19 Temmuz 2008, Cumartesi 07:54:36

"Petroldeki düşüş devam etmeli"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, başta havacılık sektörü olmak üzere birçok sektörün petrolde yaşanan düşüşün devam etmesini dilediğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak “İnşallah devam eder. Ama kimse, fiyatların nereye gideceğini; petrol ülkelerinin bakanları dahil tahmin edemiyor. Temennimiz bu düşüşün devam etmesi” dedi.

Bakan Güler bir gazetecinin “Dünya petrol fiyatları 130 doları gördü, bu düşüş devam edecek mi? İleride ki periyot nasıl olacak?” sorusuna, “İnşallah devam eder. Ama kimse, fiyatların nereye gideceğini; petrol ülkelerinin bakanları dahil tahmin edemiyor. Temennimiz bu düşüşün devam etmesi” dedi.

Güler, Karadeniz'deki petrol arama çalışmalarının son durumunun ne olduğu şeklindeki soru üzerine de, 2009 yılında sondaj çalışmalarına başlayacaklarını, yer tespitlerinin yapıldığını anlattı. Hem denizde, hem karada faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Bakan Güler, “O nokta da iyide gayret gösterdik. 2 boyutlu, 3 boyutlu sismik taramalar yapıldı, şimdi geminin gelmesini bekliyoruz ve yoğun çalışmayı sondajlarla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ziyarette Vali Dalmaz, Bakan Güler'e Sivas Kongresi armalı plaket ile Hayat Ağacı armalı flama hediye etti.

"Petroldeki düşüş devam etmeli"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000