22 Mayıs 2017, Pazartesi 10:37:52

Pegasus'un uçuşları sekteye uğrayabilir!

"Pegasus Havayoları'nın Ercan-İngiltere uçuşları sekteye uğrayabilir" bu sözler KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'ye ait... Peki, Sofi bu sözleri neden sarf etti? İşte ayrıntılar...
  • Kuzey Kibris'ta Ulasim Sektoru cokmustur.Liyakat disi atamalar ve siyaset Kurumlara islemis bes belli.
  • Fazla söze gerek yok. KKTC Ulasimi cokmustur. Bunu anlamak icin arif olmaya gerek yok . Kurumlar icine siyeset ve liyakat disi atamalar var. Bu yillar boyu böyle Allah size kolaylik versin.
  • Yazı ile alakası olmayan bir sürü yorum. Sivil havacılık müdürü diyor ki pegasusun ecn stn seferinde türkiyede uçak değişikliği olacak. Böylece ecn stn yolcularının pegasusu tercih etmeyecekeri gibi bir durum olacağı açıklanıyor. Yani bir miktar yolcu larnakaya kayabilir. Özellikle ingilizler. Fazla bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Konuyu türk rum düşmanlığı bağlamanın da anlamı yok. Rum tarafından bir sürü rum ecn üzerinden çeşitli ülkelere seyahat ediyorlar. Ayrıca o düşman dediğiniz rum ile Türkiye hem resmi spor müsabakası yapıyor hem de ticaret yapıyor. Ondan sonra birkaç türk güneyden uçunca vatan haini oluyor. Ben de bir keresinde larnakayı kullanmıştım mecburen. Hem süre hem fiyat azalıyor.
  • Sayın KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü. Siz bu işleri bırakın da Ercan işletmecisine bakın. Çalışanların eğitimleri var mı ? Tecrübeleri var mı ? Havalimanı niye AVM haline geldi ? Dutyfree neden KKTC de en pahalı yer ? Yer Hizmetleri, özellikle IST Handling eğitimleri var mı ? Kim Denetliyor ? Yaz allah yaz bitmez. Sen kalkmış yok larnaka vs. Bırak bu işleri de önüne bak.
  • zaten turk civil havacilik ucakta kalmak yasak ve ayni yolcu devam etsin nerde secuirity check? nasil secuirity check olabilir yolcu ucakda varsa ? bunu sadece kibris ucuslarda goz uymdu TSH, dogru bir karar ingiliz devlet hakli ve havacilik yapan biliyor cok dogru bir karar bakma kibrisli her yonden sikayetci once havacilik nedir orgensin ve oyle ve yorum yapsin ingiliz ve turk dunyada lider sans eseri olmadi cok zorluklarla bu duruma gelmis ayrica yuzde 80 AHL yolcusu transit onlar iniyor birsey olmuyor onlarsa insan yani
  • Turk sirketlerinden ne alip veremedeginiz var. Hukumetinizle anlasin verileri kaldirin
  • Bu adam ne yaptigini bilmiyor..isi bu mu? Yasasiz KKTC'de Hava Balonu ucuruyorsunuz. Yasasiz insanlarin basindan Drone'lar geciyor. Sektorden ne kadar anliyorsunuz merak ettim.
  • Larnaka -Stn 120 € gidiş dönüş 10 kilo bagaj hakkı, Ercan - Stn 200 € sadece gidiş Ee neden yolcular larnakayı tercih ediyor olabilir acaba !!
  • Larnaca'dan ucmak ile pegasus nasil ayni oluyor bilet fiyatlari nerdeyse iki kat fazla Larnaca'da. Parasi olan zaten heryerden gidiyo yani degisen bisey olnaz bos haberler.
  • .. sana ne Sofi , sana ne ??. bu işi yapan pgs 'a da bu kararın tebligatı gitmiştir mutlaka .. sana ne ??

KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi tarafından alınan kararın Pegasus'un Ercan-İngiltere uçuşlarını sekteye uğratabileceğini söyledi.

Pegasus Havayolları'nın Ercan-İngiltere arasındaki uçuşları Türkiye üzerinden transit olarak gerçekleştirdiğini belirten Sofi, İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi'nin uçak değişimi ve güvenlik kontrolünü zorunlu kıldığını ifade etti. 

Türk Hava Yolları'nın uzun yılardır bu rotadaki uçuşlarında Türkiye'ye iniş yapıpı uçak değiştirdiğini dolayısıyla İngiltere tarafından alınan bu kararın doğrudan Pegasus'u etkileyeceğini söyleyen Mustafa Sofi, "İngiliz Sivil Havacılığı böyle bir karar aldı. Kararla ilgili henüz yazılı bir metin elimize ulaşmadı. Ancak alınan bu kararın Pegasus'un uçuşlarını sekteye uğratacağını düşünüyoruz. Çünkü Türk Hava Yolları, İstanbul'a iniş yaptığı zaman uçak değiştiriyor. Pegasus ise İstanbul'a iniş yapıyor, İstanbul yolcuları uçaktan iniyor, İngiltere yolcuları ise uçakta kalıp uçuşa devam ediyordu. Yeni uygulamada İngilizler buna müsade etmiyor" dedi.

KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, yolcuların zorluk yaşamamak adına Ercan yerine Larnaka Havalimanı'nı tercih ettiğini ve alınan karar sonrası bu tercihlerin artacağından endişe duyduklarını söyledi.

Pegasus'un uçuşları sekteye uğrayabilir!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Sistem Cokmesi ~ 7 yıl önce
Kuzey Kibris'ta Ulasim Sektoru cokmustur.Liyakat disi atamalar ve siyaset Kurumlara islemis bes belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Kolaylik ~ 7 yıl önce
Fazla söze gerek yok. KKTC Ulasimi cokmustur. Bunu anlamak icin arif olmaya gerek yok . Kurumlar icine siyeset ve liyakat disi atamalar var. Bu yillar boyu böyle Allah size kolaylik versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecn ~ 7 yıl önce
Yazı ile alakası olmayan bir sürü yorum. Sivil havacılık müdürü diyor ki pegasusun ecn stn seferinde türkiyede uçak değişikliği olacak. Böylece ecn stn yolcularının pegasusu tercih etmeyecekeri gibi bir durum olacağı açıklanıyor. Yani bir miktar yolcu larnakaya kayabilir. Özellikle ingilizler. Fazla bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Konuyu türk rum düşmanlığı bağlamanın da anlamı yok. Rum tarafından bir sürü rum ecn üzerinden çeşitli ülkelere seyahat ediyorlar. Ayrıca o düşman dediğiniz rum ile Türkiye hem resmi spor müsabakası yapıyor hem de ticaret yapıyor. Ondan sonra birkaç türk güneyden uçunca vatan haini oluyor. Ben de bir keresinde larnakayı kullanmıştım mecburen. Hem süre hem fiyat azalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Sayın KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü. Siz bu işleri bırakın da Ercan işletmecisine bakın. Çalışanların eğitimleri var mı ? Tecrübeleri var mı ? Havalimanı niye AVM haline geldi ? Dutyfree neden KKTC de en pahalı yer ? Yer Hizmetleri, özellikle IST Handling eğitimleri var mı ? Kim Denetliyor ? Yaz allah yaz bitmez. Sen kalkmış yok larnaka vs. Bırak bu işleri de önüne bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Eğitimden bahsetmişsiniz ama Ercanda birde CAS Handlig var ondan neden bahsetmiyorsunuz?
CAS ~ 7 yıl önce
CAS handling havaş döneminde süperdi. Havaş gitti CAS da gitti. Tabii ki onlarında eğitimleri sorgulanmalı.
transit yolcu ~ 7 yıl önce
zaten turk civil havacilik ucakta kalmak yasak ve ayni yolcu devam etsin nerde secuirity check? nasil secuirity check olabilir yolcu ucakda varsa ? bunu sadece kibris ucuslarda goz uymdu TSH, dogru bir karar ingiliz devlet hakli ve havacilik yapan biliyor cok dogru bir karar bakma kibrisli her yonden sikayetci once havacilik nedir orgensin ve oyle ve yorum yapsin ingiliz ve turk dunyada lider sans eseri olmadi cok zorluklarla bu duruma gelmis ayrica yuzde 80 AHL yolcusu transit onlar iniyor birsey olmuyor onlarsa insan yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transit yolcu ~ 7 yıl önce
İlk önce yazdığını oku. Bir şey anlayabildinmi?
transit yolcuya ~ 7 yıl önce
Milliyet nedir sizin ? Yazıyı google çeviri ile mi tercüme ettiniz ?
Sektor ~ 7 yıl önce
Turk sirketlerinden ne alip veremedeginiz var. Hukumetinizle anlasin verileri kaldirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 7 yıl önce
Bu adam ne yaptigini bilmiyor..isi bu mu? Yasasiz KKTC'de Hava Balonu ucuruyorsunuz. Yasasiz insanlarin basindan Drone'lar geciyor. Sektorden ne kadar anliyorsunuz merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guest ~ 7 yıl önce
Larnaka -Stn 120 € gidiş dönüş 10 kilo bagaj hakkı, Ercan - Stn 200 € sadece gidiş Ee neden yolcular larnakayı tercih ediyor olabilir acaba !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 7 yıl önce
Ruma hizmet soysuzluktur anladınmı neden. Kaç rum kuzeye gelip harcama yapıyor onlardan daha ucuz okadar çok şeyimiz varki .
tc ye ~ 7 yıl önce
Ya bırakın kardeşim şu soysuzluk bilmem ne muhabbetlerini ya. Ülkeyi satmıyor ki Larnacadan uçan adamlar. Ayrıca kim neden Güneyden Kuzeye gelip harcama yapsın ki? Zaten Güney Kıbrısta olmayıp da Kuzeyde olan bir şey yok ki.
tc ~ 7 yıl önce
Belli ki sen KKTC de yaşayan TC vatandaşısın. Ama ne yazık ki dünyadan hiç haberin yok. Adam bilet fiyatlarından bahsediyor sen KKTC ye rum kaç para bırakıyor diyorsun. Tabii ki ucuz bilet bulunca Güneyden gideceğiz ? Zaten Ercan havalimanı allaha emanet bir yer. Hiç olmazsa adam gibi terminalden uçarız.
!!! ~ 7 yıl önce
Larnaca'dan ucmak ile pegasus nasil ayni oluyor bilet fiyatlari nerdeyse iki kat fazla Larnaca'da. Parasi olan zaten heryerden gidiyo yani degisen bisey olnaz bos haberler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Londra ~ 7 yıl önce
Dalgamı geçiyorsun ? Kuzey Kıbrısa Giderken ve ya gelirken Londra'dan Larnacayı kullanıyorum çünkü arada 300 ile 500 TL fark var ayrıca 2-3 saad da daha kısa ! inanmıyorsan skyscannerden isdedigin tarihlere bag ! Bir bilgi daha vereyim ab ülkeleri arasında uçmak herzaman daha ucuzdur çünkü vergi almıyorlar birbilerinden. Not. İngiltere hala AB üyesi sayılıyor.
.. ~ 7 yıl önce
.. sana ne Sofi , sana ne ??. bu işi yapan pgs 'a da bu kararın tebligatı gitmiştir mutlaka .. sana ne ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000