29 Temmuz 2008, Salı 11:00:09

PETROL FİYATLARI KAÇ DOLARA İNECEK?

Petrol İhraç eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Başkanı Chakib Khelil, doların güçlenmeye devam etmesi halinde petrol fiyatlarının uzun vadede 70-80 dolar seviyesine gerileyeceğini açıkladı.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da açıklamalarda bulunan Chakib Khelil, bugün varil başına 123 dolar olan petrol fiyatlarını anormal olarak değerlendirdi.

Fiyatlar düşmeye devam ederse OPEC ülkelerinin üretimi kısıp kısmayacakları sorusuna Khelil, “Hayır, sanmıyorum. Üretimi neden kıssınlar? her zaman olumlu bir arz-talep olmasını ve talebin karşılanmasını isterler” yanıtını verdi.

Yüksek fiyatlar yüzünden talebin düşeceğini sanmadığını ekleyen OPEC Başkanı, Eylül’de yapılacak toplantıda üretimi kısma seçeneğinin, o dönemde piyasaların alacağı duruma bağlı olacağını söyledi.

“Piyasalar çok hızlı değişiyor... Biz fiyatlar için kaygı duymuyoruz, çünkü fiyatı biz belirlemiyoruz. Biz sadece talebe cevap veririz.” Diyen Khelil, uzun vadede fiyatların 70-80 dolar seviyesine ineceğini açıkladı.

Ham petrolün varil fiyatı bu ay 147 doları aşarak gördüğü rekor düzeyden 22 dolar aşağı indi, ancak yine de yıl içindeki artışı yüzde 30 düzeyinde bulunuyor

PETROL FİYATLARI KAÇ DOLARA İNECEK?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000