15 Ocak 2018, Pazartesi 09:09:59

Pegasus pilotunun ilk ifadesi ortaya çıktı!

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkması ile ilgili soruşturma sürüyor.
  • Memlekette herkes pilotmuş da haberimiz yokmuş. Yorum yapan sevgili arkadaşlar. Kaza halen inceleniyor. Kaza kırım inceleme raporu bitince yayinlanir. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla, herkes yorum yarışına girmiş. "Ben söylemiştim" demek için herkes yazıyor. Konu hakkında teknik inceleme zaten yapılıyor. Önemli olan, çıkan rapor sonrasında alınacak dersler. Unutmayın "Havacilık kuralları kanla yazılmıştır." Azıcık sabredin.
  • En buyuk sans zemin yumsak toprak yakiti emmis motor kopmus yakit hatlari acik.yakit kokusu yolcu kabininde duyulmus taksi rutta olup yaki kacagi olsa sicak bolgeye damlayacak yakit yangina sebep olurdu.gecmis olsun.eski jet mot.tek.
  • Cana geleceğine mala gelsin. Büyük geçmiş olsun tüm ekibe. İnsan hatası, teknik arıza o ya da bu olabilir. Çok şükür ki kimsenin başına birşy gelmeden atlatılmış. Şimdi meslektaşlarınızı gömmek yerine sükunetinizi koruyun bence. Yarın birgün sizin başınıza gelmeyeceğinizin hiçbir garantisi yok. Hepimiz insanız. Hata yapabiliriz veya aksaklıklar bizim de başımıza gelebilir...
  • Ya kardeşim her zaman olduğu gibi yine kendinizi boşuna parçalamayın. Bu kaza pilot hatasına dayalı bir kazadır (PİLOTAJ ) Pilor arkadaşlar her kazadan sonra yorgunluk çok uçtuk vb yaygaralarını bırakın günlük haftalık veya aylık uçuş görev süresini geçen var mı yok mu? Onu söyleyin. Geçenlerin olduğunu biliyoruz. Açtırmayın ağzımı efendi olun.
  • Herkes atıp tutmuş. İncelenmesi gereken çok veri var. Boş işkembeden sallamakla olmaz. Resmi raporun yetkililerce açıklanması gerek. Pilotajı kolay sananlar yeniden düşünsün. İstersen 20 bin saatin olsun tek hatanda herşey değişir. Makineler bile arıza yaparken insanlar pilotların her zaman doğru karar verip hatasız uçmasını bekliyor. İnsan faktörü diye birşey var, hiçbir uçuş bir öncekinin aynısı değildir.
  • Yok yok bagaj yukleme hatasimi acaba
  • Teker koyunca telefonla konuşanlar,ayağa kalkanlar burada yorum yapıyor.Neymiş kablodan giden elektirikle motor devri ayarlanıyormuş anladınız.O zaman iner inmez neden konuşuyorsunuz 150 sinyal üretiyorsunuz.?
  • 38bin euro Type ücretini alıp işten attığı nice pilotların hesabını kim soracak Pegasusa? Kim hangi babayiğit delikanlı bu işe son verecek??? Type eğitimini bitirmeden 38bin euromuzun üstüne yatan ve eğitimimizi harap eden varlıklar Allah gün gelir hesabını sorar!!! Nefret ediyorum siz yaratıklardan...SHGM arkamızda durması gerekirken her zamanki gibi 3 maymunu oynamaya devqm ediyor...Para o kdr sıcakki zevkini alanın gözü dönüyor
  • First Officer was the pilot flying and the weather was at minimums.They are expecting to see the runway at minimums. At minimums they show the runway . First Officer disengaged the autopilot but at the same time he pressed the TOGA buttons. Turkish captain takes over and lowers the nose and retards both thrust levers to idle. They land at idle thrust but aircraft was dispatched with one reverser inoperative. Captain deploys the thrust reverser of the left engine and releases the right engine. Since he hadn't disconnect the auto throttle right engine goes to TOGA thrust. Aircraft starts to accelerate and skids off the runway from the left. Right engine separates.
  • Keyifle seyahat yaptığımız Pegasus ailesine geçmiş olsun...

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkması ile ilgili soruşturma sürüyor.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında uçağın mürettebatının ifadelerini alındı.

Uçağı kullanan 2 pilotun alınan ilk ifadesinde "Uçak normal iniş yaptı ama manevra yaparken birden sağ motor hızlandı ve uçak sol tarafa gitti” dediği öğrenildi.
Pilotların savcılık ifadesinde ise detaylar şöyle;

Ankara’dan havalanan uçak Trabzon havalimanına yaklaşma yaptı ve uçağı kullanan birinci pilot uçağı indirip yavaşlattı. Uçağı park etmek üzere ikinci pilot devreye girdikten sonra pist sonunda uçak manevra yapacakken sağ motor aniden hızlandı ve uçağı dönmeye çalıştığı yönün aksine denize doğru savurdu.

İfadesinde uçağın motorunun bilinmeyen bir nedenden dolayı aniden hızlanarak deniz tarafından pistten çıktığını söyleyen pilot, “Uçak normal inişini yaptı. Pistin sonuna gelince sağa bir manevra vardı. Tam manevra yapılacağı sırada uçağın sağ motoru hızlanıp çalışmaya başladı. Uçak sağa gitmesi gerekirken bu motorun etkisiyle bir anda sola gitmeye başladı ve deniz yönünde aşağı düştü” dediği öğrenildi.

Öte yandan, pilotların alkol muayenesi yapıldığı ve herhangi bir alkol izine rastlanmadığı belirlendi. Uçağın pistten çıkarak denize 25 metre kala durmasının ardından sağ motor uçaktan koparak denize düşmüştü. Uçağın içinden alınan CVR (Cockpit Voice Recorder) ve FDR (Flight Data Recorder) üzerinde incelemelerin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Pegasus pilotunun ilk ifadesi ortaya çıktı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

Burhan ~ 6 yıl önce
Memlekette herkes pilotmuş da haberimiz yokmuş. Yorum yapan sevgili arkadaşlar. Kaza halen inceleniyor. Kaza kırım inceleme raporu bitince yayinlanir. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla, herkes yorum yarışına girmiş. "Ben söylemiştim" demek için herkes yazıyor. Konu hakkında teknik inceleme zaten yapılıyor. Önemli olan, çıkan rapor sonrasında alınacak dersler. Unutmayın "Havacilık kuralları kanla yazılmıştır." Azıcık sabredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airmen.6648 ~ 6 yıl önce
En buyuk sans zemin yumsak toprak yakiti emmis motor kopmus yakit hatlari acik.yakit kokusu yolcu kabininde duyulmus taksi rutta olup yaki kacagi olsa sicak bolgeye damlayacak yakit yangina sebep olurdu.gecmis olsun.eski jet mot.tek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wut ~ 6 yıl önce
Cana geleceğine mala gelsin. Büyük geçmiş olsun tüm ekibe. İnsan hatası, teknik arıza o ya da bu olabilir. Çok şükür ki kimsenin başına birşy gelmeden atlatılmış. Şimdi meslektaşlarınızı gömmek yerine sükunetinizi koruyun bence. Yarın birgün sizin başınıza gelmeyeceğinizin hiçbir garantisi yok. Hepimiz insanız. Hata yapabiliriz veya aksaklıklar bizim de başımıza gelebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boştu ~ 6 yıl önce
Ya kardeşim her zaman olduğu gibi yine kendinizi boşuna parçalamayın. Bu kaza pilot hatasına dayalı bir kazadır (PİLOTAJ ) Pilor arkadaşlar her kazadan sonra yorgunluk çok uçtuk vb yaygaralarını bırakın günlük haftalık veya aylık uçuş görev süresini geçen var mı yok mu? Onu söyleyin. Geçenlerin olduğunu biliyoruz. Açtırmayın ağzımı efendi olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci pilot ~ 6 yıl önce
Herkes atıp tutmuş. İncelenmesi gereken çok veri var. Boş işkembeden sallamakla olmaz. Resmi raporun yetkililerce açıklanması gerek. Pilotajı kolay sananlar yeniden düşünsün. İstersen 20 bin saatin olsun tek hatanda herşey değişir. Makineler bile arıza yaparken insanlar pilotların her zaman doğru karar verip hatasız uçmasını bekliyor. İnsan faktörü diye birşey var, hiçbir uçuş bir öncekinin aynısı değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 6 yıl önce
Yok yok bagaj yukleme hatasimi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TELEFON ~ 6 yıl önce
Teker koyunca telefonla konuşanlar,ayağa kalkanlar burada yorum yapıyor.Neymiş kablodan giden elektirikle motor devri ayarlanıyormuş anladınız.O zaman iner inmez neden konuşuyorsunuz 150 sinyal üretiyorsunuz.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parasus ~ 6 yıl önce
38bin euro Type ücretini alıp işten attığı nice pilotların hesabını kim soracak Pegasusa? Kim hangi babayiğit delikanlı bu işe son verecek??? Type eğitimini bitirmeden 38bin euromuzun üstüne yatan ve eğitimimizi harap eden varlıklar Allah gün gelir hesabını sorar!!! Nefret ediyorum siz yaratıklardan...SHGM arkamızda durması gerekirken her zamanki gibi 3 maymunu oynamaya devqm ediyor...Para o kdr sıcakki zevkini alanın gözü dönüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı site ~ 6 yıl önce
First Officer was the pilot flying and the weather was at minimums.They are expecting to see the runway at minimums. At minimums they show the runway . First Officer disengaged the autopilot but at the same time he pressed the TOGA buttons. Turkish captain takes over and lowers the nose and retards both thrust levers to idle. They land at idle thrust but aircraft was dispatched with one reverser inoperative. Captain deploys the thrust reverser of the left engine and releases the right engine. Since he hadn't disconnect the auto throttle right engine goes to TOGA thrust. Aircraft starts to accelerate and skids off the runway from the left. Right engine separates.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Adamlar neyin ne olduğunu bizden daha iyi biliyor arkadaş vay be
Deniz Nigiz ~ 6 yıl önce
Keyifle seyahat yaptığımız Pegasus ailesine geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000