŞ OKULLARINA NE KADAR GÜVENEBİLİRİM BİLMİYORUM. BELKİDE HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASINDAYIM. BENİM GİBİ BİRÇOK GENÇ VAR VARINI YOĞUNU BU İŞE YATIRACAK. FAKAT İŞİN İÇİNE GİRMEDENDE NASIL KURUMLAR OLDUĞUNU BİLEMEYİZ. KİME GÜVENECEĞİMİZİ ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIM. SAHTEKARLAR YÜZÜNDEN İNANIN HEVESİMDEN OLMAK ÜZEREYİM. NE OLUR BİR AKIL VERİN. UÇUŞ OKULLARINDAN MEZUN OLDUĞUMUZDA AÇIKTA KALMA OLASILIĞIMIZ NEDİR???
  • Ayjeti tercih ederseniz pilot çocuğu olmanızda fayda var çünkü kayırılıyorlar.
  • ingilizcesi olmayan bir sürü pilot var şu an çalışan,bir iki arkadaşımdan biliyorum.heryıl aynı sorular soruluyor diye aylarca ezber yapıp ingilizce sınavına girdiler.Ne olcak aniden ezber yapmadıklar bir sorun yaşasalar, nasıl anlaşacaklar kule ile.
  • ben pilotaj okumak istiyorum ama mezun olduğumda iş bulma ihitmalim varmı yokmu bilmiyorum birde ben türkiye veya yurdışında da çalışabilirim aldığım diplomayla beni yurtdışındaki havayolu şirketleri kabul edermi benim ingilizcem iyi arapcam ana dilim gibi
  • pilot açığı var ama parayı verip yatan öğrenciler işsiz pilot olmayaçalışanlar ve bursla kazanan işsiz göstersinler tm adam 200 puan almış o üniversitede ne öğrencek hiç bşy çalışmadığı için 200 almış parayla pilot olcağını sanıyor ve boşta kalıyor parayla okuyacaksanız hiç okumayın bence burslular götürür bu işi.
  • pilot olmak istiyorum
  • Şuanda pilotaja kayıt yaptırmak üzereyim bu sektörde yer alan bilgi sahibi insanların fikirleri çok mühim gerek üniversite gerek uçuş okulları hakkında ne düşünüyorlar acaba ,daimi bir gelecek kesin midir?
  • Anlamadım cidden torpil mi tamamen olay özyeğinin kar amaçlı mı bu kadar ya da ne bileyim yeteneklisin İngiliz kadar İngilizce biliyorsun ama aç kalabiliyorsunuz bu ne saçma şey ayrıca demek ki parayla pilot olanlardan memnun değiller ki lisans eğitimi verilmeye başlandı
  • Özel okulda mühendislik okuyan adam da 80 bin tl para veriyor. Mühendis çok, işsizlik var, özel okulda mühendislik okuma mı diyeceksin bu adama? Atama olmuyor öğretmenlik okuma mı diyeceksin? Kaç kişiniz arkadaş işsiz, ne isyan ettiniz be! 300 kişi misiniz, 500 mü, 1000 mi? Bu ülkedeki işsizlerin kaçta kaçını oluşturuyorsunuz? %0,1'ini mi? Bu kadar kuru kalabalıktan bu kadar ses çıkar mı be! Sen bana, nasıl, kalifiye oluşundan bahsedersin, yalan söylüyorsun, inanmıyorum. O gösterdiğin diplomalar, sınav sonuçları, tek başına bir şey ifade etmez. Sen 150 bin tl vereceğin bir eğitime, bu ihtimalleri araştırmadan atlamışsan, sende çok kafa yok demektir zaten, kafası olmayan adam da kalifiye olamaz. Çok iyi matematik bilmek, ingilizce bilmek, uçuş teorisi bilmek sende "kafa" olduğu, senin "kalifiye" olduğun anlamına gelmez. Allah yardımcın olsun!
  • Tam bilgi ne arkadaşım? Bak ben senin sadece şu cümlenden, asla iş bulamayacağını kestirdim. Firmam olsa yemin ederim kapıdan sokmam seni. Diğer siteleri inceleyip buraya geldiysen, daha neyi soruyorsun buradaki insanlara? Orada yazılmayan, anlatılmayan neleri yazsınlar? Bu kafayla nasıl pilot olacaksın sen? Ha yok ol olma demiyorum ama sana garanti veriyorum lisansını aldığın gün eline, sen de böyle bir sitede bu yazılanlara benzer isyankar yazılar yazacaksın. Şu işsizlikten bahseden vatandaşlar: Türkiye'de kaç pilot lisansı taşıyan insan var, bunlardan kaçı işsiz. Bir orantı yapalım. Sonra bu orantıyı bir de öğretmenler, mühendisler, işletmeciler için yapalım. Sonra da diyelim işletmeci olmayın, öğretmen olmayın, mühendis olmayın. Ulan ne olalım o zaman? Sen pilot olmak için çok para vermiş olabilirsin, maçan sıkaydı da gidip burslu okuyaydın devlet üniversitesinde. Yok orası 3-5 kişi alıyor sadece, eee bize ne bundan.

Bu yıl 60 kişinin kabul edileceği 4 yıllık programla, ulusal ve uluslar arası havacılık şirketlerinde görev yapacak pilotlar yetiştirilecek.

Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek ‘Pilot Eğitimi Lisans Programı’ açarak Ayjet ortaklığı ile pilotlar yetiştireceğini duyurdu.

Ulusal ve Uluslar arası havacılık şirketlerinde görev yapacak pilotlar yetiştirecek olan Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı’na bu ilk yılında hayallerini uçmak üzerine kuran 60 öğrencinin yanı sıra 13 de yabancı öğrenci alınacak.

İlk öğrencilerini 2012-2013 akademik öğrenim yılında alacak ve eğitim dili İngilizce olacak 4 yıllık Özü Pilot Eğitim Lisans Programı’nda teorik yer dersleri, akademik dersler ve seçmeli dersler Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı akademisyenleri tarafından verilecek. Programdaki uçuş eğitimleri ise Ayjet uçuş öğretmenleri ve deneyimli kaptan pilotları tarafından verilecek.

Basın toplantısında konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Erkut, “Havacılık sektöründe maalesef ki pilot açığı var. Biz de yaptığımız araştırmalar neticesinde bu işi en iyi yapan okullardan biri olan Ayjet ile anlaştık. Öğrencilere yer eğitimini biz vereceğiz. Uçuş eğitimleri ise Ayjet’in deneyimli kadrosu tarafından verilecek. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Ortaklığın diğer tarafı Ayjet’in Genel Müdürü Celal Cingöz ise yaptığı açıklamada, anlaşmanın doğru fikirler üzerine kurulduğunu ve pilot adaylarının deneyimli filo ve uçuş öğretmenleri tarafından verilecek doğru eğitimlerle sektöre kazandırılacağını açıkladı.

AirportHaber’in mezun olan pilot adaylarına iş garantisi yada bir yönlendirme yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusuna cevap veren Naci Uçar, ‘Bazı şirketlerle görüşüyoruz. Ancak şu konuyu açıklamakta fayda var. Şu anda mezun olan yüzlerce pilotun işsiz olduğu bir gerçek. Ancak yabancı pilot istihdam edildiği de bir gerçek. Buradaki mesele başta İngilizce konusu olmak üzere şirketlerin aradığı yeterlilikte pilot yetiştirmek. Maalesef ki iyi değilseniz tercih edilmiyorsunuz. İşsiz olanların durumu da bu yönde. Bizim amacımız başta İngilizce olmak üzere şirketlerin istediği yeterlilikte pilotlar yetiştirmek olacaktır. Bu nedenle de iş bulma problemi ortadan kalkacaktır”  dedi.

Özyeğin Üniveritesi’nin pilot yetiştirmek için açtığı Pilot Eğitimi Lisan Programı’nda eğitimlerin İngilizce olarak verileceği ifade edildi.

 

PİLOT ADAYLARININ DİKKATİNE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

SAHTEKARMISINIZ??? ~ 9 yıl önce
MERHABALAR. BU UÇUŞ OKULLARINA NE KADAR GÜVENEBİLİRİM BİLMİYORUM. BELKİDE HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASINDAYIM. BENİM GİBİ BİRÇOK GENÇ VAR VARINI YOĞUNU BU İŞE YATIRACAK. FAKAT İŞİN İÇİNE GİRMEDENDE NASIL KURUMLAR OLDUĞUNU BİLEMEYİZ. KİME GÜVENECEĞİMİZİ ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIM. SAHTEKARLAR YÜZÜNDEN İNANIN HEVESİMDEN OLMAK ÜZEREYİM. NE OLUR BİR AKIL VERİN. UÇUŞ OKULLARINDAN MEZUN OLDUĞUMUZDA AÇIKTA KALMA OLASILIĞIMIZ NEDİR???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşinci Boyut ~ 9 yıl önce
Ayjeti tercih ederseniz pilot çocuğu olmanızda fayda var çünkü kayırılıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serkan1984 ~ 10 yıl önce
ingilizcesi olmayan bir sürü pilot var şu an çalışan,bir iki arkadaşımdan biliyorum.heryıl aynı sorular soruluyor diye aylarca ezber yapıp ingilizce sınavına girdiler.Ne olcak aniden ezber yapmadıklar bir sorun yaşasalar, nasıl anlaşacaklar kule ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
ben pilotaj okumak istiyorum ama mezun olduğumda iş bulma ihitmalim varmı yokmu bilmiyorum birde ben türkiye veya yurdışında da çalışabilirim aldığım diplomayla beni yurtdışındaki havayolu şirketleri kabul edermi benim ingilizcem iyi arapcam ana dilim gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 11 yıl önce
pilot açığı var ama parayı verip yatan öğrenciler işsiz pilot olmayaçalışanlar ve bursla kazanan işsiz göstersinler tm adam 200 puan almış o üniversitede ne öğrencek hiç bşy çalışmadığı için 200 almış parayla pilot olcağını sanıyor ve boşta kalıyor parayla okuyacaksanız hiç okumayın bence burslular götürür bu işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
pilot olmak istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci ~ 11 yıl önce
Şuanda pilotaja kayıt yaptırmak üzereyim bu sektörde yer alan bilgi sahibi insanların fikirleri çok mühim gerek üniversite gerek uçuş okulları hakkında ne düşünüyorlar acaba ,daimi bir gelecek kesin midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
15bin tl ya da AC ~ 11 yıl önce
Anlamadım cidden torpil mi tamamen olay özyeğinin kar amaçlı mı bu kadar ya da ne bileyim yeteneklisin İngiliz kadar İngilizce biliyorsun ama aç kalabiliyorsunuz bu ne saçma şey ayrıca demek ki parayla pilot olanlardan memnun değiller ki lisans eğitimi verilmeye başlandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kararsız'a 2 ~ 11 yıl önce
Özel okulda mühendislik okuyan adam da 80 bin tl para veriyor. Mühendis çok, işsizlik var, özel okulda mühendislik okuma mı diyeceksin bu adama? Atama olmuyor öğretmenlik okuma mı diyeceksin? Kaç kişiniz arkadaş işsiz, ne isyan ettiniz be! 300 kişi misiniz, 500 mü, 1000 mi? Bu ülkedeki işsizlerin kaçta kaçını oluşturuyorsunuz? %0,1'ini mi? Bu kadar kuru kalabalıktan bu kadar ses çıkar mı be! Sen bana, nasıl, kalifiye oluşundan bahsedersin, yalan söylüyorsun, inanmıyorum. O gösterdiğin diplomalar, sınav sonuçları, tek başına bir şey ifade etmez. Sen 150 bin tl vereceğin bir eğitime, bu ihtimalleri araştırmadan atlamışsan, sende çok kafa yok demektir zaten, kafası olmayan adam da kalifiye olamaz. Çok iyi matematik bilmek, ingilizce bilmek, uçuş teorisi bilmek sende "kafa" olduğu, senin "kalifiye" olduğun anlamına gelmez. Allah yardımcın olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karasız'a 1 ~ 11 yıl önce
Tam bilgi ne arkadaşım? Bak ben senin sadece şu cümlenden, asla iş bulamayacağını kestirdim. Firmam olsa yemin ederim kapıdan sokmam seni. Diğer siteleri inceleyip buraya geldiysen, daha neyi soruyorsun buradaki insanlara? Orada yazılmayan, anlatılmayan neleri yazsınlar? Bu kafayla nasıl pilot olacaksın sen? Ha yok ol olma demiyorum ama sana garanti veriyorum lisansını aldığın gün eline, sen de böyle bir sitede bu yazılanlara benzer isyankar yazılar yazacaksın. Şu işsizlikten bahseden vatandaşlar: Türkiye'de kaç pilot lisansı taşıyan insan var, bunlardan kaçı işsiz. Bir orantı yapalım. Sonra bu orantıyı bir de öğretmenler, mühendisler, işletmeciler için yapalım. Sonra da diyelim işletmeci olmayın, öğretmen olmayın, mühendis olmayın. Ulan ne olalım o zaman? Sen pilot olmak için çok para vermiş olabilirsin, maçan sıkaydı da gidip burslu okuyaydın devlet üniversitesinde. Yok orası 3-5 kişi alıyor sadece, eee bize ne bundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000