14 Ocak 2018, Pazar 15:22:21

Pegasus kazasıyla ilgili inceleme başlatıldı

Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkması ile ilgili Pegasus Havayolları yetkilileri sabah saatlerinde Trabzon'a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı.
  • Problemen yok,sasa fabrikalrinda
  • Bir tane kaptan Sully yetiştiremedik ya kaptan kalitesi zayıf çok zayıf. Emergency olduğunda kanı donan çoluk çocuğu doldurduk kokpitlere , tsk dan da bir beş yıl pilot gelmeyecek anlaşılan. Ağzımı hayra açmak isterim ama şirketler önümüzdeki on yılda birer külli hasar kaza beklesin. Bağıra bağıra geliyor kaza ne yazık ki. Çok üzgünüm ya.
  • öncelikle pegasus ailesine yolculara büyük geçmiş olsun.bu tip kazalar olacak elbette ancak sevinilecek yönü can kaybı olmaması ve bundan çıkarılacak derslerin olacağı.herkes yazıyor teknik arıza vs diye.herkes bilirkişi olmuş uçağı sadece havada görmüş veya yolculuk yapan herkes mutlaka konuyla alakalı bilgili maşallah ne kadar aydın bir milletiz böyle.bir bekleyin bakalım ön yargılı olmayın durun bakalım.uçaklarda bu gibi durumlarda cihazlar vardır olayları kaydeden açıkca dinlendiğinde ortaya çıkaran.bunun pilotajmı yoksa teknik bir arızadanmı kaynakladığı burdn ortaya çıkar ve buna görede üretici firmalar var olan arızaları gidermenin yollarını bulup daha güvenli uçuşlar olmasını sağlarlar.
  • Yıkarsa Bu dünyayı, Mazlumun Ahı Yıkar. İşçilerib Ahı çıkıyor işte. İnş batar.
  • Orda bulunan vatandaslarımıza gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Teknik bir arızadan dolayı böyle bir şeyin yaşanmış olduğu belli birşey. Önemli olan o kadar insanı, ailelerine sağ salim teslim edebilmiş olmaları. Çalışan ekibi kutluyorum...
  • Boşaltma prosedürü doğru mudur? 20 dakikada başlatılmış olması çok rahatsız edici. Yolcuların hayatta kalması tamamen tesadüf (Allah'a emanet) olmuş görünüyor.
  • İnsanın olduğu yerdr hata her zaman vardır. Allah korumuş , klavye başında atıp tutanların başına da gelebilirdi bu olay. Pegasus ailesine ve yolculara büyük geçmiş olsun. Duyduğum kadarıyla A/T ve reverser karışımı bir kaza. Kazayı oluşturan halkalar saniyeler içinde uç uca gelmiş ve sonuç resimlerde. Askerde olsa sivil kaynaklı da olsa saygı duymak gerek yapılan işe emeğe bilgiye tecrübeye...
  • Pegasus Ailesine ve ülkemize büyük geçmiş olsun.Biraz sabır ve sonucu bekleyelim.Umarım bir daha böyle kazalar olmaz ülkemizde.
  • 2015 yılı Ağustos ayında İstanbul ‘Dan Moskova ‘ya gerçekleşirdiğim uçuşta uçak havalimanına çarpma pozisyonunda indi. Bu bir karamala değildir ama övgü bekliyor ise bir firma , öncelikle herşeye parasal olarak yaklaşmamalı içme suyunu bile parayla veriyorsunuz . Koltuk aralarının boşlukları çok dar . Ben bir vatandaş olarak THY ile Pegasus’u asla aynı kefeye koymam. Öyle bir inişten sonra kimse bizimle özel olarak ilgilenmedi . Hostes olarak aldıkları insanlar bizi sakinleştirecek yere daha çok panik yapmamıza sebep oldular . THY kalitesinde hizmet verebilmek için daha çok Yolu var Pegasus’un. Pegasus’un daha çok yolu var .
  • Yorum yapan arkadaşların bazılarının pilot olduğundan şüphe duyuyorum. Her pilotun başına her an herşey gelebilir. Neden Reverse arızası aklınıza gelmiyor acaba ? Sol revers açık kalmış olamaz mı ? Tüm bulgular sol revers in açık kaldığını gösteriyor. Revers ler kapatılınca kapanan taraftaki motor gücü nedeniyle sola kaçmıştır. Pegasus a geçmiş olsun.

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının dün saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkması ile ilgili Pegasus Havayolları yetkilileri sabah saatlerinde Trabzon'a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı.

Trabzon'a gelmek için havayolu ile Ordu-Giresun Havalimanı'na buradan da sabah saatlerinde kara yolu ile Trabzon'a gelen heyet, pilotlar ve kabin heyeti ile görüştükten sonra uçağın pistten çıktığı alanda ve uçakta incelemelerde bulundu. Uçakta yolcuların özel eşyalarının bir çoğunun başüstü bagajlarında bulunduğu, valizlerinin de uçağın bagaj kısmında yer aldığı belirlenirken, uçağın bulunduğu bölgeden nasıl çıkartılacağı ile ilgili teknik çalışma başlatıldığı ve bu çalışma sonrasında söz konusu uçağın gövdesinin bulunduğu yerden nasıl çıkartılacağı ile ilgili bir rapor hazırlanacağı öğrenildi.

Öte yandan deniz içindeki uçak ve motor parçaları da dikkat çekti.









Pegasus kazasıyla ilgili inceleme başlatıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (165)

TC ~ 6 yıl önce
Problemen yok,sasa fabrikalrinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sully ~ 6 yıl önce
Bir tane kaptan Sully yetiştiremedik ya kaptan kalitesi zayıf çok zayıf. Emergency olduğunda kanı donan çoluk çocuğu doldurduk kokpitlere , tsk dan da bir beş yıl pilot gelmeyecek anlaşılan. Ağzımı hayra açmak isterim ama şirketler önümüzdeki on yılda birer külli hasar kaza beklesin. Bağıra bağıra geliyor kaza ne yazık ki. Çok üzgünüm ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı ol ~ 6 yıl önce
THY. de o kadar kırımı yapanlar sivil kaptanlar değilidi bırakın onlar kendi işlerini yapsınlar.
havacı ~ 6 yıl önce
öncelikle pegasus ailesine yolculara büyük geçmiş olsun.bu tip kazalar olacak elbette ancak sevinilecek yönü can kaybı olmaması ve bundan çıkarılacak derslerin olacağı.herkes yazıyor teknik arıza vs diye.herkes bilirkişi olmuş uçağı sadece havada görmüş veya yolculuk yapan herkes mutlaka konuyla alakalı bilgili maşallah ne kadar aydın bir milletiz böyle.bir bekleyin bakalım ön yargılı olmayın durun bakalım.uçaklarda bu gibi durumlarda cihazlar vardır olayları kaydeden açıkca dinlendiğinde ortaya çıkaran.bunun pilotajmı yoksa teknik bir arızadanmı kaynakladığı burdn ortaya çıkar ve buna görede üretici firmalar var olan arızaları gidermenin yollarını bulup daha güvenli uçuşlar olmasını sağlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus Çalışanı ~ 6 yıl önce
Yıkarsa Bu dünyayı, Mazlumun Ahı Yıkar. İşçilerib Ahı çıkıyor işte. İnş batar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suleyman ~ 6 yıl önce
merak etme isini yapmayin 50 kere rapor alanlarin ahi ile yikilmaz sen icini ferah tut diger hakki ile ucanlarin rapor almadan anasi aglayanlarin hayir duasi yeter sen ferah tut icini soguk su vur bir yerlerine!!
? ~ 6 yıl önce
Büyük bir günaha girmişsin... Orada insanlar hayatlarını da kaybedebilirdi... Neyin peşindesin?
Osman Baran ~ 6 yıl önce
Orda bulunan vatandaslarımıza gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Teknik bir arızadan dolayı böyle bir şeyin yaşanmış olduğu belli birşey. Önemli olan o kadar insanı, ailelerine sağ salim teslim edebilmiş olmaları. Çalışan ekibi kutluyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 6 yıl önce
teknik bir arıza haaaa...salla tekniğin üzerine ama artık kimse yemiyor bu hikayeleri..bu astronotların yaptıkları marifetleri kapata kapata bu günlere gelindi..önlem alınmazsa daha ne kaza kırımlar görür bu ülke havacılığı...kepi önüne koyup biz nerde hata yapıyoruz demedikten sonra ahhla valla geçer günler...
Technich ~ 6 yıl önce
Sen cok biliyorsun havaciligi anlasilan. şu TEKNIK BIR ARIZA lafini cikaran totoşu bulamadim birturlu. Bekle kardesim bekle sivil havacilik aciklayacak sebebini. Nerden biliyorsun teknik ariza oldugunu sallama. Koca bir camiayi lekeleme.
Evacuation ~ 6 yıl önce
Boşaltma prosedürü doğru mudur? 20 dakikada başlatılmış olması çok rahatsız edici. Yolcuların hayatta kalması tamamen tesadüf (Allah'a emanet) olmuş görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neye göre ~ 6 yıl önce
Hocam uçağın aşağı doğru bir rampada ve dengesiz durduğunun farkında mısınız?
Instructor ~ 6 yıl önce
İnsanın olduğu yerdr hata her zaman vardır. Allah korumuş , klavye başında atıp tutanların başına da gelebilirdi bu olay. Pegasus ailesine ve yolculara büyük geçmiş olsun. Duyduğum kadarıyla A/T ve reverser karışımı bir kaza. Kazayı oluşturan halkalar saniyeler içinde uç uca gelmiş ve sonuç resimlerde. Askerde olsa sivil kaynaklı da olsa saygı duymak gerek yapılan işe emeğe bilgiye tecrübeye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 6 yıl önce
Pegasus Ailesine ve ülkemize büyük geçmiş olsun.Biraz sabır ve sonucu bekleyelim.Umarım bir daha böyle kazalar olmaz ülkemizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslı Öztoprak ~ 6 yıl önce
2015 yılı Ağustos ayında İstanbul ‘Dan Moskova ‘ya gerçekleşirdiğim uçuşta uçak havalimanına çarpma pozisyonunda indi. Bu bir karamala değildir ama övgü bekliyor ise bir firma , öncelikle herşeye parasal olarak yaklaşmamalı içme suyunu bile parayla veriyorsunuz . Koltuk aralarının boşlukları çok dar . Ben bir vatandaş olarak THY ile Pegasus’u asla aynı kefeye koymam. Öyle bir inişten sonra kimse bizimle özel olarak ilgilenmedi . Hostes olarak aldıkları insanlar bizi sakinleştirecek yere daha çok panik yapmamıza sebep oldular . THY kalitesinde hizmet verebilmek için daha çok Yolu var Pegasus’un. Pegasus’un daha çok yolu var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Binme ~ 6 yıl önce
Pegasustaiçmesuyubeleşolsun diyengillerdensiniz yani. Hizmet belli, ücret belli. Koltuk arası belli. Almayabilirsiniz. Yakınma olur da biriktirip biriktirip bir incident olunca hemen kusmak nedir? İnternet elinizin altında, kaza-kırım, incident olaylarını biraz araştırıverin, sonra türkiş iyi pgs kötü deyin.
ss ~ 6 yıl önce
bugün de başkası adına utandık çok şükür. çok matah bir yorum yapmış gibi isim soyisim yazmışsınız bir de. low cost diye bir şey duydun mu bacım? kaldı ki hizmet kalitesiyle yaşanan kaza kırımın ne ilgisi var? ağzı olan konuşmasın artık ya. pegasus günahıyla sevabıyla türk havacılığının gelişmesine ve halka ulaşmasına büyük katkılarda bulunmuş bir şirkettir. önceden mezbahalık olacak sabiha gökçen bugün rekorlar kıran bir meydansa bu pegasus sayesindedir unutmayalım. yanlışları yok mudur, elbet vardır ama bu olayla ilgili söylenecek ilk şey olmayı hak edecek kadar da değil.
Av ~ 6 yıl önce
50 liraya uçarken hiç öyle demiyorsunuz
Emekli Kaptan ~ 6 yıl önce
Yorum yapan arkadaşların bazılarının pilot olduğundan şüphe duyuyorum. Her pilotun başına her an herşey gelebilir. Neden Reverse arızası aklınıza gelmiyor acaba ? Sol revers açık kalmış olamaz mı ? Tüm bulgular sol revers in açık kaldığını gösteriyor. Revers ler kapatılınca kapanan taraftaki motor gücü nedeniyle sola kaçmıştır. Pegasus a geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptancık ~ 6 yıl önce
Resimde sol motorun thrust reverse kapalı görünüyor
Emekliye cevap ~ 6 yıl önce
Sevgili emekli kaptan sol revers kapali sanirim gozlerinizdeki bozukluktan malulen emekli ettiler siz :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000