08 Aralık 2016, Perşembe 10:20:35

Pentagon'dan 'Air Force One' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, başkanlık uçağı "Air Force One"ın eskimeye ve bakım masraflarının yükselmeye başladığını kaydederek "yenilemenin zorunlu olduğu" görüşünü savundu.
  • Reisimiz,başkanımız milletin adamına da alalım gücümüzü görsünler.....
  • Boyle bir ucak turkiye cumhuriyeti cumhur baskanina yakisir. Cunku devltin forsu ve serefidir zahten bizim gibi emeliye Hava basincini veriyorlar hic olmassa yesilkoyumde boyle bir hebetli Devlet serefi. 747 jumbo Bulunsun gorelim senlerdir 737 leri aliyorlar Ve hep prolemli ucak Bunlara son versinler bir tane Air. Force one alinsin Senelerdir. 737. Elavatorbaglanti elemanlariyla ograstik , belkide halen. O kontrol vardir,o
  • 80 milyon dolarmi 737 mi aliyorsun en az 300 milyon dolar vip modifikasyonlarla beraber..
  • Reis uçak alıyor diye bıdı bıdı yapanlar nerede? Adamlar 4 milyar dolar harcamış daha uçak meydanda yok.
  • yüzbaşıdan saray sözcüsümü olur. yoıkmu generali filan?
  • Cumhur başkanlığı uçağı standart liste fiyatı şu an 221 milyon dolar ve vip düzeyine çıkarılması çeşitli modifikasyonlarla 350 milyon doları buluyor. yani 80 milyon dolar değil..
  • Öyle ne güzel hesap yapmışsın bravo sana. Adam kendi ürettiği uçağı alıyor sen dolar saçıp alıyorsun. Ne zaman üretirsin, o zaman al, hem de popüler tabirle TL ile al. Gösterişe bilmemneye ne kadar para saçılıyor bu ülkede aç gözünü de bak. Herkesin altında ithal arabalar. Bakanın milletvekilinin bir yeri mi inciniyor yerli arabaya binse? ama yok olmaz, gösteriş yapacak. O gösterişi de benim cebimden çıkan vergiyle yapıyor. Yetmiyor yeni vergi koyuyor. Sen istersen git bağışta bulun 100 tane uçak alınsın. Benim alın terime el uzatmasın kimse gösteriş için.
  • Bizim A330 80 milyon dolara mal oldu denince herkesin aklı durmuştu ve bir tarafları tavana vurmuştu. 4 milyar dolar diyor bakın. Basit bir hesap yapalım. Amerika'nın ekonomisi bizden 17 kat daha büyük. 4 milyar doları 17'ye bölersek 235 milyon dolar çıkıyor. Ama bizim Reis'in uçağı sadece 80 milyon dolar. Ama siz buna da bir kulp takarsınız.
  • Simdi siparis verse en erken 2020 olacak adam belki de hic kullanamayacak bilet. Ama ne gerek var masrafa diye śovunu da yapiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, başkanlık uçağı "Air Force One"ın eskimeye ve bakım masraflarının yükselmeye başladığını kaydederek "yenilemenin zorunlu olduğu" görüşünü savundu.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Barack Obama yönetimi ile seçilmiş Başkan Donald Trump arasında tartışmaya neden olan başkanlık uçağı "Air Force One" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Hava Kuvvetlerine ait söz konusu başkanlık uçağının ülkenin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurgulayan Davis, ABD'nin ordu komutanı olan başkanlara tahsis edilen iki "Air Force One"ın da artık eskimeye başladığını ve bakım masraflarının giderek yükseldiğini anlattı.

BUGÜNKÜ SİPARİŞ 2020'DE TESLİM EDİLECEK

"Air Force One"ın birçok güvenlik ve teknolojik özelliğiyle baştan sona özel olarak imal edildiğini ve dolayısıyla yeni başkanlık uçağı temin etmenin zaman aldığını ifade eden Davis, bugün sipariş verilse bile yeni uçakların 2020'de ancak teslim alınacağını bildirdi.

İki "Air Force One" jeti ve onları koruyan diğer savaş uçaklarıyla birlikte aslında küçük bir filonun çok güçlü bir teknolojik altyapıyla güncellenmesinden bahsettiklerini kaydeden Davis, sadece Boeing'in değil birçok firmanın bu süreçte rol oynadığını ifade etti.

Uçaklar arasında kusursuz bir uyum ve iletişimin olması gerektiğine işaret eden Pentagon Sözcüsü, bu proje için şu ana kadar yaklaşık 100 milyon dolar harcadıklarını vurguladı. Davis, maliyeti düşürme konusunda yeni yönetimle beraber çalışmaya hazır olduklarını da kaydetti.

TRUMP, MALİYETİ YÜKSEK BULDU

20 Ocak'ta göreve başlayacak olan seçilmiş başkan Donald Trump, Boeing firmasının gelecek başkanlar için üretme aşmasında olduğu yeni "Air Force One" siparişinin iptal edilmesini istemişti. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, yeni "Air Force One" maliyetinin 4 milyar doları aştığını belirtmiş, daha sonra Trump Tower’ın lobisinde gazetecilerle sohbetinde, "Boeing’in para kazanmasını isteriz ama o kadar da çok değil." demişti.

Buna karşılık Beyaz Saray, Trump'ın yeni siparişin iptal edilmesi isteğine mukabil, "Air Force One" uçağının yenilenmesi gerektiğini savunmuştu.

Tartışmalar sürerken Boeing firması da yazılı bir açıklama yaparak şu ana kadar sadece 170 milyon dolarlık bir "araştırma ve geliştirme" kontratlarının olduğunu, uçağın imal edilmesi noktasında ABD Hava Kuvvetleri ile çalışmayı dört gözle beklediklerini açıklamıştı.

BOEİNG ÜRETİYOR, 30 YILLIK ÖMRÜ VAR

ABD'de başkanlığın sembollerinden biri olan "Air Force One", başkanlar için özel olarak tasarlanmış iki Boeing 747-8 jete verilen isim olarak biliniyor. Sadece ABD başkanı içindeyken "Air Force One" olarak adlandırılan uçakların ortalama 30 yıllık ömrü olduğu belirtiliyor.

Nükleer bir savaştan kurtulması öngörülen "Air Force One"ın toplam maliyetiyle ilgili son kararlarda ABD Kongresinin onayı belirleyici oluyor.

Pentagon'un 5 yıllık bütçe planlarına göre iki yeni başkanlık uçağı için 2,9 milyar dolarlık bir bütçe öngörüldüğü, ancak bunun 4 milyar dolara kadar çıkabileceği değerlendirmesi yapılıyor. 

Pentagon'dan 'Air Force One' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

cabin crew ~ 7 yıl önce
Reisimiz,başkanımız milletin adamına da alalım gücümüzü görsünler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haki ~ 7 yıl önce
Boyle bir ucak turkiye cumhuriyeti cumhur baskanina yakisir. Cunku devltin forsu ve serefidir zahten bizim gibi emeliye Hava basincini veriyorlar hic olmassa yesilkoyumde boyle bir hebetli Devlet serefi. 747 jumbo Bulunsun gorelim senlerdir 737 leri aliyorlar Ve hep prolemli ucak Bunlara son versinler bir tane Air. Force one alinsin Senelerdir. 737. Elavatorbaglanti elemanlariyla ograstik , belkide halen. O kontrol vardir,o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
80 ~ 7 yıl önce
80 milyon dolarmi 737 mi aliyorsun en az 300 milyon dolar vip modifikasyonlarla beraber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak ~ 7 yıl önce
Reis uçak alıyor diye bıdı bıdı yapanlar nerede? Adamlar 4 milyar dolar harcamış daha uçak meydanda yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Reisin öpsün seni...
Mustehak ~ 7 yıl önce
Haberi okumaktan, okuduğunu anlamaktan aciz, siyaset yapmaya çalışıyor :)
dragon ~ 7 yıl önce
yüzbaşıdan saray sözcüsümü olur. yoıkmu generali filan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xerdox ~ 7 yıl önce
Cumhur başkanlığı uçağı standart liste fiyatı şu an 221 milyon dolar ve vip düzeyine çıkarılması çeşitli modifikasyonlarla 350 milyon doları buluyor. yani 80 milyon dolar değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wayy a ~ 7 yıl önce
Öyle ne güzel hesap yapmışsın bravo sana. Adam kendi ürettiği uçağı alıyor sen dolar saçıp alıyorsun. Ne zaman üretirsin, o zaman al, hem de popüler tabirle TL ile al. Gösterişe bilmemneye ne kadar para saçılıyor bu ülkede aç gözünü de bak. Herkesin altında ithal arabalar. Bakanın milletvekilinin bir yeri mi inciniyor yerli arabaya binse? ama yok olmaz, gösteriş yapacak. O gösterişi de benim cebimden çıkan vergiyle yapıyor. Yetmiyor yeni vergi koyuyor. Sen istersen git bağışta bulun 100 tane uçak alınsın. Benim alın terime el uzatmasın kimse gösteriş için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Senin alın terinle uçağın ne alakası var! Türkiye gibi bir ülkeye AF1 gibi bir uçak yakışır
... ~ 7 yıl önce
Daha iyisi bizim Başkanımıza gerekli! 15 Temmuz gecesi Anlamadık mı bunu? Başkanın uçağı her türlü saldırıya karşı korumalı bir uçak olmalı.
Wayy ~ 7 yıl önce
Bizim A330 80 milyon dolara mal oldu denince herkesin aklı durmuştu ve bir tarafları tavana vurmuştu. 4 milyar dolar diyor bakın. Basit bir hesap yapalım. Amerika'nın ekonomisi bizden 17 kat daha büyük. 4 milyar doları 17'ye bölersek 235 milyon dolar çıkıyor. Ama bizim Reis'in uçağı sadece 80 milyon dolar. Ama siz buna da bir kulp takarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 ~ 7 yıl önce
17 kati daha büyük olduğunu neye gore hesapladin arkadaşım, bunu açsana biraz çok merak ettim.
haklısın ~ 7 yıl önce
haklısın abd mars'a gitmenin peşinde bizde dirliş izlemenin peşindeyiz hemen hemen 1500 yıl fark var!!
TC-TUR ~ 7 yıl önce
Uçağın sözleşmede yer alan satın alma bedeli ile uçak içinde yapılan bazı düzenlemelerle birlikte toplam maliyeti 185 milyon dolardır.
Yorum ~ 7 yıl önce
Uçağı ve donanımını üreten Boeing ve diğer firmalar amerikalı yani yerli firma ve para akışı dolar üzerinden kendi ülkelerinde dönüyor dışarıya gitmiyor. Bizim cumhurbaşkanlığına aldığımız uçaklar ne yerli ne de alımlarında yerli para kullanıldı hatırlatırım.
A330 ~ 7 yıl önce
Liste satış fiyatı 200milyon. 80e b737 alınıyor. Tam fiyatını bulamadım nette ama 80 değil 180 olması daha muhtemel.
Adam hakli beyler ~ 7 yıl önce
Simdi siparis verse en erken 2020 olacak adam belki de hic kullanamayacak bilet. Ama ne gerek var masrafa diye śovunu da yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000