07 Eylül 2016, Çarşamba 10:28:07

Pegasus'tan Instagram kampanyası

Pegasus Hava Yolları, Türkiye’de Instagram’ın yeni stories özelliğini kullanarak kampanya yapan ilk marka oldu.
  • Fazla bagaj için para isteyen çalışanları görüyoruz eşkıya gibiler insanların üzerine yürüyorlar
  • Alan içinde ki kalabalık PGS kontuari tıklım tıkıs, ama su gibi ilerledi.... tam vaktinde kalktı kuyrukta 4 pgs bir Anadolu ve gene 3 pgs sırada idi, uçak bindiği temizdi ama inerken aynı şeyi soyleyemiyecegim,sanırım kabin ekibi can sıkıntısından dergileri, gazetelerin at yarıs sayfasını alıp ve selpaklari yerlere atiyorlar;))))
  • Bu güne kadar pegasus ile uçtum hiç rötar görmedim. Her şey gayet iyi. Eleştiri yapanlar uçak yolculuğu yapamadan önceki berbat otobüs yolculuğunu hatırlasınlar.
  • NICIN BELCIKIYA TEMIZ BIR UCAK VERMIYORSUNUZ NEZAMAN UCTUYSAM ASAGI YUKARI HEP AYNI BLECIKA YOLCUSU OKADARMI KALITESIZ
  • Vardır arkasında bir çapanoğlu. Ekstra ücretlerle çıkarırlar. Her türlü muamele ücrete tabidir nede olsa.
  • Pegasus ne zaman Ankara'ya base kuracak.Biz de ucuza uçmak istiyoruz.
  • Pegasus rezalet bir havayolu şirketidir. Her geçen gün daha da kötüye gitmekte ve yolcu haklarını hiç etmektedir verilen tek şey uçuş ve kırık bagaj bol gecikme suratsiz çalışanlar

Pegasus Hava Yolları, Türkiye’de Instagram’ın yeni stories özelliğini kullanarak kampanya yapan ilk marka oldu.

Misafirlerine yeni seyahatler için ilham ve imkân veren Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayolu Pegasus, 29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği son kampanyası ile bir ilke imza attı ve Türkiye’de Instagram’ın yeni “Stories”  özelliğini kullanarak satış kampanyası yapan ilk marka oldu.

Kampanyaya katılmak için Pegasus, Instagram hesabının Stories bölümünde yayınlanan kısa videoları takip edilmesi istendi. 8 farklı videoda 8 haneli indirim kodunu oluşturan harf ve rakamlar Türkiye’nin farklı lezzet görüntülerinin yer aldığı kısa videolara gizlenmişti. Pegasus’un Instagram Stories üzerinden işleyen bu kampanyasında şifreyi edinen misafirler, yüzde 20 indirimli uçma fırsatı yakaladı.

Tüm iletişim çalışmalarında sosyal medya kanallarını etkin biçimde kullanan Pegasus, sosyal medya iletişiminde 2 temel konuya odaklanıyor. Birincisi, misafirleri Pegasus’un kampanya ve fırsatlarından haberdar ederek, onlara ilham vermek; ikincisi, sosyal medya üzerinde Pegasus’la ilgili paylaşılan tüm içerikleri detaylı analiz ederek,  misafirlerin soru ve sorunlarına hızlıca cevap bulmaya çalışmak. Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Youtube ve Google+ hesaplarını aktif olarak kullanan Pegasus, dijital gelişmeleri yakından takip ederek, iletişim çalışmalarına entegre eden ilk markalardan. Dijital varlığının üzerine uzun yıllardır ciddi yatırımlar yapan Pegasus Hava Yolları’nın Facebook’ta 1,2 milyon, Twitter’da 228 bin ve Instagram’da ise 79 bin takipçisi bulunuyor.

Pegasus’un 2,5 yıldır yayında olan mobil uygulamaları ise App Store ve Play Store’da toplamda 3 milyon indirilme sayısına ulaştı. Temmuz 2016 itibari ile mobil kanal satışlarının toplam satışlar içindeki payı yurtiçinde yüzde 18,7’ye, yurtdışında ise yüzde 8,3’e yükseldi. Temmuz 2015’te bu oranlar yurtiçinde yüzde 11,1,  yurtdışında ise yüzde 4,4 olarak gerçekleşmişti.

Pegasus'tan Instagram kampanyası

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Yolcu ~ 8 yıl önce
Fazla bagaj için para isteyen çalışanları görüyoruz eşkıya gibiler insanların üzerine yürüyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salı gunu ~ 8 yıl önce
Alan içinde ki kalabalık PGS kontuari tıklım tıkıs, ama su gibi ilerledi.... tam vaktinde kalktı kuyrukta 4 pgs bir Anadolu ve gene 3 pgs sırada idi, uçak bindiği temizdi ama inerken aynı şeyi soyleyemiyecegim,sanırım kabin ekibi can sıkıntısından dergileri, gazetelerin at yarıs sayfasını alıp ve selpaklari yerlere atiyorlar;))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güç ~ 8 yıl önce
Bu güne kadar pegasus ile uçtum hiç rötar görmedim. Her şey gayet iyi. Eleştiri yapanlar uçak yolculuğu yapamadan önceki berbat otobüs yolculuğunu hatırlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakıp Ağa ~ 8 yıl önce
Sen Sakıp ağanın andavallı hikayesini hiç duymadın herhalde.
EROL ~ 8 yıl önce
NICIN BELCIKIYA TEMIZ BIR UCAK VERMIYORSUNUZ NEZAMAN UCTUYSAM ASAGI YUKARI HEP AYNI BLECIKA YOLCUSU OKADARMI KALITESIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çapanoğlu ~ 8 yıl önce
Vardır arkasında bir çapanoğlu. Ekstra ücretlerle çıkarırlar. Her türlü muamele ücrete tabidir nede olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de ~ 8 yıl önce
Sizin bu yorumunuzda bir çapanoğlu arıyorum nedense?
pgt ~ 8 yıl önce
Pegasus ne zaman Ankara'ya base kuracak.Biz de ucuza uçmak istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Winter is coming ~ 8 yıl önce
Pegasus rezalet bir havayolu şirketidir. Her geçen gün daha da kötüye gitmekte ve yolcu haklarını hiç etmektedir verilen tek şey uçuş ve kırık bagaj bol gecikme suratsiz çalışanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akp ~ 8 yıl önce
Zihniyeti
Someone else ~ 8 yıl önce
Kırık valizler hakkında ücret talep edebilirsiniz , bir çok valiz yer hizmetlileri yüzünden zarar görmektedir bu pegasus bu thy bu onur air olabilir ve onların değil yer hizmetlilerin valizi fırlatmasından oluşuyor, valizin uçak içinde kırılabilmesi için çok ağır türbülans olması gerekmektedir yada yanlış yükleme ve yanlış yüklemede yine yer hizmetlilerin suçu bunu göz ardı etmeyin , hiç bi şirket tamamen suçsuz diyemeyiz tabi saygılarımla...
Yenilikçi şirket ~ 8 yıl önce
Pegasus daha kucuk olmasının avantajlarını cok ıyı kullanabılen bir şirket hantal bir yapıya sahip değil.Yenilikçi ve teknolojiyi cok yakından takip eden, ekiplerine de teknolojiyi en iyi sekilde kullandıran bir şirket. Tebrikler
Air... ~ 8 yıl önce
Begenmeyen ucmasin!!!
begenmediğiniz ~ 8 yıl önce
Pegasusla bugün Adana'dan İstanbula 60 tl ye uçtum.Bileti 2 gün önce aldım ve rotarsiz geldim. Otobüs. 80Tl. Tk 240 Tl idi.
Sen ~ 8 yıl önce
Sinemaya gittiğinde parayı ne için veriyorsun? Film seyretmet için. Eğer patlamış mısır ve içecek istiyorsan tıpış tıpış çdüyorsun ekstra. Peki uçağa niye para veriyorsun? Uçmak için. Karşılığını alıyor musun? Bitti.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000