21 Ekim 2015, Çarşamba 11:30:25

Pegasus pilotunu mahkeme reddetti…

Pegasus Havayolları’nda kaptan pilot olarak görev yapan Ümit Erdizer, uçuş sırasında çekmiş olduğu fotoğrafları sosyal medya da paylaşmıştı.
  • Ali sabanciyi ne zaman yargi onune cikaracklar iscilerini kan sulugu gibi emio diye.Insallah gozunu toprakda doyurmaz.
  • ADAM OLSUN BIRAZ diyen zat herkes zaten Ümit Kaptanın zaten ADAM GIBI ADAM olduğunu yazmış. Bu laf asıl sana öyle güzel gidiyorki ;)
  • Anayasamızda bu maddelerin var olduğu İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından teyit edildi.
  • Umit kaptanin hic kimseye atacak hic bir havasi ve tafrasi yok.sana gore havasi var demek ki.sen gel senin de havani bi gorelim var mi yok havan.emin ol biz stewartlar havani sondururuz senin.
  • Cruisede foto çekilebilir. Pnf monitoring ederken, aynızamanda bu işlemi yapıyor olması görevini yaptıgına delalettir.
  • Kendi kıraş oynamayan kaptan kaç kişi var. Begen'e tıklasınlar.
  • Bırak dotoğraf çekmeyi gece yçuşunda nöbetleşe 20 şer dakika(yada 40) tam emin değilim( pilot bir arkadaşımız bizi atsınlarabilir) koltukta dinlenme hakkı bile ılan bir pilotun düz yçuşta fotoğraf çekmesini mi eleştiriyor sunuz? Orda 2 pilot niye var?? Hiç mi düşünmedimiz? İniş ve kalkışta 2 pilot aktif olarak yogun çalışır düz uçuşta yük tek pilotla yeterli gelmekte olduğu için bu gibi konularda bi sorun cıkmaz. Ben düz uçuşta candy crush oynayan capt. Pilot gördüm. İsim vermicem çokta iyi pilottur.
  • Burada Airport Haber'e katılıyorum, adamın iyi bir insan olarak lanse edilmesi yaptığı işin yanlış olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz; bence sivil havacılık genel md'lüğü işini doğru yapmamaktan ve taşıdığı yolcuların hayatını abesle iştigal ederek tehlikeye atmaktan lisansını iptal etmeli bu artist kaptanın. Ben uçağımda foto-film işleri ile değil , bana verilen görevleri full konsantre şekilde yaparak maaşımı hak ediyorum. Çoğu pilot da öyle! Kusura bakmayın gerçekler acıtır.
  • O habere yazmistim simdide yazıyorum. O haberden once komik espirili bir haber gibi yayin yapan sizdiniz. Pilot mu ajan mi diye haber yapan da sizdiniz. Artik nereden bu haberi yapmak icin gorevlendirildiyseniz bence hukuk bi de oraya el atsin. Kim kime itibar kaybettiriyor ortaya ciksin en azindan
  • Umit kaptan kadar insani yani yuksek, alcakgonullu ve bilgili bir insan bulmak cok zor. Arkadasin dedigi gibi yipratmayin boyle insanlari. Umit kaptanin ucagina gelseniz (title onemli degil km temizlik gorevlisi yolcu) inanin kendisiyle tanistiktan sonra insanliginizdan utanirsiniz. Saygilar..

Pegasus Havayolları’nda kaptan pilot olarak görev yapan Ümit Erdizer, uçuş sırasında çekmiş olduğu fotoğrafları sosyal medya da paylaşmıştı. Airporthaber’e “Pilot musun ajan mısın” başlığı altında haber olan bu olayın ardından Erdizer, mahkemeye başvurarak haberin erişime kapatılmasını talep etti.

Ümit Erdizer İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak Airporthaber’de yayınlanan haberin erişime engellenmesini talep etti. Ancak mahkeme Ümit Erdizer’e ders niteliğinde bir karar verdi.

Kararda; Anayasa’nın 22. Maddesinde haberleşme hürriyetini, 25. Maddesinde düşünce hürriyetini, 26. Maddesinde düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetini, 28 maddesinde basın hürriyetini düzenlediğini açıklayarak bu hakların güvence altına alındığına işaret ederek kaptanın istemini reddetti.

İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, Ümit Erdizer’e, “yapılan yayınların hürriyetler dengesi değerlendirilmesi yapılırken basın düşünce ve düşünceyi yayma hürriyetlerinin daha geniş yorumlanması gerekmektedir” diyerek gerek öğretide ve gerekse Yargıtay,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını da hatırlatır nitelikte açıklamalarda bulundu.

Pilotluk mesleği yanında kendi fasit dairesinde Airporthaber’i itibarsızlaştırmaya çalışan Ümit Erdizer, böylelikle en güzel cevabı hukuktan almış oldu.

©Airporthaber.com

Pilot musun Ajan mısın başlıklı haber için resme için tıklayınız...


Pegasus pilotunu mahkeme reddetti…

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Gurbetci ~ 8 yıl önce
Ali sabanciyi ne zaman yargi onune cikaracklar iscilerini kan sulugu gibi emio diye.Insallah gozunu toprakda doyurmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zekai ~ 8 yıl önce
ADAM OLSUN BIRAZ diyen zat herkes zaten Ümit Kaptanın zaten ADAM GIBI ADAM olduğunu yazmış. Bu laf asıl sana öyle güzel gidiyorki ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Be ~ 8 yıl önce
Anayasamızda bu maddelerin var olduğu İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından teyit edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam olsun'a ~ 8 yıl önce
Umit kaptanin hic kimseye atacak hic bir havasi ve tafrasi yok.sana gore havasi var demek ki.sen gel senin de havani bi gorelim var mi yok havan.emin ol biz stewartlar havani sondururuz senin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Steward ~ 8 yıl önce
Kendi adınıza konuşun. Ben kimsenin havasını söndüremem.
FCOM ~ 8 yıl önce
Cruisede foto çekilebilir. Pnf monitoring ederken, aynızamanda bu işlemi yapıyor olması görevini yaptıgına delalettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Candy ~ 8 yıl önce
Kendi kıraş oynamayan kaptan kaç kişi var. Begen'e tıklasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bırak dotoğraf çekmeyi gece yçuşunda nöbetleşe 20 şer dakika(yada 40) tam emin değilim( pilot bir arkadaşımız bizi atsınlarabilir) koltukta dinlenme hakkı bile ılan bir pilotun düz yçuşta fotoğraf çekmesini mi eleştiriyor sunuz? Orda 2 pilot niye var?? Hiç mi düşünmedimiz? İniş ve kalkışta 2 pilot aktif olarak yogun çalışır düz uçuşta yük tek pilotla yeterli gelmekte olduğu için bu gibi konularda bi sorun cıkmaz. Ben düz uçuşta candy crush oynayan capt. Pilot gördüm. İsim vermicem çokta iyi pilottur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 8 yıl önce
Burada Airport Haber'e katılıyorum, adamın iyi bir insan olarak lanse edilmesi yaptığı işin yanlış olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz; bence sivil havacılık genel md'lüğü işini doğru yapmamaktan ve taşıdığı yolcuların hayatını abesle iştigal ederek tehlikeye atmaktan lisansını iptal etmeli bu artist kaptanın. Ben uçağımda foto-film işleri ile değil , bana verilen görevleri full konsantre şekilde yaparak maaşımı hak ediyorum. Çoğu pilot da öyle! Kusura bakmayın gerçekler acıtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehalet ~ 8 yıl önce
çok cahilsin keşke ölsen :)
Gerçekten pilot musunuz? ~ 8 yıl önce
Cruise'da fotoğraf çekmenin yasak olduğunun hangi talimatta yazdığını söyleyebilir misiniz? Ki, cruise esnasında pilotlardan birisinin tuvalete gidebildiği, uykusu gelince uyuyabildiği şartlarda, pilotlardan birinin fotoğraf çekmesinin uçuş emniyetine olan etkisini net olarak izah edebilir misiniz? Emniyetsiz diye kestirip atıp, zan altında bırakmak kolay. Peki ya sebep???? Acaba airporthaber'in çalışanı mısınız???
Supermen... ~ 8 yıl önce
Düz uçuşa geçtikten sonra uyuklarkende full konsantre olabiliyormusunuz çok merak ettim!!!
Selim'e ~ 8 yıl önce
Sende çalışmıyorsun birader Ümit kaptandan dolayı bir acın var belli biraz daha çalış yoksa yine kızacak sana aaaaa....
Selim ~ 8 yıl önce
Siz düz uçuşta o kadar yolcu ile uyuklama hakkını kendinizde görüyorsanız diyecek birşeyim yok! Örnek: FL 410-BASINÇ KAYBI-Bilinç süresi Maximum 15saniye- siz uyanana ve ne olduğunu anlayıp maskenizi takana kadar herkes sizlere ömür!
Selim ~ 8 yıl önce
Ben kimsenin çalışanı olmamakla beraber yurt dışında görev yapan bir kaptanım; talimatta yazmıyor diyerek , o zaman aklımıza gelen herşeyi yapalım, Germanwings talimatında da intihar etmek yasaktır yazmıyordu, onun için uçağı çakabilir diyeceksiniz herhalde!
Selim ~ 8 yıl önce
İşte sizin gibi düşünce tarzları Türk Sivil Havacılığını gayet güzel yönlendiriyor; benim ölümüm sizin hatalarınızı yok edecek mi acaba? Eleştiriye hiç tahammülünüz yok, kokpitinizde co-pilot olmak istemezdim!
Supermen... ~ 8 yıl önce
İnanın bana eğer talimatlarda yazıyorsa adamlar sizin bildiğinizden daha fazla araştırma yapıp koymuşlardır o uygulamayı, bence demogoji yapmayalım, herkes herkesin uyukladığını biliyor, zaten eğer uykun gelipte uyumayacağım diye diretirseniz sarhoş birinden farkınız olmaz ve asıl o zaman bahsetmiş olduğunuz uçuş emniyeti söz konusu olur. Artı bide 41000 feet da wc ye gittiğinizde basınç kaybı olursa 15 saniyede müdahale edemiyorsunuz ve yolcular ölmüyorlar ikinci bir pilot o yüzden var cokpitte. Lafın özeti; düz uçuşta fotoğrafta çekersin, kontrollü uyursunda, wc ye de gidersin, havacılığa uzak olan insanların kafalarını karıştırmanın anlamı yok!!!
Cok ayip ~ 8 yıl önce
İsini riske atip son yaklasmalarda cekilen fotolar yok mu
yine yazdim ~ 8 yıl önce
O habere yazmistim simdide yazıyorum. O haberden once komik espirili bir haber gibi yayin yapan sizdiniz. Pilot mu ajan mi diye haber yapan da sizdiniz. Artik nereden bu haberi yapmak icin gorevlendirildiyseniz bence hukuk bi de oraya el atsin. Kim kime itibar kaybettiriyor ortaya ciksin en azindan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmayin ~ 8 yıl önce
Umit kaptan kadar insani yani yuksek, alcakgonullu ve bilgili bir insan bulmak cok zor. Arkadasin dedigi gibi yipratmayin boyle insanlari. Umit kaptanin ucagina gelseniz (title onemli degil km temizlik gorevlisi yolcu) inanin kendisiyle tanistiktan sonra insanliginizdan utanirsiniz. Saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000