11 Ağustos 2015, Salı 10:19:46

Pilot adayları artık uzaktan eğitilecek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) başlattığı uzaktan eğitim programını Türkiye’de ilk defa uygulayan okul Erah uçuş okulu oldu.
  • Pilotlukta uzaktan eğitim tüm Dünya'da Uygulanmaktadır. faa easa .. Önemli olan gerekli şartları sağlayacak uçuşlar eğitimler check ride lar ve yazılı sınavları başarı ile geçmektir. Herkes zengin doğmadığından ya da zengin bir babaya sahip olmadığından çok masraflı olan Uçuş eğitimlerinin karşılanması için çalışıyor olmakta elbetteki doğaldır..
  • yorumları okuyorumda, ŞUBE kelimeleri geçiyor... UÇUŞ ÜSSÜ DEMEYİ ÖĞRENİN öncelikle ŞUBE DİYECEĞİNİZE..(İngilizce'de de BASE denir - not alın bir köşeye - bir sonraki haberlerde biliyormuşsunuz gibi yorum yazın çaktırmadan). 5 dilmiş... Turist yolunu kaybetse, kendi ifadenizle ''Şube''nize gelse, Tuvaletin yerini tarif edemezsiniz. Çağa ve sisteme ayak uyduramıyor olmanız gayet normal ancak en azından takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Havacılık Sektörü, Geride kalmışlığı, Cehaleti ve Bilgisizliği asla affetmez. Nescafe gibi 3ü bir arada iseniz hemde hiç affetmez. Tarihin kalıntılarından dolayı Şube olarak görmeniz gayet normal. TİCARET. Sektör değişsede kafa değişmiyor. Ha gayret.. olucak olucak.
  • İstanbul havacilik kulubu ustune yok..hepinizi bekleriz
  • Egitimin %90'i bilgisayar ortamina tasinirken, bundan dolayi azalan maliyetleri egitim ucretlerine yansitacaklar mi? Cevabi bulmak ise zor degil. Dolar fazla yukselmeyip, euro cok yukseliyor diye ucretleri bir gecede dolar'dan euro'ya cevirip, rakamlari utanmadan ayni tutan okullardan bahsediyoruz, cevap icin sureniz basladi.
  • Bu işe girmiş tecrübeli arkadaslar yardım.Ankara da yasiyorum...Bu ise girecegim kesin kararliyim.AFA-ERAH-TARKIM-THK hangisini tavsiye edersiniz...gorusleriniz onemli...Ayjet 2016 bile dolu imiş..Alım yapmıyor.:(
  • Tarkim ne zaman 3 uçak daha aldı hahaha
  • Dışarıdan bakan biri olarak, Diğer okullara ve eğitim kurumlarına tavsiyem klasik eğitim sizin sonunuz olacak. Yeniliklerden korkmayın, bilginin bu kadar kolay ulaşabilir olması sizi korkutmasın... Arıca sivil havacılık ve ulaşım kapitalist sistemin can damarıdır.. Okullarda öyle.. Pastadan Başkalarını karalayarak pay kapamazsınız aksine kaybediyorsunuz.... Siz daha iyisini yapın insanlar kendiliğinden size gelecektir....
  • Tarkim sizin 10 uçakla yaptiginiz eğitimi 4ucak 3 öğretmenle yapar!
  • Calisan bir kisi nasil pilot olmaya calisir aklim almiyor..onlar icin uzaktan egitim veriliyor..teorik bilgi cok onemlidir ..bunu tum kurum ve kuruslar biliyor.teori olmadan ucmak esittir ölum..calisanlar kendi islerinden memnun olmadiklari iciin pilot olacaklar diye insanlarin hayati naisl tehlikeye atilir.bu sistem acilen kaldirilmali..havacilik baska bir isle ilgilenirken yapilacak bir is degildir..havacilim bu kdr ciddiyetsiz du su nu le meZz..havacilga hakarettr bu
  • Uzaktan egitimin havacilktan cok sey goturecegi inancindaym.uzaktan egitim cok gayri ciddi bir egitimidir.sonra butun pilotlar bilgszce ucup brcok insanin ölumune sebep vereblcgi inancindayim..hepmze gecmis olsun

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 22 Temmuz tarihinde yayınlayarak yürürlüğe koyduğu yeni uzaktan eğitim genelgesi kapsamında sanal sınıf ve uzaktan eğitimin çerçevesi yeniden belirlendi. Bu kapsamda gerekli koşulları yerine getirebilen okulların eğitimlerinin %90’a kadar olan kısmının sanal sınıf ve uzaktan eğitim destekli olarak sınıf dışında uygulayabilmelerinin önü açıldı.

Mevzuatta ‘FTO’lar ATP(A-H) Modüler Teorik Bilgi Kursunun tamamını sınıf için eğitim şeklinde düzenleyebileceği gibi, % 10 sınıf içi ve % 90 sanal sınıf eğitimi olacak şekilde de eğitim programlarını hazırlayabileceklerdir‘ denildi. Ayrıca ‘Toplam eğitim süresinin en az %50’si sınıf içi eğitim şeklinde yapılacaktır. Ancak, 7. Maddede belirtilen koşulların sağlanması kaydıyla ve toplam eğitim süresinin % 40’ını (sınıf içi eğitiminin % 80’ini) geçmemesi şartıyla sanal sınıf ortamında yapılan eğitimler sınıf içi eğitim olarak kabul edilecektir’ maddesi ile de eğitimlerin bir kısmının uzaktan eğitim ile kalan yerinde eğitimin de %40’ına kadarlık kısmının sanal sınıf ortamında verilebileceği kaydedildi. SHGM’nin belirlediği kriterlere uygun eğitim veren ilk okul ise Erah uçuş okulu oldu.

Er-Ah İstanbul Eğitim Müdürü Sermet Şahaner, yaptığı açıklamada; “Eğitimlerimizin çağımızın gerektirdiği şekilde modern, teknolojik ve erişimi kolay bir şekilde verilmesi, sınavlarımızın bilgisayar üzerinde online yapılması, sınav sonuçlarının anında otomatik olarak belirlenip aynı sistem üzerinde kaydedilmesi ve arşivlenmesi gibi saydam bir eğitim yönetim sistemi ile desteklenmesi yönünde uzunca bir süredir çalışmalar yürütmekteydik. Bu kapsamda Ağustos ayı itibariyle hem İstanbul şubemizde hem de Antalya şubemizde; FTO yönetim modüllerini de kapsayan, öğrenci ve eğitmen kayıt ve bilgilerini de tutan tam bir uçuş okulu yönetim ve otomasyon sistemi olan ‘SimpleFTO’ yu kullanmaya başladık” dedi.

Yüzde 90 uzaktan eğitim programının avantajlarına da değinen Şahaner; “Toplamda 14 gün fiziksel olarak gelip yaklaşık 190 gün süren bir ATP Teori programı ile 14 dersin başarı ile verilmesi sağlanabiliyor. Eğitimin %49’ luk kısmı distance learning konusunda başarısını kanıtlamış bir program yardımıyla veriliyor. Kalan eğitimin %40’ına kadarlık kısmı ise Antalya’da özel olarak oluşturduğumuz stüdyo sınıfımızdan dünyanın her yerinden katılım sağlanılabilen sanal sınıflarımızda veriliyor. Bu şekilde öğrenciler önceden belirlenen saatlerde isterse okulumuza gelerek fiziksel sınıfa katılıyor isterse de Dünya’nın neresinde olursa olsun, bir bilgisayar yardımı ile sanal sınıfımızdan derslerimizi takip edebiliyor.  Çok yoğun talep aldığımız bu programımızın 1. Filosunu 24 kişinin katılımı ile İstanbul ve aynı anda Antalya şubemizde açtık. Programın hem çalışanlara yönelik olarak daha kolay eğitim almalarını sağlayabilmesi açısından bireylere; hem de benzer sebeplerle eğitimlerini yurt dışında almak zorunda kalan birçok pilot adayının ülkemizde kalması ve yurtdışından da birçok adayın eğitim almak için Türkiye’yi tercih etmesi sebebiyle ülkemiz sivil havacılığına fayda sağlayacağını umuyorum” dedi.

Pilot adayları artık uzaktan eğitilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Bravo ~ 9 yıl önce
Pilotlukta uzaktan eğitim tüm Dünya'da Uygulanmaktadır. faa easa .. Önemli olan gerekli şartları sağlayacak uçuşlar eğitimler check ride lar ve yazılı sınavları başarı ile geçmektir. Herkes zengin doğmadığından ya da zengin bir babaya sahip olmadığından çok masraflı olan Uçuş eğitimlerinin karşılanması için çalışıyor olmakta elbetteki doğaldır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erah ~ 4 yıl önce
Erdoğan bey yollardır üstün bir gayretle uçan öğretmenlerinize hiçbir ek ödeme yapmadınız şurada 15 gündür uçuşlar yapılmıyor hemen ücretsiz izin diyorsunuz bir iki ay pilotların maaşlarını ödeyecek durumunuz yok mu nerde hak hukuk adalet kararınızı yeniden gözden geçirin yoksa bu öğrencileri yetiştiren o deneyimli pilotlar yanınızda olmaz
ŞUBE!!! ~ 9 yıl önce
yorumları okuyorumda, ŞUBE kelimeleri geçiyor... UÇUŞ ÜSSÜ DEMEYİ ÖĞRENİN öncelikle ŞUBE DİYECEĞİNİZE..(İngilizce'de de BASE denir - not alın bir köşeye - bir sonraki haberlerde biliyormuşsunuz gibi yorum yazın çaktırmadan). 5 dilmiş... Turist yolunu kaybetse, kendi ifadenizle ''Şube''nize gelse, Tuvaletin yerini tarif edemezsiniz. Çağa ve sisteme ayak uyduramıyor olmanız gayet normal ancak en azından takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Havacılık Sektörü, Geride kalmışlığı, Cehaleti ve Bilgisizliği asla affetmez. Nescafe gibi 3ü bir arada iseniz hemde hiç affetmez. Tarihin kalıntılarından dolayı Şube olarak görmeniz gayet normal. TİCARET. Sektör değişsede kafa değişmiyor. Ha gayret.. olucak olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geopilot ~ 9 yıl önce
hahah :D doğru valla. Şube denmez. Franchise'da veriyorlarmı acaba. Böhöhööhhöh :D
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İstanbul havacilik kulubu ustune yok..hepinizi bekleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ya ucretler? ~ 9 yıl önce
Egitimin %90'i bilgisayar ortamina tasinirken, bundan dolayi azalan maliyetleri egitim ucretlerine yansitacaklar mi? Cevabi bulmak ise zor degil. Dolar fazla yukselmeyip, euro cok yukseliyor diye ucretleri bir gecede dolar'dan euro'ya cevirip, rakamlari utanmadan ayni tutan okullardan bahsediyoruz, cevap icin sureniz basladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliyetler ~ 9 yıl önce
Arkadasim maliyetler degismiyor, hoca bundan once dersi anlatiyordu ogrenci sinifa gelme zorunlulugu vardi. Simdi ise hoca dersi yine anlatiyor ancak ogrenci sinifa isterse geliyor istemezse evinden takip ediyor. Teorik egitimlerde hoca maliyeti onemlidir yani hoca dersi anlattigi icin yine ayni parayi aliyor, bu kadar basit.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu işe girmiş tecrübeli arkadaslar yardım.Ankara da yasiyorum...Bu ise girecegim kesin kararliyim.AFA-ERAH-TARKIM-THK hangisini tavsiye edersiniz...gorusleriniz onemli...Ayjet 2016 bile dolu imiş..Alım yapmıyor.:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy pilot akademisi ~ 9 yıl önce
Olmaz ise ayjet oda olmazsa erah ondada sorun çıkarsa bulaşma bu işe
F/O ~ 9 yıl önce
Afaya gir rahat et. Is derdin olmasin
guest ~ 9 yıl önce
AFA yı tavsiye ederim, hem hocaları kaliteli hem de iş garantisi var
Lider tarkime.... ~ 9 yıl önce
Tarkim ne zaman 3 uçak daha aldı hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnavasyon ~ 9 yıl önce
Dışarıdan bakan biri olarak, Diğer okullara ve eğitim kurumlarına tavsiyem klasik eğitim sizin sonunuz olacak. Yeniliklerden korkmayın, bilginin bu kadar kolay ulaşabilir olması sizi korkutmasın... Arıca sivil havacılık ve ulaşım kapitalist sistemin can damarıdır.. Okullarda öyle.. Pastadan Başkalarını karalayarak pay kapamazsınız aksine kaybediyorsunuz.... Siz daha iyisini yapın insanlar kendiliğinden size gelecektir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe lütfen ~ 9 yıl önce
Berbat bir Türkçe
lider tarkim.... ~ 9 yıl önce
Tarkim sizin 10 uçakla yaptiginiz eğitimi 4ucak 3 öğretmenle yapar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senol ~ 9 yıl önce
Calisan bir kisi nasil pilot olmaya calisir aklim almiyor..onlar icin uzaktan egitim veriliyor..teorik bilgi cok onemlidir ..bunu tum kurum ve kuruslar biliyor.teori olmadan ucmak esittir ölum..calisanlar kendi islerinden memnun olmadiklari iciin pilot olacaklar diye insanlarin hayati naisl tehlikeye atilir.bu sistem acilen kaldirilmali..havacilik baska bir isle ilgilenirken yapilacak bir is degildir..havacilim bu kdr ciddiyetsiz du su nu le meZz..havacilga hakarettr bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 9 yıl önce
Ben 11 sene teknikte çalıştım uçak teknisyeni olarak bu arada çalışırken üniversite ve Uçuş okulumu bitirdim ve şu anda THY de 6 senedir pilot olarak uçuyorum siz hangi Tecrübe ve bilgi ile böyle bir yorum yapma HAKKI buluyorsunuz kendinizde anlayamadım.rica etsem daha açıklayıcı bir şekilde yazarmısınız .bu arada aramızda öyle alakasız Üniversitelerden gelmiş hala uçan insanlar var mesela su ürünleri fakültesi mezunu adam omu babasının parası olduğu için bu mesleği hakedip daha sağlıklı bir şekilde yapacak.cevap yazarmısınız lütfen.
Sen nasıl ahkam kesiyorsun peki ~ 9 yıl önce
Su ürünleri fakültesinden gelinip uçulmayacağı konusunda sende onu açıkla bakalım hadi
Senol ~ 9 yıl önce
Simdi kardesim sen ucak teknisyenisin..sen bu isin kokunden gelmssin..senle oburleri brmi..
Ne alaka ~ 9 yıl önce
Birader sen nye su urunlerini kucumsuosnki..adamin ilgisi yetenegi wardir yapar ucar.butun teorik derslerine gtmisitr adam yuzyuze uzman hocalarla butun hersyi tartisip ogrenmstr ..yuzuye egtm alan teorik ogrencileri her zmn uzaktan alanlara gore avantjldr
Rifat ~ 9 yıl önce
Uzaktan egitimin havacilktan cok sey goturecegi inancindaym.uzaktan egitim cok gayri ciddi bir egitimidir.sonra butun pilotlar bilgszce ucup brcok insanin ölumune sebep vereblcgi inancindayim..hepmze gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000