28 Haziran 2016, Salı 11:20:07

Pegasus'un tarihi siparişinde ilk uçak geliyor

Pegasus Hava Yolları, 4 yıl önce Airbus firmasından yaklaşık 12 milyar dolara sipariş ettiği 25'i opsiyonlu 100 uçağın ilkini gelecek ay teslim alacak.
  • öyle böyle yurdum insanına ekmek veriyor olmasa nerede calısacaksınız bırakın büyüsün daha cok insan çalıssın kısır düşünmeyin
  • Demek ki 60 uçakla dünyanın parasını kazanıp üstüne 100 uçak alınıyormuş
  • Genel müdürün kravatsız ve sakallı olması da günün anlam ve önemine uygun davranması için herhalde.
  • Ankara neoldu ?
  • airbus'a gitmeseniz ve görmeseniz airbus uçakları üretemiyecekti. Çok büyük marifet. Şirket parası ile devri alem.
  • hepsi gelmeden batacak bu low-coster. Söylemedi demeyin.
  • Airshow mevcut olsun :) Demo sıkıntı değil bu işin güzelliği . Misafirlerin Neredeyiz neredeyiz diye sormaları daha yorucu .... İyi uçuşlar PGS ailesi
  • The Boston Consulting Group (BCG), ‘2016 Yükselen Küresel Yıldızlar’ listesini açıkladı. The Boston Consulting Group (BCG) tarafından bu yıl 7.'si yayınlanan "Global Challengers – 2016 Yükselen Küresel Yıldızlar" raporu, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerden gelen ve "küresel liderliğe" oynayan 100 büyük firmayı açıkladı. Listedeki Türk şirketi sayısı beşe çıkarken, "yükselen yıldız" olarak kabul gören son Türk markası Pegasus Hava Yolları oldu ve daha önce listeye girmiş olan Koç Holding, Sabancı Holding, Türk Hava Yolları ve Yıldız Holding ile birlikte listedeki yerini aldı.
  • Sayın nane millete verilen sozleri iptal ettirp burdan cok sirin biri gibi girunmeye calismayin primlerimizi vermeseniz gelir apronda araclari siz kulkanirsniz
  • Bugüne kadar gelen Airbus tipi uçaklar 100 uçaklık siparişin haricinde mi geldi o zaman? Bilen var mıdır?

Pegasus Hava Yolları, 4 yıl önce Airbus firmasından yaklaşık 12 milyar dolara sipariş ettiği 25'i opsiyonlu 100 uçağın ilkini gelecek ay teslim alacak.

Uyguladığı düşük maliyetli (low cost) hava yolu modeliyle 41 ülkede 103 noktaya uçan Pegasus, 4 yıl önce Airbus firmasına sipariş verdiği uçakları gelecek ay itibarıyla teslim almaya başlayacak. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verildiği tarih itibarıyla, Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük uçak siparişinin Pegasus'a ait olduğunu söyledi.

Pegasus'un sadece Türkiye'de değil Ortadoğu'da da birçok alanda öncü bir firma olduğunu anlatan Nane, "Bölgede gerek hizmet kalitesi, gerek düşük maliyet politikasıyla, birçok yere ilham kaynağı olmuş bir firmayız" diye konuştu.

Airbus'la, 2012 yılında, 25'i opsiyonlu toplamda 100 uçak için anlaşma yapıldığını hatırlatan Nane, "Bu uçaklar, Airbus A320 serisinin NEO modeliydi. Bu uçakların ilkini, İnşallah temmuz ayında teslim alıyoruz. Airbus'a gittim, üretim bandında uçağımızın üretilmesini de gördüm. Siparişlerimiz devam edecek. Bu yıl 9 yeni uçağımız gelecek" bilgisini verdi.

- "Yüzde 15 civarında bir yakıt tasarrufu sağlanacak"

Mehmet Nane, siparişinin 2021 yılına kadar tamamlanacağını belirterek, şu an itibarıyla 70 uçağa sahip olduklarını, tamamlanan siparişlerle 170 uçak sayısına ulaşacaklarını kaydetti. Airbus A320 NEO modelinin yakıt tasarrufu sağlayan bir motor sistemine sahip olduğunu anlatan Nane, yeni uçakların yaklaşık yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlayacağını bildirdi.

Düşük maliyetli modelde bölgede önemli bir oyuncu olduklarının altını çizen Nane, 1 Haziran itibarıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başlattıkları yer hizmetleriyle de örnek oluşturduklarını söyledi.

Yer hizmetleri çalışmasının hizmet kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen bir proje olduğunu ifade eden Nane, "Biz inanıyoruz ki Pegasus'taki başarıyı gören sektördeki diğer oyuncular da bunu devam ettirecek. Burada da bir öncülük yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Pegasus'un yılın ilk 4 ayında 7 milyondan fazla yolcu taşıdığı bilgisini de veren Nane, aynı dönemde iç hat pazar payını bir önceki yıla göre yüzde 28'den yüzde 29,8'e, dış hat pazar payını ise yüzde 11,9'dan yüzde 12,8'e çıkardıklarını kaydetti.

Pegasus'un tarihi siparişinde ilk uçak geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

ekmek ~ 8 yıl önce
öyle böyle yurdum insanına ekmek veriyor olmasa nerede calısacaksınız bırakın büyüsün daha cok insan çalıssın kısır düşünmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılık ~ 8 yıl önce
Demek ki 60 uçakla dünyanın parasını kazanıp üstüne 100 uçak alınıyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GM ~ 8 yıl önce
Genel müdürün kravatsız ve sakallı olması da günün anlam ve önemine uygun davranması için herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolc ~ 8 yıl önce
Ankara neoldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten ~ 8 yıl önce
airbus'a gitmeseniz ve görmeseniz airbus uçakları üretemiyecekti. Çok büyük marifet. Şirket parası ile devri alem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçakların ~ 8 yıl önce
hepsi gelmeden batacak bu low-coster. Söylemedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozz ~ 8 yıl önce
Kına yakarsın fesat
Lütfen ~ 8 yıl önce
Airshow mevcut olsun :) Demo sıkıntı değil bu işin güzelliği . Misafirlerin Neredeyiz neredeyiz diye sormaları daha yorucu .... İyi uçuşlar PGS ailesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yükselen Yıldız ~ 8 yıl önce
The Boston Consulting Group (BCG), ‘2016 Yükselen Küresel Yıldızlar’ listesini açıkladı. The Boston Consulting Group (BCG) tarafından bu yıl 7.'si yayınlanan "Global Challengers – 2016 Yükselen Küresel Yıldızlar" raporu, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerden gelen ve "küresel liderliğe" oynayan 100 büyük firmayı açıkladı. Listedeki Türk şirketi sayısı beşe çıkarken, "yükselen yıldız" olarak kabul gören son Türk markası Pegasus Hava Yolları oldu ve daha önce listeye girmiş olan Koç Holding, Sabancı Holding, Türk Hava Yolları ve Yıldız Holding ile birlikte listedeki yerini aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz de inandık. ~ 8 yıl önce
boston bilmem ne şeyiymiş. Tınnnnn...
apron ~ 8 yıl önce
Sayın nane millete verilen sozleri iptal ettirp burdan cok sirin biri gibi girunmeye calismayin primlerimizi vermeseniz gelir apronda araclari siz kulkanirsniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
Bugüne kadar gelen Airbus tipi uçaklar 100 uçaklık siparişin haricinde mi geldi o zaman? Bilen var mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
9 degil TC-DCM ile birlikte 11 oldu. Bu ucaklar CEO modeli olup 100 ucaklik siparis kapsaminda degiller. 100 ucaklik siparisin tamami NEO olarak gelecek.
Yolcu ~ 8 yıl önce
Filoda olan 320 ler kiralik, 100 ucaklik siparisin disinda yani
Yolcu ~ 8 yıl önce
Hayirli olsun pegasus; Ara sıra kullaniyorum pegasus u, en ön sira yada exit te oturunca iyi geciyor yolculuk yoksa eziyet ancak thy nin saw daki ucaklarindan cok iyi filosu var pgs nin... Kazasiz belasiz emniyetli ucuslar diliyorum butun sirketlerimize..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000