21 Eylül 2018, Cuma 09:19:17

Pegasus uçağı belediyeye teslim edildi

Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak'ta pistten çıkması sonucu hizmet dışı kalan ve iç bölümündeki teknik donanım ile diğer malzemeleri sökülen uçağın gövdesi ve gövde aksamlarının, Ticaret Bakanlığınca "millet kıraathanesi" olarak kullanılmak şartıyla Yomra Belediyesine bedelsiz tahsisinin ardından teslim işlemi gerçekleştirildi.
  • Kazan kaynatıyorsun yine, güzel şirket kötü yönetim. Ramp kaynıyor yine, adamlar mesai saati içinde dışarı çıkıp kendi dükkanlarını işletiyorlar, mesai bitiminde gelip parmak basıyorlar, yakalanınca müdürlerini satıyorlar neden ? Çünkü müdürleri, kendi evinin işlerini halletmeleri için tek tek personelleri evine gönderip beleşe vuruyor işi ve bu adamı yönetici diye vardiyanın başına koyuyorlar. onlarca kişiyi haksız iftira atarak işlerinden ettiler, peki mesai saatinde dışarı çıkıp kendi dükkanlarına işletmeye giden arkadaşları neden çıkarmıyorlar ??? Cvp müdürlerini şikayet etmesin diye ama bu arkadaşlar müdürlerini şikayet etmesin diye neyi kimden saklıyorsunuz acaba kendini akıllı zannedenler aslında merakla bekledigim ceycey geldiginde ne yapacak sabırsızlıkla bekliyoruz yönetim degişmeden pegasustan hiç birşey olmaz
  • Allahim bunu kim basgan yapti
  • Yurdumuzda malzeme ve ekipman eksiği olan havacılık fakülteleri var iken neden böyle garip ve ticari kararlar veriliyor..Havacılık eğitiminde her malzemeye ihtiyaç var..Uçak kardeşim bu verin üniversitelere öğrenciler kendini geliştirsin.Ülkede yeterince kıraathane var zaten ..Havacılığı geliştireceğiz diye her yerde beyanat veriyorlar..Uçağı kahvehane yapıyorlar..Ben çay içmem orada dostum , uçakları havacılık eğitimi alan öğrencilere verin..
  • İnsanlar o uçak içinde belki ömürlerinin son anlarını geçirdiklerini düşünmüşlerdi felaketin esıgınden dönmüş bizim düşünürlerde kalkmıs kıraathane coffe home yapmış gerçekten saçma o uçak dusebilirdide biz hangi ara bu kadar çıkarcı olduk
  • Para pul olmuş zenginler dışında kimsenin cebinde çay içecek parası kalmamışken; hem çay hem kek hem de kitap vallahi süper bir hizmet olacak. çiçekler susuz, geçenler çaysız kalmasın. SAĞOL ÇOK ZENGÜN BAŞKAN. imara devam...
  • Daha ne olsun en sevdiğim kıraathane dışı uçak kompozitli olandır.32Foxtrotta alırım bedava cayimi kekimi,bakarım keyfime...Çok sansliyiz hamdolsun bu günleri de gördük,simdi mehteri verme zamani
  • 1 ay önce yurtdışına satılmıştı...Pegasus'a yapılan bu baskıyı kınıyorum !!! Sigorta şirketi tarafından ihaleye çıkılan ve ‘Aytral’ isimli bir firma tarafından ihalesi alınan uçağın söküm işlemlerine başlandı. 9’ü Türk, 6’sı yabancı uçak mühendisleri olmak üzere 15 kişilik ekip tarafından uçağın parçaları büyük bir titizlikle tek tek sökülerek özel kutulara yerleştiriliyor. Pistten çıkan ‘Zeynep’ isimli uçağın gövde işlemi 3-4 parçaya bölündükten sonra gemi ile diğer parçaları ise uçakla İngiltere’ye gönderilecek.
  • Tabi canım çok çok olumlu bi yatırım evet. Anca çay içip keyif yapıp yuvarlanın. Hiç bi katkınız yok bu ülkeye kuzey olarak. Anca çakma vatansever olarak dolaşırsınız ortalıkta. Okuma oranı yüzde 1 e düşmüş. Gidicek kütüphane yapacaklarmış. İçinde nasıl ucubeler olucak acaba.
  • Eğer uçak bu haliyle meydana koyulursa insanlar uçmaktan korkar uçak şuanda uçak gibi gözükmüyor tam bir enkaz harcanacak paraya değmez. Yetkililer harcanacak parayla çok modern bir millet kıraathanesi yapabilirler.
  • hep keyif çay kahve kek.. bir tane de müze olsun bilim için ama nerde... anca goy goy..

Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak'ta pistten çıkması sonucu hizmet dışı kalan ve iç bölümündeki teknik donanım ile diğer malzemeleri sökülen uçağın gövdesi ve gövde aksamlarının, Ticaret Bakanlığınca "millet kıraathanesi" olarak kullanılmak şartıyla Yomra Belediyesine bedelsiz tahsisinin ardından teslim işlemi gerçekleştirildi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğüne gelerek uçağın gövde ve gövde aksamlarının teslim evrakını yetkililerden teslim aldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen bu işlemin ardından Trabzon Havalimanı'nda apronun bir bölümünde bulunan uçakta incelemelerde bulunan Sağıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uçağın Yomra Belediyesine tahsisi dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek bu süreçte kendilerine destek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve milletvekillerine ilçe halkı adına teşekkür etti.

Sağıroğlu, uçağın tapusunu millet kıraathanesi olarak aldıklarını ifade ederek esas amaçlarının turizmde parlayan yıldız olan Yomra ilçesinin marka değerini biraz daha yükseltmek olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millet kıraathaneleri kurulmasına öncülük yaptığına dikkati çeken Sağıroğlu, şöyle devam etti:

"Biz de Yomra'mızda, tapusunu aldığımız uçağımızla beraber millet kıraathanesini hayata geçireceğiz. İçinde kafeteryası, çay salonu, kütüphanesi olacak, halkımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir düzenleme yapacağız. Şehir meydanı diye oluşturduğumuz alanda hem Trabzon'umuza hem Yomra'mıza hizmet vermeyi düşünüyoruz. Çok olumlu bir yatırım olduğunu düşünüyoruz."

Sağıroğlu, uçağın ilçeye naklinde nasıl bir yol izleneceğinin tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiğini dile getirerek "En kısa zamanda uçağımızın buradan tırlarla beraber naklini gerçekleştireceğiz. Naklini yaptıktan sonra da kurulum çalışmaları ve iç dizaynı noktasında ekiplerimiz çalışma yapacak ve en kısa sürede hizmete açacağız." dedi.

Uçağın nakline ilişkin İstanbul'da hizmet veren profesyonel bir ekipten görüş aldıklarının altını çizen Sağıroğlu, bu ekibin de katılımıyla yarın yapılacak toplantı sonucunda nakilde hangi yolun izleneceği kararının verileceğini, tırlar, vinçler ve taşıma ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.

Uçak ilçe meydanına konulacak

 Sağıroğlu, ilçeye ulaşımı sağlayan 15 kilometrelik karayolu güzergahında 4 yaya üst geçidi bulunduğuna dikkati çekerek "Bunların ölçülerini teknik ekibimiz alıyor. Yüksekliğin yeterli olmaması halinde Karayolları yetkililerimizle konuşup, bir günlük yaya geçitlerinin üst kısımlarını söktürüp taktırmaya ilişkin girişimlerimiz olacak. İnşallah kurumlarımızın da bizlere yardımcı olması suretiyle bu çalışmalarımızı tamamlayacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Adını da değiştirmeyi düşündükleri uçağın içinde yapılacak düzenleme hakkında bilgi aktaran Sağıroğlu, uçağı daha önce Emine Erdoğan Hatıra Parkı'na koymayı planladıklarını açıkladığını ancak yaptıkları inceleme sonucunda burada trafik sorunu ortaya çıkacağını tespit ettiklerini belirtti.

Sağıroğlu, bu nedenle uçağı Karadeniz Sahil Yolu ile eski devlet yolu arasındaki 25 dönümlük meydana koyma kararı aldıklarını ifade etti.

Başkan Sağıroğlu, uçağın ilçeye naklinin, alana yerleştirilmesinin, iç dizaynının ve çevre düzenlemesinin maliyetinin 500 bin lira civarında olacağını tahmin ettiklerini aktardı.

Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağı, 13 Ocak'ta Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış, denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmişti.

Kazanın ardından büyük çaplı kurtarma operasyonu ile Trabzon Havalimanı apronunun bir bölümüne çekilen ve hizmet dışı kalan "Zeynep" adlı uçağın iç bölümündeki teknik donanım ve diğer malzemelerin sökümü ise 23 Temmuz-12 Eylül tarihlerinde 6'sı mühendis 15 kişilik ekip tarafından tamamlanmıştı.

Pegasus uçağı belediyeye teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Hangi işin doğru ? ~ 6 yıl önce
Kazan kaynatıyorsun yine, güzel şirket kötü yönetim. Ramp kaynıyor yine, adamlar mesai saati içinde dışarı çıkıp kendi dükkanlarını işletiyorlar, mesai bitiminde gelip parmak basıyorlar, yakalanınca müdürlerini satıyorlar neden ? Çünkü müdürleri, kendi evinin işlerini halletmeleri için tek tek personelleri evine gönderip beleşe vuruyor işi ve bu adamı yönetici diye vardiyanın başına koyuyorlar. onlarca kişiyi haksız iftira atarak işlerinden ettiler, peki mesai saatinde dışarı çıkıp kendi dükkanlarına işletmeye giden arkadaşları neden çıkarmıyorlar ??? Cvp müdürlerini şikayet etmesin diye ama bu arkadaşlar müdürlerini şikayet etmesin diye neyi kimden saklıyorsunuz acaba kendini akıllı zannedenler aslında merakla bekledigim ceycey geldiginde ne yapacak sabırsızlıkla bekliyoruz yönetim degişmeden pegasustan hiç birşey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba usa ~ 6 yıl önce
Allahim bunu kim basgan yapti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AİRMAN ~ 6 yıl önce
Yurdumuzda malzeme ve ekipman eksiği olan havacılık fakülteleri var iken neden böyle garip ve ticari kararlar veriliyor..Havacılık eğitiminde her malzemeye ihtiyaç var..Uçak kardeşim bu verin üniversitelere öğrenciler kendini geliştirsin.Ülkede yeterince kıraathane var zaten ..Havacılığı geliştireceğiz diye her yerde beyanat veriyorlar..Uçağı kahvehane yapıyorlar..Ben çay içmem orada dostum , uçakları havacılık eğitimi alan öğrencilere verin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 6 yıl önce
İnsanlar o uçak içinde belki ömürlerinin son anlarını geçirdiklerini düşünmüşlerdi felaketin esıgınden dönmüş bizim düşünürlerde kalkmıs kıraathane coffe home yapmış gerçekten saçma o uçak dusebilirdide biz hangi ara bu kadar çıkarcı olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TL pul ~ 6 yıl önce
Para pul olmuş zenginler dışında kimsenin cebinde çay içecek parası kalmamışken; hem çay hem kek hem de kitap vallahi süper bir hizmet olacak. çiçekler susuz, geçenler çaysız kalmasın. SAĞOL ÇOK ZENGÜN BAŞKAN. imara devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 6 yıl önce
Daha ne olsun en sevdiğim kıraathane dışı uçak kompozitli olandır.32Foxtrotta alırım bedava cayimi kekimi,bakarım keyfime...Çok sansliyiz hamdolsun bu günleri de gördük,simdi mehteri verme zamani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF- Kule ~ 6 yıl önce
1 ay önce yurtdışına satılmıştı...Pegasus'a yapılan bu baskıyı kınıyorum !!! Sigorta şirketi tarafından ihaleye çıkılan ve ‘Aytral’ isimli bir firma tarafından ihalesi alınan uçağın söküm işlemlerine başlandı. 9’ü Türk, 6’sı yabancı uçak mühendisleri olmak üzere 15 kişilik ekip tarafından uçağın parçaları büyük bir titizlikle tek tek sökülerek özel kutulara yerleştiriliyor. Pistten çıkan ‘Zeynep’ isimli uçağın gövde işlemi 3-4 parçaya bölündükten sonra gemi ile diğer parçaları ise uçakla İngiltere’ye gönderilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 6 yıl önce
Tabi canım çok çok olumlu bi yatırım evet. Anca çay içip keyif yapıp yuvarlanın. Hiç bi katkınız yok bu ülkeye kuzey olarak. Anca çakma vatansever olarak dolaşırsınız ortalıkta. Okuma oranı yüzde 1 e düşmüş. Gidicek kütüphane yapacaklarmış. İçinde nasıl ucubeler olucak acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 6 yıl önce
Eğer uçak bu haliyle meydana koyulursa insanlar uçmaktan korkar uçak şuanda uçak gibi gözükmüyor tam bir enkaz harcanacak paraya değmez. Yetkililer harcanacak parayla çok modern bir millet kıraathanesi yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıraathane ~ 6 yıl önce
hep keyif çay kahve kek.. bir tane de müze olsun bilim için ama nerde... anca goy goy..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakınız ~ 6 yıl önce
speyer technische museum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000