22 Ocak 2013, Salı 09:37:54

PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANIYOR

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının ihale süreci başlıyor. İhaleyle ilgili şartname bu perşembe açıklanacak...
  • dtm yi alın bom boş arsa 3. pisti yapın bu projeyi daha öncede yayınlamıştı airporthaber. kim gidecek taa karadenize uçağa binmeye
  • Arkadaslar ben eminimki TAV kazanacak insallah zaten benim gönlümde en cok TAV dan yana
  • HUB FONKSİYONLU HAVALİMANLARI ÇOĞUNLUKLA BULUNDUKLARI YERLERDE ETAP PLANLAMALARI İLE BÜYÜTÜLEREK GELİŞTİRİLİRLER ( LHR , AMS , CDG ,FRA ) . AHL EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMAMIŞ OLAN TESİS VE SİSTEMLERE SAHİPTİR . BU BAKIŞ AÇISI İLE YAKLAŞIK 3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMLAR İLE 90 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ AHL İNŞA EDİLEBİLİR. MEVCUT AHL 'NİN MARMARA DENİZİNE YÖNELİK PLANLAMASI İLE BU MÜMKÜNDÜR. DHMI'NİN ELİNDE BU PLANLARDA VAR. MESELE İNİSİYATİF ALARAK BU İŞLERİ KARAR ALICILARIN MASASINDA VEYA KULİSLERİNDE DİLE GETİRMEKTİR. ÜLKE İÇİN BÖYLESİNE ÖNEMLİ KONULARDA KONUŞACAK TEKNİK YETERLİLİĞE HAİZ İNSANLARIN SUSMAMASI GEREKLİ VE YETER ŞARTTIR.
  • Beyler kesin TAV alir rahat olun
  • Taş yapı kesin alır...
  • Sanırım TAV bırakmaz.
  • Kim alir dersiniz?
  • Haydi kolay gele. Son 10 yıldır Ulaştırma sektöründeki muhteşem gelişmeler ışığında Ülkemizi 2023 hedefine daha da yaklaştıracak bu büyük proje için şimdiden yolunuz açık olsun.

Yerli ve yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği 150 milyon kapasiteli havalimanı ihalesinin nisanda yapılması bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz cuma akşamı imzaladığı 3. havalimanı ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı sonrası ihale şartnamesinin açıklanması sürecinde sona gelindi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın çarşamba günü Ankara’da düzenleyeceği geniş katılımlı toplantı sonrası ihaleye son şekli verilecek. Bakanlık yetkilileri, Resmi Gazete’de yayımlanacak ihale duyurusu ile ihale şartnamesinin perşembe günü açıklanacağını ifade ederek, ‘yap-işlet-devret modeliyle’ gerçekleştirilecek havalimanının ihalesinin nisanda yapılacağını bildirdi. Bakan Yıldırım, daha önce 3. havalimanının İstanbul’un Karadeniz sınırına yakın kesiminde, Yeniköy ve Akpınar köyü arasında, eski kömür ocaklarının bulunduğu yere inşa edileceğini açıklamıştı. Havalimanı, şimdiye kadar İstanbul, İzmir, Gebze geçişi de dahil parasal büyüklük açısından Türkiye’nin en büyük kamu-özel ortaklık projesi olacak. Dünyanın sayılı büyük havalimanı projeleri arasında gösterilen yatırım, dört etapta tamamlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre olması planlanan projenin, 3. Köprü projesiyle eşzamanlı tamamlanması öngörülüyor. Ayrıca, havalimanının 25 yıl işletim süresiyle ihale edileceği belirtiliyor.

2016’da tamamlanması ve uçak trafiğinin başlatılması planlanan 3. havalimanı projesinin ilk etabının, yaklaşık 7 milyar Euro’ya mal olacağı tahmin ediliyor. Yeni havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın 3 katı daha büyük olacak. Havalimanında, büyük gövdeli uçakların (A 380 ve B 777) iniş ve kalkışlarına uygun 4 km uzunluğunda Karadeniz’e paralel 4 ve Karadeniz’e dik uzanan 2 olmak üzere toplam 6 pist bulunacak. (Zaman)

PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

DÜNYA TİCARET ~ 11 yıl önce
dtm yi alın bom boş arsa 3. pisti yapın bu projeyi daha öncede yayınlamıştı airporthaber. kim gidecek taa karadenize uçağa binmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seydi ~ 11 yıl önce
Arkadaslar ben eminimki TAV kazanacak insallah zaten benim gönlümde en cok TAV dan yana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR. ~ 11 yıl önce
HUB FONKSİYONLU HAVALİMANLARI ÇOĞUNLUKLA BULUNDUKLARI YERLERDE ETAP PLANLAMALARI İLE BÜYÜTÜLEREK GELİŞTİRİLİRLER ( LHR , AMS , CDG ,FRA ) . AHL EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMAMIŞ OLAN TESİS VE SİSTEMLERE SAHİPTİR . BU BAKIŞ AÇISI İLE YAKLAŞIK 3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMLAR İLE 90 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ AHL İNŞA EDİLEBİLİR. MEVCUT AHL 'NİN MARMARA DENİZİNE YÖNELİK PLANLAMASI İLE BU MÜMKÜNDÜR. DHMI'NİN ELİNDE BU PLANLARDA VAR. MESELE İNİSİYATİF ALARAK BU İŞLERİ KARAR ALICILARIN MASASINDA VEYA KULİSLERİNDE DİLE GETİRMEKTİR. ÜLKE İÇİN BÖYLESİNE ÖNEMLİ KONULARDA KONUŞACAK TEKNİK YETERLİLİĞE HAİZ İNSANLARIN SUSMAMASI GEREKLİ VE YETER ŞARTTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memoli ~ 11 yıl önce
Beyler kesin TAV alir rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhale ~ 11 yıl önce
Taş yapı kesin alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim alır ~ 11 yıl önce
Sanırım TAV bırakmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
Kim alir dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimler katiliyor ~ 11 yıl önce
kimler katiliyor ki
TAHABEY ~ 11 yıl önce
Haydi kolay gele. Son 10 yıldır Ulaştırma sektöründeki muhteşem gelişmeler ışığında Ülkemizi 2023 hedefine daha da yaklaştıracak bu büyük proje için şimdiden yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000