25 Ekim 2014, Cumartesi 12:07:03

PEGASUS UÇAĞINDA TÜRBÜLANS PANİĞİ

Adana’dan sabah havalanan ve Antalyaspor kafilesinin de bulunduğu Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, Antalya semalarında türbülansa girdi.
  • Uçak kaza raporunu senin gibiler izler ve cahilce yorum yapar.Daha ne olduğun belli değil klavye kahramanlığı yapıyorsun.Sana burada kesin bilgi veriyoruz.Havadan sudan duyduklarınla hareket etme belgelerle konuş!!!
  • Ucak kazasi raporunu seyredip veya netten okudugu birkac bilgiyle ve cahilce bir iki yorumluguna pilotmus gibi davranan arkadaslar...Siz cok yasayin e mi ? :) Bu yorumlari ciddi ucus anksiyetesi olan insanlarin okudugun farkindasiniz degil mi? Bos yere insanlari korkutuyorsunuz...Sunu da unutmayin evet turbulans ciddi urkutur cunku ucmak zaten insanin yaradilisina aykiri bir olay fakat kemeriniz takili oldugu surece turbulansin size verecegi tek zarar ucus korkunuzu tetiklemesi ve konforunuzun bozulmasidir... Unutmayin ki ucaklar kanadin altindan akan havayla degil aksone kanadin laminar akis yapan havanin vakum etkisiyle havada kalir... Korkacak hicbisey yok yeter ki kemerinizi takiniz efendim...
  • Bu yorumum i phone uygulamasina demekki rotayi degisdirecegiz turbulansli alanlara girdigimizde pitot tubler donuyor veya ariza olabiliyor tutki radomu parcaladin tabi stall olursun gece vakti kotu hava kosullarinda is ustune is yuklersen bak kendin soyluyorsun diger ucaklar kacinma yapmis bu yapmamis diye bu arada ben bi hayli ekmek yedim tavsiyeye ihtiyacim yol
  • Bu sözüm yakit isimli kullanıcıya... Brezilya da 2009 da düşen airfrance 447 uçağı pitot tüpünde meydana gelen arıza ve buna dayanarak o gece bütün uçakların rotasını değiştirip havasal etkinin daha az olduğu bir rota izlemeleri fakat 447 ın rota değiltirmeyip bu hava dalgasının içine dalması sonucu ve tamamiyle ve tamamiyle bir pilotaj hatası olan yardımcı pilot Bonin in uçağı akıl almaz bir şekilde burnunu havaya kaldırarak uçağı stall etmiştir.ÇOK BİLMİŞ ARKADAŞ SENİN YİYECEK DAHA BİR FIRIN EKMEĞİN VAR!
  • en iyi rota en kısasıdır, isterse yanardağ patlasın.
  • Ee uçak bu. Nasil girdiyse cikmasinina bilir
  • Türbülans ve kötü hava koşullarindan bir uçak kesin düşmez demek cehallettir tabiki uçaklar ciddi türbülanslara dayaniklidir ancak severe türbülansda yolcularin sakatlanma ve uçağinda yapisal hasara uğrama yüzdesi artar bu durumda uçagin overcontrol olma ihtimali yükselir risk aliyorsaniz uçarsiniz almiyorsaniz kaçinirsiniz
  • Pegasus pilotları yakıt tasarrufu için elektrik yüklü bulutların içinden geçerler...
  • Bu pegasus da hep türbülansa giriyo
  • Pist yüzey temizliği zamanında yapılmadığı için ilk yağışta 18C pisti trafiğe kapandı. Tüm uçaklar tek piste yığıldı başka meydanlara divert etmek zorunda kalan uçaklar oldu. Kalkışlar ortalama 30dk gecikmeli oldu. Airport haber gazetecilik böyle yapılmaz. Bu yazdıklarım haber niteliği olan şeyler. Kafile falan hikaye.

Adana’dan sabah havalanan ve Antalyaspor kafilesinin de bulunduğu Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, Antalya semalarında türbülansa girdi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Havalimanı'ndan sabah saat 06.45’te havalanan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, Antalya Havalimanı'na iniş için hazırlandığı sırada türbülansa girdi. Antalyaspor kafilesinin de bulunduğu uçakta büyük panik yaşandı.

Yolcuların yanlarında bulunan çantalar havada uçuşurken, ismi öğrenilemeyen bir kadın baygınlık geçirdi. Kadına kabin görevlileri müdahale ederken,  yaklaşık 5 dakika süren türbülansın ardından uçak Antalya Havalimanı'na iniş yaptı.

PEGASUS UÇAĞINDA TÜRBÜLANS PANİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak kaza raporunu senin gibiler izler ve cahilce yorum yapar.Daha ne olduğun belli değil klavye kahramanlığı yapıyorsun.Sana burada kesin bilgi veriyoruz.Havadan sudan duyduklarınla hareket etme belgelerle konuş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucak kazasi raporunu seyredip veya netten okudugu birkac bilgiyle ve cahilce bir iki yorumluguna pilotmus gibi davranan arkadaslar...Siz cok yasayin e mi ? :) Bu yorumlari ciddi ucus anksiyetesi olan insanlarin okudugun farkindasiniz degil mi? Bos yere insanlari korkutuyorsunuz...Sunu da unutmayin evet turbulans ciddi urkutur cunku ucmak zaten insanin yaradilisina aykiri bir olay fakat kemeriniz takili oldugu surece turbulansin size verecegi tek zarar ucus korkunuzu tetiklemesi ve konforunuzun bozulmasidir... Unutmayin ki ucaklar kanadin altindan akan havayla degil aksone kanadin laminar akis yapan havanin vakum etkisiyle havada kalir... Korkacak hicbisey yok yeter ki kemerinizi takiniz efendim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakit ~ 9 yıl önce
Bu yorumum i phone uygulamasina demekki rotayi degisdirecegiz turbulansli alanlara girdigimizde pitot tubler donuyor veya ariza olabiliyor tutki radomu parcaladin tabi stall olursun gece vakti kotu hava kosullarinda is ustune is yuklersen bak kendin soyluyorsun diger ucaklar kacinma yapmis bu yapmamis diye bu arada ben bi hayli ekmek yedim tavsiyeye ihtiyacim yol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu sözüm yakit isimli kullanıcıya... Brezilya da 2009 da düşen airfrance 447 uçağı pitot tüpünde meydana gelen arıza ve buna dayanarak o gece bütün uçakların rotasını değiştirip havasal etkinin daha az olduğu bir rota izlemeleri fakat 447 ın rota değiltirmeyip bu hava dalgasının içine dalması sonucu ve tamamiyle ve tamamiyle bir pilotaj hatası olan yardımcı pilot Bonin in uçağı akıl almaz bir şekilde burnunu havaya kaldırarak uçağı stall etmiştir.ÇOK BİLMİŞ ARKADAŞ SENİN YİYECEK DAHA BİR FIRIN EKMEĞİN VAR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs için ~ 9 yıl önce
en iyi rota en kısasıdır, isterse yanardağ patlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ee uçak bu. Nasil girdiyse cikmasinina bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakit tasarrufu ~ 9 yıl önce
Türbülans ve kötü hava koşullarindan bir uçak kesin düşmez demek cehallettir tabiki uçaklar ciddi türbülanslara dayaniklidir ancak severe türbülansda yolcularin sakatlanma ve uçağinda yapisal hasara uğrama yüzdesi artar bu durumda uçagin overcontrol olma ihtimali yükselir risk aliyorsaniz uçarsiniz almiyorsaniz kaçinirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pegasus pilotları yakıt tasarrufu için elektrik yüklü bulutların içinden geçerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 9 yıl önce
Bu pegasus da hep türbülansa giriyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
18C ~ 9 yıl önce
Pist yüzey temizliği zamanında yapılmadığı için ilk yağışta 18C pisti trafiğe kapandı. Tüm uçaklar tek piste yığıldı başka meydanlara divert etmek zorunda kalan uçaklar oldu. Kalkışlar ortalama 30dk gecikmeli oldu. Airport haber gazetecilik böyle yapılmaz. Bu yazdıklarım haber niteliği olan şeyler. Kafile falan hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000