20 Şubat 2012, Pazartesi 08:25:27

PEK İYİ BİR YERE KURULMADI...

Şanlıurfa milletvekili Mehmet Emin Önen’den GAP Havalimanı ile ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.
  • Eski havaalanı halen devletin,pistin boyu biraz uzatılsa(mevcut piste de bakım şart),çok abartılı olmayacak şekilde bir terminal binası yapılsa,gap havaalanındaki seyrüsefer cihazları(NDB,VOOR,ILS) oraya taşınsa,emin olun senede en fazla 1 sefer iptal olur,ayrıca bölge için çok iyi bir yedek meydan olur,hem şehir merkezine yakın,inanın olmayacak bişey değil.
  • ülkede yüzde elli urfada yüzde 70-80 oy aluyosunuz istediğinizi yapıyosunuz baktınız kimse köprüyü kurmuyor cepten-pardon devletin kasasından-yapmay düşünüyosunuz ne olur urfaya da yeni bir havaalanı yaparsınız olur biter hemi bu sefer belki yüzde 90 oy alusunuz
  • 1) Havaalanı çukurda değil,aksine yüksekte(şehirden 300m) bu yüzden ordaki hadise SİS değil,bulutun düşük olması(yükseklikten) 2) Havaalanının yerine karar verilirken Emin ÖNEN 16 yaşındaydı. 3) Çoban hikayesi ANKARA esenboğa havalimanına ait,zira burdaki çobanların aileleri istimlak bedelleri nedeni ile zengin olanlar,onlar iyidir demişlerdi. 4)ABD mevzusu yalan,burası KARGO amaçlı yapıldı(GAP da yetişecek ürünleri mesela Pirinç :)) anında dünyaya taşımak için ) Ama birşey
  • uluslararası havaalanı yazıyo havalimanı yazması gerekmiyomuydu
  • Bir Urfalı olarak utanıyorum sizden. Bütün Urfa'nın bildiği bir gerçeği yok sayarak yaptığınız yatırımın sonucudur bunlar. O alan Urfa'nın geri kalan bölgelerine göre çukur kaldığından yıl boyunca sisli olmaktadır. Göz göre göre bölgenin en iyi havaalanlarından birini olabilecek en yanlış yere yaptınız. HErhangi bir çobana bile sorsanız bu bölgenin elverişli olmadığı hakkında sizi bilgilendirebilirdi. Ancak zaten bu havaalanının ABD hibesiyle ve yer tavsiyeleriyle yapıldığına dair airporthaber.com'da bir haber çıkmıştı. ABD'nin olası bir operasyonda kullanması için elverişli şekilde yapıldığı belirtilmişti. İnanmak içimden gelmiyor ancak bu kadar kötü bir yer seçimini de açıklamakta zorlanıyorum.
  • Bu havalimanı ile hevesimizi aldık bunu yıkın, şanlıurfa daha merkeze yakın yeni büyük bir havalimanı yapın! Hiiiiiiiiç merak etmeyin Mehmet Emin Önen, en yakın zamanda isteğiniz kabul olur.
"HAVAALANI İYİ BİR YERE KURULMADI"
 
Kış ve bahar aylarında birçok kez uçuş iptallerinin ve Şanlıurfa’ya inmesi gereken uçakların zaman zaman başka illere inmesiyle alakalı Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Emin Önen’den bir itiraf geldi. Emin Önen “Şimdi havaalanı kurulurken pekte iyi bir yere kurulmadığını şuan düşünüyoruz” dedi.
 
Hava şartlarının Şanlıurfa’da çok normalken bir iki kilometre kala orda biraz sis ve yağışlı havadan dolayı ciddi bir sıkıntı oluştuğunu dile getiren AK parti Şanlıurfa milletvekili Emin önen  “Ama bizim Türkiye’de sayılı hava limanından biri olan Şanlıurfa havaalanında AILS cihazımız var. Ama AILS cihazı demek sıfır görüş mesafesinde uçakları indirmek anlamına gelmiyor. Bunların bir kapasitesi var. Urfa’daki AILS cihazı 500-550 metre civarındaki görüş mesafesine kadar indiriyor. Bakın bu havaalanındaki sıkıntılar sadece Urfa’ya has bir sıkıntı değil.” dedi
 
Hava şartlarından dolayı geçtiğimiz ay içinde Türkiye’de çok yoğun karlı bir havanın hüküm sürdüğünü aktaran Emin Önen bu hava şartlarından dolayı İstanbul’da bile  36 saat içinde 180 tane uçuşun iptal edildiğini hatırlattı.
 
"HAVAALANI İÇİN TEKNİK OLARAK YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK"
 
Şanlıurfa havaalanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarını Emin Önen şöyle sürdürdü:”Bakın İstanbul havaalanından bahsediyoruz. Uluslararası bir hava limanında bahsediyoruz. Urfa’da hava şartlarından dolayı karşılıklı iptal edilen uçuşlar da oldu. Hemşerilerimiz bundan dolayı zaman zaman yakınıyorlar. Haklılar. Ama buna şuan teknik olarak yapılacak bir şey yok. Bizim AILS cihazımız var ve çalışıyor. AILS Cihazının da hiçbir sıkıntısı da yok.Geçen hafta bundan 15 gün öncede bakın Malatya’nın, Diyarbakır’ın, Antep’in uçakları Urfa havaalanına indi. Nasıl bizim uçaklarımız başka havalananlarına iniyorsa onların hava şartlarından ve sıkıntılardan dolayı bizim havaalanına iniyorsa bizimki de zaman zaman başka havaalanına iniyor. Yada hava şartlarından dolayı uçuşlarımız iptal edilebiliyor. Yani bu hava şartlarından dolayı bu durum dünyanın her yerinden karşılaşılacak bir olay. Bunu çok fazla büyütmememiz gerekiyor. Çünkü inemeyen uçağın sebebi yine vatandaşımızın emniyeti açısından önemli. Bu da bir tedbirdir. Belki bir kaç saat yoruluyoruz. Ama sonuçta can güvenliğimiz söz konusu. O yüzden hava alanımızda teknik olarak her hangi bir sıkıntı yok. Şu an teknik imkanlar devletimizin hükümetimizin Urfa’ya gösterdiği imkanlar had safhada. Urfa havaalanına bütün teknik imkanlar sağlanmıştır. Teknik eksikliğimizde yok. Sadece hava şartları dünyanın her yerinde olduğu gibi burayı da etkiliyor.”
 
"NİSAN'DA HAVALANIMIZIN ETKİNLİĞİ ARTARCAK"
 
AK Parti Şanlıurfa milletvekili Emin Önen Nisan ayından itibaren Şanlıurfa havaalanında büyük bir hareketliğinin yaşanacağını da söyledi. Havaalanının etkinliğinin nisan ayında artacağının altını çizen Emin Önen “Çünkü Pegesus’un Şanlıurfa’ya gelme ihtimali yüksek. Zaten geleceğiz dediler. Ama bana Nisan ayında gerçekleşeceğini söylediler. Yaz tarifesi uygulamasıyla sefer sayılarını artıracaklar. O yaz tarifesi içinde Ankara ve İstanbul’a uçuş seferlerinin artırılacağını konuştuk. Aynı zamanda Erbil’e de bir uçuş söz konusu Direk olarak Erbil’e de uçuş olacak. Bunlar da önümüzdeki dönemde havaalanımızın etkinliğini ve kapasitesini de artıracak.”ifadelerini kullandı. (Şanlıurfa.com)
PEK İYİ BİR YERE KURULMADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Eski havaalanı halen devletin,pistin boyu biraz uzatılsa(mevcut piste de bakım şart),çok abartılı olmayacak şekilde bir terminal binası yapılsa,gap havaalanındaki seyrüsefer cihazları(NDB,VOOR,ILS) oraya taşınsa,emin olun senede en fazla 1 sefer iptal olur,ayrıca bölge için çok iyi bir yedek meydan olur,hem şehir merkezine yakın,inanın olmayacak bişey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ülkede yüzde elli urfada yüzde 70-80 oy aluyosunuz istediğinizi yapıyosunuz baktınız kimse köprüyü kurmuyor cepten-pardon devletin kasasından-yapmay düşünüyosunuz ne olur urfaya da yeni bir havaalanı yaparsınız olur biter hemi bu sefer belki yüzde 90 oy alusunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1) Havaalanı çukurda değil,aksine yüksekte(şehirden 300m) bu yüzden ordaki hadise SİS değil,bulutun düşük olması(yükseklikten) 2) Havaalanının yerine karar verilirken Emin ÖNEN 16 yaşındaydı. 3) Çoban hikayesi ANKARA esenboğa havalimanına ait,zira burdaki çobanların aileleri istimlak bedelleri nedeni ile zengin olanlar,onlar iyidir demişlerdi. 4)ABD mevzusu yalan,burası KARGO amaçlı yapıldı(GAP da yetişecek ürünleri mesela Pirinç :)) anında dünyaya taşımak için ) Ama birşey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uluslararası havaalanı yazıyo havalimanı yazması gerekmiyomuydu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir Urfalı olarak utanıyorum sizden. Bütün Urfa'nın bildiği bir gerçeği yok sayarak yaptığınız yatırımın sonucudur bunlar. O alan Urfa'nın geri kalan bölgelerine göre çukur kaldığından yıl boyunca sisli olmaktadır. Göz göre göre bölgenin en iyi havaalanlarından birini olabilecek en yanlış yere yaptınız. HErhangi bir çobana bile sorsanız bu bölgenin elverişli olmadığı hakkında sizi bilgilendirebilirdi. Ancak zaten bu havaalanının ABD hibesiyle ve yer tavsiyeleriyle yapıldığına dair airporthaber.com'da bir haber çıkmıştı. ABD'nin olası bir operasyonda kullanması için elverişli şekilde yapıldığı belirtilmişti. İnanmak içimden gelmiyor ancak bu kadar kötü bir yer seçimini de açıklamakta zorlanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu havalimanı ile hevesimizi aldık bunu yıkın, şanlıurfa daha merkeze yakın yeni büyük bir havalimanı yapın! Hiiiiiiiiç merak etmeyin Mehmet Emin Önen, en yakın zamanda isteğiniz kabul olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000